Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aizensama24 είπε

Πλατεία βικτωρίας και πεδίον του άρεος και αλεξάνδρας πιο πάνω είναι οι περιοχές που έχω περπατήσει περισσότερο απο όλες στη ζωή μου μη σου πω οι μόνες και τις έχω ζήσει έντονα. Νέα Σμύρνη πήγαινα κάποτε γιατί είχα φίλους εκεί αλλά δεν την έχω ζήσει.

Τη Νέα Σμύρνη την ανέφερα γιατί όταν έκανα την έρευνα μου είχα βρει πολλά σπίτια στα 250Ε εκεί σε βαθμό που μου έκανε εντύπωση και σκεφτόμουν να πάω εκεί γιατί ήταν δίπλα από το σπίτι μου. Δεν είναι Ομόνοια φυσικά αλλά είναι μία κλασσική φτωχή νοτιο προαστιότικη περιοχή με κάποια εγκληματικότητα. Ξέρω αρκετούς που τους κλέψανε εκεί.

Για πληροφορηση τραπεζικoi και φαρμακοβιομηχανoi μενουν εκει

και πανόραμα βούλας να σου πω κακή περιοχή ινε μες τους πακι

Επεξ/σία από insomniac01
  • Απαντ. 280
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 λεπτά πριν, NickTG είπε

Μα τι τεμπέληδες! 

Αντί, μετά από 9-10-11 ώρες δουλειάς, να πάνε και σε μια δεύτερη δουλειά θέλουν να κάνουν και άλλα πράγματα στη ζωή τους ή έστω να ξεκουραστουν! 

Τους δίνεται η ευκαιρία να πάνε να σηκώσουν βάρη που απαγορεύεται να σηκώνεις, να καταστρέψουν τον οργανισμό τους και να δώσουν τα έξτρα λεφτά σε γιατρούς μετά τα 45 και αυτοί επιλέγουν να κάτσουν σπίτι, να δουν την οικογένειά τους, να ασχοληθούν με κάποιο χόμπι και να χαλαρώσουν ενώ είναι γνωστό πως ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι η δουλειά! 

Άστον, τα λέει τώρα που δεν έχουν σκάσει ακόμα τα προβλήματα στη μέση του, μακάρι να τη γλιτώσει δηλαδή, αλλά η ιστορία δεν είναι τόσο γενναιόδωρη.

Απ' την άλλη τον καταλαβαίνω, πολύς κόσμος ψάχνει να συμπληρώσει το εισόδημά του για να κάνει ένα ή περισσότερα βήματα παραπέρα, και δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για την πλειοψηφία: delivery στην κορυφή (παίζεις κορώνα-γράμματα τη ζωή σου καθημερινά), μετακομίσεις (θέμα χρόνου να εμφανιστούν προβλήματα στη μέση) κ.λπ..

Και τι να κάνεις όμως;

Πρέπει να μπορείς να τα βλέπεις σφαιρικά. Εσύ NickTG μπορεί να βγάζεις 2Κ+ και να είσαι άνετος μαζί με το μισθό της γυναίκας.

Εκείνος που βγάζει 650€ κάπως πρέπει να συμπληρώσει για να σκεφτεί να κάνει ένα παιδί.

Δε μπορείς να κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Για πληροφορηση τραπεζικoi και φαρμακοβιομηχανoi μενουν εκει

και πανόραμα βούλας να σου πω κακή περιοχή ινε μες τους πακι

https://www.spitogatos.gr/aggelia/2111358427

https://www.xe.gr/property/results?transaction_name=rent&item_type=re_residence&geo_place_id=ChIJvXOxxEy8oRQRl3mevrHaz1U&maximum_price=300

Τι να σου πω, δεν έχω ζήσει εκεί, ότι έχω ακούσει λέω. Αθήνα έχω ζήσει 30 χρόνια, 13 χρόνια παλαιό φάληρο και 17 χρόνια κέντρο.

Νότιο προαστιότικες εννοώ περιοχές τύπου Νίκαια. Προφανώς δεν εννοώ βουλιαγμένη, δεν είναι δύσκολο να το σκεφτεί κανείς αυτό. 

Έτσι και αλλιώς εξαρτάται και από το σημείο, δεν είναι όλα ίδια. Ας πούμε παλαιό φάληρο προς λεοφώρο αμφιθέας τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα από έγκλημα, για πλάκα σε κλέβανε εκεί, εμένα με έχουν κλέψει εκεί, η μόνη φορά στη ζωή μου που έτυχε. Σε άλλα σημεία ζουν πλούσιοι και είναι πιο ήρεμα.

Εκεί που ζούσα στο παλαιό φάληρο που δε το λες φτωχό, μου είχε τύχει να πετύχω ληστές εν ώρα δράσης το βράδυ από το παράθυρο. Όχι δεν είναι τρολ. 

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
12 minutes ago, phanispal said:

Άστον, τα λέει τώρα που δεν έχουν σκάσει ακόμα τα προβλήματα στη μέση του, μακάρι να τη γλιτώσει δηλαδή, αλλά η ιστορία δεν είναι τόσο γενναιόδωρη.

Απ' την άλλη τον καταλαβαίνω, πολύς κόσμος ψάχνει να συμπληρώσει το εισόδημά του για να κάνει ένα ή περισσότερα βήματα παραπέρα, και δυστυχώς δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές για την πλειοψηφία: delivery στην κορυφή (παίζεις κορώνα-γράμματα τη ζωή σου καθημερινά), μετακομίσεις (θέμα χρόνου να εμφανιστούν προβλήματα στη μέση) κ.λπ..

Και τι να κάνεις όμως;

Πρέπει να μπορείς να τα βλέπεις σφαιρικά. Εσύ NickTG μπορεί να βγάζεις 2Κ+ και να είσαι άνετος μαζί με το μισθό της γυναίκας.

Εκείνος που βγάζει 650€ κάπως πρέπει να συμπληρώσει για να σκεφτεί να κάνει ένα παιδί.

Δε μπορείς να κρίνεις εξ ιδίων τ' αλλότρια.

Δεν κρίνω το τι κάνει ο καθένας σε αυτήν την περίπτωση. Ας κάνει και 4 δουλειές. 

Ίσα ίσα αν κρίνω κάτι θα είναι το γεγονός πως κάποιος που έχει μια κανονική δουλειά αναγκάζεται να κάνει και 2η γιατί δεν βγαίνει πράγμα που για εμένα δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. 

Αλλά να λέμε τεμπέληδες τους άλλους, αντίστοιχης οικονομικής κατάστασης, επειδή για τους δικούς τους λόγους δεν θέλουν να το κάνουν είναι κάπως. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

https://www.spitogatos.gr/aggelia/2111358427

https://www.xe.gr/property/results?transaction_name=rent&item_type=re_residence&geo_place_id=ChIJvXOxxEy8oRQRl3mevrHaz1U&maximum_price=300

Τι να σου πω, δεν έχω ζήσει εκεί, ότι έχω ακούσει λέω. Αθήνα έχω ζήσει 30 χρόνια, 13 χρόνια παλαιό φάληρο και 17 χρόνια κέντρο.

Νότιο προαστιότικες εννοώ περιοχές τύπου Νίκαια. Προφανώς δεν εννοώ βουλιαγμένη, δεν είναι δύσκολο να το σκεφτεί κανείς αυτό. 

Έτσι και αλλιώς εξαρτάται και από το σημείο, δεν είναι όλα ίδια. Ας πούμε παλαιό φάληρο προς λεοφώρο αμφιθέας τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα από έγκλημα, για πλάκα σε κλέβανε εκεί, εμένα με έχουν κλέψει εκεί, η μόνη φορά στη ζωή μου που έτυχε. Σε άλλα σημεία ζουν πλούσιοι και είναι πιο ήρεμα.

Εκεί που ζούσα στο παλαιό φάληρο που δε το λες φτωχό, μου είχε τύχει να πετύχω ληστές εν ώρα δράσης το βράδυ από το παράθυρο. Όχι δεν είναι τρολ. 

αυτό τi σημαίνει ότι δεν έχει τρώγλες και ο χολαργόs έχει .

Φίλε καλύτερα κανα μπάνιο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

αυτό τi σημαίνει ότι δεν έχει τρώγλες και ο χολαργόs έχει .

Φίλε καλύτερα κανα μπάνιο 

Δεν θα σχολιάσω περί τρώγλης γιατί γενικά σε αυτό το φόρουμ τα στάνταρ είναι πολύ υψηλά και θα παρεξηγηθώ, έγω πάντως άνετα θα ζούσα στο παραπάνω γιατί δε βλέπω τίποτα το λάθος. Δε θα το αγοράσω ούτε σκοπεύω να κάνω τα παιδιά μου εκεί μέσα. Και εδώ που ήρθα δεν ήταν για να μείνω για πάντα, είναι τρελό να χεις πλάνο να ζήσεις για πάντα σε ενοίκιο, ακόμη και αν ζορίστικες και έπρεπε να το κάνεις, θα πρέπει να παλέψεις για δικό σου σπίτι. Ειδικά για εργένη που είναι πιο ευάλωτος σε μεγαλύτερη ηλικία, το να πάρεις δικό σου σπίτι είναι απολύτως αναγκαίο

Το μόνο που θα πω είναι ότι επειδή τότε που ήταν να φύγω έψαξα πολλές περιοχές, δε βρήκα πουθενά αλλού τόσο πολλά σπίτια στα 300 και κάτω σε σχετικά κεντρική περιοχή. Σε πολλές περιοχές δεν έχει κανένα και μάλιστα "κακές" περιοχές.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.

Η κανονική δουλειά για τον πολύ κόσμο (ανειδίκευτο αλλά και πτυχιούχο χωρίς στον ήλιο μοίρα) δίνει γύρω στα 700€, αν όχι ελαφρώς λιγότερα. 

Οπότε πώς δε θα έπρεπε να συμβαίνει να ψάχνεται για δεύτερη δουλειά;

Το threshold συνήθως είναι το παιδί. Και παιδί με 650+650€ συν ενοίκιο είναι πολύ ζόρικη κατάσταση.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Δεν θα σχολιάσω περί τρώγλης γιατί γενικά σε αυτό το φόρουμ τα στάνταρ είναι πολύ υψηλά και θα παρεξηγηθώ, έγω πάντως άνετα θα ζούσα στο παραπάνω γιατί δε βλέπω τίποτα το λάθος. Δε θα το αγοράσω ούτε σκοπεύω να κάνω τα παιδιά μου εκεί μέσα. Και εδώ που ήρθα δεν ήταν για να μείνω για πάντα, είναι τρελό να χεις πλάνο να ζήσεις για πάντα σε ενοίκιο, ακόμη και αν ζορίστικες και έπρεπε να το κάνεις, θα πρέπει να παλέψεις για δικό σου σπίτι.

Το μόνο που θα πω είναι ότι επειδή τότε που ήταν να φύγω έψαξα πολλές περιοχές, δε βρήκα πουθενά αλλού τόσο πολλά σπίτια στα 300 και κάτω σε σχετικά κεντρική περιοχή. Σε πολλές περιοχές δεν έχει κανένα και μάλιστα "κακές" περιοχές.

Βασικα πιάνω το πρωτο να σου δώσω να καταλάβεις. Αν δεις καλύτερα η αγγελια λεει αγ σωστής.  Με κόκκινο σοθ δειχνω που είναι ο αγιος σωστηε κ με μπλε τα ορια της νεας Σμύρνης. Εκει πανω στη Συγγρού στο κοκκινο είναι οι πιατσες κ γιαυτο μάλλον δε το παίρνει κάνεις. Αντίστοιχα κατσε δες κ τα αλλα των 300 που ποσταρες που πέφτουν. 

Screenshot_20210907-000524_Maps.jpg.89198c442a5ddf5c69495ccf328d8235.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, sndev είπε

Βασικα πιάνω το πρωτο να σου δώσω να καταλάβεις. Αν δεις καλύτερα η αγγελια λεει αγ σωστής.  Με κόκκινο σοθ δειχνω που είναι ο αγιος σωστηε κ με μπλε τα ορια της νεας Σμύρνης. Εκει πανω στη Συγγρού στο κοκκινο είναι οι πιατσες κ γιαυτο μάλλον δε το παίρνει κάνεις. Αντίστοιχα κατσε δες κ τα αλλα των 300 που ποσταρες που πέφτουν. 

Ε τέλος πάντων αυτό ήταν το νόημα αυτού που ήθελα να πω, ότι δεν με νοιάζει να ζήσω σε τέτοια σημεία. Άμα σκεφτόμουν το ενοίκιο ως κάτι μόνιμο τότε αυτό θα τα άλλαζε όλα στα κριτήρια μου. Θα έκανε εξαιρετικά περίπλοκη τη κατάσταση δεδομένου ότι οι νοικιαστές μπορεί να μη σου ανανεώσουν το συμβόλαιο και να σε διώξουν. Η λογική μου με τα ενοίκια είναι να είσαι όσο πιο συντηριτικός γίνεται ώστε να σου μένουν περισσότερα και να μειώσεις τους οικονομικούς κίνδυνους που είναι πιο σημαντικοί και πιθανοί.

Εγώ παλεύω να πάρω το δικό μου σπίτι, κατά προτίμηση ένα πολύ φθηνό προκάτ γύρω στα 30-40 χιλιάρικα. Μπορεί και λιγότερο. Εδώ μπορώ να βρω και κανονικό σπίτι σε τόσα ή λιγότερα.

Πιστεύω θα είμαι εργένης για όλη την υπόλοιπη ζωή μου αλλά και να μην ήμουν δεν θα τόλμαγα να πάω να ζήσω ακόμη και σε 400-500Ε σπίτι με σύζυγο και παιδιά για τον απλό λόγο ότι τι κάνεις άμα μείνει άνεργη ή σε χωρίσει ή αρρωστήσει ενώ έχεις και παιδιά? άμα σε ζόριζαν τα 200Ε ενοίκιο πως θα τη παλέψεις με 500Ε ενοίκιο ενώ πρέπει να ζήσεις 2+ άτομα και να καλύψεις και άλλες ανάγκες τους? Είναι μία μεγάλη παγίδα η οποία μάλιστα μου έχει τύχει και ήταν κάτι το εφιαλτικό. Χωρίς δικό σου σπίτι δε πας πουθενά.

Ίσως το έκανα εδώ αλλά εδώ έχει "καλά" δυάρια ακόμη και στα 270Ε.

Επεξ/σία από aizensama24
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Ε τέλος πάντων αυτό ήταν το νόημα αυτού που ήθελα να πω, ότι δεν με νοιάζει να ζήσω σε τέτοια σημεία. Άμα σκεφτόμουν το ενοίκιο ως κάτι μόνιμο τότε αυτό θα τα άλλαζε όλα στα κριτήρια μου. Θα έκανε εξαιρετικά περίπλοκη τη κατάσταση δεδομένου ότι οι νοικιαστές μπορεί να μη σου ανανεώσουν το συμβόλαιο και να σε διώξουν. Η λογική μου με τα ενοίκια είναι να είσαι όσο πιο συντηριτικός γίνεται ώστε να σου μένουν περισσότερα και να μειώσεις τους οικονομικούς κίνδυνους που είναι πιο σημαντικοί και πιθανοί.

Εγώ παλεύω να πάρω το δικό μου σπίτι, κατά προτίμηση ένα πολύ φθηνό προκάτ γύρω στα 30-40 χιλιάρικα. Μπορεί και λιγότερο. Εδώ μπορώ να βρω και κανονικό σπίτι σε τόσα ή λιγότερα.

Πιστεύω θα είμαι εργένης για όλη την υπόλοιπη ζωή μου αλλά και να μην ήμουν δεν θα τόλμαγα να πάω να ζήσω ακόμη και σε 400-500Ε σπίτι με σύζυγο και παιδιά για τον απλό λόγο ότι τι κάνεις άμα μείνει άνεργη ή σε χωρίσει ή αρρωστήσει ενώ έχεις και παιδιά? άμα σε ζόριζαν τα 200Ε ενοίκιο πως θα τη παλέψεις με 500Ε ενοίκιο ενώ πρέπει να ζήσεις 2+ άτομα και να καλύψεις και άλλες ανάγκες τους? Είναι μία μεγάλη παγίδα η οποία μάλιστα μου έχει τύχει και ήταν κάτι το εφιαλτικό. Χωρίς δικό σου σπίτι δε πας πουθενά.

Ίσως το έκανα εδώ αλλά εδώ έχει "καλά" δυάρια ακόμη και στα 270Ε.

στο προκάτ υπολόγιζε οικοδομική άδεια και οικόπεδο 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, aizensama24 είπε

Η Νίκαια και οι περιοχές τύπου Νίκαια, Κερατσίνι κλπ δεν είναι ΝΠ, είναι προάστια Πειραιώς. 30 χρόνια έμενες Αθήνα, θα έπρεπε να το γνωρίζεις

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ουτε με 1000 ευρω μισθο και λιγοστα εξοδα δε παιρνεις σπιτι ευκολα. Αν βγαζεις 1000 ευρω και ζεις σε πανφθηνο σπιτι και δεν ξοδευεις τιποτα τοτε θα μαζεψεις, αρκετα για σπιταρωνα οχι, αλλα κατι θα παρεις. Στο ακραιο σεναριο οτι βγαζεις 1000 (καλος μισθος για ελλαδα) και βαζεις ακρη τα 500, σε 8-10 χρονια εχεις παρει ενα σπιτακι εστω και μικρο.. Το αν αξιζει ο κοπος να μη ζεις για 10 χρονια για να παρεις σπιτι ειναι αλλη ιστορια. Και προφανως μιλαω για μισθο 1000, και οχι 500 που ειναι ο βασικος. Με 500 σε 10 χρονια ουτε 50αρι ταουνι δε παιρνεις.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, NickTG είπε

Μα τι τεμπέληδες! 

Αντί, μετά από 9-10-11 ώρες δουλειάς, να πάνε και σε μια δεύτερη δουλειά θέλουν να κάνουν και άλλα πράγματα στη ζωή τους ή έστω να ξεκουραστουν! 

Τους δίνεται η ευκαιρία να πάνε να σηκώσουν βάρη που απαγορεύεται να σηκώνεις, να καταστρέψουν τον οργανισμό τους και να δώσουν τα έξτρα λεφτά σε γιατρούς μετά τα 45 και αυτοί επιλέγουν να κάτσουν σπίτι, να δουν την οικογένειά τους, να ασχοληθούν με κάποιο χόμπι και να χαλαρώσουν ενώ είναι γνωστό πως ο μόνος λόγος ύπαρξης είναι η δουλειά! 

Δεν ανάφερα πουθενά ότι υπάρχει μόνο η δουλειά, αλλά με κάτι τέτοια μυαλά σαν το δικό σου καλά κάνουνε που πεινάνε τότε και κλαίγονται και χρωστάνε παντού. Ας κάτσουν να ξεκούραστουν και να δουν ταινιούλες και να πάνε για τρέξιμο η γυμναστήριο και να μην έχουν να προσφέρουν τίποτα στην οικογένεια τους ούτε στους ίδιους. Και δεν είναι μόνο το κουβάλημα, δε καταλαβαίνω γιατι κόλλησες εκεί. Ας κάνουν delivery, σερβιτόροι. Μόνο μη κλαίγεστε ότι δεν τα βγάζετε πέρα. Φτάνει ποια. Κάντε κάτι αν δε τα βγάζετε πέρα. Και τα ζόμπι και τα Netflix δε θα σε βοηθήσουν, πίστεψέ με. 

5 ώρες πριν, TRILOBYTER είπε

Ουτε με 1000 ευρω μισθο και λιγοστα εξοδα δε παιρνεις σπιτι ευκολα. Αν βγαζεις 1000 ευρω και ζεις σε πανφθηνο σπιτι και δεν ξοδευεις τιποτα τοτε θα μαζεψεις, αρκετα για σπιταρωνα οχι, αλλα κατι θα παρεις. Στο ακραιο σεναριο οτι βγαζεις 1000 (καλος μισθος για ελλαδα) και βαζεις ακρη τα 500, σε 8-10 χρονια εχεις παρει ενα σπιτακι εστω και μικρο.. Το αν αξιζει ο κοπος να μη ζεις για 10 χρονια για να παρεις σπιτι ειναι αλλη ιστορια. Και προφανως μιλαω για μισθο 1000, και οχι 500 που ειναι ο βασικος. Με 500 σε 10 χρονια ουτε 50αρι ταουνι δε παιρνεις.

Ειναι απίθανο να ζει κάποιος με 500€ έστω και μόνος. Τα πάγια έξοδα + ότι όλο και κάτι θα βγει, δε σε αφήνουν να μαζέψεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, sndev είπε

Μια μικρη διορθωση, οι πιατσες εδω και παρα πολλα χρονια ειναι απο καλλιθεα μερια και πανω στην συγγρου αντε και στις καθετους εκει μετα την παντειο.

Απο την πλευρα του Αγιου Σωστη ειδικα αν μεινεις πισω απο τον πρωτο παραλληλο της Συγγρου , κοντα στα παλια προσφυγικα, δεν εχεις καμια επαφη με πιατσες και ειναι και αρκετα ησυχα οποτε δεν πιστευω οτι αυτος ειναι ο λογος που δεν το παιρνει κανεις,μαλλον λογω της καταστασης του αν κρινω απο τις φωτο. Εξαλλου μεγαλο συν οτι εχεις διπλα σου τις συγκοινωνιες και σε ενα εικοσαλεπτο με τα ποδια εισαι και πλατεια νεας σμυρνης.

Παντως την Νεα Σμυρνη φτωχογειτονια δεν την λες σε καμια περιπτωση.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.

Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το δάνειο που παίρνει κάποιος, για να αγοράσει σπίτι πχ στην Αθήνα.

Ας υποθέσουμε ότι έχω βρει μια γκαρσονιέρα στην Αθήνα η οποία κοστίζει 50000 ευρώ και θέλω να πάρω δάνειο για να την αγοράσω. Έχω εισοδήματα και ας υποθέσουμε η τράπεζα ότι θα μου εγκρίνει το δάνειο.

Τι ακριβώς γίνεται μετα? Ισχύει ότι πρέπει να δώσω το 1/3 μπροστά, δηλαδή 50000/3= 16666,67 και το υπολοιπο ποσο που υπολειπεται θα το παρω σε δοσεις μαζι με τους τοκους πχ για 15 χρόνια?

Υπάρχει κάποιςο που πήρε δάνειο για το σπίτι του εδώ μέσα για να λύσω την απορία στον εαυτό μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...