anastasisk Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Γειά σας παίδες, στην πρώτη επισυναπτόμενη φωτογραφία θα δείτε οτι ο C μου παίζει στα κόκκινα. Τί θα μπορούσε να σημαίνει αυτο? Παίζει ρόλο και στην ταχύτητα 1) των windows 2) του συστήματος γενικά? Ο C μου έχει ακόμη αποθηκευτικό χώρο περί τα 300GB. Παίζει μήπως ρόλο που είναι σχετικά παλίο το μηχανάκι και δεν ειναι SSD ο δίσκος (δεύτερη φωτογραφία)? Να το βάψω κόκκινο να κάνει κι αντίθεση όταν το ρίξω στην θάλασσα? Το μηχανάκι καθαρίζεται ανα 2μηνο απο τις σκόνες.
greekfragma Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα τι συμβαίνει. αλλά με μια πρώτη γνώμη θα σου έλεγα οτι λόγω παλαιότητας η μητρική αρχίζει να σου δείχνει σημάδια οτι σε χαιρετά και έχει χαζέψει με τις τάσεις που δίνει. Αν είχες γενικότερα θέμα με σκόνη-υψηλές θερμοκρασίες στο κουτί θα έπρεπε και οι δίσκοι σου και η κάρτα γραφικών με 100+ σε cpu mb να βαράνε επίσης 50+ και όχι 28-33. πόσο παλιά είναι η εγκατάσταση windows στον C και πόσο σίγουρος είσαι οτι είναι καθαρός από ιoύς ή crypto-trojans; δώσε και μια φωτογραφία από το εσωτερικό του αν έχει παράθυρο ή άνοιξέ το και πάρε μια φωτογραφία. τροφοδοτικό στοιχεία πλήρη επίσης καλό θα ήταν να ξέρουμε μιας και μιλάμε για υπολογιστή 10ετίας+ Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από greekfragma 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, anastasisk είπε Να το βάψω κόκκινο να κάνει κι αντίθεση όταν το ρίξω στην θάλασσα? Όχι, να τον χρησιμοποιήσετε για αποθήκη και να βάλετε σαν κύριο δίσκο ένα από αυτούς (προσέξτε να τον συνδέσετε στη γκρι θύρα). Επίσης, στην εικόνα βλέπουμε εξοπραγματικές θερμοκρασίες. Κάντε μια δοκιμή με το HWinfo να δούμε τι γίνεται, εκτός αν έχει θέμα ο sensorας. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 2
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 25 λεπτά πριν, anastasisk είπε ο C μου παίζει στα κόκκινα. Παιζει στα κοκκινα γιατι 1. ειναι μηχανικος 2. κατι παιζει με τα updates (waasmedicagent). Παρε εναν SSD και καλωσηλθες στο 2021. Θερμοκρασιες στο Θεο. Καλο καθαρισμα... 3
anastasisk Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Παιζει στα κοκκινα γιατι 1. ειναι μηχανικος 2. κατι παιζει με τα updates (waasmedicagent). Παρε εναν SSD και καλωσηλθες στο 2021. Θερμοκρασιες στο Θεο. Καλο καθαρισμα... Σ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Τί θα μπορούσε να παίζει με τα updates? Ποιον SSD προτείνεις? Συμβαδίζει με το υπόλοιπο σύστημα λόγω παλαιότητας? Θα μου επιφέρει κάτι καλύτερο και τί?
D___G Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οι δίσκοι είναι σε κανονική θερμοκρασία, η CPU και η μητρική από ό,τι φαίνεται ανεβάζουν, χωρίς να είμαι ειδικός, δεν μου φαίνεται το πρόβλημα στους δίσκους Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από D___G 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 @mphxthsαπ' ότι φαίνεται είμαι αόρατος!...
Ukforthemoment Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, D___G είπε Οι δίσκοι είναι σε κανονική θερμοκρασία, η CPU και η μητρική από ό,τι φαίνεται ανεβάζουν, χωρίς να είμαι ειδικός, δεν μου φαίνεται το πρόβλημα στους δίσκους Αυτο βλέπω και εγώ,οι δίσκοι έχουν 28 και 33 ενώ cpu και μητρική πάνω απο 100 βαθμούς. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επίσης το μόνο που άλλαξε από το περσινό θέμα μέχρι φέτος είναι οι θερμοκρασίες. Ούτε SSD μπήκε (προτάθηκαν μοντέλα), ούτε η ραμ ανέβηκε: Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
mphxths Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, anastasisk είπε Ποιον SSD προτείνεις? O @Τέρης Α. δεν ειναι αορατος. Διαβασε το ποστ του. 13 λεπτά πριν, anastasisk είπε Συμβαδίζει με το υπόλοιπο σύστημα λόγω παλαιότητας? Η μητρικη ειναι σχετικα παλια. Εχει sata2 αλλα και καποιες sata 3 υποδοχες. Αν βαλεις εναν SSD που εχει ταχυτητες ~500mb/s- 500mb/s read/write , σε καποια sata3 υποδοχη , θα πιασεις το μαξιμουμ της ταχυτητας του. Σε sata 2 υποδοχη , πιο χαμηλα , εξυπακουεται. Ο μηχανικος δισκος που εχεις τωρα , που ειναι στις 7200 στροφες , αντε να πιασει 100-150mb/s σε μια καλη μερα... Αρα οταν μια διεργασια (updates) , κανει βαρια χρηση δισκου , ο δισκος μπουκωνει και σερνεται... ο SSD θα την ειχε ξεπεταξει την δουλεια πιο γρηγορα και ανετα. 13 λεπτά πριν, anastasisk είπε Θα μου επιφέρει κάτι καλύτερο και τί? Ναι. Ταχυτητα. Καλως ηρθες στον θαυμαστο κοσμο των SSD... 8 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Αυτο βλέπω και εγώ,οι δίσκοι έχουν 28 και 33 ενώ cpu και μητρική πάνω απο 100 βαθμούς. Αμα δεν εχει αλλαχτει παστα ποτε , λογικο το βρισκω... Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2021 από mphxths 2
anastasisk Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Όχι, να τον χρησιμοποιήσετε για αποθήκη και να βάλετε σαν κύριο δίσκο ένα από αυτούς (αν και λόγω SATA II θα δουλεύουν στη μισή ταχύτητα). Επίσης, στην εικόνα βλέπουμε εξοπραγματικές θερμοκρασίες. Κάντε μια δοκιμή με το HWinfo να δούμε τι γίνεται, εκτός αν έχει θέμα ο sensorας. Με τέτοια μητρική να υποθέσω ότι έχετε κάνει και o.c.; Αλλιώς η 1060 είναι υπερβολική για τέτοιο επεξεργαστή. Σ ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή να τον κρατησω γι αποθήκη και την πρόταση σου γι άλλους δίσκους!!!! Ενδιαφέρον. Παραθέτω και 4 φωτογραφίες για τον/ τους σενσορα/σενσορες και μια γενική εικόνα με το HWinfo. Εάν κατάλαβα καλά, κατι τέτοιo μου ζήτησες? 6 λεπτά πριν, mphxths είπε O @Τέρης Α. δεν ειναι αορατος. Διαβασε το ποστ του. Η μητρικη ειναι σχετικα παλια. Εχει sata2 αλλα και καποιες sata 3 υποδοχες. Αν βαλεις εναν SSD που εχει ταχυτητες ~500mb/s- 500mb/s read/write , σε καποια sata3 υποδοχη , θα πιασεις το μαξιμουμ της ταχυτητας του. Σε sata 2 υποδοχη , πιο χαμηλα , εξυπακουεται. Ο μηχανικος δισκος που εχεις τωρα , που ειναι στις 7200 στροφες , αντε να πιασει 100-150mb/s σε μια καλη μερα... Αρα οταν μια διεργασια (updates) , κανει βαρια χρηση δισκου , ο δισκος μπουκωνει και σερνεται... ο SSD θα την ειχε ξεπεταξει την δουλεια πιο γρηγορα και ανετα. Ναι. Ταχυτητα. Καλως ηρθες στον θαυμαστο κοσμο των SSD... Αμα δεν εχει αλλαχτει παστα ποτε , λογικο το βρισκω... Να εισαι καλα, σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου !!! 18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Επίσης το μόνο που άλλαξε από το περσινό θέμα μέχρι φέτος είναι οι θερμοκρασίες. Ούτε SSD έβαλε (του πρότειναν μοντέλα), ούτε ραμ ανέβασε: Συγγνώμη εάν σε/ σας ταλαιπωρώ !!!
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άρα κάτι δεν πάει καλά με τον επεξεργαστή. (Μπορεί να φαίνεται άσχετο με το πρόβλημα που έχετε, αλλά αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι σε λίγο θα καεί και τέλος) Μήπως τυχών έχει σβήσει το σύστημα ξαφνικά; Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στα ψυκτράκια να δείτε αν καίνε; Έχω δει υψηλή θερμοκρασία σε μητρική (114 fake βαθμοί) αλλά σε επεξεργαστή όχι. Επίσης, αν φοβάστε ότι θα γίνει ζημιά παρεμβαίνοντας στο εσωτερικό του υπολογιστή, μπορείτε να αγοράσετε τα parts και να πάτε το σύστημα σε ένα κατάστημα του είδους να σας τα συναρμολογήσει με 20-40ε. Εδώ όμως μπερδεύτηκα. Είναι διχασμένη προσωπικότητα η μητρική και κάνει 2 μετρήσεις; 🤔 Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
johnpopexi Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Κρίμα η gpu αυτη με διπύρηνο. Βάζεις πάστα + ssd 256gb όσο περιμένεις 4c/8t ( x3440 πχ ) και ίσως τίμια φθηνή ψύκτρα. 1
triplex1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 56 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Άρα κάτι δεν πάει καλά με τον επεξεργαστή. (Μπορεί να σας φαίνονται άσχετα με το πρόβλημα που έχετε, αλλά αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι σε λίγο θα καεί και τέλος) Μήπως τυχών έχει σβήσει το σύστημα ξαφνικά; Μπορείτε να βάλετε το χέρι σας στα ψυκτράκια να δείτε αν καίνε; Έχω δει υψηλή θερμοκρασία σε μητρική (114 fake βαθμοί) αλλά σε επεξεργαστή όχι. Επίσης, αν φοβάστε ότι θα γίνει ζημιά αν παρέμβετε στο εσωτερικό του υπολογιστή, μπορείτε να αγοράσετε τα parts και να πάτε το σύστημα σε ένα κατάστημα του είδους να σας τα συναρμολογήσει με 20-40ε. Εδώ όμως μπερδεύτηκα. Είναι διχασμένη προσωπικότητα η μητρική και κάνει 2 μετρήσεις; 🤔 Σε καμια περιπτωση μη πεταξεις την μητρικη και το cpu σου , ο Τερης μαζευει κατι τετοια , να του τα χαρισεις😎 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα