Charismo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Έχω ένα πρόβλημα που με ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες και δεν μπορώ να βγάλω άκρη με τίποτα. Έχω ένα macbook pro mid 2012 το οποίο είχε αναβαθμιστεί σε Catalina. Το τελευταίο διάστημα άρχισε να freezάρει σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα και για αρκετά δευτερόλεπτα ο,τιδήποτε κι αν πατούσα. Είχα κι ένα bootcamp με Windows 10 το οποίο πετούσε και λειτουργούσε κανονικά. Έκανα erase και δοκίμασα να εγκαταστήσω είτε την έκδοση με την οποία είχε έρθει το Laptop (Lion), είτε την Catalina με reinstall αφού έτρεξα repair κτλ. κι ενώ το λειτουργικό εγκαθίσταται κανονικά, όταν ξεκινώ τις τελικές ρυθμίσεις (Γλώσσες, regions, Apple ID κτλ.) το laptop freezάρει πάλι συνεχώς. Κάνω ξανά erase το δίσκο και βάζω μόνο Windows 10 με bootable USB. Τα Windows λειτουργούν κανονικότατα. Το θέμα είναι πως δε θέλω να είναι το κύριο λειτουργικό μου. Να πω επίσης, πως το MacOS δοκίμασα να το κάνω εγκατάσταση και με bootable flash σε Mojave και είχα το ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασα να αλλάξω δίσκο κι έβαλα ένα καινούριο SSD που είχα, πάλι τα ίδια. Έχω δοκιμάσει όλα τα reset παραμέτρων με τους keyboard shortcuts που βρήκα σε online solutions, αλλά δεν βοήθησαν. Τα διαγνωστικά του hardware είναι καθαρά. Γνωρίζει κάποιος τι άλλο μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epinki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Μήπως έχεις αναβαθμίσει την μνήμη ;. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charismo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 58 λεπτά πριν, epinki είπε Καλησπέρα. Μήπως έχεις αναβαθμίσει την μνήμη ;. Έχω βάλει δυο 4άρες. Δοκίμασα και τις δυο εναλλάξ να τις βγάλω. Δεν είχα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Δεν τις αντικατέστησα ωστόσο. Λες να φταίει κάτι με τις μνήμες? Δεν θυμάμαι αν είχε 8GB από τη μαμά του ή αν έβαλα εγώ τη μια. Πάνε κάποια χρόνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epinki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Οι μνήμες φαίνεται να είναι ο κύριος αν όχι ο μοναδικός ύποπτος. Απ' ότι καταλαβαίνω, δεν είναι οι μαμίσιες, σωστά ;. Παρ' ότι και οι μαμίσιες, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσουν θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charismo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, epinki είπε Οι μνήμες φαίνεται να είναι ο κύριος αν όχι ο μοναδικός ύποπτος. Απ' ότι καταλαβαίνω, δεν είναι οι μαμίσιες, σωστά ;. Παρ' ότι και οι μαμίσιες, σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να προκαλέσουν θέμα. Θα δοκιμάσω άλλες μνήμες για να δω τι αποτέλεσμα θα έχω. Αυτό ωστόσο που με παραξενεύει είναι πως σε Windows δεν βγάζει κιχ. 🤔 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
epinki Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Οι μνήμες που φοράει το μηχάνημα είναι αυτές· 2 - 204-pin PC3-12800 (1600 MHz) DDR3 SO-DIMM. Οι συμβατές της Crucial είναι αυτές.. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2021 από epinki Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Charismo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, epinki είπε Οι μνήμες που φοράει το μηχάνημα είναι αυτές· 2 - 204-pin PC3-12800 (1600 MHz) DDR3 SO-DIMM. Οι συμβατές της Crucial είναι αυτές.. Ευχαριστώ πολύ. Αύριο θα τσεκάρω ποιες φοράει και το πολύ πολύ δοκιμάζω με άλλες μνήμες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα