Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα iMac 21,5”/4K/8GB του 2017. Το λειτουργώ από έναν εξωτερικό Samsung Τ7 / 1TB στη θύρα Thunderbolt 3 - USB 3.1 Gen 2 (up to 10 Gbps). Δουλεύει μια χαρά, αλλά κάποιες φορές παρατηρώ ένα μικρό δισταγμό στο άνοιγμα παραθύρων του Safari ή του Finder. Όπως και το χαρακτηριστικό «χοροπήδημα» του εικονιδίου π.χ. του Word. 

Το ερώτημα είναι: εάν στη θέση του εσωτερικού σκληρού τοποθετήσω ένα γρήγορο SSD  και δουλέψω το μηχάνημα από εκεί, θα έχω καλύτερη γενική συμπεριφορά στη καθημερινή χρήση του iMac; Με το σκεπτικό πως ο SSD, παρά τις χαμηλότερες ταχύτητες του,  έχοντας πιο άμεση επικοινωνία με τη μητρική, στην τελική θα προσφέρει μια ομαλότερη λειτουργία και καλύτερη εμπειρία.

Έχω τις τελευταίες ενημερώσεις των εφαρμογών μου και σπάνια έχω ανοιχτές περισσότερες από 2-3 ταυτόχρονα. Δεν παρατήρησα ποτέ υπερθέρμανση και η ελεύθερη μνήμη δεν έχει πέσει κάτω από 1,5-2GB. Ο Τ7  έχει ελεύθερο χώρο 750MB.

Ευχαριστώ το φόρουμ για τη φιλοξενία.

Δημοσ.

ο δίσκος του iMac είναι HDD @ 5400 rpm?

3 λεπτά πριν, Chris0821 είπε

Με το σκεπτικό πως ο SSD, παρά τις χαμηλότερες ταχύτητες του,

χαμηλότερες σε σχέση με τον T7?

4 λεπτά πριν, Chris0821 είπε

750MB.

σίγουρα MB ή εννοείς GB? γιατί MB είναι πολύ λίγα αν έχουν μείνει μόνο αυτά.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

ο δίσκος του iMac είναι HDD @ 5400 rpm?

χαμηλότερες σε σχέση με τον T7?

σίγουρα MB ή εννοείς GB? γιατί MB είναι πολύ λίγα αν έχουν μείνει μόνο αυτά.

750 GB, ναι.
Ο Τ7 μου βγάζει 780-850 MB/s 

O HDD είναι ο αργος 5400rpm, γι αυτό σκέφτομαι για κάποιον SSD στη θέση του.

Δημοσ.

o HDD αυτός είναι απλά τραγικός, ούτε καν στα 7200 δεν έβαζαν στην Apple.. τεσπα.. Λογικά ναι αν βάλεις εσωτερικό SSD να φορτώνει πάνω στη motherboard θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

o HDD αυτός είναι απλά τραγικός, ούτε καν στα 7200 δεν έβαζαν στην Apple.. τεσπα.. Λογικά ναι αν βάλεις εσωτερικό SSD να φορτώνει πάνω στη motherboard θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Όχι μόνο τραγικός, αλλά και κοροϊδία που το βάζει η Apple  σε τέτοιο μηχάνημα. 
«αν βάλεις εσωτερικό SSD να φορτώνει πάνω στη motherboard» αυτό σκέφτομαι και εγώ και σύντομα θα το επιχειρήσω. Λογικά κάποιο Samsung ή Crucial?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, onelonelystar είπε

πάνω κάτω τις ίδιες δυνατότητες έχουν.

Δες αν μπορείς να βάλεις και 8GB Ram ακόμα.

Το σκληρό θα το αλλάξω μόνος μου, το έχω ξανακάνει σε προηγούμενο iMac που είχα. Τώρα όσο αφορά τη μνήμη το βλέπω δύσκολο το επιχείρημα για μένα, κρίνοντας από τα βίντεο που είδα στο YouTube.

Πάντως ευχαριστώ για τις συμβουλές.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, atheatos είπε

Ποιον σκληρό θα βάλεις μέσα στον Mac και που αν επιτρέπεται?

Νομίζω θα τα καταφέρω μόνος μου, έξω ζητάνε 80-90€.

Καποιο Samsung υποθέτω, δεν αποφάσισα ακόμα. Το σίγουρο είναι πως θα είναι 1TB χωρητικότητα.  

Δημοσ.

Στην θέση θα κοίταζα αν έχει κάποιο πρόβλημα ο εξωτερικός δίσκος ,το καλώδιο του κτλ.

Δεν κερδίζεις τιποτα με το να βαλεις sata SSD. Προς το παρόν η thunderbolt 3 θήκες έχουν απαγορευτικές τιμές αλλά είναι η  καλύτερη λύση , φυσικά με τον αντίστοιχο nvme SSD.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, atheatos είπε

Στην θέση θα κοίταζα αν έχει κάποιο πρόβλημα ο εξωτερικός δίσκος ,το καλώδιο του κτλ.

Δεν κερδίζεις τιποτα με το να βαλεις sata SSD. Προς το παρόν η thunderbolt 3 θήκες έχουν απαγορευτικές τιμές αλλά είναι η  καλύτερη λύση , φυσικά με τον αντίστοιχο nvme SSD.

Εάν εννοείς θήκη όπως αυτήν εδώ, ναι, είναι ακριβές.

https://www.sabrent.com/product/EC-T3NS/thunderbolt-3-to-m-2-nvme-ssd-tool-free-enclosure-ec-t3ns/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...