Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Για την ιστορία, τελικά δεν παραιτήθηκα (σχεδίαζα να παραιτηθώ τον Δεκέμβριο) αλλά στρώθηκα ένα μήνα στο διάβασμα. 

Χθες έκανα την τελευταία μου συνέντευξη για Data Analyst (Business Intelligence συγκεκριμένα) και  με πήρανε! 

Τα λεφτά είναι λιγότερα για αρχή από την προηγούμενη εργασία μου :D , μου υποσχέθηκαν ότι θα γίνουν match τα προηγούμενα στο 6μηνο αν υπάρχει χημεία (για να δούμε...).  

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές! 

Με το καλό!!!

• Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Iniris είπε

@Μακιαβέλλι Πώς είναι η εμπειρία ένα χρόνο μετά την αλλαγή καριέρας; Είμαι στη φάση "άρχισα να το αξιολογω για αλλαγή καριέρας".

Εξαιρετικά τολμώ να να πω! 

Είχα ένα πλάνο στον νου μου το οποίο πάει αρκετά πιο γρήγορα (θυμίζω ότι είχα ρίξει τις αποδοχές μου για να αλλάξω καριέρα). Μάλιστα με πετυχαίνεις ενώ πριν πολύ λίγο καιρό άλλαξα εταιρία (για οικονομικούς και τεχνολογικούς λόγους). 

Γενικά ο κλάδος έχει πολύ καλή απορρόφηση στην αγορά, αλλά έχω δει και συναδέλφους που δεν "το έχουν" καθόλου και είναι συχνά μέσα στο άγχος.

Είναι πολύ ευχαριστημένος με το ρίσκο που πήρα, και γιατί απέδωσε και κάνω την δουλειά που θέλω φυσικά, και γιατί οι απολαβές μου πλέον είναι αρκετά καλύτερες από πριν και βλέποντας το μέλλον δεν βρίσκω λόγο να μην αυξηθούν αρκετά σύντομα.  

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 3/9/2021 στις 12:29 ΜΜ, Μακιαβέλλι είπε

ΥΓ3: Έχω κάνει αίτηση στην Workearly για εκπαίδευση, αν έχετε εμπειρίες να μοιραστείτε θα με βοηθούσε.

Συγχαρητήρια για το success story.

Θέλω να σε ρωτήσω αν η παραπάνω εκπαίδευση σε ωφέλησε καθόλου στο να βρεις δουλειά ως data analyst. Είμαι ακριβώς εκεί που ήσουν εσύ ένα χρόνο πριν. Απλά το background μου είναι Βιολογία+MBA. 

Όσο διαβάζω στο ινσομνια πάντως, περισσότερο αρνητική άποψη επικρατεί...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, biovaggoulas είπε

Συγχαρητήρια για το success story.

Θέλω να σε ρωτήσω αν η παραπάνω εκπαίδευση σε ωφέλησε καθόλου στο να βρεις δουλειά ως data analyst. Είμαι ακριβώς εκεί που ήσουν εσύ ένα χρόνο πριν. Απλά το background μου είναι Βιολογία+MBA. 

Όσο διαβάζω στο ινσομνια πάντως, περισσότερο αρνητική άποψη επικρατεί...

Συντόμως, ναι με βοήθησε η workearly. Και νομίζω πολύ. Και τους είμαι απόλυτα ευγνώμων. 

Εκτενέστερα ωστόσο έχω να πω ότι δεν είναι και τόσο big deal αυτό που παρέχουν. Αν έχεις έναν φίλο, ή γνωστό που δέχεται να σε βάλει σε έναν δρόμο (το οποίο βέβαια θέλει να αφιερώσει χρόνο, δεν θα γίνει με 3-4 ωρίτσες συζήτηση), και έχει μια καλή εικόνα για το πεδίο που σε ενδιαφέρει, μπορείς να γλιτώσεις τα λεφτά της workearly. Αν δεν έχεις όμως είναι μια καλή περίπτωση, θα σου πει 5 πράγματα να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση (γιατί στην τελική δεν είναι και τόσο καλοί όλοι οι "seniors" της αγοράς, το βλέπω τώρα), έχει ένα ομαλό learning path σχεδιασμένο (που ΟΚ ενδέχεται να το βρεις και δωρεάν, αλλά το εμπιστεύεσαι;) και όλα τσουλάνε smoothly. Τηρούν όσα λένε, κρύβουν εντέχνως πράγματα (όπως ότι το "κομμένο και ραμμένο" πάνω σου πλάνο τους, είναι ένα πλάνο που βασίζεται 95% σε udemy courses) που ίσως να απέτρεπαν κάποιους. 

Ξαναλέω, στο πεδίο μου είδα ανθρώπους να μην το έχουνε και να τρώγονται με τα ρούχα τους. Αυτούς δεν θα τους βοηθούσε η workearly θεωρώ. Κάτι τεμπέληδες σαν εμένα όμως που θέλουμε κάποιου είδους υποχρέωση για να καταβάλλουμε προσπάθεια αλλιώς παίζουμε video games, με ωφέλησε ακόμα και με το ρηχό σκεπτικό "αφού πλήρωσα θα το κάνω". 

Εν κατακλείδι, αν ήξερα από την αρχή πως θα πάει η φάση θα το ξανάκανα. Και θα έδινα και αρκετά περισσότερα χρήματα, αν χρειαζόταν.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, andreoulios είπε

Αν θες, πες μας ποιες είναι οι day to day εργασίες και καθήκοντα σου σαν analyst και τι εύρος μισθών παίζει στην αγορά;

Αυτοματισμοί για extraction δεδομένων από emails διαφόρων stakeholders, ETLs με python (τώρα θα μάθω και pyspark), λιγότερο πλέον ETL στον SSMS, διαχείριση dataset και dataflows στο pbi service, pipelines σε cloud υπηρεσίες, visualization και υπολογισμός μετρικών στο power bi. Φυσικά και meetings με stakeholders και συναδέλφους αρκετά συχνά. Ακούγεται λίγο χάος το τεχνολογικό, αλλά αν πιάσεις την "ιδέα" είναι λίγο πολύ τα ίδια πράγματα σε άλλα περιβάλλοντα. 

Εύρος μισθών, 800 έως πολλά ανάλογα με το seniority και τι ευθύνες θες να πάρεις. Νομίζω πως και με 800 να αρχίσεις εύκολα και γρήγορα θα είσαι στα 1000+. 

Γενικά αν και οι ρόλοι μοιάζουν, μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από εταιρία σε εταιρία. Προτίμησα να αλλάξω εταιρία γιατί ήθελα μια μεγαλύτερη ελευθερία στις τεχνολογίες που μπορώ να χρησιμοποιώ. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε

Συντόμως, ναι με βοήθησε η workearly. Και νομίζω πολύ. Και τους είμαι απόλυτα ευγνώμων. 

Εκτενέστερα ωστόσο έχω να πω ότι δεν είναι και τόσο big deal αυτό που παρέχουν. Αν έχεις έναν φίλο, ή γνωστό που δέχεται να σε βάλει σε έναν δρόμο (το οποίο βέβαια θέλει να αφιερώσει χρόνο, δεν θα γίνει με 3-4 ωρίτσες συζήτηση), και έχει μια καλή εικόνα για το πεδίο που σε ενδιαφέρει, μπορείς να γλιτώσεις τα λεφτά της workearly. Αν δεν έχεις όμως είναι μια καλή περίπτωση, θα σου πει 5 πράγματα να νιώσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση (γιατί στην τελική δεν είναι και τόσο καλοί όλοι οι "seniors" της αγοράς, το βλέπω τώρα), έχει ένα ομαλό learning path σχεδιασμένο (που ΟΚ ενδέχεται να το βρεις και δωρεάν, αλλά το εμπιστεύεσαι;) και όλα τσουλάνε smoothly. Τηρούν όσα λένε, κρύβουν εντέχνως πράγματα (όπως ότι το "κομμένο και ραμμένο" πάνω σου πλάνο τους, είναι ένα πλάνο που βασίζεται 95% σε udemy courses) που ίσως να απέτρεπαν κάποιους. 

Ξαναλέω, στο πεδίο μου είδα ανθρώπους να μην το έχουνε και να τρώγονται με τα ρούχα τους. Αυτούς δεν θα τους βοηθούσε η workearly θεωρώ. Κάτι τεμπέληδες σαν εμένα όμως που θέλουμε κάποιου είδους υποχρέωση για να καταβάλλουμε προσπάθεια αλλιώς παίζουμε video games, με ωφέλησε ακόμα και με το ρηχό σκεπτικό "αφού πλήρωσα θα το κάνω". 

Εν κατακλείδι, αν ήξερα από την αρχή πως θα πάει η φάση θα το ξανάκανα. Και θα έδινα και αρκετά περισσότερα χρήματα, αν χρειαζόταν.

Συγχαρητηρια! ,  σε κοβω  για Final Fantasy titles 😜

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Football Manager και διάφορα mainstream single players. Είμαι ρηχός και στο gaming. 

Έπεσα έξω τότε 😅, όπως και να έχει πολλά μπράβο με την Επιτυχή αλλαγή ! 

• Thanks 1
Δημοσ.

Πρόσφατα συγγενικο μου πρόσωπο, θέλησε να κάνει αλλαγή καριέρας και να πάει από οικονομολόγος να δώσει κατατακτήρειες για νομική, λόγω ότι το νομικό επάγγελμα ( δικηγόρου) τον εξίταρε περισσότερο. Το θέμα είναι ότι πολλές φορές και η τηλεόραση μεταφέρει λίγο αρνητικά πρότυπα. Νομίζουν ότι η ζωή ενός δικηγόρου, ενός εισαγγελέα, ενός δικαστή, είναι όπως οι σειρές στη τηλεόραση. Δεν είναι έτσι.

Παρόλα αυτά θα συμφωνησω στο ότι ένα επάγγελμα ότι το σπουδάζουμε, δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε και μια ζωή

• Like 1
Δημοσ.

Το δικο μου στορυ εχει εως εξης..Ημουν για χρονια System engineer και ενω εκανα αιτηση σε εταιρια για το παραπανω ρολο ξαφνικα μου ηρθε offer σαν network engineer και με καλα λεφτα..Ξερω καποια πραγματα απο network αλλα δεν νιωθω πολυ confident σε αυτο το ρολο..Υπαρχει καποιος που εκανε τη μεταβαση απο system σε network?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...