Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 ώρες πριν, magnam είπε

Φίλε μου αν κοιτούσα την πάρτη μου, θα έμενα στον τόπο καταγωγής μου (πλησίον Αθήνας) και θα έβρισκα μια δουλειά εκεί. Το γεγονός πως επέστρεψα για έναν μήνα στην Αθήνα, έχοντας ζήσει τόσα ΧΡΟΝΙΑ στην παραμεθόριο, απλά μου επιβεβαίωσε τα θετικά και τις ευκαιρίες της. Αν πιστεύεις πως δεν έχει και είσαι τόσο δυσαρεστημένος από την ποιότητα ζωής της, έλα σε κάτι κουτσονήσια του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Να δούμε αν θα σου αρέσει η επαρχία. Αλλά στα λόγια όλοι καλοί είμαστε.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η Αθήνα έχει πολύ υψηλά ενοίκια, αλλά πάρα πολλές ευκολίες και ευκαιρίες. Παράλληλα, η επαρχία προσφέρει μια άνεση και ηρεμία που δεν βρίσκεις στην πόλη, αλλά αν θέλεις να κάνεις κάτι περισσότερο με τη ζωή σου από το να γυρίζεις απλά σπίτι και να μαραζώνεις, σου δημιουργεί απλά εμπόδια. Όποιος δεν τα βλέπει αυτά είτε εθελοτυφλεί, είτε δεν έχει ζήσει και τις δύο περιπτώσεις. Και όχι, επαρχία δεν είναι τα Μέγαρα και η Ελευσίνα. Επαρχία είναι η Χάλκη, το Σουφλί, και η Καρδάμαινα.

Δεν πιστεύω πως λύση είναι το να μεταφερθούμε όλοι στην Αττική. Αλλά είναι τουλάχιστον αφελές από μέρος μας το να θεωρούμε και να κηρύττουμε πως η ζωή στην επαρχία είναι ποιοτικότερη και ευκολότερη. Σε καμία περίπτωση. Τουλάχιστον όχι εν έτει 2021.

Τα κουτσονησια του νοτιοανατολικου Αιγαιου σαφως και δεν αποτελουν ενδεικτικο παραδειγμα επαρχιας. 

Κλασσικα παραδειγματα επαρχιας ειναι Λαρισα, Καλαματα, Αγρινιο, Γιαννενα, Δραμα, Κατερινη, Τρικαλα, κλπ και τα περιξ των πολεων αυτων

• Like 1
  • Απαντ. 280
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 20/9/2021 στις 11:56 ΜΜ, phanispal είπε

Όλοι Αθήνα!

Να μεταφερθεί όλη η υπόλοιπη Ελλάδα στην Αττική, μας χωράει όλους και θα περάσουμε γαμάτα!

Να ψοφήσει και η ήδη νεκρή επαρχία να τελειώνουμε και με αυτή την πληγή!

Κάνε την έξυπνη κίνηση και πήγαινε επαρχία.

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Κάνε την έξυπνη κίνηση και πήγαινε επαρχία.

εγω θελω να παω αλλα τι δουλεια θα κανω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/9/2021 στις 12:15 ΠΜ, magnam είπε
Στις 21/9/2021 στις 12:15 ΠΜ, magnam είπε

. Επαρχία είναι η Χάλκη, το Σουφλί, και η Καρδάμαινα.

Υπάρχουν και κάτι κατσικοχωρια όπως Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα, Ηράκλειο, Γιάννενα, Βέροια, Κατερίνη, Τρίκαλα κλπ, που είναι πάνω στα βουνά, πίσω από τον ήλιο,ξεχασμένα από τον κόσμο,

και αυτά επαρχία είναι. 

Στις 20/9/2021 στις 11:59 ΜΜ, magnam είπε

Μακάρι να ήταν αλλιώς στην επαρχία, προσωπικά μου λείπει η ηρεμία της. Αλλά για άτομο που διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής του (20-30) και έχει βλέψεις για τη ζωή του, καλώς ή κακώς η επαρχία είναι απαγορευτική. Κυρίως επειδή, πέραν της ηρεμίας και του ωραίου κλίματος, έχει να του προσφέρει μόνο δυσκολίες και εμπόδια.

Ανάλογα τι δουλειά κάνεις και που βρίσκεσαι.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.
18 ώρες πριν, archer100 είπε

Κλασσικα παραδειγματα επαρχιας ειναι Λαρισα, Καλαματα, Αγρινιο, Γιαννενα, Δραμα, Κατερινη, Τρικαλα, κλπ και τα περιξ των πολεων αυτων

53 λεπτά πριν, jmmys είπε

Υπάρχουν και κάτι κατσικοχωρια όπως Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα, Ηράκλειο, Γιάννενα, Βέροια, Κατερίνη, Τρίκαλα κλπ, που είναι πάνω στα βουνά, πίσω από τον ήλιο,ξεχασμένα από τον κόσμο,

Ολα αχταρμας στο μυαλο σας. Θεωρητικα ολες αυτες ειναι επαρχακες πολεις αλλα οι ομοιοτητες τελειωνουν εκει. Εχουν μεγαλες διαφορες σε μεγεθος, οικονομικη δραστηριοτητα, ευκαιριες και φυσικα γεωγραφικη θεση.

Επειδη εχω αποψη, πολεις οπως η Λαρισα, ο Βολος, το Ηρακλειο, τα Ιωαννινα αν κανεις εχει ενα αξιοπρεπες εισοδημα, εχουν εξαιρετικη ποιοτητα ζωης.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, APPLEGEEK είπε

εγω θελω να παω αλλα τι δουλεια θα κανω;

Κάτι θα βρεις να κάνεις.

Αλλιως κάτσε εκεί που είσαι.Οποιος δεν τόλμησε δεν εξελίχθηκε.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Κάτι θα βρεις να κάνεις.

Αλλιως κάτσε εκεί που είσαι.Οποιος δεν τόλμησε δεν εξελίχθηκε.

Δεν έχω λεφτά στην άκρη για 1-2 χρόνια μέχρι να βρω 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Δεν έχω λεφτά στην άκρη για 1-2 χρόνια μέχρι να βρω 

Κάτσε εκεί που είσαι τότε.Αν και κάτι 5ψηφια νούμερα θυμάμαι να λες ότι παίρνεις σε άλλα θεματα,μπορεί να κάνω και λάθος.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Κάτσε εκεί που είσαι τότε.Αν και κάτι 5ψηφια νούμερα θυμάμαι να λες ότι παίρνεις σε άλλα θεματα,μπορεί να κάνω και λάθος.

Ανα έτος ναι 30κ+ αλλά φεύγουν άμεσος ανά μήνα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

και πάλι.. αν είναι με μπλοκάκι η έχει δικό του μαγαζί, η φορολογία (και η κατάσταση) είναι έτσι που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει οικονομικά.

Επεξ/σία από Pokemon640
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

και πάλι.. αν είναι με μπλοκάκι η έχει δικό του μαγαζί, η φορολογία (και η κατάσταση) είναι έτσι που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει οικονομικά.

Οχι εταιρία με ένσημα I.T

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...