TR-909 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, kage είπε Όλα είναι θέμα δημοσιευμένης διαθήκης.. εγγυήτερων συγγενών και σίγουρα Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης άλλης νεότερης ... Μετά είτε κλείνεις λογαριασμό είτε αλλάζεις πρώτο δικαιούχο ...τα γραφειοκρατικά δεν παίρνουν πάνω από μερικές μέρες ακόμη και με επίσκεψη σε ειρηνοδικείο οπότε μήπως ενάμιση χρόνο δεν πήγατε ούτε από ΔΟΥ για δήλωση θανόντος ? https://www.minfin.gr/web/31341/metabibase-syntaxes-thanontos Γράφω ότι δηλώθηκε ο θάνατος από τις πρώτες μέρες - παντού για να είμαστε ήσυχοι. Το γεγονός ότι κινήθηκε αργά η διαδικασία διεκδίκησης αφορά την διάθεση του ανθρώπου που τρέχει για αυτά. Ότι κληρονομείς με διαθήκη ή χωρίς, είτε χρέη, είτε περιουσία δεν χάνονται. 44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Συνεχίζεις να τα γράφεις μπερδεμένα, πως είναι δυνατόν η τράπεζα να σας ζητάει βεβαίωση από τον ασφαλιστικό φορέα τη στιγμή που είναι άγνωστο από ποιον προέρχεται αυτό το ποσό? Φίλε μου δεν γράφω τίποτε μπερδεμένα, τα γράφω όπως είναι. Αν σου φαίνονται μπερδεμένα είναι διότι το σύστημα είναι μπάχαλο. Ο υπάλληλος της τράπεζας έστελνε 78 χρονών γυναίκα να κάνει το Σέρλοκ Χολμς στον ΕΦΚΑ για να μη τη χρεώσει 15 ευρώ και να της βγάλει αντίγραφο κίνησης ώστε να μάθουμε από που (και αν) είναι από ασφαλιστικό φορέα. Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα.
dtzgr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, TR-909 είπε Ο υπάλληλος της τράπεζας έστελνε 78 χρονών γυναίκα να κάνει το Σέρλοκ Χολμς στον ΕΦΚΑ για να μη τη χρεώσει 15 ευρώ και να της βγάλει αντίγραφο κίνησης ώστε να μάθουμε από που (και αν) είναι από ασφαλιστικό φορέα. Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα. Το έχεις γράψει αυτό πολλές φορές, όμως εγώ δεν καταλαβαίνω αφού εσείς (όπως αφήνεις να εννοηθεί) δεν είχατε πρόβλημα να αποδεχτείτε τη χρέωση, γιατί δεν επιμείνατε;
TR-909 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Περίπτωση γ, λογαριασμός με αποκλειστικό δικαιουχο τον αποθανόντα. Εκεί περνάτε όλο το λούκι με τα φορολογικα και γραφειοκρατικα ζητήματα. Τώρα τι σας ζήτησε η τράπεζα με βεβαίωση του ταμείου δεν ξέρω. Η τράπεζα γνωρίζει άνετα από που μπήκαν τα χρήματα αυτά δεν υπάρχει λόγος να κάνετε κάτι εσείς. Εαν μέσα σε αυτόν τον λογαριασμό είναι μόνο τα χρήματα της σύνταξης και δεν υπάρχει τίποτε άλλο, εγώ θα το άφηνα έτσι διότι έτσι κι αλλιώς αυτά τα χρήματα θα τα τραβήξει πίσω το ταμείο, δεν έχει νόημα να ταλαιπωριστε. Περίπτωση Γ. Δεν πρέπει να ενημερωθούμε για την προέλευση των χρημάτων? Αν ήταν από σύνταξη δεν θα είχε ζητήσει επιστροφή ο ασφαλιστικός φορέας έπειτα από ενάμιση χρόνο μετά το θάνατο? 2 λεπτά πριν, dtzgr είπε Το έχεις γράψει αυτό πολλές φορές, όμως εγώ δεν καταλαβαίνω αφού εσείς (όπως αφήνεις να εννοηθεί) δεν είχατε πρόβλημα να αποδεχτείτε τη χρέωση, γιατί δεν επιμείνατε; Γιατί ο υπάλληλος δεν το ανέφερε στη μητέρα μου παρά το μάθαμε σήμερα το πρωί που τον κάλεσα προσωπικά στο τηλέφωνο.
Joshua21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, TR-909 είπε Φίλε μου δεν γράφω τίποτε μπερδεμένα, τα γράφω όπως είναι. Αν σου φαίνονται μπερδεμένα είναι διότι το σύστημα είναι μπάχαλο. Ο υπάλληλος της τράπεζας έστελνε 78 χρονών γυναίκα να κάνει το Σέρλοκ Χολμς στον ΕΦΚΑ για να μη τη χρεώσει 15 ευρώ και να της βγάλει αντίγραφο κίνησης ώστε να μάθουμε από που (και αν) είναι από ασφαλιστικό φορέα. Ελπίζω να σε ξεμπέρδεψα. Θα αρκούσε μια απάντηση σε αυτό που ρώτησα, δεν μου την έδωσες όμως, προτίμησες να επαναλάβεις αυτό που ήδη έχεις γράψει πολλές φορές. Δεν βγαίνει άκρη έτσι.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, TR-909 είπε Περίπτωση Γ. Δεν πρέπει να ενημερωθούμε για την προέλευση των χρημάτων? Αν ήταν από σύνταξη δεν θα είχε ζητήσει επιστροφή ο ασφαλιστικός φορέας έπειτα από ενάμιση χρόνο μετά το θάνατο? Γιατί ο υπάλληλος δεν το ανέφερε στη μητέρα μου παρά το μάθαμε σήμερα το πρωί που τον κάλεσα προσωπικά στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω πόσο κάνουν να πάρουν τα χρήματα πίσω, ορισμένα ταμεία πιθανόν αργούν πολύ. Ζητάτε από τον υπάλληλο της τράπεζας να σας αναφέρει από που μπήκαν αυτά τα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν εμποδίζει την διαδικασία να περάσει ο λογαριασμός στους κληρονόμους και τα λεφτά αυτά να μείνουν μέσα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δηλαδή υπάρχει μια κατάθεση η οποία δεν ξερετε τι είναι;Το ποσο δεν σας λεει τίποτα;Η ημερομηνία;
TR-909 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Δηλαδή υπάρχει μια κατάθεση η οποία δεν ξερετε τι είναι;Το ποσο δεν σας λεει τίποτα;Η ημερομηνία; Ναι δυστυχώς δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες. Θα μάθουμε συντόμα όμως με το αντίγραφο κίνησης. Για το αρχείο να αναφέρω πως είχα πάει αρκετά παλιότερα σε υποκατάστημα της τράπεζα με όλα τα έγγραφα που αποδείκνυαν πως είμαι νόμιμος κληρονόμος και η απάντηση ήταν "δεν μπορώ να σας δώσω στοιχεία ούτε καν αν έχει χρήματα μέσα, πρέπει να πάτε στο κατάστημα που δημιουργήθηκε ο λογαριασμός και να κάνετε αίτηση να ανοίξει". Γενικά είναι αστείο όταν διεκδικείς χρήματα πόσο σε ταλαιπωρούν. Πόσο μάλλον αν είσαι μεγάλος άνθρωπος, περνάς τον πόνο σου και σε τρέχουν δεξιά αριστερά με ελλιπείς πληροφορίες, διαδικασίες, κτλπ. Αν ήταν χρέος μια χαρά και άμεσα θα είχε βγει εντολή πληρωμής.🙂
SB_1957 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 14 λεπτά πριν, TR-909 είπε "δεν μπορώ να σας δώσω στοιχεία ούτε καν αν έχει χρήματα μέσα, πρέπει να πάτε στο κατάστημα που δημιουργήθηκε ο λογαριασμός και να κάνετε αίτηση να ανοίξει". Αυτό ακριβώς είχαν πει μπροστά μου πριν μερικά χρόνια σε κατάστημα τράπεζας στην Αθήνα, σε χήρα, άνεργη με μικρά παιδιά, που κυριολεκτικά δεν είχαν να φάνε, γιατί ο λογαριασμός ήταν μόνο στο όνομα του θανόντα και τον είχε ανοίξει όταν ακόμη ήταν ανύπαντρος και τότε έμενε σε κάποιο νησί!
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Εαν δεν υπάρχει άλλος συνδικαιούχος στον λογαριασμό τότε είναι λογικό και αναμενόμενο η τράπεζα να αρνείται την παροχή οποιονδήποτε πληροφοριών, διότι για την τράπεζα αν δεν είσαι συνδικαιούχος και ζητάς πληροφορίες για έναν λογαριασμό θεωρείσαι ως εντελώς ξένος - τρίτο άτομο, οπότε εμπίπτουν σε προσωπικά δεδομένα αυτά που ζητάς. Το κατακριτέο από εμένα είναι αυτή η βλακεία με την μετάβαση στο υποκατάστημα που άνοιξε ο λογαριασμός, έχει τύχει και σε εμάς να το πουν για άλλα θέματα, αυτά έπρεπε να στέλνονται υπηρεσιακά από το ένα κατάστημα στο άλλο και να γίνεται η δουλειά έτσι, όχι να ταλαιπωρείται ο καθένας, έλεος δηλαδή.
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Εαν δεν υπάρχει άλλος συνδικαιούχος στον λογαριασμό τότε είναι λογικό και αναμενόμενο η τράπεζα να αρνείται την παροχή οποιονδήποτε πληροφοριών, διότι για την τράπεζα αν δεν είσαι συνδικαιούχος και ζητάς πληροφορίες για έναν λογαριασμό θεωρείσαι ως εντελώς ξένος - τρίτο άτομο, οπότε εμπίπτουν σε προσωπικά δεδομένα αυτά που ζητάς. Το κατακριτέο από εμένα είναι αυτή η βλακεία με την μετάβαση στο υποκατάστημα που άνοιξε ο λογαριασμός, έχει τύχει και σε εμάς να το πουν για άλλα θέματα, αυτά έπρεπε να στέλνονται υπηρεσιακά από το ένα κατάστημα στο άλλο και να γίνεται η δουλειά έτσι, όχι να ταλαιπωρείται ο καθένας, έλεος δηλαδή. Δεν καταλαβαίνω τι χρειάζεται να πας στο αρχικό κατάστημα,ασε που μπορεί να εχει κλείσει.Δεν τα έχουν όλα ηλεκτρονικά;Μηπως θελουν και τον υπάλληλο που άνοιξε τον λογαριασμό;Γραφειοκρατία
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν καταλαβαίνω τι χρειάζεται να πας στο αρχικό κατάστημα,ασε που μπορεί να εχει κλείσει.Δεν τα έχουν όλα ηλεκτρονικά;Μηπως θελουν και τον υπάλληλο που άνοιξε τον λογαριασμό;Γραφειοκρατία Δεν έχω ιδέα. Είχε τύχει μια φορά σε μια πελάτισσα της τράπεζας μπροστά μου που ήθελε να διεκπεραιώσει κάτι και της είπαν να πάει σε κατάστημα της επαρχίας να κάνει κάτι που άνοιξε ο λογαριασμός και φώναζε νευριασμένη, με το δίκιο της. Σε εμάς έχει τύχει να ζητήσω την παραλαβή χρεωστικής, στην αίτηση έγραψα το υποκατάστημα της τράπεζας στο οποίο ήθελα να παραλάβω την χρεωστική, όταν πήγα σε αυτό ήτανε μπερδεμένες οι υπάλληλοι και ο προϊστάμενος, μου ζήτησαν να θα μπορούσα να πάω να την παραλάβω στο υποκατάστημα που άνοιξε ο λογαριασμός..... τους είπα είναι δύσκολο, μετά κοίταξαν κάτι άλλα κιτάπια, μιλούσαν μεταξύ τους, με ρώτησαν που επέλεξα στην αίτηση να παραλάβω και τους λέω εδώ ακριβώς, μετά πάνε και μου φέρνουν την κάρτα..... σε άλλο πάλι, δεν έβρισκαν στο σύστημα τα εκκαθαριστικά των φορολογικών και τους λέω αφού σας τα έστειλα πριν 3 μήνες, επικοινώνησαν με τα κεντρικά (εκεί που άνοιξε ο λογαριασμός) βρίσκουν εκεί τα εκκαθαριστικά, μου λένε εντάξει δεν τα αποθηκεύσαμε εδώ στο σύστημα αλλά τα στείλαμε στα κεντρικά και δεν φαινόντουσαν στο σύστημα της τράπεζας (οτι να ναι).
GREGORYMO Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν καταλαβαίνω τι χρειάζεται να πας στο αρχικό κατάστημα,ασε που μπορεί να εχει κλείσει.Δεν τα έχουν όλα ηλεκτρονικά;Μηπως θελουν και τον υπάλληλο που άνοιξε τον λογαριασμό;Γραφειοκρατία Αυτά, περί καταστήματος που άνοιξε ο λογαριασμός, δεν πολύ κολλάνε. Μήπως, όμως μιλάμε για ελλειπή στοιχεία του μοναδικού δικαιούχου ? Πχ άλλαξε ταυτότητα και 'ξέχασε' να το δηλώσει ?
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αυτά, περί καταστήματος που άνοιξε ο λογαριασμός, δεν πολύ κολλάνε. Μήπως, όμως μιλάμε για ελλειπή στοιχεία του μοναδικού δικαιούχου ? Πχ άλλαξε ταυτότητα και 'ξέχασε' να το δηλώσει ? Παίζει και αυτό, εκεί ακόμα μεγαλύτερο μπέρδεμα.
user2163 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Η εθνική κάνει κάτι τέτοια του τύπου "πήγαινε στο κατάστημα που άνοιξες το λογαρισμό". Από άλλη τράπεζα προσωπικά δεν μου έχει τύχει μόνο εθνική πριν 3 χρόνια για αφαίρεση συνδικαιούχου.
TR-909 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 15 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αυτά, περί καταστήματος που άνοιξε ο λογαριασμός, δεν πολύ κολλάνε. Μήπως, όμως μιλάμε για ελλειπή στοιχεία του μοναδικού δικαιούχου ? Πχ άλλαξε ταυτότητα και 'ξέχασε' να το δηλώσει ? Όχι φίλε μου δεν συνέβη αυτό. Άλλωστε πλέον οι τράπεζες σε υποχρεώνουν να κάνεις επικαιροποίηση στοιχείων κάθε λίγα χρόνια. Και ναι είναι η Εθνική. 🙂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα