Προς το περιεχόμενο

Illy iperespresso y3.3 vs krups inissia nespresso. Ποια να πάρω;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zerg13 είπε

Με μια intenso πατας 2 απλες δωσεις; Μια καψουλα , 2 φορες το κουμπι;

Ακριβως..

41 λεπτά πριν, Nnoutas είπε

Οποτε αν βάλω κάψουλα lungo και επιλέξω το κουμπί με το φλιτζάνι θα αναγνωρίσει η συσκευή την κάψουλα και θα βγάλει περισσότερο νερό; 

Καπως ετσι.. 

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

Ακριβως..

Καπως ετσι.. 

Συγνώμη για την εμμονή αλλά πως ακριβώς γίνεται η αναγνώριση της κάψουλας από την μηχανή; 

Δημοσ.

εαν το χω καταλαβει καλα, παρατηρωντας το πως λειτουργει, οταν ξεκιναει η λειτουργεια, η μηχανη κανει προεγχυση νερου στην καψουλα και μετα απο 2  δευτερολεπτα ξεκινα η εκχυληση. η πιεση μεσα στην καψουλα την "ανοιγει" και βγαινει απο κατω ο καφες.. αναλογα τον τυπο καψουλας, "ανοιγει" σε διαφορετικη πιεση... δηλαδη οι espresso οι κανονικες ειναι λιγο ποιο σφιχτες, οποτες στην ιδια ωρα εκχυλησης βγαινει λιγοτερο "υλικο".. οι Lungo ειναι λιγο ποιο χαλαρες οποτε στην ιδια ωρα βγαινει σχεδον διπλασια ποσοτητα "υλικου".. οι φιλτρου δεν ειναι καθολου σφιχτες, ειναι εντελως ανοιχτες, οποτε το υλικο βγαινει πολυ ποιο γρηγορα...  θα δεις δηλαδη οπτι με καψουλα espresso θα βγαλει ξερω γω 20-30ml , με Lungo θα βγαλει 50-60  και με φιλτρου θα βγαλει 80-90ml.. 

και απλα να ξανα πω, οτι εγω προσωπικα ειδα αρκετη διαφορα στην "ποιοτητα" καφε, αγοραζοντας flowpacks, δηλαδη η καθε καψουλα τυλιγμενη χωριστα... στα κουτια που εχει μεσα 18-21καψουλες , οταν τα ξεσφραγησεις, οι πρωτες καψουλες ειναι τζαμι.. οσο αργεις, προς το τελος δεν εχουν την ιδια φρεσκαδα.. με το flowpack ειναι παντα ολοφρεσκο...

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tsakalos! είπε

εαν το χω καταλαβει καλα, παρατηρωντας το πως λειτουργει, οταν ξεκιναει η λειτουργεια, η μηχανη κανει προεγχυση νερου στην καψουλα και μετα απο 2  δευτερολεπτα ξεκινα η εκχυληση. η πιεση μεσα στην καψουλα την "ανοιγει" και βγαινει απο κατω ο καφες.. αναλογα τον τυπο καψουλας, "ανοιγει" σε διαφορετικη πιεση... δηλαδη οι espresso οι κανονικες ειναι λιγο ποιο σφιχτες, οποτες στην ιδια ωρα εκχυλησης βγαινει λιγοτερο "υλικο".. οι Lungo ειναι λιγο ποιο χαλαρες οποτε στην ιδια ωρα βγαινει σχεδον διπλασια ποσοτητα "υλικου".. οι φιλτρου δεν ειναι καθολου σφιχτες, ειναι εντελως ανοιχτες, οποτε το υλικο βγαινει πολυ ποιο γρηγορα...  θα δεις δηλαδη οπτι με καψουλα espresso θα βγαλει ξερω γω 20-30ml , με Lungo θα βγαλει 50-60  και με φιλτρου θα βγαλει 80-90ml.. 

Τέλεια. Ευχαριστώ. Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Η μηχανή ξέρεις κατά πόσο είναι αξιόπιστη; Διάβασα αρκετές κριτικές, στο amazon κυρίως, που έλεγαν για διαρροές μετά από μερικούς μήνες.

επειδη την εχω προσεχε την εξαγωγη του νερου απο πισω.....μετα απο λιγο καιρο "γλυφει" στο πραματακι που εξεχει ( δεν τρεχει να πεσει το νερο παλι στον καδο) και το νερο πεφτει αναμεσα στον καδο και την μηχανη με αποτελεσμα να πλημυριζεις.

χαθηκε να το φτιαξουν να εχει απο κατω "ποταμο" οπως κανουμε στα μαρμαρα να πουμε :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Nnoutas είπε

Τέλεια. Ευχαριστώ. Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω. 

Μια χαρα… ακομα κι να μηνσε τρελανει, δεν χανεις τιποτα… οπως ειπα πριν, 69ε με 54καφεδες δωρο, ουσιαστικα σου χαριζουν την μηχανη… αμα δε σου κανει , πουλησε την μετα 25-30ε ..με χαρα θα την αγοραζα να την εχω καβατζα!!

18 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

επειδη την εχω προσεχε την εξαγωγη του νερου απο πισω.....μετα απο λιγο καιρο "γλυφει" στο πραματακι που εξεχει ( δεν τρεχει να πεσει το νερο παλι στον καδο) και το νερο πεφτει αναμεσα στον καδο και την μηχανη με αποτελεσμα να πλημυριζεις.

χαθηκε να το φτιαξουν να εχει απο κατω "ποταμο" οπως κανουμε στα μαρμαρα να πουμε :)

Ναι ναι… υσχυει αυτο… στην 3.2 ειναι λιγακι ποιο φανερο.. η 3.3 δεν εχει χασει σταγονα ακομα..

Επεξ/σία από Tsakalos!
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tsakalos! είπε

με το flowpack ειναι παντα ολοφρεσκο...

Και αν αγορασεις 100 ειναι πακεταρισμενα ενα ενα; Ετσι πρεπει να παιρνω 100αδες. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Zerg13 είπε

Και αν αγορασεις 100 ειναι πακεταρισμενα ενα ενα; Ετσι πρεπει να παιρνω 100αδες. 

Εγω αγοραζω απο espressocoffice.gr

μια μια κ παιρνεις οσες θες..

εγω παιρνω συνηθως 100αδα guatemala η intenso και συνηθως ριχνω και καμια 20αρια φιλτρου.. εχω κ δωρεαν μεταφορικα, οποτε μια χαρα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, NTC Labs είπε

Για πόσο νερό μιλάμε; Σταγόνες; Κατά τη διάρκεια της παρασκευής του καφέ μόνο; Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω ή είναι φυσική φθορά λόγω χρήσης; Πολλές ερωτήσεις μαζεμένες :)

2 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

Μια χαρα… ακομα κι να μηνσε τρελανει, δεν χανεις τιποτα… οπως ειπα πριν, 69ε με 54καφεδες δωρο, ουσιαστικα σου χαριζουν την μηχανη… αμα δε σου κανει , πουλησε την μετα 25-30ε ..με χαρα θα την αγοραζα να την εχω καβατζα!!

Ναι ναι… υσχυει αυτο… στην 3.2 ειναι λιγακι ποιο φανερο.. η 3.3 δεν εχει χασει σταγονα ακομα..

Εσύ που έχεις και τις δύο (3.2 και 3.3) έχεις προσέξει καμία διαφορά; Είτε στην ποιότητα του καφέ είτε στην κατασκευή της μηχανής; 

Επεξ/σία από Nnoutas
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Εσύ που έχεις και τις δύο (3.2 και 3.3) έχεις προσέξει καμία διαφορά; Είτε στην ποιότητα του καφέ είτε στην κατασκευή της μηχανής; 

Η μονη διαφορα που φαιβεται ειναι οτι η 3.2 εχει στο πλαι διακοπτη on-off ενω η 3.3 σβηνει αυτοματα και αναβει παλι αυτοματα με ενα απλο πατημα οποιουδηποτε πληκτρου…

για το ενδεχομενο διαρροης, εχω την εντυπωση οτι παιζει ρολο αν βγαζεις συχνα την δεξαμενη νερου η οχι.. στην 3.3 δεν την εχω αφαιρεσει σχεδον ποτε, συμπληρωνω με μπουκαλι. Ισως με το βαλε βγαλε να κανει τετοιο θεμα. Δε μπορω να προσδιορισω το γιατι.. παντως σε μενα δεν ειναι και τιποτα σοβαρο.. αναξιο αναφορας..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

σκεφτομαι να τυπωσω προεκταση να βγαινει πιο "εξω"  :)

9 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Για πόσο νερό μιλάμε; Σταγόνες; Κατά τη διάρκεια της παρασκευής του καφέ μόνο; Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω ή είναι φυσική φθορά λόγω χρήσης; Πολλές ερωτήσεις μαζεμένες :)

Μονο οταν φτιαχνεις καφε , δεν μιλαμε για σταγονες, ολο το νερο που "επιστρεφει" γλυφει απο κατω του και πεφτει εξω αντι να πεφτει μεσα στο δοχειο και δεν το παιρνεις χαμπαρι παρα μονο οταν αρχισεις και βλεπεις την πλυμηρα κατω απο την μηχανη και πανω στον παγκο σου.....και κατεπεκταση μετα στο πατωμα :)

Επεξ/σία από NTC Labs
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Tsakalos! είπε

Εγω πχ , Μ Αρεσει η δυνατη γευση, αλλα οχι να ναι που λεμε «δηλητηριο», σχεδον παντα, με καψουλες intenso/guatemala , κανω δυο πατηματα. Βγαινει αξιοπρεπης ποσοτητα.. 

το δευτερο κουμπι δεν ειναι για lungo, ειναι για φιλτρου. Δινει καπου 220ml.. 

Με λιγο πειραμα, θα βρεις τι σ αρεσει και πως…

Το δευτερο πατημα στην ιδια καψουλα χαλαει τον καφε σου. Το ειχα κανει καταλαθος μια φορα, παραλιγο να τον πεταξω. Αν θες δοκιμασε το δευτερο πατημα στην καψουλα σκετη. Θα σου προτινα ενα reset της συσκευης σου απο τα πατηματα σου, εχει χασει πιθανως αρχικες ρυθμισεις.

2) το δευτερο κουμπι δεν ειναι για γαλικο μονο αλλα για lungo κυριως. Ενα πατημα μια καψουλα, ποτε 2, ασχετος καψουλας και κουμπιου.

αν θες πολυ και Lungo θα σου προτεινα την καινουργια nespresso vertuo που βγαζει πολυ και με μια καψουλα. Το ιδιο και στον @Nnoutas

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/9/2021 στις 9:06 ΠΜ, george1807 είπε

Η iperespresso είναι σαφώς καλύτερη αλλά με πιο ακριβές κάψουλες.

Εσυ δεν εχεις και τον Vertuo? Κανε μια συγκριση σε freddo και lungo :)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Zerg13 είπε

Το δευτερο πατημα στην ιδια καψουλα χαλαει τον καφε σου. Το ειχα κανει καταλαθος μια φορα, παραλιγο να τον πεταξω. Αν θες δοκιμασε το δευτερο πατημα στην καψουλα σκετη. Θα σου προτινα ενα reset της συσκευης σου απο τα πατηματα σου, εχει χασει πιθανως αρχικες ρυθμισεις.

2) το δευτερο κουμπι δεν ειναι για γαλικο μονο αλλα για lungo κυριως. Ενα πατημα μια καψουλα, ποτε 2, ασχετος καψουλας και κουμπιου.

αν θες πολυ και Lungo θα σου προτεινα την καινουργια nespresso vertuo που βγαζει πολυ και με μια καψουλα. Το ιδιο και στον @Nnoutas

Το δεύτερο κουμπί λέει ότι βγάζει 220 ml. Δεν είναι πολύ για lungo; 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nnoutas είπε

Το δεύτερο κουμπί λέει ότι βγάζει 220 ml. Δεν είναι πολύ για lungo; 

Πολυ μου φαινεται. Το Lungo γεμιζει μιση κουπα του nescafe σε μενα. Και με την ειδικη καψουλα, με την απλη πιο λιγο. Δεν εχω δοσομετρητη, με εβαλες σε σκεψεις τωρα. Θα το δοκιμασω απο βδομαδα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...