triplex1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μήπως τυχών έχετε και κάποιο 2ο σύστημα; Απόκρυψη περιεχομένων Αν θέλετε ενικό, πείτε μου να κόψω τον πληθυντικό. Νομιζω οτι κυνηγας να παρεις το hardware !!! Θελεις μεγαλη αποθηκη και ραφια για να βαζεις τα πραγματα ........σε βλεπω στο τελος σουπερ μαρκετ pc ν'ανοιγεις μαγαζι. ☺️
7nisiotis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Μήπως τυχών έχετε και κάποιο 2ο σύστημα; Απόκρυψη περιεχομένων Αν θέλετε ενικό, πείτε μου να κόψω τον πληθυντικό. Δυστυχώς όχι.. Αν είναι όντως το τροφοδοτικό μόνο που προκαλεί το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι απλά θέμα υπομονής και αναμονής στο να μου απαντήσει θετικά σε RMA η Corsair - καθώς η εγγύηση του θα λήξει το 2023 ή 25 ( τώρα μου διαφεύγει αν έχει 5 ή 7 έτη εγγύησης αλλά όπως και να χει είμαι εντός του χρονικού αυτού πλαισίου ) Εάν είναι μητρική, πρέπει να προλάβω το Αμαζον ή την Asrock. Αν και μετά τον πρώτο χρόνο σε στέλνει στην Asrock το Αμαζον 99% λογικά, οπότε την έχω πατήσει άσχημα με την εγγύηση της να λήγει μόλις σε 2 εβδομάδες. Θυμάμαι όμως πέρσι και ένα περιστατικό να κλείνει το σύστημα μόνο του ενώ είχε περάσει κάποιες ώρες idle ένα βράδυ ή ενώ έτρεχε κάποιο occt stress test για 1 ώρα. Περσινό παρόμοιο περιστατικό. Το προσθέτω μήπως βοηθήσει.
ilos Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, 7nisiotis είπε - Idle ήταν συγκεκριμένα στο ηχητικό σημείο αυτό. Δεν δούλευαν τα ανεμιστήρια της κάρτας - Ανοίγει κατευθείαν δε χρειάζεται να περιμένω ή κάτι τέτοιο απλά ΠΛΕΟΝ ακούγεται το τσιριχτό αυτό randomly. Δε το έκανε, ή μάλλον δεν ακουγόταν τόσο πολύ - κάτι τέτοιο μέχρι χθες ΠΡΙΝ το shutdown. Οπότε φοβάμαι να λειτουργήσω το μηχάνημα μη γίνει χειρότερα και καεί κάτι άλλο. Έγινε έντονο αυτό το τσιριγμα αλα "χύτρα ταχύτητας" από το ξαφνικό shutdown κι έπειτα. - Παρεπιπτόντως έτρεξα ένα Unigine Superpotition 4K / Unigine Heaven ίσα ίσα να δουλέψει για μερικά 1-2 λεπτά χωρίς artifacts. Δε θέλω να "χαθεί" η κάρτα ειδικά RMA σε ΑΥΤΗΝ την περίοδο θα είναι καταστροφή. - Πάντως όσο έπαιζα Titanfall 2 δεν έγινε το παραμικρό. ΙΣΩΣ γιατί είχε κλείδωμα το παιχνίδι τα 144Hz και δεν ζοριστηκε το σύστημα τόσο ενώ με Warzone με το που μπήκα σε match ξεκίνησε μικροσφυριγματακια που έπρεπε αρχικά να πλησιάσεις το αυτί σου πάνω στο κουτί για να τα ακούσεις ( να πλησιάσεις προς το τροφοδοτικό ) μέχρι που έγινε το ξαφνικό shutdown. Μετά το πάτημα του power ξανά συμπεριφέρεται σε τυχαίες στιγμές με τσιριχτο αλλά δεν έτρεξα ξανά το παιχνίδι για να δω αν θα κλείσει. - Έχω προλάβει να τραβήξω βίντεο ενώ ρενταρει με handbrake και τα ρεύματα φαινόταν ( 12, 5 και 3,3 v με το HWinfo όπως στην εικόνα στο τέλος της 1ης σελίδας ), οκ ενώ δεν έκανε σχεδόν καθόλου σφυρίγματα εκεί. Μετά τα άρχισε. Εντελώς περίεργη συμπεριφορά. Πάντως για coil whine δε μου μοιάζει εκτός αν το mp4 παραμορφώθηκε εντελώς. Σίγουρα μια δοκιμή με δεύτερο τροφοδοτικό θα έλυνε αρκετές απορίες. Οι μητρικές δε κάνουν θόρυβο, μόνο πυροτεχνήματα.😁
7nisiotis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Handbrake που σας έλεγα με ανοιχτό hwinfo για τα ρεύματα. Δεν τσιριξε. Τσιριξε όμως στο shutdown και στο bootάρισμα. Θέλω να δοκιμάσω 3d mark timespy, unigine heaven πλήρως κ όχι 1-2 λ που στρεσσαρεται όλο το σύστημα. Το occt psu test έχει νόημα; Φοβάμαι όμως να τον ανοίξω ξανά μην γίνει χειρότερα ή καεί κάτι. Επεξ/σία 26 Σεπτεμβρίου 2021 από 7nisiotis
7nisiotis Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Unigine Heaven - stock gpu - Τσίριγμα μόνο προς το τέλος του benchmark ( scenes 19 > )
SabotazNic Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 3/9/2021 στις 3:15 ΜΜ, 7nisiotis είπε Έτρεξα χθες Unigine Heaven / Superposition / 3D Mark timespy. και τα πέρασε - θα τα τρέξω πάλι & θα καταγράφω τις τάσεις. Ιδανικα να τρεχεις furmark και πχ κανα Intelburntest συγχρονως για τασεις και καταναλωση συστηματος. Τα 3 παραπανω δεν pushαρουν και cpu και gpu την ιδια στιγμη 1
alexcrx Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 τρεξε αυτο........ https://www.cpuid.com/softwares/powermax.html στρεσαρει και cpu και gpu
7nisiotis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ξέχασα να ενημερώσω. Τελικά ο ένοχος ήταν... η μητρική. Έστειλα ολόκληρο το setup: cpu, mobo, psu, ram στον Κώστα @kostas_anes τον οποίο και υπερευχαριστώ που προσφέρθηκε να με βοηθήσει, σ' ένα εντελώς περίεργο θέμα, συγκριτικά με ότι έχω συναντήσει τόσα χρόνια σε hardware προβλήματα, κ για τη διάθεση του πολύτιμου χρόνου του στο να ελέγξει τα κομμάτια ένα ένα και να δούμε τελικά ποιός ήταν ο πραγματικός ένοχος. Κι όλα αυτά ειδικά σε μια βδομάδα που τύχαμε και οι δύο στο να τρέχουμε παράλληλα σε υποχρεώσεις ( ειδικά περισσότερο ο Κώστας ). Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2021 από 7nisiotis 3 3
Herald Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Στις 26/9/2021 στις 3:51 ΠΜ, kostas_anes είπε 650W δεν ζητάει η 3080 Ti μου με το unlocked BIOS της Galax στα 1000W, στα 480W μαξάρει. Κουλάρετε λίγο και μην τα πετάτε έτσι, τρομάζετε τον κόσμο που δεν ξέρει και πιθανώς να διαβάζει. Η κάρτα ζητάει γύρω στα 210-230W, ανάλογα την υλοποίηση και μιλάμε για transients έως 280-300W στην χειρότερη, την τρέχεις και με 500άρι τροφοδοτικό ΑΝΕΤΑ. Ακριβώς οι μαλακίες που μου κάνει η Z370 Gaming 7 με τον 8700K εδώ και μισό μήνα και προσπαθώ να βρω τι φταίει... Το θέμα είναι ότι στην περίπτωσή μου έχω αλλάξει 3 τροφοδοτικά οπότε μάλλον για θέμα μητρικής το κόβω. Για πες, τα επαιξε η gaming? 😔
kostas_anes Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, Herald είπε Για πες, τα επαιξε η gaming? 😔 Δεν είμαι σίγουρος ακόμα, πάντως κάτι δεν πάει καλά. Κάνει κάτι περίεργα όταν βγαίνει εντελώς από το ρεύμα για ώρα. Για να σου πω την αλήθεια από τότε που το έγραψα δεν ασχολήθηκα πάλι, μέσα στο Σ/Κ λογικά θα την ξανακοιτάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα