Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, mindreader είπε

Ποια η γνωμη σας για τα 'μαλακτικα' ρουχων, που μπαινουν στα ειδικα συρταρακια;

Εγω εχω μια αποψη βεβαια. 

Απο τη μια, και 'μαλακωνουν' καποια ρουχα -που κακο δεν το λες, πχ πετσετες, και δεν ειναι τοσο 'αγρια' στην υφη. Επιπλεον. προσθετει μια μυρωδια καλη, αν και, μυρωδια ωραια εχει ετσι κι αλλιως και το ariel. 

Υπαρχουν ομως μαλλον, και οι κακες πτυχες του πραγματος. Τα συρταρακια με τον καιρο αποκτου μια...γλιτσα. Στο καθετο πλυντηριο που εχω, οσο και αν ειναι αφαιρουμενο, οσο και αν επλυνα, με πιεση, με σφουγγαρια κλπ, η γλιτσα, ειδικα στα πιο βαθια σημεια, παραμενει. Ετσι λοιπον, εκει ας πουμε, δεν στεγνωνει ποτε, αποκτα κατι σαν μουχλα, κρατα νερακι και αν κλεισεις καποια στιγμη το καπακι του πλυντηριου σταζει μεσα νερακι και αλλα 'ομορφα'....γενικως, υγρασια, μυρωδια καλη μεν...αλλα καταντα ....'χημικιλα'.... κλπ.

Εγω κατεληξα, ειδικα για το καθετης φορτωσης πλυντηριο (το καπακι δεν διαλυεται εντελως, οπως στα οριζοντια πλυντηρια), οτι μαλλον κακο κανει, παρα καλο. Προτιμω μια πιο 'καθαρη' λειτουργια, δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω. Μαλλον ειναι κατι περιττο αρκετα, ενιοτε δε, μακροχρονια χρηση, ισως και να δημιουργει διαφορα ψιλοπροβληματακια στο πλυντηριο.

Περιμενω τις δικες σας αποψεις.

Ολα ,σαπούνια ,μαλακτικά,αποσκληρυντικά στον κάδο.

Μαλακτικό  https://www.ab.gr/el/eshop/Katharistika-Chartika-and-eidi-spitioy/Leykantika-Enischytika/Skoni/ENISChYTIKO-AROMA-ROYChON-UNSTOPPABLES-FRESH-140GR/p/7442526

Δημοσ.
9 ώρες πριν, mindreader είπε

Ποια η γνωμη σας για τα 'μαλακτικα' ρουχων, που μπαινουν στα ειδικα συρταρακια;

Εγω εχω μια αποψη βεβαια. 

Απο τη μια, και 'μαλακωνουν' καποια ρουχα -που κακο δεν το λες, πχ πετσετες, και δεν ειναι τοσο 'αγρια' στην υφη. Επιπλεον. προσθετει μια μυρωδια καλη, αν και, μυρωδια ωραια εχει ετσι κι αλλιως και το ariel. 

Υπαρχουν ομως μαλλον, και οι κακες πτυχες του πραγματος. Τα συρταρακια με τον καιρο αποκτου μια...γλιτσα. Στο καθετο πλυντηριο που εχω, οσο και αν ειναι αφαιρουμενο, οσο και αν επλυνα, με πιεση, με σφουγγαρια κλπ, η γλιτσα, ειδικα στα πιο βαθια σημεια, παραμενει. Ετσι λοιπον, εκει ας πουμε, δεν στεγνωνει ποτε, αποκτα κατι σαν μουχλα, κρατα νερακι και αν κλεισεις καποια στιγμη το καπακι του πλυντηριου σταζει μεσα νερακι και αλλα 'ομορφα'....γενικως, υγρασια, μυρωδια καλη μεν...αλλα καταντα ....'χημικιλα'.... κλπ.

Εγω κατεληξα, ειδικα για το καθετης φορτωσης πλυντηριο (το καπακι δεν διαλυεται εντελως, οπως στα οριζοντια πλυντηρια), οτι μαλλον κακο κανει, παρα καλο. Προτιμω μια πιο 'καθαρη' λειτουργια, δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω. Μαλλον ειναι κατι περιττο αρκετα, ενιοτε δε, μακροχρονια χρηση, ισως και να δημιουργει διαφορα ψιλοπροβληματακια στο πλυντηριο.

Περιμενω τις δικες σας αποψεις.

Πεταμένα λεφτά όλα. 

Μερικοί βάζουν λευκό ξύδι στην θήκη του μαλακτικου, δεν το έχω δοκιμάσει. 

Αν έχει πιάσει γλίτσα η θήκη. Γέμισε μια λεκάνη με νερό και ξύδι, μηλοξυδο άοσμο η και κανονικό ξύδι. Άσε την θήκη κάποιες ώρες μέσα μέχρι να διαλυθούν τα προϊόντα ξεραμενου σαπουνιού και η γλίτσα του μαλακτικου. 

Δημοσ.

Προσωπικά χρησιμοποιώ είτε σκέτο λευκό ξύδι, είτε μισό-μισό με μαλακτικό, αναλόγως τι πλένω και πώς θέλω να μυρίζουν. Όποτε αν το θέλεις το μαλακτικό δοκίμασε να το βαζεις μαζί με ξύδι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...