Doubt Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Το "πνευματικό" από που προκύπτει και τι σημαίνει στην πράξη; Δεν είδα να γράφεται κάπου αλλού εκτός από κάποια σχόλια εδώ. 1
Kostasallinone Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Doubt είπε Το "πνευματικό" από που προκύπτει και τι σημαίνει στην πράξη; Δεν είδα να γράφεται κάπου αλλού εκτός από κάποια σχόλια εδώ. Πνευματικό βγαίνει από τα πνευμόνια, λέγετε έτσι γιατί χρησιμοποιεί συμπιεσμένο αέρα για να κινούνται τα πιστόνια.
papars Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Μία απορία έχω με τα εργαλεία αυτά. Πως γίνεται η μπαταρία να φορτίζει σε μερικά λεπτά; Ο φορτιστής που έχω για τις 18650 θέλει ώρες στο 1 αμπέρ να τις φορτίσει από άδειες. Στο κρουστικό του lidl όταν σταματήσει με άδεια μπαταρία, ο φόρτισης την βγάζει γεμάτη σε ελάχιστο χρόνο.
manpower Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Αν και είμαι υπέρ των parkside για οικιακή/ερασιτεχνική χρήση, ωστόσο για το συγκεκριμένο δεν ξερω αν αξιζει σε σύγκριση πχ με αυτό που εχει βρεθει στα 60-65€ ή το ιδιο στα ~70€ με 2 μπαταριες. Αν το lidl αλλάζει το design σε καθε 1-2 φουρνιες και δεν βρισκεις εύκολα πχ νεα μπαταρια σε 1-2 χρονια τι να το κανεις; Εκτος αν κάποιος παει για συνδυασμό εργαλειων με κοινη μπαταρία lidl εκει οικονομικα συμφέρει περισσότερο (ή αν εχει ήδη όπως ειπώθηκε). 1
Rattlehead Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) "Πνευματικό ρεύματος" γελάνε και οι κατσαρίδες! Πνευματικά είναι αυτά που στο κάτω μέρος έχουν ταχύσύνδεσμο αέρα συνήθως 4-6 για να λειτουργήσουν. Όπως πχ το πιστόλι που ξεβιδώνει τα μπουλονια. Ροπή στρέψης ρυθμίζεις από την κάστανια και τέλος, σε ηλεκτρικά κατσαβιδια. Μην ψάχνεται κάτι άλλο, σε κρουστικό όπως αυτό, δεν υπάρχει.Ήταν στο κρουστικό και Είναι σε κάθε κρουστικό από τον διακόπτη ανάλογα τη δύναμη που το πατας . Έχετε μπερδέψει τον κόσμο που θέλει να το αγοράσει με αυτά που λέτε. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από Rattlehead 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, Rattlehead είπε Έχετε μπερδέψει τον κόσμο που θέλει να το αγοράσει με αυτά που λέτε. Και εγω αυτο το συμπερασμα ειχα βγαλει χθες αργα για τα τελευταια σχολια με την αναφορα περι πνευματικου, αλλα δεν μιλησα. Δεν βλεπω ουτε στο προιον το καταστημα να αναφερει τον ορο. Τον αναφερει;
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Rattlehead είπε Είναι σε κάθε κρουστικό από τον διακόπτη ανάλογα τη δύναμη που το πατας Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Το ζήτημα που έθεσα, είναι να γνωρίζει κανείς τον λόγο που άλλοτε χρειάζεται μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη Μt. Αυτό με το πνευματικό όντως, είναι και δική μου απορία το πώς και από πού προέκυψε. @lary7 : κάποια άποψη; Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2021 από MauroPaltoudias
Rattlehead Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 44 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Δεν διαφωνούμε σε αυτό. Το ζήτημα που έθεσα, είναι να γνωρίζει κανείς τον λόγο που άλλοτε χρειάζεται μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη Μt. Αυτό με το πνευματικό όντως, είναι και δική μου απορία το πώς και από πού προέκυψε. @lary7 : κάποια άποψη; Αν θα πας να τρυπήσει σε μέταλλο πχ. και είσαι επαγγελματίας θα χρησιμοποιήσεις πρώτα ποντα. Αφού "ποντάρεις" μπορείς να τρυπήσεις με μέγιστες στροφές και Ροπή. Αυτά που προορίζονται για οικιακή χρήση και μη επαγγελματική, σου δίνει με το διακόπτη τη δυνατότητα να αρχίσεις πολύ σιγά γιατί το μέταλλο γλιστράει. 1 ώρα πριν, matrixxx είπε Και εγω αυτο το συμπερασμα ειχα βγαλει χθες αργα για τα τελευταια σχολια με την αναφορα περι πνευματικου, αλλα δεν μιλησα. Δεν βλεπω ουτε στο προιον το καταστημα να αναφερει τον ορο. Τον αναφερει; Οχι δεν τον αναφέρει. Καθαρά με πεπιεσμένο αέρα δουλεύει ένα πνευματικό εργαλείο. Δεν υπάρχει ρεύμα τροφοδοσίας ούτε από πρίζα, ούτε από μπαταρια
MauroPaltoudias Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Rattlehead είπε Αν θα πας να τρυπήσει σε μέταλλο πχ. και είσαι επαγγελματίας θα χρησιμοποιήσεις πρώτα ποντα. Αφού "ποντάρεις" μπορείς να τρυπήσεις με μέγιστες στροφές και Ροπή.
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Rattlehead είπε Οχι δεν τον αναφέρει. Καθαρά με πεπιεσμένο αέρα δουλεύει ένα πνευματικό εργαλείο. Δεν υπάρχει ρεύμα τροφοδοσίας ούτε από πρίζα, ούτε από μπαταρια Ξεφευγει η κουβεντα και δεν χρειαζεται αναλυση περι πνευματικων στο τοπικ, αλλα υπαρχουν και ηλεκτρικα πνευματικα. Ο πεπιεσμενος αερας ετσι και αλλιως σε ηλεκτρικο μοτερ-συμπιεστη φτιαχνεται, κατι που καποιες φορες μπορει να γινεται πανω στο εργαλειο. Δεν βγαινει απο υφαιστειο. 😛 Αυτο παντως του θεματος ΔΕΝ ειναι και κακως μπηκε στην κουβεντα η λεξη πνευματικο γιατι καποιοι μπορει να νομισουν οτι ειναι και να το παρουν απο "παρεξηγηση". Υπαρχουν και "πνευματικα". Οχι με σωληνακια, αλλα ηλεκτροπνευματικα ας πουμε. Αυτο πχ https://toolplus.gr/makita-hr2811ft-pneymatiko-drapano-pistoleto-3-leitourgies-tsok.html ή https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10892#texnika
Rattlehead Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 6 ώρες πριν, matrixxx είπε Ξεφευγει η κουβεντα και δεν χρειαζεται αναλυση περι πνευματικων στο τοπικ, αλλα υπαρχουν και ηλεκτρικα πνευματικα. Ο πεπιεσμενος αερας ετσι και αλλιως σε ηλεκτρικο μοτερ-συμπιεστη φτιαχνεται, κατι που καποιες φορες μπορει να γινεται πανω στο εργαλειο. Δεν βγαινει απο υφαιστειο. 😛 Αυτο παντως του θεματος ΔΕΝ ειναι και κακως μπηκε στην κουβεντα η λεξη πνευματικο γιατι καποιοι μπορει να νομισουν οτι ειναι και να το παρουν απο "παρεξηγηση". Υπαρχουν και "πνευματικα". Οχι με σωληνακια, αλλα ηλεκτροπνευματικα ας πουμε. Αυτο πχ https://toolplus.gr/makita-hr2811ft-pneymatiko-drapano-pistoleto-3-leitourgies-tsok.html ή https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=10892#texnika Αυτά που παρέθεσες έχουν πνευματική δύναμη μόνο στην κρούση. Πολύ βασικές λειτουργίες. Μην χαλάσω το post. Για οικιακή χρήση vfm τα Parkside Σε περίπτωση βλάβης μου έχει τύχει αντικατάσταση χωρίς να δώσω το παλιό πίσω. Πολύ καλή εξυπηρέτηση. Προσυπογράφω
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Αυτά που παρέθεσες έχουν πνευματική δύναμη μόνο στην κρούση. Φυσικα μονο στην κρουση. Υπαρχουν και πνευματικα με ρευμα, αυτη ειναι η ουσια. Του θεματος ΔΕΝ ειναι πνευματικο, υποψιν οποιου ενδιαφερεται γιατι η αναφορα μεσα στο θεμα ειναι ικανη να μπερδεψει.
d.waters Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Συχνά φέρνει και το παρακάτω στην ίδια τιμή περίπου.... https://www.mdtools.gr/ergaleia/epanafortizomena-ergaleia/drapanokatsavida/drapanokatsavido-kroystiko-epanafortizomeno-parkside-psbsa-20-li-c3-20v-p-2093.html Ποιο από τα δύο είναι καλύτερο;
pareisaktos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Είχα ένα κρουστικό parkside των 22 ευρώ και στα 3,5 χρόνια μου χαλασε (εκτός εγγύησης). Για αυτό τον τελευταίο καιρό ψάχνω να πάρω κάτι πιο ποιοτικό και κατά προτίμηση πνευματικό για ευκολότερη διάτρηση σε τοίχο πλακάκια κτλ. Έχει βγάλει κανένα πνευματικό ρεύματος τώρα τελευταία το lidl?
papars Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Να αναφέρω μερικά πραγματάκια μιά και έχω το προηγούμενο του 2013. α. Δεν χωράει σε κάποιες εργαλειοθήκες οπότε το κουβαλάς πάντα με το τσαντάκι του. β. Πραγματικά τρυπάει πολύ καλά με το σωστό τρυπανάκι. Για δουλειές σπιτιού και ημιεπαγγελματική χρήση είναι άριστο. γ. Η μπαταρία κρατάει λίγο. Περί τις 10 - 15 τρύπες σε μπετόν. Και δυστυχώς ίσα που άντεξε λίγο καιρό μετά τη λήξη της εγγύησης. δ. Επειδή του έκανα περιστασιακή χρήση - πάντα έβρισκα την μπαταρία άδεια όταν την άφηνα πάνω στο εργαλείο. Οπότε την φόρτωνα και την άφηνα εκτός - πάλι όμως πρέπει να την φορτίσω πριν το βάλω σε χρήση. δ. Η συσκευή του 2013 έχει άλλο τύπο μπαταρίας από τα νεότερα. Μου βγήκε φθηνότερα να πάρω μία καινούργιου τύπου και να την προσαρμόσω στο κέλυφος του δικού μου. Αν θελήσω να την αλλάξω πάλι, θα κάνω παραγγελία τα στοιχεία μόνο. (18650) Γενικά νομίζω ότι η μπαταρία είναι το μεγάλο μειονέκτημα σε αυτό το εργαλείο. Μακάρι στο τωρινό μοντέλο να την έχουν βελτιώσει. Κουβαλάω πάντα μαζί μου και το DeWalt DW566 (κρουστικό με καλώδιο) αν τα βρω σκούρα με το parkside. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα