Nabuko Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το δάνειο που παίρνει κάποιος, για να αγοράσει σπίτι πχ στην Αθήνα. Ας υποθέσουμε ότι έχω βρει μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα η οποία κοστίζει 50000 ευρώ και θέλω να πάρω δάνειο για να την αγοράσω. Έχω εισοδήματα και ας υποθέσουμε η τράπεζα ότι θα μου εγκρίνει το δάνειο. Τι ακριβώς γίνεται μετα? Ισχύει ότι πρέπει να δώσω το 1/3 μπροστά, δηλαδή 50000/3= 16666,67 και το υπολοιπο ποσο που υπολειπεται θα το παρω σε δοσεις μαζι με τους τοκους πχ για 15 χρόνια? Υπάρχει κάποιςο που πήρε δάνειο για το σπίτι του εδώ μέσα για να λύσω την απορία στον εαυτό μου? Υπάρχει σχετικό θέμα για το ποστ σου. Όχι εδώ
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Nabuko είπε Υπάρχει σχετικό θέμα για το ποστ σου. Όχι εδώ μπορεις σε παρακαλω πολύ να μου το παραθέσεις για να παω να το ρωτήσω εκεί?
Nabuko Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε μπορεις σε παρακαλω πολύ να μου το παραθέσεις για να παω να το ρωτήσω εκεί? Ναι φυσικά. Ορίστε 1
stelios_2809 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 6/9/2021 στις 9:00 ΠΜ, phanispal είπε Άλλος ένας στη λίστα εύρεσης διαμερίσματος στην Αθήνα. Δεν υπάρχουν σπίτια ρε μάγκες, δε μας χωράει όλους αυτό το κωλοχανείο. Αντί να κοιτάμε να φύγουμε με την πρώτη ευκαιρία, κοιτάμε πώς θα μαζευτούμε όλοι εδώ, μετά λέμε τι κατάσταση είναι αυτή με τα ενοίκια στην Αθήνα. Από περιέργεια, δεν έχετε επιλογή να ζήσετε επαρχία να έχετε άλλο βιοτικό επίπεδο; Πολύ γενικευμένο αυτό που λες. Σαν ένα τύπο στη Πάτρα που μου έκλεινε το παρκιν και φώναζε γέμισε ΙΧ η γειτονιά και δεν έχω που να παρκάρω. Έχω μεγαλώσει επαρχία στα 80'ς με ότι αυτό συνεπάγεται , προφανώς και λησμονώ αυτή τη ζωή. Οι ανάγκες είναι τέτοιες λοιπόν που τα επόμενα χρόνια δείχνουν Αθήνα.
magnam Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχοντας γυρίσει αρκετές περιοχές της παραμεθορίου, μπορώ να πω πως η Αθήνα δεν είναι τόσο ακριβή όσο θεωρείτε. Οκ, τα ενοίκια είναι αρκετά υψηλά, αλλά όλα τα υπόλοιπα έξοδα είναι κατά πολύ μικρότερα. Από πού να πρωτοαρχίσω: Από καύσιμα που στα νησιά τα πληρώνουμε με καπέλο 20%; Από γυμναστήρια που υπάρχει μόνο ένα σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και λόγω μονοπωλίου χρεώνει 40-50€ το μήνα; Για τα μαθήματα ξένων γλωσσών που οι καθηγητές ξεκινούν με κάτι ποσά 25€ την ώρα; Ή για τις πολύ μεγάλες αποστάσεις και την έλλειψη ΜΜΜ που ουσιαστικά σε αναγκάζουν να παίρνεις το αυτοκίνητο ακόμα και για να πας σουπερ μαρκετ; Μήπως για την έλλειψη σχολικών λεωφορείων και τις μεγάλες αποστάσεις της επαρχίας που σε κάνουν να τρέχεις με το αυτοκίνητο κάθε μέρα για να πας και να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο; Ή για το γεγονός πως σου λείπουν πολλές βασικές υπηρεσίες και πρέπει να ξενιτεύεσαι κάθε φορά που χρειάζεσαι κάτι; Δεν θα αναφερθώ καν στο γεγονός πως αν δεν είσαι σε μεγάλη πόλη είναι πολύ δύσκολο να βρεις εργασία στον τομέα σου (ειδικά για συγκεκριμένους τομείς). Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στην επαρχία. Ναι, έχεις ησυχία και προσωπικά την αγαπώ. Ανέκαθεν ζούσα στην επαρχία και θα ήθελα να μεγαλώσω εδώ τα παιδιά μου. Αλλά η Αθήνα σου προσφέρει ευκολίες που αξίζουν άνετα το μεγαλύτερο ενοίκιο. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2021 από magnam
phanispal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, magnam είπε Από καύσιμα που στα νησιά τα πληρώνουμε με καπέλο 20%; Επειδή έχετε μποτιλιάρισμα στα νησιά και είστε ώρες μέσα στο αυτοκίνητο καθημερινά όπως πολλοί στην Αθήνα. 17 λεπτά πριν, magnam είπε Από γυμναστήρια που υπάρχει μόνο ένα σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και λόγω μονοπωλίου χρεώνει 40-50€ το μήνα; Δεν αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης, και πάντα υπάρχει επιλογή να γυμναστείς μόνος σου απ' το να πληρώνεις για να κοιτάζεσαι στους καθρέφτες μαζί με τους άλλους τούμπανους. 17 λεπτά πριν, magnam είπε Για τα μαθήματα ξένων γλωσσών που οι καθηγητές ξεκινούν με κάτι ποσά 25€ την ώρα; Αυτό ισχύει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα; Φροντιστήρια ξένων γλωσσών μόνο στην Αθήνα υπάρχουν; 17 λεπτά πριν, magnam είπε Ή για τις πολύ μεγάλες αποστάσεις και την έλλειψη ΜΜΜ που ουσιαστικά σε αναγκάζουν να παίρνεις το αυτοκίνητο ακόμα και για να πας σουπερ μαρκετ; Μήπως για την έλλειψη σχολικών λεωφορείων και τις μεγάλες αποστάσεις της επαρχίας που σε κάνουν να τρέχεις με το αυτοκίνητο κάθε μέρα για να πας και να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο; Έχεις έρθει ποτέ σου Αθήνα; 17 λεπτά πριν, magnam είπε Αλλά η Αθήνα σου προσφέρει ευκολίες που αξίζουν άνετα το μεγαλύτερο ενοίκιο. Μπράβο. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2021 από phanispal
AntiCambeR Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, magnam είπε Έχοντας γυρίσει αρκετές περιοχές της παραμεθορίου, μπορώ να πω πως η Αθήνα δεν είναι τόσο ακριβή όσο θεωρείτε. Οκ, τα ενοίκια είναι αρκετά υψηλά, αλλά όλα τα υπόλοιπα έξοδα είναι κατά πολύ μικρότερα. Από πού να πρωτοαρχίσω: Από καύσιμα που στα νησιά τα πληρώνουμε με καπέλο 20%; Από γυμναστήρια που υπάρχει μόνο ένα σε απόσταση 20 χιλιομέτρων και λόγω μονοπωλίου χρεώνει 40-50€ το μήνα; Για τα μαθήματα ξένων γλωσσών που οι καθηγητές ξεκινούν με κάτι ποσά 25€ την ώρα; Ή για τις πολύ μεγάλες αποστάσεις και την έλλειψη ΜΜΜ που ουσιαστικά σε αναγκάζουν να παίρνεις το αυτοκίνητο ακόμα και για να πας σουπερ μαρκετ; Μήπως για την έλλειψη σχολικών λεωφορείων και τις μεγάλες αποστάσεις της επαρχίας που σε κάνουν να τρέχεις με το αυτοκίνητο κάθε μέρα για να πας και να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο; Ή για το γεγονός πως σου λείπουν πολλές βασικές υπηρεσίες και πρέπει να ξενιτεύεσαι κάθε φορά που χρειάζεσαι κάτι; Δεν θα αναφερθώ καν στο γεγονός πως αν δεν είσαι σε μεγάλη πόλη είναι πολύ δύσκολο να βρεις εργασία στον τομέα σου (ειδικά για συγκεκριμένους τομείς). Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα στην επαρχία. Ναι, έχεις ησυχία και προσωπικά την αγαπώ. Ανέκαθεν ζούσα στην επαρχία και θα ήθελα να μεγαλώσω εδώ τα παιδιά μου. Αλλά η Αθήνα σου προσφέρει ευκολίες που αξίζουν άνετα το μεγαλύτερο ενοίκιο. Καλά, έλα στην Αθήνα και θα καταλάβεις κατευθείαν το τι αναπνέουμε. Επίσης όταν οδηγήσεις σε 45 λεπτά με 1 ώρα στην κίνηση τα 15χμ κουρασμένος στην ζέστη, θα καταλάβεις.Μετά όταν φτάσεις στο σπίτι, μπορεί και να ψάχνεις να παρκάρεις αν μένεις σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Πολλοί λιγότεροι θα ζούσαν στην Αθήνα αν υπήρχαν δουλειές σε άλλα μέρη, επαρχία κλπ.
magnam Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, phanispal είπε Επειδή έχετε μποτιλιάρισμα στα νησιά και είστε ώρες μέσα στο αυτοκίνητο καθημερινά όπως πολλοί στην Αθήνα. Δεν αποτελεί είδος πρώτης ανάγκης, και πάντα υπάρχει επιλογή να γυμναστείς μόνος σου απ' το να πληρώνεις για να κοιτάζεσαι στους καθρέφτες μαζί με τους άλλους τούμπανους. Αυτό ισχύει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα; Φροντιστήρια ξένων γλωσσών μόνο στην Αθήνα υπάρχουν; Έχεις έρθει ποτέ σου Αθήνα; Μπράβο. Σε προάστια Αθηνών μεγάλωσα, ξέρω πολύ καλά τι ισχύει. Αυτή τη στιγμή, μάλιστα, γράφω από Γαλάτσι. Είχα την τιμή να μεγαλώσω στα... λουξ προάστια των Αθηνών που είχες και την ησυχία σου, και την πόλη κοντά. Αλλά δεν έχουν όλοι αυτή την δυνατότητα. Εγώ συγκρίνω τυπικά έξοδα, δεν μιλάω για φθηνότερες εναλλακτικές που σίγουρα υπάρχουν, τόσο στην επαρχία, όσο και στην Αθήνα. Ενδεικτικά, ιδιαίτερα μαθήματα Γαλλικών στην Αθήνα βρίσκεις με περίπου 15€ την ώρα (μιλάω για ιδιαίτερα διότι ως εργαζόμενος μάλλον ξέρεις πως δεν γίνεται να ακολουθείς πάντα ωράριο φροντιστηρίου). Μάλιστα κάποτε είχα βρει και με 10€. Πήγαινε Καστελόριζο να δεις πόσο πάει η ώρα. Γυμναστήριο βρίσκεις ετήσια συνδρομή με 60-70€ σε μεγάλη αλυσίδα. Στην παραμεθόριο, και όχι μόνο, θα βρεις 40€ τον μήνα. Στην Αθήνα έχεις τα ΜΜΜ να σε εξυπηρετούν. Στην επαρχία δεν ξέρεις καν πώς μοιάζουν τα ΜΜΜ. 1 λεπτό πριν, AntiCambeR είπε Καλά, έλα στην Αθήνα και θα καταλάβεις κατευθείαν το τι αναπνέουμε. Επίσης όταν οδηγήσεις σε 45 λεπτά με 1 ώρα στην κίνηση τα 15χμ κουρασμένος στην ζέστη, θα καταλάβεις.Μετά όταν φτάσεις στο σπίτι, μπορεί και να ψάχνεις να παρκάρεις αν μένεις σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Πολλοί λιγότεροι θα ζούσαν στην Αθήνα αν υπήρχαν δουλειές σε άλλα μέρη, επαρχία κλπ. Φίλτατε, Αθήνα είμαι τώρα. Και κάθε μέρα κάνω τη διαδρομή Γαλάτσι-Καπανδρίτι για να πάω στη δουλειά. Είπαμε, δεν είναι σε καμία περίπτωση ρόδινα, αλλά μη νομίζετε πως στην επαρχία θα τα περνούσατε καλύτερα. Εκτός κι εάν είστε τίποτα συνταξιούχοι. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2021 από magnam
AntiCambeR Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, magnam είπε Φίλτατε, Αθήνα είμαι τώρα. Και κάθε μέρα κάνω τη διαδρομή Γαλάτσι-Καπανδρίτι για να πάω στη δουλειά. Είπαμε, δεν είναι σε καμία περίπτωση ρόδινα, αλλά μη νομίζετε πως στην επαρχία θα τα περνούσατε καλύτερα. Εκτός κι εάν είστε τίποτα συνταξιούχοι. Αν κάνεις 60 χμ πήγαινε έλα Γαλάτσι-Καπανδρίτι, είναι πολύ ζόρι, ειδικά αν συναντάς κίνηση.Πιστεύω όμως πως δεν κάνεις τόσα χιλιόμετρα που μεταφράζονται κυρίως ως έξοδα και μετά ως χρόνος για 700€.
magnam Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε Αν κάνεις 60 χμ πήγαινε έλα Γαλάτσι-Καπανδρίτι, είναι πολύ ζόρι, ειδικά αν συναντάς κίνηση.Πιστεύω όμως πως δεν κάνεις τόσα χιλιόμετρα που μεταφράζονται κυρίως ως έξοδα και μετά ως χρόνος για 700€. Το θέμα δεν είναι μόνο η διαδρομή για τη δουλειά. Είναι και όλες οι υπόλοιπες που γλυτώνεις, ακριβώς επειδή μένεις σε πόλη. Στο νησί που ήμουν προηγουμένως έπρεπε να πάρεις αυτοκίνητο ακόμα και για να πας σούπερ μάρκετ. Για να πας στα γαλλικά σου, για να πας στην απογευματινή σου βόλτα, για να πας να δεις την κοπέλα σου, για να πας γυμναστήριο, για να πεταχτείς τα ΣΚ σε ένα μίνι μάρκετ να πάρεις κάτι, για να πας σε όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεσαι κτλ.. Όλα αυτά στην πόλη τα ξεχνάς, μιας και είναι πρακτικά δίπλα σου. Και μην νομίζετε πως στην επαρχία είναι πάντα φθηνότερα τα ενοίκια. Σε τίποτα κουτσοχώρια ίσως. Αλλά μια χαρά έχω δει, λόγω ζήτησης, στη παραμεθόριο να δίνουν 350-400 ευρώ γκαρσονιέρες των 28 τετραγωνικών. Συνεπώς χίλιες φορές να δώσεις ένα 50-100 παραπάνω, αλλά να ξέρεις πως έχεις α) περισσότερες ευκαιρίες εργασίας, και β) όλα τα παραπάνω δίπλα σου. Υ.γ. δεν αναφέρομαι καν σε νοσοκομεία και γιατρούς. Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2021 από magnam 1
phanispal Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Όλοι Αθήνα! Να μεταφερθεί όλη η υπόλοιπη Ελλάδα στην Αττική, μας χωράει όλους και θα περάσουμε γαμάτα! Να ψοφήσει και η ήδη νεκρή επαρχία να τελειώνουμε και με αυτή την πληγή!
AntiCambeR Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Όλοι Αθήνα! Να μεταφερθεί όλη η υπόλοιπη Ελλάδα στην Αττική, μας χωράει όλους και θα περάσουμε γαμάτα! Να ψοφήσει και η ήδη νεκρή επαρχία να τελειώνουμε και με αυτή την πληγή! Πραγματικά, σαν να είμαστε σε πληρότητα 150% σε πλοίο. 😅
magnam Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, phanispal είπε Όλοι Αθήνα! Να μεταφερθεί όλη η υπόλοιπη Ελλάδα στην Αττική, μας χωράει όλους και θα περάσουμε γαμάτα! Να ψοφήσει και η ήδη νεκρή επαρχία να τελειώνουμε και με αυτή την πληγή! Μακάρι να ήταν αλλιώς στην επαρχία, προσωπικά μου λείπει η ηρεμία της. Αλλά για άτομο που διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής του (20-30) και έχει βλέψεις για τη ζωή του, καλώς ή κακώς η επαρχία είναι απαγορευτική. Κυρίως επειδή, πέραν της ηρεμίας και του ωραίου κλίματος, έχει να του προσφέρει μόνο δυσκολίες και εμπόδια.
phanispal Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, magnam είπε Μακάρι να ήταν αλλιώς στην επαρχία, προσωπικά μου λείπει η ηρεμία της. Αλλά για άτομο που διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής του (20-30) και έχει βλέψεις για τη ζωή του, καλώς ή κακώς η επαρχία είναι απαγορευτική. Κυρίως επειδή, πέραν της ηρεμίας και του ωραίου κλίματος, έχει να του προσφέρει μόνο δυσκολίες και εμπόδια. Έτσι, επειδή κοιτάς την πάρτη σου, και στο νήμα με το στρατό κηρύττεις για ανάγκη υποχρεωτικής στράτευσης κυρίως λόγω της γείτονος χώρας. Όλοι Αθήνα λοιπόν, στα απαυτά μας να πάρουν οι Τούρκοι την υπόλοιπη (νεκρή) Ελλάδα, την Αττική να μας αφήσουν μόνο με τις επιλογές της και τις ευκολίες της να περνάμε καλά.
magnam Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, phanispal είπε Έτσι, επειδή κοιτάς την πάρτη σου, και στο νήμα με το στρατό κηρύττεις για ανάγκη υποχρεωτικής στράτευσης κυρίως λόγω της γείτονος χώρας. Όλοι Αθήνα λοιπόν, στα απαυτά μας να πάρουν οι Τούρκοι την υπόλοιπη (νεκρή) Ελλάδα, την Αττική να μας αφήσουν μόνο με τις επιλογές της και τις ευκολίες της να περνάμε καλά. Φίλε μου αν κοιτούσα την πάρτη μου, θα έμενα στον τόπο καταγωγής μου (πλησίον Αθήνας) και θα έβρισκα μια δουλειά εκεί. Το γεγονός πως επέστρεψα για έναν μήνα στην Αθήνα, έχοντας ζήσει τόσα ΧΡΟΝΙΑ στην παραμεθόριο, απλά μου επιβεβαίωσε τα θετικά και τις ευκαιρίες της. Αν πιστεύεις πως δεν έχει και είσαι τόσο δυσαρεστημένος από την ποιότητα ζωής της, έλα σε κάτι κουτσονήσια του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Να δούμε αν θα σου αρέσει η επαρχία. Αλλά στα λόγια όλοι καλοί είμαστε. Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η Αθήνα έχει πολύ υψηλά ενοίκια, αλλά πάρα πολλές ευκολίες και ευκαιρίες. Παράλληλα, η επαρχία προσφέρει μια άνεση και ηρεμία που δεν βρίσκεις στην πόλη, αλλά αν θέλεις να κάνεις κάτι περισσότερο με τη ζωή σου από το να γυρίζεις απλά σπίτι και να μαραζώνεις, σου δημιουργεί απλά εμπόδια. Όποιος δεν τα βλέπει αυτά είτε εθελοτυφλεί, είτε δεν έχει ζήσει και τις δύο περιπτώσεις. Και όχι, επαρχία δεν είναι τα Μέγαρα και η Ελευσίνα. Επαρχία είναι η Χάλκη, το Σουφλί, και η Καρδάμαινα. Δεν πιστεύω πως λύση είναι το να μεταφερθούμε όλοι στην Αττική. Αλλά είναι τουλάχιστον αφελές από μέρος μας το να θεωρούμε και να κηρύττουμε πως η ζωή στην επαρχία είναι ποιοτικότερη και ευκολότερη. Σε καμία περίπτωση. Τουλάχιστον όχι εν έτει 2021. Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2021 από magnam 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα