ekrepali Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, korakios είπε Όσοι στείλατε πρώτα ΔΕΗ με έντυπο αμφισβήτησης σας λέω απο τώρα την απάντηση οτι είχαν αναρτήσει στην ιστοσελίδα 60 μέρες πριν για την αλλαγή και τον τρόπο υπολογισμού της ρήτρας! επομένως σε κείμενο για ΡΑΕ και ΣτΚ προσθέτετε και οτι φυσικά είναι αδύνατη και παράλογη η απαίτηση να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του προμηθευτή Και πως όταν υπογράψανε τις συμβάσεις δεν υπήρχε ούτε ιστοσελίδα, ούτε καν internet. 😄 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Συγνώμη, αλλά δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα. Αλλά στα καλά καθούμενα και εκ των υστέρων, οι χρεώσεις είναι πολλές. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχα καταναλώσει 3.200 κιλοβατώρες, και ο λογαριασμός ήταν έτσι: Φέτος κατανάλωσα 3.550 (εντάξει 353 παραπάνω), αλλά η αύξηση είναι μεγάλη: Ξαφνικά εμφανίστηκε αυτή η "ρήτρα αναπροσαρμ.", 250 ευρώ! Δηλαδή 200 ευρώ πάνω, σε ένα χρόνο για περίπου την ίδια κατανάλωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, korakios είπε Όσοι στείλατε πρώτα ΔΕΗ με έντυπο αμφισβήτησης σας λέω απο τώρα την απάντηση οτι είχαν αναρτήσει στην ιστοσελίδα 60 μέρες πριν για την αλλαγή και τον τρόπο υπολογισμού της ρήτρας! επομένως σε κείμενο για ΡΑΕ και ΣτΚ προσθέτετε και οτι φυσικά είναι αδύνατη και παράλογη η απαίτηση να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του προμηθευτή Όσοι έχουμε ήδη στείλει πρώτα στην ΡΑΕ, τι κάνουμε? Δεν μπορώ να επεξεργαστώ ό,τι κείμενο έχω γράψει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, petasis είπε Αλλά στα καλά καθούμενα και εκ των υστέρων, οι χρεώσεις είναι πολλές. απο 5/8 4 λεπτά πριν, petasis είπε Συγνώμη, αλλά δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα. συγχωρεμένος , όταν το διαβάσεις ξαναπόσταρε για τυχών απορίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takoulou Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, petasis είπε Συγνώμη, αλλά δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα. Αλλά στα καλά καθούμενα και εκ των υστέρων, οι χρεώσεις είναι πολλές. Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι είχα καταναλώσει 3.200 κιλοβατώρες, και ο λογαριασμός ήταν έτσι: Φέτος κατανάλωσα 3.550 (εντάξει 353 παραπάνω), αλλά η αύξηση είναι μεγάλη: Ξαφνικά εμφανίστηκε αυτή η "ρήτρα αναπροσαρμ.", 250 ευρώ! Δηλαδή 200 ευρώ πάνω, σε ένα χρόνο για περίπου την ίδια κατανάλωση; Δεν έχει διαβάσει ότι οι τιμές έχουν ανέβει.. Λόγω πολλων παραγοντων.. Φυσικου αερίου., πετρελαιου.. Χρηματιστήριο ενέργειας.. Και αυτό τον μήνα θα ανέβουν παραπανω οι τιμές.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, KaRouLi είπε Όσοι έχουμε ήδη στείλει πρώτα στην ΡΑΕ, τι κάνουμε? Δεν μπορώ να επεξεργαστώ ό,τι κείμενο έχω γράψει. βάζετε στο χρονοντούλαπο την όλη φάση και ασχολείστε όταν έρθει απάντηση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Όσοι έχουμε ήδη στείλει πρώτα στην ΡΑΕ, τι κάνουμε? Δεν μπορώ να επεξεργαστώ ό,τι κείμενο έχω γράψει. Όταν / αν απαντήσει η ΔΕΗ, θα σου βγάλει 2 κουμπιά... πράσινο / κόκκινο. Αν πατήσεις το πράσινο ολοκληρώνεται το αίτημα, δε σε ρωτάει κάν αν είσαι σίγουρος. Απ'το κόκκινο κουμπί (μη αποδοχή απάντησης) μπορείς να προσθέσεις κείμενο και δικαιολογητικά (με κλειστό adblock το ανέβασμα). 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KaRouLi Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, ekrepali είπε Όταν / αν απαντήσει η ΔΕΗ, θα σου βγάλει 2 κουμπιά... πράσινο / κόκκινο. Αν πατήσεις το πράσινο ολοκληρώνεται το αίτημα, δε σε ρωτάει κάν αν είσαι σίγουρος. Απ'το κόκκινο κουμπί (μη αποδοχή απάντησης) μπορείς να προσθέσεις κείμενο και δικαιολογητικά (με κλειστό adblock το ανέβασμα). Έχω ήδη ανεβάσει δικαιολογητικά δεν είχα θέμα με το adblock. Παρ' όλα αυτά, θα ήθελα να προσθέσω κι άλλα σχόλια, οπότε πολύ χρήσιμο το σχόλιο σου για τα κουμπιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Ξέρει κανείς τι είναι αυτή η ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ; Τηλεφώνησα στην ΔΕΗ, και μου είπαν ότι είναι φόρος. Η κυβέρνηση στέλνει μια τιμή, και πολλαπλασιάζουν όλη την κατανάλωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 έστω πουλάς γάλα ο παραγωγός αύξησε την τιμή και εσύ αναγκαστικά το πουλάς ακριβότερα κάτι τέτοιο , μην ασχολείσαι η ζωή συνεχίζεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 3 minutes ago, petasis said: Ξέρει κανείς τι είναι αυτή η ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ; Τηλεφώνησα στην ΔΕΗ, και μου είπαν ότι είναι φόρος. Η κυβέρνηση στέλνει μια τιμή, και πολλαπλασιάζουν όλη την κατανάλωση. Αν δεν τρολαρεις, είναι για πολύ ξύλο τα παιδιά αυτά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekrepali Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 41 λεπτά πριν, KaRouLi είπε Έχω ήδη ανεβάσει δικαιολογητικά δεν είχα θέμα με το adblock. Ανάλογα το adblock. Εγώ και ο κοράκιος με ublock origin είχαμε πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, marmagia είπε Αν δεν τρολαρεις, είναι για πολύ ξύλο τα παιδιά αυτά! Γιατί να τρολάρω; Και εμένα δεν με έπεισαν, αλλά αυτό μου είπαν. 🙂 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
marmagia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, petasis said: Γιατί να τρολάρω; Και εμένα δεν με έπεισαν, αλλά αυτό μου είπαν. 🙂 Όχι καμία σχέση. Αυτό που σου είπε ο @korakios. Δεν πρόκειται για κανένα φόρο, αλλά αυτή είναι η εύκολη λύση για να μην έχουν γκρίνιες. Οι μάγκες, προσφέρουν κράχτη ένα συμβόλαιο με πολύ χαμηλό κόστος της κιλοβατώρας (κυρίως οι εναλλακτικοί, όχι τόσο η ΔΕΗ) και μετά αρχίζουν να αναπροσαρμόζουν το κόστος αυτό με βάση το ποσό τους κοστίζει η παραγωγή της. Ουσιαστικά τον Απρίλιο του 2021 η τιμή της κιλοβατώρας ήταν κοντά στα 62/64€ τώρα έχει πάει 200. η τιμή αυτή αυξάνεται για μια σειρά από λογους: 1) μετά την άρση του lockdown άρχισε η βιομηχανική παραγωγή να ανακάμπτει με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για ενέργεια ταχύτερα απ´οτι η προσφορά. Όσο μεγαλύτερη η απαίτηση για ενέργεια, τόσο υψηλότερες οι τιμες 2) το κόστος της ενέργειας, σχετίζεται με το κόστος των δικαιωμάτων ρύπων CO2 (https://el.wikipedia.org/wiki/Εμπορία_εκπομπών_άνθρακα). Οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας αγοράζουν τέτοιους ρύπους για να αντισταθμίσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προκαλούν. Τον τελευταίο χρόνο οι τιμές των δικαιωμάτων ρύπων είναι 3-4 φορές υψηλότερα από πέρσι. 3)στην Ευρώπη παράγουμε ηλεκτρισμό κυρίως από φυσικό αεριο. Λίγο ο βαρύς περσινός χειμώνας και το ζεστό καλοκαίρι που μείωσε τα αποθέματα, λίγο οι εκβιασμοί της Ρωσίας, λίγο η αδυναμία της ΕΕ να υπολογίσει σωστά την ζήτηση μετά τα lockdown προκάλεσαν αυξήσεις στις τιμές του αερίου που συμπαρέσυραν και το ρεύμα. 4)οι λιγότερες βροχές που μείωσαν την παραγωγή από υδροηλεκτρικά εργοστάσια αλλά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες/ καύσωνες που μείωσαν την ένταση των ανέμων επηρέασαν την παραγωγή αιολικής ενέργειας. με τούτα και με εκείνα, αν ένα προγραμμα δεν είναι σταθερό, οι αυξήσεις είναι πολλαπλασιες απο το αρχικό κόστος της κιλοβατώρας. Όποτε όχι, δεν είναι νέος φόρος. Απλά όταν το κόστος της κιλοβατώρας είναι χαμηλό, δεν μειώνουν την τιμή. Τώρα που αυξήθηκε όμως το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2021 από marmagia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petasis Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, marmagia είπε Όχι καμία σχέση. Αυτό που σου είπε ο @korakios. Δεν πρόκειται για κανένα φόρο, αλλά αυτή είναι η εύκολη λύση για να μην έχουν γκρίνιες. Οι μάγκες, προσφέρουν κράχτη ένα συμβόλαιο με πολύ χαμηλό κόστος της κιλοβατώρας (κυρίως οι εναλλακτικοί, όχι τόσο η ΔΕΗ) και μετά αρχίζουν να αναπροσαρμόζουν το κόστος αυτό με βάση το ποσό τους κοστίζει η παραγωγή της. Ουσιαστικά τον Απρίλιο του 2021 η τιμή της κιλοβατώρας ήταν κοντά στα 62/64€ τώρα έχει πάει 200. η τιμή αυτή αυξάνεται για μια σειρά από λογους: 1) μετά την άρση του lockdown άρχισε η βιομηχανική παραγωγή να ανακάμπτει με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ζήτηση για ενέργεια ταχύτερα απ´οτι η προσφορά. Όσο μεγαλύτερη η απαίτηση για ενέργεια, τόσο υψηλότερες οι τιμες 2) το κόστος της ενέργειας, σχετίζεται με το κόστος των δικαιωμάτων ρύπων CO2 (https://el.wikipedia.org/wiki/Εμπορία_εκπομπών_άνθρακα). Οι επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας αγοράζουν τέτοιους ρύπους για να αντισταθμίσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προκαλούν. Τον τελευταίο χρόνο οι τιμές των δικαιωμάτων ρύπων είναι 3-4 φορές υψηλότερα από πέρσι. 3)στην Ευρώπη παράγουμε ηλεκτρισμό κυρίως από φυσικό αεριο. Λίγο ο βαρύς περσινός χειμώνας και το ζεστό καλοκαίρι που μείωσε τα αποθέματα, λίγο οι εκβιασμοί της Ρωσίας, λίγο η αδυναμία της ΕΕ να υπολογίσει σωστά την ζήτηση μετά τα lockdown προκάλεσαν αυξήσεις στις τιμές του αερίου που συμπαρέσυραν και το ρεύμα. 4)οι λιγότερες βροχές που μείωσαν την παραγωγή από υδροηλεκτρικά εργοστάσια αλλά και οι υψηλότερες θερμοκρασίες/ καύσωνες που μείωσαν την ένταση των ανέμων επηρέασαν την παραγωγή αιολικής ενέργειας. με τούτα και με εκείνα, αν ένα προγραμμα δεν είναι σταθερό, οι αυξήσεις είναι πολλαπλασιες απο το αρχικό κόστος της κιλοβατώρας. Όποτε όχι, δεν είναι νέος φόρος. Απλά όταν το κόστος της κιλοβατώρας είναι χαμηλό, δεν μειώνουν την τιμή. Τώρα που αυξήθηκε όμως το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις, αλλά βασικά όλα αυτά άρχισαν να ακριβαίνουν τέλη Ιουλίου. Δεν είναι αμαρτία να πληρώνεις 4 μήνες με τιμές Νοεμβρίου; Και ειδικά το καλοκαίρι με τον καύσωνα; Χωρίς ανεμιστήρες στο σπίτι πεθαίνεις. Επίσης η ΔΕΗ δεν έχει ακόμα μονάδες με λιγνίτη; Αυτό είναι που εκνευρίζει περισσότερο, ότι υπάρχει αδιαφάνεια, πετά ένα ποσό και δεν ξέρεις τι γίνεται. Στην τύχη είναι το ποσό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις