Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδία,

Θέλω βοήθεια για να φτιάξω έναν υπολογιστή (και οθόνη και κουτί) μέχρι 1000 ευρώ για σχολή και μέτριο gaming.

Περίμενα αρκετό καιρό μέχρι να αρχίσουν να κατεβαίνουν οι τιμές αλλά αρχίζει το έτος τώρα και τον χρειάζομαι.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Δυστυχώς με τις τιμές που παίζουν στις gpu μην περιμένεις πολλά.

Τι δεν μας λες:

Ποιά παιχνίδια και τι απαιτήσεις έχεις

Αν μπορείς να κάνεις την σύνθεση μόνος ή αν πρέπει να γίνει σύνθεση σε μαγαζί που υλοποιεί build

Αν μπορείς να περάσεις windows (σε αυτά τα χρήματα επιβάλλεται καθώς αν στα περάσει κατάστημα μιλάμε για μινιμουμ +100ευρώ)

Μια πρόταση γρήγορα - γρήγορα θα μπορούσε να είναι η παρακάτω:

cosmodata.PNG.74c67773a3c655e487787f2cca927c84.PNG

Η σύνθεση είναι από cosmodata καθώς έχει σε σχετικά "normal" τιμή τον 10400 όπου σε αυτά τα budget θεωρώ σχεδόν One way.

Μένει ένα υπόλοιπο 140 ευρώ για να διαλέξεις μια οθόνη που σου ταιριάζει. Αν μας έλεγες ποιο το κύριο μέλημα σου ίσως βοηθούσαμε.

Σε ενδιαφέρουν οι ίντσες; Η ανάλυση; Ο τύπος πανελ; Προφανώς όλα σε αυτό το Budget δεν μπορείς να τα συνδυάσεις.

Σε περίπτωση που μπορείς να πραγματοποιήσεις build εσύ ίσως υπάρξει καλύτερη μοίρα.

Ιδέες:

11400f αντί 10400

Πιο οικονομικά μητρική - psu, μνήμες για να έχεις περισσότερη άνεση στο υπόλοιπο budget προς το μόνιτορ

Ryzen 5 3600 + B550 mobo αντί 10400/Β560

Ρίχνεις λίγο τιμές σε τροφοδοτικό, μνήμες κτλ και ίσως βρεις καλύτερη gpu

Όλα τα παραπάνω υπό αρκετές προϋποθέσεις. Γενικά να ξέρεις είναι μια σχετικά κακή περίοδος για hardware και ενδέχεται να χειροτερέψει αφού όλοι οι νέοι φοιτητές θα ψάξουν για νέο υπολογιστή.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο και μπορούμε, ρώτα και θα βοηθήσουμε

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Μπορεί και καλύτερο ακόμα :P

PS5-Series-X.jpg

Ε Νταξ είπαμε, είναι και η σχολή!

(Εκτός και αν εννοείς ένα desktop στα 500 και μια κονσόλα... )

Επεξ/σία από kostis76
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostis76 είπε

Ε Νταξ είπαμε, είναι και η σχολή!

καλά τρολιά είπα ... αλλά αν το πας σοβαρά, με 500ευρώ φτιάχνεις πυργάκι με οθόνη και ενσωματωμένα ή ακόμα και ένα λάπτοπ περιωπής.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Δυστυχώς με τις τιμές που παίζουν στις gpu μην περιμένεις πολλά.

Τι δεν μας λες:

Ποιά παιχνίδια και τι απαιτήσεις έχεις

Αν μπορείς να κάνεις την σύνθεση μόνος ή αν πρέπει να γίνει σύνθεση σε μαγαζί που υλοποιεί build

Αν μπορείς να περάσεις windows (σε αυτά τα χρήματα επιβάλλεται καθώς αν στα περάσει κατάστημα μιλάμε για μινιμουμ +100ευρώ)

Μια πρόταση γρήγορα - γρήγορα θα μπορούσε να είναι η παρακάτω:

cosmodata.PNG.74c67773a3c655e487787f2cca927c84.PNG

Η σύνθεση είναι από cosmodata καθώς έχει σε σχετικά "normal" τιμή τον 10400 όπου σε αυτά τα budget θεωρώ σχεδόν One way.

Μένει ένα υπόλοιπο 140 ευρώ για να διαλέξεις μια οθόνη που σου ταιριάζει. Αν μας έλεγες ποιο το κύριο μέλημα σου ίσως βοηθούσαμε.

Σε ενδιαφέρουν οι ίντσες; Η ανάλυση; Ο τύπος πανελ; Προφανώς όλα σε αυτό το Budget δεν μπορείς να τα συνδυάσεις.

Σε περίπτωση που μπορείς να πραγματοποιήσεις build εσύ ίσως υπάρξει καλύτερη μοίρα.

Ιδέες:

11400f αντί 10400

Πιο οικονομικά μητρική - psu, μνήμες για να έχεις περισσότερη άνεση στο υπόλοιπο budget προς το μόνιτορ

Ryzen 5 3600 + B550 mobo αντί 10400/Β560

Ρίχνεις λίγο τιμές σε τροφοδοτικό, μνήμες κτλ και ίσως βρεις καλύτερη gpu

Όλα τα παραπάνω υπό αρκετές προϋποθέσεις. Γενικά να ξέρεις είναι μια σχετικά κακή περίοδος για hardware και ενδέχεται να χειροτερέψει αφού όλοι οι νέοι φοιτητές θα ψάξουν για νέο υπολογιστή.

Αν χρειαστείς κάτι άλλο και μπορούμε, ρώτα και θα βοηθήσουμε

τον 3600 τον ειδες που βρισκεται;

https://www.skroutz.gr/s/30374900/AMD-Ryzen-5-5600G-3-9GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html

με μια 550 χωρις καρτα γραφικων και την προσθετει αργοτερα αν τη χρειαστει , στα 265 και αμεσα διαθεσιμοςκαι παιρνει καλυτερη οθονη το παληκαρι

2 ώρες πριν, kostis76 είπε

Γιατί μέτριο gaming όταν μπορείς... Καλύτερο; 

https://www.computeruniverse.net/en/p/90841700

https://www.a-center.gr/index.php?route=product/product&product_id=98782

και με ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ εξυπηρέτηση

1a025096ffad78af73b179b23d52979fefa35a06.jpg.2f3ae9670577864dcfe81d92e8e3de8a.jpg

Δημοσ.

Έχεις δίκιο. Ξέχασα να αναφέρω πως μιλάω για την κανονική του τιμή (στα 180 περίπου). Ούτε ο 5600g χωράει στο budget. Απο την στιγμή που είναι άγνωστο πόσο μπορεί να τραβήξει αυτή η ιστορία , δεν τον βρίσκω λογική επιλογή αφού άμεσα μπορεί να χαρεί έστω μια 1650. Ο 10400 άλλωστε σηκώνει άνετα και μια 3060, αν ποτέ επανέλθουν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα.

Φυσικά για όσα λέω παίζουν και υποκειμενικά κριτήρια, το λέμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Έχεις δίκιο. Ξέχασα να αναφέρω πως μιλάω για την κανονική του τιμή (στα 180 περίπου). Ούτε ο 5600g χωράει στο budget. Απο την στιγμή που είναι άγνωστο πόσο μπορεί να τραβήξει αυτή η ιστορία , δεν τον βρίσκω λογική επιλογή αφού άμεσα μπορεί να χαρεί έστω μια 1650. Ο 10400 άλλωστε σηκώνει άνετα και μια 3060, αν ποτέ επανέλθουν οι τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα.

Φυσικά για όσα λέω παίζουν και υποκειμενικά κριτήρια, το λέμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

ο 3600 ειναι επεξεργαστης των 150 ευρω βαρια-βαρια και ολοι οσοι τον υποστηριζουν ειναι οι υπαιτιοι της αυξησης της τιμης του , δεν φταιει κανενα μαγαζι για τιμες , βλεπουν και τα κανουν , ο 5600g γιατι δεν χωραει στο μπατζετ Νικολα  τη στιγμη που δεν θα προστεθει αμεσα gpu ; (μ'αυτο το σκεπτικο) γιατι να παει τωρα σε 1650 και να μην παει λιγο αργοτερα σε 3060 απ'ευθειας ; τοσο καιρο τι κανουν ολοι ; περιμενουν να πεσουν οι τιμες ; το εχω πει πολλες φορες και θα το ξαναπω , μεσα στον χειμωνα δεν θα βρισκουν ουτε παξιμαδια με βιδες , οποιος προλαβε και εστησε ηταν σωστος και τυχερος κατα τη γνωμη μου ενω οποιος διστασε και περιμενει θα περιμενει για πολυ καιρο ακομη.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, triplex1 είπε

ο 3600 ειναι επεξεργαστης των 150 ευρω βαρια-βαρια και ολοι οσοι τον υποστηριζουν ειναι οι υπαιτιοι της αυξησης της τιμης του , δεν φταιει κανενα μαγαζι για τιμες , βλεπουν και τα κανουν , ο 5600g γιατι δεν χωραει στο μπατζετ Νικολα  τη στιγμη που δεν θα προστεθει αμεσα gpu ; (μ'αυτο το σκεπτικο) γιατι να παει τωρα σε 1650 και να μην παει λιγο αργοτερα σε 3060 απ'ευθειας ; τοσο καιρο τι κανουν ολοι ; περιμενουν να πεσουν οι τιμες ; το εχω πει πολλες φορες και θα το ξαναπω , μεσα στον χειμωνα δεν θα βρισκουν ουτε παξιμαδια με βιδες , οποιος προλαβε και εστησε ηταν σωστος και τυχερος κατα τη γνωμη μου ενω οποιος διστασε και περιμενει θα περιμενει για πολυ καιρο ακομη.

Το αιτιολογησα επαρκώς και το σημειώνεις και στα λεγόμενα σου. Μέσα στον χειμώνα δε θα βρίσκουν τίποτα και οι κάρτες θα αργήσουν πολύ απ'όσο φαίνεται να επανέλθουν σε φυσιολογικές τιμές.

Ξεκαθάρισα, οτι με υποκειμενικά κριτήρια, είναι προτιμότερο να πάρει ένα μηχάνημα που θα χαρεί άμεσα και θα μπορεί να αναβαθμίσει με πολύ αξιόλογη κάρτα παρά να έχει δυνατό επεξεργαστή και να τα παίζει όλα πετσοκομενα μέχρι όποτε θα μπορέσει να βρει κάρτα. Επαναλαμβάνω, με υποκειμενικά κριτήρια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Το αιτιολογησα επαρκώς και το σημειώνεις και στα λεγόμενα σου. Μέσα στον χειμώνα δε θα βρίσκουν τίποτα και οι κάρτες θα αργήσουν πολύ απ'όσο φαίνεται να επανέλθουν σε φυσιολογικές τιμές.

Ξεκαθάρισα, οτι με υποκειμενικά κριτήρια, είναι προτιμότερο να πάρει ένα μηχάνημα που θα χαρεί άμεσα και θα μπορεί να αναβαθμίσει με πολύ αξιόλογη κάρτα παρά να έχει δυνατό επεξεργαστή και να τα παίζει όλα πετσοκομενα μέχρι όποτε θα μπορέσει να βρει κάρτα. Επαναλαμβάνω, με υποκειμενικά κριτήρια.

Ναι φιλε μου απλα το λεω γιατι οι περισσοτεροι εχουν περιορισμενο μπατζετ και το να σκασει λεφτα αυτη τη στιγμη για μια 1650 το βρισκω λιγο υπερβολη (για καινουρια μιλαμε παντα) , εγω δεν θα το'κανα , θα προτιμουσα τα πετσοκομμενα και θα εβαζα καλυτερο μονιτορ , εκτος αν βρεθει απο καπου καμια ευκαιρια σε μεταχ/νη , ετσι συμφωνω 100%

ποσο θα πουλησει μετα απο 1-1,5 χρονο τη 1650 που θα την χρυσοπληρωσει τωρα ; κανεις δεν ξερει αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα εχει χασουρα.

μια καλη περιπτωση για καρτα βλεπω αυτη

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Ναι φιλε μου απλα το λεω γιατι οι περισσοτεροι εχουν περιορισμενο μπατζετ και το να σκασει λεφτα αυτη τη στιγμη για μια 1650 το βρισκω λιγο υπερβολη (για καινουρια μιλαμε παντα) , εγω δεν θα το'κανα , θα προτιμουσα τα πετσοκομμενα και θα εβαζα καλυτερο μονιτορ , εκτος αν βρεθει απο καπου καμια ευκαιρια σε μεταχ/νη , ετσι συμφωνω 100%

ποσο θα πουλησει μετα απο 1-1,5 χρονο τη 1650 που θα την χρυσοπληρωσει τωρα ; κανεις δεν ξερει αλλα το μονο σιγουρο ειναι οτι θα εχει χασουρα.

μια καλη περιπτωση για καρτα βλεπω αυτη

Κοίτα, δεν καταλήγει πουθενά η κουβέντα και κανείς μας δεν είναι σωστός ή λάθος. Παίζουν πολλά υποκειμενικά κριτήρια όποτε δεν ταιριάζει σε όλους η ίδια απάντηση. Άλλο σκεπτικό εγώ, άλλο εσύ, τα "ξεδιπλώνουμε" στο νήμα και ο ts αποφασίζει. Εγώ δεν θα κοιτούσα μεταχειρισμένη για 60 ευρώ διαφορά, ακόμη και για 2 μήνες, είμαι σωστός; Όχι, απλά αυτή είναι η επιλογή μου με τα δικά μου κριτήρια.

Νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη ή ανάλυση. Έχει αρκετές προτάσεις, λογικά θα έρθουν κι άλλες και ο ts θα κάνει, την σωστή γι'αυτόν, επιλογή.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε

Με τις colorful λέγανε θα γεμίσει η αγορά και θα πέσουν οι τιμές αλλά δεν νομίζω να έγινε κάτι τέτοιο.. Ακομα τουλάχιστον.. 

Ισχύει σε κάποιο βαθμό και έχει πλέον κάρτες που δεν υπήρχαν διαθέσιμες, εκτός αν περιμένεις οτι θα γυρίσει σε επίπεδα προ πανδημίας/mining

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...