Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει νόμος στο παγκόσμιο μάρκετινγκ ΟΠΟΥ η οποιαδήποτε ΕΤΑΙΡΙΑ προωθήσεις προϊόντων υπηρεσιών μπορεί να ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΝΟΜΙΜΑ αριθμούς από μια εταιρεία τηλεφωνικής για διαφημιστικούς λόγους. 

Έτσι βρίσκουν τους αριθμούς. Τους ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.

Τώρα, υπάρχει επίσης ΝΟΜΟΣ όπου αν εσύ δεχθείς κλήση από τέτοια εταιρεία να ξεκαθαρίσεις ότι δεν θέλεις να σε ξαναενοχλησουν και να σε βγάλουν από την λίστα τους. Επίσης μπορεί να δηλώσεις και στην εταιρία του κινητού σου να μην πουλάει τον δικό σου αριθμού. Σε περίπτωση που το κάνουν μπορείς να κανείς αναφορά και να φανεί πρόστιμα από 5Κ έως άπειρα. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nbtz89 είπε

Κι εγώ έχω αριθμό Q και χθες το απόγεμα έλαβα μια κλήση από αριθμό που ξεκινούσε με +44 και τελείωνε σε 7. Το κινητό μου έγραφε τοποθεσία Ουαλία. Εννοείται δεν το σήκωσα...

Το σηκώνεις και τους αφήνεις να χρεώνονται, με το να σηκώσεις δεν χρεώνεσαι τίποτα εσύ. Τώρα ήταν τηλεφωνητής σε εμένα, αν ήταν άνθρωπος θα του άνοιγα κουβέντα να μου πει περί forex και διάφορα και θα του έλεγα δεν ενδιαφέρομαι στο τέλος, δεν δίνεις κανένα προσωπικό στοιχείο. 

5 ώρες πριν, makis269 είπε

αν σας ενοχλούν διάφοροι αγενείς περίεργες ώρες ,

φερθείτε τους και εσείς με αγένεια x2 και να δείτε πως θα μπείτε σε blacklist στο να μην σας ξαναπάρει κανείς.

Δεν ειναι πάντα άνθρωποι αλλά αυτόματο μήνυμα. Περνούν σε οτιδήποτε ώρες. 

3 ώρες πριν, tasarass77 είπε

@Basilhs23___ Σε 0, αλλά είχε 2 τριάρια πριν. 330.

Από ότι φαίνεται έχουνε πολλούς αριθμούς και καλούν. 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αρχές Αυγούστου βγάλαμε έναν αριθμό κινητού για την μητέρα μου από Q. Κανένας δεν μας έχει τηλεφωνήσει να μιλήσουμε και δεν τον έχω δώσει πουθενά εκτός από την τράπεζα για την χρεωστική της μητέρας μου. 

Οι τράπεζες είναι τα μεγαλύτερα μπουρδέλα αγαπητέ, δε το ήξερες πως πουλάνε όλα τα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους; Να ήταν μόνο τα τηλέφωνα. 

Μάθετε να φτιάχνετε μαύρες λίστες με ολόκληρα τα προθέματα τους ώστε να πιάνει όλους τους αριθμούς που έχουν αγοράσει για σπαμάρουν το κόσμο.

Σιγά σιγά δε θα χτυπάει ποτέ το τηλ σας από αυτούς.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε

Οι τράπεζες είναι τα μεγαλύτερα μπουρδέλα αγαπητέ, δε το ήξερες πως πουλάνε όλα τα προσωπικά δεδομένα σε τρίτους; Να ήταν μόνο τα τηλέφωνα. 

Μάθετε να φτιάχνετε μαύρες λίστες με ολόκληρα τα προθέματα τους ώστε να πιάνει όλους τους αριθμούς που έχουν αγοράσει για σπαμάρουν το κόσμο.

Σιγά σιγά δε θα χτυπάει ποτέ το τηλ σας από αυτούς.

Αυτό έχω κάνει και έχω ηρεμήσει σε σχέση με παλιά. Αλλά μου κάνει εντύπωση σε νέο νούμερο ούτε 2 μηνων καθαρά να γίνεται αυτό. 

Προφανώς και το γνωρίζω ότι κάποιες εταιρείες πουλάνε τους αριθμούς κατόπιν συμφωνίας. Αλλά σε ποιον από το εξωτερικό θα το έκαναν αυτό; Επίσης εδώ μιλάμε ότι δεν σου λένε καν από που είναι αυτοί που κάλεσαν, σου λένε πάτησε το 1 για να συνδεθείς κάπου και πάτησε το 2 για να κερδίσεις 100 ευρώ. Πιο fake απατεώνας πεθαίνεις. 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, poulinos είπε

τυχαιες κλησεις επισης.

Αφήνω αυτό εδώ:

Εξετάζοντας την ισχυριζόμενη «τυχαιότητα» στις κλήσεις προς αριθμούς κινητών (69ΧΧΧΧΧΧΧΧ) βρίσκουμε ότι υπάρχουν 10^8 (δέκα εις την ογδόη) πιθανοί συνδυασμοί πραγματικά τυχαίων αριθμών που θα μπορούσαν να καλέσουν. Ήτοι περίπου 100.000.000 αριθμοί. Με έναν μέσο όρο διάρκειας της κάθε «τυχαίας κλήσης» των 30 δευτερολέπτων, θα χρειαζόντουσαν 25.000.000 λεπτά για να καλέσουν τους μισούς από το πλήθος των πραγματικά τυχαίων συνδυασμών. Ήτοι 47,5 χρόνια για να καλέσουν τους μισούς πραγματικά τυχαίους αριθμούς και με την προϋπόθεση ότι καλούν 24 ώρες το 24ωρο! Στο ρεαλιστικό σενάριο ότι καλούν σε ένα διάστημα της ημέρας που διαρκεί 12 ώρες, τότε θα χρειαζόντουσαν 95 χρόνια για να καλέσουν τους μισούς πραγματικά τυχαίους αριθμούς.

Ακόμη κι αν αφαιρέσουμε τους «επιβεβαιωμένους» αριθμούς που δεν θέλουμε να καλέσουμε, ή/και μειώσουμε τον μέσο όρο διάρκειας μιας κλήσης, ή/και προσθέσουμε κι άλλους agents που καλούν συντονισμένα (ώστε ο ένας να μην καλεί τους αριθμούς που κάλεσε ο άλλος), το φάσμα αριθμών παραμένει τεράστιο!

Όλοι έχουμε ζήσει αρκετές κι έχουμε ακούσει ακόμη περισσότερες, περιπτώσεις για «τυχαίες» κλήσεις σε αριθμούς που ενεργοποιήθηκαν πρόσφατα. Αν εξετάσουμε μαθηματικά τις πιθανότητες να συμβαίνει αυτό σε τόσες πολλές περιπτώσεις, είναι μάλλον στη σφαίρα του γενικώς αποδεκτού «απίθανου».

Για όποιον όμως δεν πείθεται με τα μαθηματικά, ας αναφέρουμε γεγονότα. Προ καιρού έκανα καταγγελία σε μια εταιρεία, επειδή με καλούσε συστηματικά σε αριθμούς κινητού και σταθερού (με τον όρο συστηματικά εννοώ πολλαπλές φορές μέσα σε ένα μήνα) που μου ανήκουν (είναι στο όνομά μου). Και στις δύο περιπτώσεις (κλήση προς κινητό και σταθερό) ισχυριζόντουσαν πως πρόκειται για κλήση σε «τυχαίους αριθμούς». Στην επώνυμη καταγγελία μου, ανέφερα μόνο αριθμό κινητού και ονοματεπώνυμο, χωρίς να αναφέρω τον αριθμό σταθερού που καλούσαν. Μετά την καταγγελία, σταμάτησαν οι κλήσεις στο κινητό που είχα αναφέρει (λογικότατο), αλλά κατά έναν, μάλλον «μαγικό» τρόπο, σταμάτησαν επίσης και οι «τυχαίες» κλήσεις στον αριθμό σταθερού, που ουδέποτε τους ανέφερα.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης οι αριθμοί διαρρέουν και μέσω εφαρμογών τύπου truecaller όπου, για να λειτουργήσει η εφαρμογή, ο χρήστης πρέπει να δώσει πρόσβαση στη λίστα επαφών του…

Δημοσ.

απο +44 ειναι παρα πολλα, "να σας πουμε για την FOREX για τις επενδυσεις" πλεον το πιο κλασσικό. Με εκνευριζει που υπαρχει επιμονη, λες δεν θελω δεν με ενδιαφερει για ενα scam απο την δεκαετια του 80 και σου λενε μα δεν ακουσατε τι εχω να σας πω γιατι βιαζεστε!?!?!?

εεεεε αντε και

Δημοσ.
2 hours ago, Tony_Ts said:

Αφήνω αυτό εδώ:

Εξετάζοντας την ισχυριζόμενη «τυχαιότητα» στις κλήσεις προς αριθμούς κινητών (69ΧΧΧΧΧΧΧΧ) βρίσκουμε ότι υπάρχουν 10^8 (δέκα εις την ογδόη) πιθανοί συνδυασμοί πραγματικά τυχαίων αριθμών που θα μπορούσαν να καλέσουν. Ήτοι περίπου 100.000.000 αριθμοί. Με έναν μέσο όρο διάρκειας της κάθε «τυχαίας κλήσης» των 30 δευτερολέπτων, θα χρειαζόντουσαν 25.000.000 λεπτά για να καλέσουν τους μισούς από το πλήθος των πραγματικά τυχαίων συνδυασμών. Ήτοι 47,5 χρόνια για να καλέσουν τους μισούς πραγματικά τυχαίους αριθμούς και με την προϋπόθεση ότι καλούν 24 ώρες το 24ωρο! Στο ρεαλιστικό σενάριο ότι καλούν σε ένα διάστημα της ημέρας που διαρκεί 12 ώρες, τότε θα χρειαζόντουσαν 95 χρόνια για να καλέσουν τους μισούς πραγματικά τυχαίους αριθμούς.

Ακόμη κι αν αφαιρέσουμε τους «επιβεβαιωμένους» αριθμούς που δεν θέλουμε να καλέσουμε, ή/και μειώσουμε τον μέσο όρο διάρκειας μιας κλήσης, ή/και προσθέσουμε κι άλλους agents που καλούν συντονισμένα (ώστε ο ένας να μην καλεί τους αριθμούς που κάλεσε ο άλλος), το φάσμα αριθμών παραμένει τεράστιο!

Όλοι έχουμε ζήσει αρκετές κι έχουμε ακούσει ακόμη περισσότερες, περιπτώσεις για «τυχαίες» κλήσεις σε αριθμούς που ενεργοποιήθηκαν πρόσφατα. Αν εξετάσουμε μαθηματικά τις πιθανότητες να συμβαίνει αυτό σε τόσες πολλές περιπτώσεις, είναι μάλλον στη σφαίρα του γενικώς αποδεκτού «απίθανου».

Για όποιον όμως δεν πείθεται με τα μαθηματικά, ας αναφέρουμε γεγονότα. Προ καιρού έκανα καταγγελία σε μια εταιρεία, επειδή με καλούσε συστηματικά σε αριθμούς κινητού και σταθερού (με τον όρο συστηματικά εννοώ πολλαπλές φορές μέσα σε ένα μήνα) που μου ανήκουν (είναι στο όνομά μου). Και στις δύο περιπτώσεις (κλήση προς κινητό και σταθερό) ισχυριζόντουσαν πως πρόκειται για κλήση σε «τυχαίους αριθμούς». Στην επώνυμη καταγγελία μου, ανέφερα μόνο αριθμό κινητού και ονοματεπώνυμο, χωρίς να αναφέρω τον αριθμό σταθερού που καλούσαν. Μετά την καταγγελία, σταμάτησαν οι κλήσεις στο κινητό που είχα αναφέρει (λογικότατο), αλλά κατά έναν, μάλλον «μαγικό» τρόπο, σταμάτησαν επίσης και οι «τυχαίες» κλήσεις στον αριθμό σταθερού, που ουδέποτε τους ανέφερα.

10 στην 7 οχι στην  8η.το ξερεις το τριτο ψηφιο.just saying.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...