Προς το περιεχόμενο

Illy iperespresso y3.3 vs krups inissia nespresso. Ποια να πάρω;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Εσυ δεν εχεις και τον Vertuo? Κανε μια συγκριση σε freddo και lungo :)

Ναι είχα αλλά την έδωσα γιατί μπήκα στο παιχνίδι του αλεσμένου καφέ, μύλου κλπ

Αν και ο Vertuo είναι μια πολύ καλή προσπάθεια, από όσο θυμάμαι πιο καλό αποτέλεσμα έβγαζε ο iperespresso. Μιλάμε πάντα για freddo espresso σκέτο.

H vertuo θεωρώ πως αξίζει παραπάνω σε μεγαλύτερες ποσότητες καφέ, για lungo κλπ. Βγάζει καλό αποτέλεσμα χωρίς να νερουλιάζει. 

iperespresso > vertuo > απλή nespresso

Επεξ/σία από george1807
  • Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, george1807 είπε

Ναι είχα αλλά την έδωσα γιατί μπήκα στο παιχνίδι του αλεσμένου καφέ, μύλου κλπ

Αν και ο Vertuo είναι μια πολύ καλή προσπάθεια, από όσο θυμάμαι πιο καλό αποτέλεσμα έβγαζε ο iperespresso. Μιλάμε πάντα για freddo espresso σκέτο.

H vertuo θεωρώ πως αξίζει παραπάνω σε μεγαλύτερες ποσότητες καφέ, για lungo κλπ. Βγάζει καλό αποτέλεσμα χωρίς να νερουλιάζει. 

iperespresso > vertuo > απλή nespresso

Αξιζει τον κοπο; Να μπω και εγω ή να μεινω στις καψουλες;

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Αγοράστηκε τελικά η illy iperespresso y3.3 στα 69€ με δώρο 54 κάψουλες. Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, NTC Labs είπε

σκεφτομαι να τυπωσω προεκταση να βγαινει πιο "εξω"  :)

Μονο οταν φτιαχνεις καφε , δεν μιλαμε για σταγονες, ολο το νερο που "επιστρεφει" γλυφει απο κατω του και πεφτει εξω αντι να πεφτει μεσα στο δοχειο και δεν το παιρνεις χαμπαρι παρα μονο οταν αρχισεις και βλεπεις την πλυμηρα κατω απο την μηχανη και πανω στον παγκο σου.....και κατεπεκταση μετα στο πατωμα :)

Α οχι, σε μενα δεν χανει τοσο.. ελαχιστο,που αν δε το δεις, φαινεται μετα απο πολουυυυς καφεδες... 

Δε καταλαβαινω γιατι να χαλαει ο καφες με διπλο πατημα ομως.. απλα κανεις διπλη εγχυση, και βγαινει λιγο ποιο ελαφρυς...  η διαφορα της καψουλας Lungo ειναι οτι "ανοιγει" ποιο ευκολα, και αφηνει περισσοτερο "υγρο" να βγει στην ιδια ωρα εκχυλησης.. και εξαιτιας αυτου, δεν μου πολυαρεσε ο Lungo γιατι εβγαινε με λιγοτερο αρωμα, ενω με διπλο πατημα σε intenso , για τα γουστα μου , βγαινει ταμαμ, σαφως ποιο αρωματικος απτον Lungo..

To 2o κουμπι ειναι για φιλτρου φιλε.. φαινεται απο το οτι δεν κανει προεγχυση οπως στο 1ο κουμπι.. βαραει απευθειας... αν κανεις Lungo εκει, βγαινει πολυ αδυναμο.

Απτην αλλη αυτο ειναι το ωραιο.. οτι ολοι εχουμε τα γουστα μας... 

Για να δουμε ο φιλος, πως θα του φανει.. 😀

17 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Θα σου προτινα ενα reset της συσκευης σου απο τα πατηματα σου, εχει χασει πιθανως αρχικες ρυθμισεις.

αυτο φιλε δε το καταλαβα.. γιατι να χασει ρυθμησεις? .. βγαζει καφε οπως την πρωτη μερα.. δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα..

Επεξ/σία από Tsakalos!
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Αξιζει τον κοπο; Να μπω και εγω ή να μεινω στις καψουλες;

Αν έχεις τη διάθεση σίγουρα αξίζει τον κόπο. Πλέον μου έχει γίνει τόση ρουτίνα και αυτοματοποιημένο που ελάχιστα παραπάνω μου παίρνει να φτιάξω καφέ σε σχέση με την κάψουλα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

Α οχι, σε μενα δεν χανει τοσο.. ελαχιστο,που αν δε το δεις, φαινεται μετα απο πολουυυυς καφεδες... 

Δε καταλαβαινω γιατι να χαλαει ο καφες με διπλο πατημα ομως.. απλα κανεις διπλη εγχυση, και βγαινει λιγο ποιο ελαφρυς...  η διαφορα της καψουλας Lungo ειναι οτι "ανοιγει" ποιο ευκολα, και αφηνει περισσοτερο "υγρο" να βγει στην ιδια ωρα εκχυλησης.. και εξαιτιας αυτου, δεν μου πολυαρεσε ο Lungo γιατι εβγαινε με λιγοτερο αρωμα, ενω με διπλο πατημα σε intenso , για τα γουστα μου , βγαινει ταμαμ, σαφως ποιο αρωματικος απτον Lungo..

To 2o κουμπι ειναι για φιλτρου φιλε.. φαινεται απο το οτι δεν κανει προεγχυση οπως στο 1ο κουμπι.. βαραει απευθειας... αν κανεις Lungo εκει, βγαινει πολυ αδυναμο.

Απτην αλλη αυτο ειναι το ωραιο.. οτι ολοι εχουμε τα γουστα μας... 

Για να δουμε ο φιλος, πως θα του φανει.. 😀

αυτο φιλε δε το καταλαβα.. γιατι να χασει ρυθμησεις? .. βγαζει καφε οπως την πρωτη μερα.. δεν εχω παρατηρησει καποια διαφορα..

Για fredo espresso λογικά θα χρειαστώ δύο κάψουλες intenso ή classic με μόνο πάτημα για καλύτερο αποτέλεσμα; 

Επεξ/σία από Nnoutas
Δημοσ.

Η καθε καψουλα εχει συγκεκριμενη ποσοτητα καφε, ετσι?..οσο εκχυλιζεις λοιπον, τοσο τον αραιωνεις... οποτε φαντασου οτι αν βαλεις αρκετα αραιωμενο καφε , αρα οχι πολυ δυνατο, μεσα σε μπολικο παγο, τι θα γινει αμα αρχισει να λυωνει ο παγος? θα νερωσει τελειως.... γιαυτο στον φρεντο εσπρεσο θες δυνατο καφε, οχι πολυ αραιωμενο.. γιαυτο θες 2 καψουλες μην σουπω και 3 αμα θες μπαμπατσικη ποσοτητα καφε..

Εγω οταν θελω κρυο καφε, επειδη θελω μπολικη ποσοτητα , δεν κανω καψουλα, δε συμφερει..  οπως και στην καθημερινοτητα μου ,  βαριομουνα να βγαζω δυο διπλες δοσεις στην κανονικη εσπρεσομηχανη για να βγει ας πουμε μπολικος .. Για αυτη την δουλεια εχω παντα στο ντουλαπι μου εναν Douwe Egberts Στιγμιαίο Espresso, που μ αρεσει πολυ και με καλυπτει κατα 95% .. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

Δεν τις χανει. Τις αλλαξες χωρις να το καταλαβεις πιθανως. Μπορεις να αλαξεις τον χρονο εγχυσης μονιμα  απλα πατωντας το κουμπι σταθερα πατημενο. Επισης αλλαζει και η θερμοκρασια. Το manual δεν το εχεις διαβασει ποτε να υποθεσω;

Το υπεθεσα, γιατι παιζεις αρκετα με τον χρονο εγχυσης, αν πατας απλα το κουμπι στιγμιαια δεν εχει χασει τιποτα. Ενα reset δεν κανει κακο. 
μην ξεχνατε και την αφαλατωση αν οχι καθε τριμηνο εστω καθε εξαμηνο, με το ειδικο πακετακι οχι πατεντες

Επεξ/σία από Zerg13
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

Η καθε καψουλα εχει συγκεκριμενη ποσοτητα καφε, ετσι?..οσο εκχυλιζεις λοιπον, τοσο τον αραιωνεις... οποτε φαντασου οτι αν βαλεις αρκετα αραιωμενο καφε , αρα οχι πολυ δυνατο, μεσα σε μπολικο παγο, τι θα γινει αμα αρχισει να λυωνει ο παγος? θα νερωσει τελειως.... γιαυτο στον φρεντο εσπρεσο θες δυνατο καφε, οχι πολυ αραιωμενο.. γιαυτο θες 2 καψουλες μην σουπω και 3 αμα θες μπαμπατσικη ποσοτητα καφε..

Εγω οταν θελω κρυο καφε, επειδη θελω μπολικη ποσοτητα , δεν κανω καψουλα, δε συμφερει..  οπως και στην καθημερινοτητα μου ,  βαριομουνα να βγαζω δυο διπλες δοσεις στην κανονικη εσπρεσομηχανη για να βγει ας πουμε μπολικος .. Για αυτη την δουλεια εχω παντα στο ντουλαπι μου εναν Douwe Egberts Στιγμιαίο Espresso, που μ αρεσει πολυ και με καλυπτει κατα 95% .. 

Για φρέντο βάζεις δύο κάψουλες με μόνο πάτημα την καθεμία ή διπλό; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nnoutas είπε

Για φρέντο βάζεις δύο κάψουλες με μόνο πάτημα την καθεμία ή διπλό; 

Ειπε οτι βαζει δυο πατηματα ανα καψουλα. Μπορεις να βαλεις και μισο πατημα, ή λιγων δευτερολεπτων παραπανω. Ολα ρυθμιζονται.

για μενα μια καψουλα ενα πατημα. Και οχι μονο για μενα γι αοποιπδηποτε θελει να πιει κατι κοντα στο freddo

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Το υπεθεσα, γιατι παιζεις αρκετα με τον χρονο εγχυσης, αν πατας απλα το κουμπι στιγμιαια δεν εχει χασει τιποτα. Ενα reset δεν κανει κακο. 
μην ξεχνατε και την αφαλατωση αν οχι καθε τριμηνο εστω καθε εξαμηνο, με το ειδικο πακετακι οχι πατεντες

ναι το διαβασα το manual αλλα δεν εκρινα οτι χρειαζεται να παιξω με χρονους κτλ.. Αλλα Μαλλον δεν εγινα πληρως κατανοητος… δεν παταω δυο στιγμιαιες φορες το κουμπι.. 1 πατημα- τελειωνει η εκχυληση - 2 πατημα ξανα κανει την ιδια δουλεια:… δεν αλλαζει κατι απτα προρυθμησμενα.. 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

ναι το διαβασα το manual αλλα δεν εκρινα οτι χρειαζεται να παιξω με χρονους κτλ.. Αλλα Μαλλον δεν εγινα πληρως κατανοητος… δεν παταω δυο στιγμιαιες φορες το κουμπι.. 1 πατημα- τελειωνει η εκχυληση - 2 πατημα ξανα κανει την ιδια δουλεια:… δεν αλλαζει κατι απτα προρυθμησμενα.. 

Κατανοητος εγινες οκ. Κλεψε αν θες 2-3 δευτερα παραπανω απο το κανονικο γιατι 2 πατηματα ειναι παρα πολυ,..

Δημοσ.

Εάν διαβάσει κάποιος που ασχολείται με καφέ αυτά τα σχόλια θα πάθει σοκ.

Εχω την illy y3.3

Σην αρχή καλή ήταν μετά άρχισε να καίει ποιο συχνά τον καφέ.

Δεν μιλάμε για αυθεντικό εσπρέσο αλλα μια σύντομη οδό.

Δεν ξανά κανείς εκχύλιση την ίδια κάψουλα ΠΟΤΕ .Θα πίνεις Καμμένο ζουμί καφέ.

Όι lungo κάψουλες απλά έχουν ποιο χοντροκομμένο καφέ και τρέχει περισσότερο νερό στον ίδιο χρόνο εκχύλισης. Μέτρια αποτελέσματα αφού είναι η ίδια ποσότητα καφέ απλά ποιο χοντροκομμένος ώστε να περνάει περισσότερο νερό..άρα ποιο αραιός.

Και υπάρχουν και οι κάψουλες φίλτρου που απλά πατάς το άλλο κουμπί και γεμίζει σχεδόν μια κούπα.

Ο Classico και Αιθιοπία πίνονται. Intenso εάν πας να το πιεις εσπρεσσακι είναι δηλητήριο .

Για να πίνεις κάτι που Ε είναι λίγο οκ. 2 κάψουλες κανονικές όχι lungo για Freddo espresso.

Επίσης εάν πχ θες να κανείς 2 φρεντο εσπρέσο κάνε τις πρώτες 2 δόσεις σβήσε την μηχανή φτιάξτον και μετά τις άλλες δυο. Έχω παρατηρήσει ότι εάν κανείς πολλες δώσεις την μια μετά την άλλη ζεσταίνεται πολύ και χειροτερεύουν οι τελευταίες.

Αυτα.

ΥΓ. Αφού την πήρα με προβλημάτισε ποσο πλαστικό πετάω κάθε φορά,που δεν ανακυκλώνεται,για να πιω έναν καφέ.

Αφαλάτωση οποιοδήποτε κιτρικό οξύ κάνει..απλά διάλυσε το καλά σε ένα ποτήρι πριν το ρίξεις στην μηχανή. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimo69 είπε

Εάν διαβάσει κάποιος που ασχολείται με καφέ αυτά τα σχόλια θα πάθει σοκ.

Εχω την illy y3.3

Σην αρχή καλή ήταν μετά άρχισε να καίει ποιο συχνά τον καφέ.

Δεν μιλάμε για αυθεντικό εσπρέσο αλλα μια σύντομη οδό.

Δεν ξανά κανείς εκχύλιση την ίδια κάψουλα ΠΟΤΕ .Θα πίνεις Καμμένο ζουμί καφέ.

Όι lungo κάψουλες απλά έχουν ποιο χοντροκομμένο καφέ και τρέχει περισσότερο νερό στον ίδιο χρόνο εκχύλισης. Μέτρια αποτελέσματα αφού είναι η ίδια ποσότητα καφέ απλά ποιο χοντροκομμένος ώστε να περνάει περισσότερο νερό..άρα ποιο αραιός.

Και υπάρχουν και οι κάψουλες φίλτρου που απλά πατάς το άλλο κουμπί και γεμίζει σχεδόν μια κούπα.

Ο Classico και Αιθιοπία πίνονται. Intenso εάν πας να το πιεις εσπρεσσακι είναι δηλητήριο .

Για να πίνεις κάτι που Ε είναι λίγο οκ. 2 κάψουλες κανονικές όχι lungo για Freddo espresso.

Επίσης εάν πχ θες να κανείς 2 φρεντο εσπρέσο κάνε τις πρώτες 2 δόσεις σβήσε την μηχανή φτιάξτον και μετά τις άλλες δυο. Έχω παρατηρήσει ότι εάν κανείς πολλες δώσεις την μια μετά την άλλη ζεσταίνεται πολύ και χειροτερεύουν οι τελευταίες.

Αυτα.

ΥΓ. Αφού την πήρα με προβλημάτισε ποσο πλαστικό πετάω κάθε φορά,που δεν ανακυκλώνεται,για να πιω έναν καφέ.

Τί εννοείς "καίει" τον καφέ μετά από καιρό; Για φρέντο χρησιμοποιείς τις κλασικές κάψουλες ή intenso; Αν αντί για δύο φορές εκχύλιση κάνω μία αλλά με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού θα είναι καλύτερα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Τί εννοείς "καίει" τον καφέ μετά από καιρό; Για φρέντο χρησιμοποιείς τις κλασικές κάψουλες ή intenso; Αν αντί για δύο φορές εκχύλιση κάνω μία αλλά με παρατεταμένο πάτημα του κουμπιού θα είναι καλύτερα; 

Φιλε Nnoutas το τερματισαμε. Μια καψουλα, ενα πατημα στο αριστερο κουμπι. Λες και το κανεις επιτηδες.

Επεξ/σία από Zerg13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...