Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αντί για μαλακτικό βάζω λευκό ξύδι εδώ και 10 χρόνια. Δεν μυρίζει 'σουπλίν' όπως λέει η διαφήμιση αλλά και μαλακώνουν τα ρούχα και δεν πιάνει άλατα και δεν πιάνει χημικά το ρούχο.

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αντί για μαλακτικό βάζω λευκό ξύδι εδώ και 10 χρόνια. Δεν μυρίζει 'σουπλίν' όπως λέει η διαφήμιση αλλά και μαλακώνουν τα ρούχα και δεν πιάνει άλατα και δεν πιάνει χημικά το ρούχο.

ξαβάφουν όμως ρε μαν . Πάρε τίποτα μαλακτικά με φυτικά συστατικά αν είναι , κάτι βιολογικά κυκλοφορούν ειδικά για μπεμπέ

Δημοσ.
3 hours ago, Maria2000123 said:

Αυτο το εκανα προχθες και ηταν πεντακαθαρο τα δοκιμασα ολα μεχρι να βρω ποιο ηταν το προβλημα εκτος απο το να ξεβιδώσω το σωλινακι για να δω την πιεση… και αυτο ηταν 

Αχ αυτο ηταν το προβλημα ρε συ τελικα το τραβηξε ειχα αγχωθει τοσο πολυ… το καθάρισα και τωρα ολα καλα. Σε ευχαριστώ παααρα πολυυυ 🥺

θα το πλήρωνες το 40αρι τελικά άμα τον καλούσες :P 

• Like 1
Δημοσ.

Το ιδιο προβλημα ειχε και το bosch πλυντηριο της μανας μου στο χωριο.Της εβγαλα το λαστιχο πισω και ηταν γεματο πετραδακια.Επιπροσθετα τραβουσε με το ζορι νερο στην εναρξη της πλυσης.Της το καθαρισα και ολα καλα.Οταν ξανακατεβω χωριο θα αντικαταστησω το λαστιχο με καινουριο.4-5 ευρω εχει.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, gustom2008 είπε

Το ιδιο προβλημα ειχε και το bosch πλυντηριο της μανας μου στο χωριο.Της εβγαλα το λαστιχο πισω και ηταν γεματο πετραδακια.Επιπροσθετα τραβουσε με το ζορι νερο στην εναρξη της πλυσης.Της το καθαρισα και ολα καλα.Οταν ξανακατεβω χωριο θα αντικαταστησω το λαστιχο με καινουριο.4-5 ευρω εχει.

Το λάστιχο δεν έχει να κάνει,βγάζεις την σίτα και της καθαρίζεις.Αν εχεις λάστιχο με ενσωματωμένη σίτα απλά αφήνεις να τρέξει νερό αντίθετα για να καθαρίσει.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, liakjim είπε

Ήξερα ότι το λευκό ξύδι το βάζεις για καθάρισμα και απολυμανση του κάδου σε πλυντήριο άδειο. Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθει για μαλακτικό και ότι τα ρούχα δεν μυρίζουν ξύδι, πολυ ενδιαφέρον. Το ξύδι ως οξύ δεν προκαλεί αλλαγή του χρώματος σε σκουρα ρούχα; 

• Confused 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Το ξύδι ως οξύ δεν προκαλεί αλλαγή του χρώματος σε σκουρα ρούχα; 

Δεν έχω διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

• Thanks 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, van62 είπε

Προσεξε μηπως βαζεις υπερβολικο μαλακτικο.Αν βαζεις πανω απο την ενδειξη MAX ειτε ακομα και λιγο χαμηλοτερα δεν τραβουν το μαλακτικο τα περισσοτερα πλυντηρια.

Αυτό έλα πες το στη γυναίκα μου που θέλουμε ενα μπουκάλι Lenor την εβδομαδα .  :) :)

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Το ξύδι ως οξύ δεν προκαλεί αλλαγή του χρώματος σε σκουρα ρούχα; 

και εγώ έτσι νόμιζα. Βασικά είχα ρίξει λίγο μια φορά και (βάζω χύμα λευκά με χρωματιστά πάντα σε χαμηλή θερμοκρασία) τα λευκά πήραν χρώμα . Απο τότε δεν ξαναέβαλα

Φυσικά ρίχνω μια το χρόνο για τα άλατα και σόδα στη δεύτερη πλύση για μούχλα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ποια η γνωμη σας για τα 'μαλακτικα' ρουχων, που μπαινουν στα ειδικα συρταρακια;

Εγω εχω μια αποψη βεβαια. 

Απο τη μια, και 'μαλακωνουν' καποια ρουχα -που κακο δεν το λες, πχ πετσετες, και δεν ειναι τοσο 'αγρια' στην υφη. Επιπλεον. προσθετει μια μυρωδια καλη, αν και, μυρωδια ωραια εχει ετσι κι αλλιως και το ariel. 

Υπαρχουν ομως μαλλον, και οι κακες πτυχες του πραγματος. Τα συρταρακια με τον καιρο αποκτου μια...γλιτσα. Στο καθετο πλυντηριο που εχω, οσο και αν ειναι αφαιρουμενο, οσο και αν επλυνα, με πιεση, με σφουγγαρια κλπ, η γλιτσα, ειδικα στα πιο βαθια σημεια, παραμενει. Ετσι λοιπον, εκει ας πουμε, δεν στεγνωνει ποτε, αποκτα κατι σαν μουχλα, κρατα νερακι και αν κλεισεις καποια στιγμη το καπακι του πλυντηριου σταζει μεσα νερακι και αλλα 'ομορφα'....γενικως, υγρασια, μυρωδια καλη μεν...αλλα καταντα ....'χημικιλα'.... κλπ.

Εγω κατεληξα, ειδικα για το καθετης φορτωσης πλυντηριο (το καπακι δεν διαλυεται εντελως, οπως στα οριζοντια πλυντηρια), οτι μαλλον κακο κανει, παρα καλο. Προτιμω μια πιο 'καθαρη' λειτουργια, δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω. Μαλλον ειναι κατι περιττο αρκετα, ενιοτε δε, μακροχρονια χρηση, ισως και να δημιουργει διαφορα ψιλοπροβληματακια στο πλυντηριο.

Περιμενω τις δικες σας αποψεις.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ποια η γνωμη σας για τα 'μαλακτικα' ρουχων, που μπαινουν στα ειδικα συρταρακια;

Εγω εχω μια αποψη βεβαια. 

Απο τη μια, και 'μαλακωνουν' καποια ρουχα -που κακο δεν το λες, πχ πετσετες, και δεν ειναι τοσο 'αγρια' στην υφη. Επιπλεον. προσθετει μια μυρωδια καλη, αν και, μυρωδια ωραια εχει ετσι κι αλλιως και το ariel. 

Υπαρχουν ομως μαλλον, και οι κακες πτυχες του πραγματος. Τα συρταρακια με τον καιρο αποκτου μια...γλιτσα. Στο καθετο πλυντηριο που εχω, οσο και αν ειναι αφαιρουμενο, οσο και αν επλυνα, με πιεση, με σφουγγαρια κλπ, η γλιτσα, ειδικα στα πιο βαθια σημεια, παραμενει. Ετσι λοιπον, εκει ας πουμε, δεν στεγνωνει ποτε, αποκτα κατι σαν μουχλα, κρατα νερακι και αν κλεισεις καποια στιγμη το καπακι του πλυντηριου σταζει μεσα νερακι και αλλα 'ομορφα'....γενικως, υγρασια, μυρωδια καλη μεν...αλλα καταντα ....'χημικιλα'.... κλπ.

Εγω κατεληξα, ειδικα για το καθετης φορτωσης πλυντηριο (το καπακι δεν διαλυεται εντελως, οπως στα οριζοντια πλυντηρια), οτι μαλλον κακο κανει, παρα καλο. Προτιμω μια πιο 'καθαρη' λειτουργια, δεν ξερω πως αλλιως να το θεσω. Μαλλον ειναι κατι περιττο αρκετα, ενιοτε δε, μακροχρονια χρηση, ισως και να δημιουργει διαφορα ψιλοπροβληματακια στο πλυντηριο.

Περιμενω τις δικες σας αποψεις.

Εδώ και περίπου 10 χρόνια, έχω αντικαταστήσει το μαλακτικό με λευκό ξύδι.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...