The_Judas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εχω καταλήξει σε δύο επιλογές: Synology DS 218 Synology DS 220+ Αξίζει η το DS220+ την διαφορά τιμής; Το NAS το χρειάζομαι για γραφείο επιχείρησης, μόνο για πρόσβαση αρχείων και backup όχι για streaming video κλπ. Το λειτουργικό είναι ίδιο σε όλα τα synology ή έχουν τίποτα εχτρα οι ακριβές εκδόσεις; Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2021 από The_Judas
gorge18 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Εχω το 220+ περα απο το 2,5g στην ταχυτητα μετάδοσης και την εξτρα ραμ δεν εχει ουσιαστικη διαφορα με το 218 (δεν ειμαι σιγουρος οτι το 218 δεν παίρνει εξτρα ραμ)
gorge18 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Στην ουσια αν εχεις και στο pc μητρικη που να υποστηρίζει 2.5 ή καρτα δικτυου τετοια οι ταχυτητες μεταφορας απο και προς το nas απο 115mbps που θα ειχες με την κλασικη gigabit ταχυτητα θα εχεις περιπου 230mbps.
cornix Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, gorge18 είπε Στην ουσια αν εχεις και στο pc μητρικη που να υποστηρίζει 2.5 ή καρτα δικτυου τετοια οι ταχυτητες μεταφορας απο και προς το nas απο 115mbps που θα ειχες με την κλασικη gigabit ταχυτητα θα εχεις περιπου 230mbps. Ενα ethernet cable που εχει max data transmission speed 1000mbps(1gbps) τοτε σε Megabytes ειναι 125.Ομως οταν θα μεταφερεις καποιο αρχειο δεν θα δεις να μεταφερονται 125 Megabytes του αρχειο το δευτερολεπτο αλλα λιγοτερα λογο overhead . Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2021 από dionisis241
The_Judas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τι να επιλέξω στις ρυθμίσεις του synology. RAID 1 ή SHR? Θα χρησιμοποιήσω 2 δίσκους WD RED NAS. Περισσότερο με ενδιαφέρει η ασφάλεια των δεδομένων. Αν κατάλαβα καλά: Στο SHR μπορώ να συνδυάσω και διαφορετικούς δίσκους πχ 4 και 8gb. Στο RAID1 έχω περισσότερη ευελιξία γιατί αν χαλάσει κάτι μπορώ να βάλω τους δίσκους σε κάποιο pc και να τους διαβάσω; Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2021 από The_Judas
spyros_s Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα κι από εμένα. Δουλεύω αρκετό καιρό τους Synology, πιο πολύ τις σειρές 4xx και γενικά είναι από όλες τις απόψεις εξαιρετικές και VFM. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των 2 πέραν της ταχύτητας που ανέφεραν και οι φίλοι πιο πάνω. Σου παραθέτω το σχετικό link της Synology και αναφέρω τα σημαντικότερα υπερ του 220+ κατ εμέ πιο κάτω : https://www.synology.com/en-us/products/compare/DS218play/DS220+/DS220j/DS720+ AES Encryption Memory slot x1 (Max 6gb) Hot Swap LAN Ports x2 (with Link Aggregation/Failover) ιδιαίτερα χρήσιμο για αρχεία μεγάλου όγκου και κατανομή φόρτου, χρειάζεται αντίστοιχη παραμετροποίηση από το Switch. Αφού μιλάμε για backup NAS υποχρεωτικά κλώνο μεταξύ των δίσκων για να διασφαλίσεις την λειτουργία σε περίπτωση αστοχίας υλικού. Το κλασσικό RAID χωρίζεται σε κατηγορίες με βάση τον αριθμό των δίσκων και τη λειτουργία, RAID JBOD, 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 10. Το RAID 0 είναι αυτό το οποίο παίρνει 2 δίσκους και τους ενοποιεί σε ένα ενιαίο σύνολο, πχ 2x 500GB -> 1ΤΒ. Το RAID 1 γίνεται με τη χρήση τουλάχιστον 2 δίσκων όπου ο ένας κάνει κλώνο στον άλλο. Από εκεί και μετά αλλάζει η διαδικασία και δεν θα το αναλύσω σε αυτό το thread για να μην ξεφύγουμε. Το SHR, Synology Hybrid RAID είναι ένα αυτοματοποιημένο σύστημα RAID, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να φτιάξεις ένα ευέλικτο σύστημα αποθήκευσης. Βασισμένο στο RAID σύστημα του Linux υλοποιεί το RAID πιο γρήγορα και αποδοτικά συγκριτικά με το συμβατικό. Το συγκεκριμένο ενδείκνυται σε νέους στο χώρο χρήστες καθότι προσαρμόζεται αυτόματα και παραμετροποιείται πολύ πιο εύκολα. Ωστόσο δεν υποστηρίζεται από όλα τα συστήματα και όχι από όλα τα NAS της Synology. Το κλασσικό RAID βασίζεται στην δημιουργία χώρου με βάση τον μικρότερο δίσκο, στο storage pool. Αν ο μικρότερος δίσκος είναι 500GB τότε και όλοι άλλοι δίσκοι θα μπορούν να συνεισφέρουν μόνο 500gb ανεξάρτητα της χωρητικότητας τους. Ως αποτέλεσμα το storage pool θα καταλείξει να έχει διαθέσιμη χωρητικότητα 2TB και θα έχει χαμένο 4,5TB. (βλ. εικόνα1) Με το SHR, κάθε δίσκος τμηματοποιείται σε μικρότερα κομμάτια και δημιουργεί πλεονασματικούς χώρους (redundant storage). Έτσι μπορεί και αξιοποιεί πλήρως τους δίσκους έχοντας στο παράδειγμα μας 5ΤΒ διαχειρίσιμα. (βλ. εικόνα 2). Σε ότι αφορά το που μπορείς να το διαβάσεις, από την στιγμή που διαμορφώνεται σε Linux Partition μπορείς να το διαβάσεις σε Linux αρκεί να μην είναι σε RAID 0 εκεί αν σπάσει το RAID χάνεις και τα αρχεία αφού μοιράζονται και στου δύο δίσκους. Ελπίζω να ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο. 1
poulinos Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 On 04/09/2021 at 19:11, dionisis241 said: Ενα ethernet cable που εχει max data transmission speed 1000mbps(1gbps) τοτε σε Megabytes ειναι 125.Ομως οταν θα μεταφερεις καποιο αρχειο δεν θα δεις να μεταφερονται 125 Megabytes του αρχειο το δευτερολεπτο αλλα λιγοτερα λογο overhead . υπαρχουν και 10g ethernet cables
The_Judas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Εχω πάρει το 220+ τελικά. Υπάρχει τρόπος για να κάνω backup αρχείων από το pc στο NAS χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση client; Στο παλιό μου NAS (netgear readynas) μπορούσε να γίνει αυτού του είδους το backup χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση προγραμματος. ΥΓ: Βασικά sync χρειάζομαι και όχι backup. Δηλαδή να μπορώ να έχω τα αρχεία ενός τοπικού φακέλου στο NAS. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από The_Judas
spyros_s Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, The_Judas είπε Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Εχω πάρει το 220+ τελικά. Υπάρχει τρόπος για να κάνω backup αρχείων από το pc στο NAS χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση client; Στο παλιό μου NAS (netgear readynas) μπορούσε να γίνει αυτού του είδους το backup χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση προγραμματος. ΥΓ: Βασικά sync χρειάζομαι και όχι backup. Δηλαδή να μπορώ να έχω τα αρχεία ενός τοπικού φακέλου στο NAS. Δες το Synology Drive Server https://kb.synology.com/en-global/DSM/tutorial/How_to_sync_files_between_Synology_NAS_and_your_computer_using_Drive_desktop
The_Judas Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 ναι σε αυτό κατέληξα και εγώ , αλλά πάλι χρειάζεται client για να δουλέψει.
stelios.s Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δοκίμασε με Windows Backup (την επιλογή που λέει Backup and Restore (Windows 7). Επιλέγεις ποιον/ποιους φακελο/ους θες να κανεις backup και κάθε πότε να τρέχει. Σαν destination point του δηλωνεις ενα shared folder στο NAS. 1
The_Judas Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2021 Εχετε κάποια πρόταση για cloud backup και sync με το synology;
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2021 Εγώ προσωπικά στην δουλεια επειδή δεν έχουμε κοινόχρηστα αρχεία κλπ το synology το πήραμε πιο πολύ για να γίνεται πλήρες backup από όλα τα μηχανήματα καθε μέρα. Πχ καθε 7 μέρες κάνει ένα πλήρες και καθε μέρα περνάει τα differential backups Στην παραπάνω περίπτωση εχω εγκαταστήσει το veeam σε 10 clients και 1 server και εδώ και 1 χρονο ειναι μια χαρά. Έχει βέβαια της παναγιάς τα μάτια μέσα και χαζεύεις και δεν ξέρεις τι να εγκαταστήσεις , προς το παρόν δεν εχουν σκάσει προβλήματα να χρειαστεί recovery κάποιο pc Σκέφτομαι τώρα να πάρω και κάποια συνδρομή να στέλνω σε cloud το backup του server μια φορά την εβδομάδα πχ. Αυτή την στιγμή έχει φτάσει τα 200GB (σημερα εκανε το full) συν τα differential της εβδομάδας Εχει δοκιμάσει κανείς το C2 της Synology? 60 ευρω για 1TB το χρόνο ειναι καλα πιστεύω Εχουμε το DS1019+
The_Judas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εγώ ακόμη το ψάχνω για cloud. Κοιτούσα αρχικά το office 365 όπου δίνει όμως μόνο 1TB και δεν είναι ευέλικτο στο να σου ανεβάσει πολυ τον χώρο. Εφόσον όμως σου αρκεί το 1TB, είναι μόνο 4ευρώ/μήνα είναι. Το backblaze στην απλή έκδοση έχει απεριόριστο χώρο σε ΤΒ αλλά δεν κάνει για backup στο NAS ούτε για sync. Εκεί χρειάζεται το backblaze business που είναι ακριβό. Δεν έχω αποφασίσει αλλα περισσότερο στο idrive καταλήγω που δίνει από 5TB και υποστηρίζει και backup και sync σε NAS. Ε https://www.idrive.com/pricing Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα