Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Θα σου εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα εκεί, και υπάρχει ειδικός λόγος που θα το κάνω, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι φτωχομάνα και γενικά έχει μια καλή ποιοτική ζωή, άσχετα αν η ανεργία της είναι στα ύψη. Και επειδή γεννήθηκα και μεγάλωσα Αθήνα έχω ζήσει Θεσσαλονίκη και έχω δει τις διαφορές.

Αρχικά, θα σου πρότεινα να μη μαγειρεύεις στη Θεσσαλονίκη πέρα από μακαρόνια. Έχει αρκετά μαγαζιά με μαγειρευτό φαγητό που κοστίζει 3-4 ευρώ και συμφέρει πάρα πολύ. Ειδικά εκεί στη Μελενίκου, Ολυμπιάδος γίνεται χαμός.

Ακόμα και το βράδυ να θες να φας πολύ πιο ελαφριά, έχει μαγαζιά στη ναυαρίνου με φτηνές σαλάτες των 2-2,5 ευρώ.

Επίσης, επειδή από ότι κατάλαβα μένεις μόνος, θα σου πρότεινα να μη πάρεις ούτε πλυντήριο. Έχει καθαριστήρια εκεί στη Καμάρα κοντά όπου τα 8 κιλά, κοστίζουν 8 ευρώ, στα πλένουν, στα στεγνώνουν και τα παίρνεις την ίδια ακριβώς ημέρα. 

Επειδή έμενα ως φοιτητής και δούλευα στη Θεσσαλονίκη θυμάμαι ότι έδινα τα εξής ακριβώς για τα ίδια τετραγωνικα:

Κοινόχρηστα: 10 ευρώ το μήνα

Ρεύμα: 30 ευρώ ( μπορεί και ποιο λιγο)

Vodafone: 18 ευρώ

Νερό: 10-13 ευρώ

Σουπερμαρκετ: 100 ευρώ το μήνα

Ενοίκιο: 280 ευρώ κέντρο ευαγγελιστρια

Φαγητά: Μαγειρευτα απο εξω 150 ευρώ

Προσωπικά έξοδα: 150 ευρω

Σύνολο  ευρώ: 750 ευρω

* Βέβαια πολλες φορες ετρωγα στη φοιτητικη λεσχη, ενώ όταν ήταν να κάνω μακαρόνια τα έκανα σπιτι οπου με πακετο 0,70 λεπτων εβγαζα 3 μεριδες

* Δούλευα για 650 ευρώ.

Γενικά η Θεσσαλονίκη έχει πολύ φτηνή φοιτητική ζωή

Για εμένα που είμαι Θεσσαλονικιος, όταν ακούω ορισμένες οδους βγάζω σπυριά. Μελενίκου, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος??? Καμάρα??? 

Ε ναι αν θες να τρως και να ζεις εκεί, δεν έχει πιο φθηνά, όμως υπάρχει λόγος που είναι τοσο φθηνά εκεί... Και δεν θα άφηνα την κόρη μου να μένει εκεί ή να κάνει παρεα με τέτοιους τύπους.. 

Ένας φοιτητής με μέτρια ζωή, θα μείνει κάπου κοντά στη Λαμπράκη, Χαριλάου ή 40 εκκλησίες. Κόστος γύρο στα 850-900 αλλά χωρίς στερήσεις.

Διαφορετικά ή να κάτσει να σπούδασε στην πόλη του με τους γονείς του, ή να βρει τρόπο να μείνει μέσα στην εστία.

Επεξ/σία από Land-decked
  • Confused 1
  • Απαντ. 280
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, aizensama24 είπε

Ενοίκιο 200

Δεη 40-70+

Ιντερνετ 30+

Φαγητο 120-200

Τηλεοραση 14

Έξοδα συντήρησης/καθαρισμών/απεντωμόσεων πες χοντρικά 30 το μήνα

Κάπου στα 500Ε το μήνα είναι τα βασικά έξοδα. Αν βγάζεις ένα κανονικό μισθό μπορείς να ζήσεις μόνος. Αν βγάζεις τον κατώτατο μάλλον θα είναι ριψοκίνδυνο και ίοως στερηθείς πράγματα. Δεν υπολογίζω μέσα σε αυτά γιατρούς, εξόδους κτλ Αν βγάζεις κανά 800αρι (στα χέρια) ίσως άξιζε να το δεις. Αν είσαι στο 600αρι χωρίς προοπτικές βελτίωσης του εισοδήματος μάλλον θα φας το κεφάλι σου.

Το καλύτερο είναι απλά να περιμένεις και να πάρεις το δικό σου σπίτι σε μία καλή περιοχή χωρίς υγρασίες κτλ

1)Ενοίκιο το φθηνότερο είναι στα 250€ 25-40τ.μ.

2)ΔΕΗ 40; Ηδη ανακοινώθηκαν αυξήσεις.Πες 70€

3) Internet βάλε καλύτερα 40€

4) Φαγητό μαζί με ΣΠ τουλάχιστον 150-200€

Ξέχασες:

1)Τουλάχιστον 10-12€ για κινητό

2) Κάρτα μετακίνησης 27€/μήνα

Είμαστε κάπου στα 580€ με τα 200€ για φαγητό.

Πρόσθεσε σε αυτά ρούχα, 1 καθαρισμό δοντιών τουλάχιστον 1 φορά τον χρόνο 40€ είμαστε στα 620€ χωρίς τα ρούχα.

Μετά μένει  διασκέδαση την οποία την ξεχνάς, για 1 καφέ την εβδομάδα, για ποτά άσ'το.

Δηλαδή με μισθό 750€ με όλα αυτά είσαι οριακά.Με αυτοκίνητο έχεις πρόβλημα, έχει πάγια έξοδα τουλάχιστον 100-120/μήνα με συντηρητική χρήση (Βενζίνη 60-70€/μήνα+τέλη κυκλοφορίας+ασφάλεια).Εκτός απο λάστιχα κάθε 4-5 χρόνια και ζημιές.Ελα όμως που για κάποιους το αμάξι είναι απαραίτητο.

Αν καπνίζεις κιόλας όπως εκατομμύρια Ελληνες μισό πακέτο την ημέρα θες 2€x30=60€/μήνα.

Για αυτό:

1)750€ με όλα αυτά αλλά με δικό σου σπίτι και πάλι με το ζόρι, η

2)Με ενοίκιο 250-300€ αλλά με μισθό τουλάχιστον 1000-1200€.

Για αυτό χιλιάδες Ελληνες έγιναν delivery, 10ωρο 6ήμερο 1500€ που ούτε αυτά είναι καθαρά γιατί πληρώνουν βενζίνη, φθορές και ζημιές.Τα 1500€ γίνονται πχ 1200€.

Για καλή σταθερή δουλειά με καλό μισθό τουλάχιστον 1000€, μόνο με βύσμα, ακόμα και αν έχεις κάποιο πτυχίο σε ειδικότητα που έχει ζήτηση.

Υπάρχουν άνθρωποι με 2-3 πτυχία και είναι σε δουλειές με 600-700€ και άλλοι που έχουν βγάλει γυμνάσιο η το πολύ Λύκειο και είναι στο δημόσιο η στον ιδιωτικό τομέα σε καλές εταιρείες με μισθό 1500-2000€.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
1 ώρα πριν, DjTony είπε

Έτσι ακριβώς. Μπορούσα κάλλιστα να μείνω σπίτι με τα παιδιά μου μετά το 8ωρο μου, χίλια ευρώ παίρνω, κλαιν. Πως θα πάμε διακοπές το καλοκαίρι; πως θα πάρουμε καινούριο αμάξι να μας χωράει όλους και να είναι ασφαλή και με λιγότερα προβλήματα; πως θα τα σπουδάσω αργότερα; πως θα τα στείλω εκδρομές; πως θα εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον για αυτά; εγώ είχα μονίμως ένα ΟΧΙ για απάντηση σαν παιδί, χωρίς να κρατάω κακία στους γονείς μου. Ίσως να μου έκαναν καλό για να παλεύω τώρα να έχω όσα δεν είχα και εγώ και τα παιδιά μου. Δουλεύετε τώρα που είμαστε νέοι παιδιά, παίρνανε τα χρόνια! 

Επειδή όπως είπα πιο πάνω η κύρια δουλειά μου είναι σε σούπερ και βλέπω καθημερινά εκατοντάδες κόσμο, πίστεψε με οι περισσότεροι κοιτάνε να βολευτούν με όσες λιγότερες ώρες δουλειάς μπορούν χωρίς να τους νοιάζει ποιο είναι το οικονομικό αντίκτυπο και είναι μονίμως στα παιδιά τους όχι αυτό όχι εκείνο. Λίγοι είναι αυτοί που αφήνουν τα παιδιά να πάρουν και ένα έξτρα πραγματάκι χωρίς να φέρουν αντίρρηση. Και καταλαβαίνω αν είναι θέμα χρημάτων ή όχι, βλέπεις τι ψωνίζουν, πόσο ψωνίζουν. Δε γίνεται καρότσι 150+ ευρώ να σου λείπουν τα 0.50 που σου ζήτησε το παιδί σου. Είναι καθαρά θέμα τσιγγουνιας ότι δε χρειάζεται είναι περιττό. 

Άλλο αυτό λες τώρα και άλλο να λέμε το 50% της Ελλάδας τεμπελιδες επειδή δεν θέλουν να φάνε όλη την ζωη και τον ελεύθερο χρόνο τους στην δουλειά. 

Το να κοιτάς να λαμβάνεις τα περισσότερα με όσο το δυνατόν λιγότερο κόπο δεν είναι κακό, αρκεί να το επιδιώξεις νόμιμα, ηθικά και οχι με λαμογιες η εις βάρος αλλού είτε μιλάμε για εργαζόμενο είτε για εργοδότη. Οικονομικός αντίκτυπος υπάρχει και θα ενδιαφερθουν όλοι θέλουν δεν θέλουν, όπως ο ξάδερφος μου με έναν συνάδελφο που ζήτησαν από τον εργοδότη να μειωθούν οι ώρες της εργασίας τους (12ωρο επίσημα 14ωρο στην πράξη) και τους λέει θα πάρει άλλον υπάλληλο αλλά θα τους κόψει 200 ευρώ από τον μισθό, δεν το δέχτηκαν, αν είναι έτσι προφανώς και θα νοιαστεί ο καθένας για τα λεφτά του, όχι με λαμογιες. 

Ο χρόνος που θέλουν να περνάνε με τα παιδιά τι κακό έχει πάλι; Όλοι οι γονείς το θέλουν αυτό. Το ότι δεν μπορούν να το κάνουν επειδή υπάρχει η δουλειά και οι υποχρεώσεις δεν το καθιστά αρνητικό αυτό, διαφωνω με το σκεπτικό σου. 

Τέλος, δώσε ένα παράδειγμα τι ωράρια και συνθήκες εργασίας εννοείς με αυτό το εξτραδακι γιατί έτσι δεν καταλαβαίνω. Εννοείς πχ μετα την πρώτη δουλειά κάποιου να πηγαίνει 3 ώρες κάθε ημέρα να δουλευει αλλού; Εννοείς να πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα η μέσα στο ΣΚ; Με την μέση δουλειά στον ιδιωτικό τομέα να διαρκεί στην πράξη 10 με 12 ώρες και παραπάνω χωρια την μετακίνηση από και προς το σπίτι, τα περί δεύτερης δουλειάς που θα μπορούσες να ζήσεις πιο άνετα είναι ανέκδοτο. Εκτός κι αν εννοείς να είναι ο άλλος ΔΥ να τελειωνει σε σταθερό ωράριο και μετά να πάει παράνομα αλλού η κάνει δουλειά part time με λιγες ώρες την ημέρα. Οσους ξέρω με δουλειές, ακομα και σε προγράμματα ΟΑΕΔ με 8ωρο, γυρνανε σπίτια τους κουρασμένοι και δεν έχουν όρεξη για τίποτα, μιλάω κιόλας για διαμονη με γονείς ούτε καν μόνος να έχεις και άλλες υποχρεώσεις. Εσύ λες ότι κουβαλας, μπράβο, για δες αν μπορεί να δουλέψει μεταφορέας ο μέσος 35αρης, εγώ δεν το βλέπω. Η σημερινή γενιά δεν έχει τις αντοχές που είχαν οι πατεράδες και οι παππούδες που έλιωναν στα χωράφια έβγαλαν λεφτά και αγόρασαν σπίτια, καθιστική ζωή, κακή διατροφή και πολλά άλλα είναι πράγματα που πληρώνουμε και θα τα πληρωνουμε άμεσα και έμμεσα. 

Για το καρότσι των 150ευρω και για οτιδήποτε των Χ ευρώ, ο καθένας θα κρίνει με τι κριτηρια θα αγοράσει κάτι, αν τον καλύπτει. Μπορεί πχ να υπάρχει καρότσι των 70 ευρώ αλλά για κάποιον λόγο να μην το θεωρεί ασφαλές ο γονέας. Αν δεν έχεις να δώσεις 150 ευρώ για ένα καρότσι μάλλον δεν είσαι σε θέση να μεγαλώσεις παιδί διότι τα έξοδα θα είναι πολύ περισσότερα. Ας μην προτρέπουμε να κατακρίνουμε τους άλλους. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Land-decked είπε

Για εμένα που είμαι Θεσσαλονικιος, όταν ακούω ορισμένες όσους βγάζω σπυριά. Μελενίκου, Ολυμπιάδος??? Καμάρα??? 

Ε ναι αν θες να τρως και να ζεις εκεί, δεν έχει πιο φθηνά, όμως υπάρχει λόγος που είναι τοσο φθηνά εκεί... Και δεν θα άφηνα την κόρη μου να μένει εκεί ή να κάνει παρεα με τέτοιους τύπους.. 

Έναν φοιτητής με μέτρια ζωή, θα μείνει κάπου κοντά στη Λαμπράκη, Χαριλάου ή 40 εκκλησίες. Κόστος γύρο στα 850-900 αλλά χωρίς στερήσεις.

Γιατι τι εχει ρε φιλε το κεντρο? . Η ζωη για εναν φοιτητη δεν ειναι στη λαμπρακη και στη χαριλαου, στο κεντρο ειναι. Σιγα μη κατσει ο φοιτητης εκει να βαρεθει τη ζωη του. Εγω που πλεον δεν ειμαι φοιτητης, οταν ειναι να βγω θα βγω κεντρο γιατι εκει ειναι ο λαος και η βαβουρα, σιγα μη κατσω στη γειτονια μου να μετραω περιστερια. Εκει δεν ειναι φθηνα επειδη ειναι κακες περιοχες, ειναι φθηνα επειδη εχει παρα πολλους φοιτητες και κανουν τεραστια καταναλωση απο τετοια φαγητα και ποτα.

Και να κανει παρεα με ποιους τυπους δε καταλαβα? Ολοι φοιτητες ειναι εκει, να μην κανει παρεα με αλλους φοιτητες? Εγω πριν 10 χρονια εμενα ακριβως εκει που πουλανε τη πρεζα στη φιλιππου, και σπουδασα και σε καλη σχολη, και εγω και οι φιλοι μου απο τη σχολη εκει στα τριγυρω αραζαμε, στα διαφορα μπαρακια και καφε που υπαρχουν στην περιοχη, θες να μου πεις οτι ειμασταν αλητες? Το οτι εχει διαφορους περιεργους που πουλανε ναρκωτικα δεν ειναι προβλημα του φοιτητη, αυτο να το δει η αστυνομια. Αν δεν κανει φοιτητικη ζωη ενας 20χρονος πραγματικα δεν εχει νοημα, ειναι τα καλυτερα χρονια μας..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

.

Και να κανει παρεα με ποιους τυπους δε καταλαβα? Ολοι φοιτητες ειναι εκει, να μην κανει παρεα με αλλους φοιτητες? Εγω πριν 10 χρονια εμενα ακριβως εκει που πουλανε τη πρεζα στη φιλιππου, και σπουδασα και σε καλη σχολη, και εγω και οι φιλοι μου απο τη σχολη εκει στα τριγυρω αραζαμε, στα διαφορα μπαρακια και καφε που υπαρχουν στην περιοχη, θες να μου πεις οτι ειμασταν αλητες? Το οτι εχει διαφορους περιεργους που πουλανε ναρκωτικα δεν ειναι προβλημα του φοιτητη, αυτο να το δει η αστυνομια. Αν δεν κανει φοιτητικη ζωη ενας 20χρονος πραγματικα δεν εχει νοημα, ειναι τα καλυτερα χρονια μας..

Τα είπες όλα μόνος σου δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Αν κάνεις κορίτσι να την αφήσεις εκεί να πάει να μείνει.

Γι'αυτό ακριβώς όλοι μένουν ανατολικά και μετακινούνται με λεωφορείο, και σύντομα με Μετρό. Στο κέντρο θα μένουν αυτοί που είπες και οι τουρίστες μόνο στα Airbnb. 

Και η φοιτητική ζωή δεν έχει να κάνει με την απόλυτη βρωμιά που περιγράφεις. Αυτό το ανέχονται λίγοι άνθρωποι κυριως άνδρες, είσαι μέσα σε αυτούς.

Επεξ/σία από Land-decked
  • Confused 2
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Για εμένα που είμαι Θεσσαλονικιος, όταν ακούω ορισμένες οδους βγάζω σπυριά. Μελενίκου, Κασσάνδρου, Ολυμπιάδος??? Καμάρα??? 

Ένας φοιτητής με μέτρια ζωή, θα μείνει κάπου κοντά στη Λαμπράκη, Χαριλάου ή 40 εκκλησίες. Κόστος γύρο στα 850-900 αλλά χωρίς στερήσεις.

Διαφορετικά ή να κάτσει να σπούδασε στην πόλη του με τους γονείς του, ή να βρει τρόπο να μείνει μέσα στην εστία.

To πιο καλο τρολ εισαι εσυ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

To πιο καλο τρολ εισαι εσυ.

Δε καταλαβαίνω, δε γνωρίζετε ότι αυτές οι περιοχές έχουν το χειρότερο όνομα στην πόλη (στο κέντρο)??

Επεξ/σία από Land-decked
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Δυστυχως το κερδος του υπαλληλου και του αφεντικου ειναι δυσαναλογα. Δε γινεται να παιρνεις βασικο μισθο και το αφεντικο σου να οδηγαει 150.000 αμαξι. Βασικα γινεται και αυτο ζουμε σημερα, αλλα δεν θα επρεπε. Εδω το προβλημα ειναι οτι μας κοτσαρανε ενα ποσο (540 ευρω η ξερωγω ποσο ειναι ο βασικος) και λεει αμα δινεις αυτα εισαι νομιμος, και αν κανεις 1.5 μυριο κερδος το χρονο συνεχισε να δινεις βασικο μιας και εισαι νομιμος. Δε θα συνεχισω για να μη παει σε πολιτικη συζητηση αλλα νομιζω καταλαβατε.

Και οταν υπαρχουν μεχρι και σημερα δουλειες με 2.5 ευρω την ωρα (LOL!) λογικο ειναι να ζουμε μεσα στη μιζερια σαν χωρα και να μην υπαρχει αυριο για τα παιδια μας ( ποια παιδια , αφου οι νεοι δεν κανουν παιδια γιατι δε βγαινει ). 

Αυτό το αφεντικό που είπες στο παράδειγμα σου, ήταν η περίπτωση στην εταιρεία που δούλευε ο ξάδερφος μου. Δουλειά πρακτικά από 12 ως 14 ώρες με καταστάσεις του στυλ "τώρα που τελειωνεις μετά από 12 ώρες πάρε το συμβόλαιο μαζί σου και πανε στον πελάτη αργά το βράδυ που έμενε Ν. Ερυθραία (από Φάληρο) για να το πάρει να το μελετήσει", τραγελαφος. Η εταιρεία είχε τζίρο 300-400k, 4 υπάλληλοι με μισθό από 800 ως 1100 καθαρά συν 100-300 ευρώ μαύρα στο χέρι. Ο εργοδότης πλήρωνε υψηλό ενοίκιο κάπου 3-4k, σε ότι του έμενε μετά έλεγε δεν του φτάνουν, ακριβά ταξίδια από εδώ και από εκεί, ακριβα αμάξια, ακριβά ρούχα και ακριβή ζωη, δώρα στην γκόμενα κτλ. 

35 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Σου λεει πολυ απλα αν δεν σου αρεσει φυγε εξω. Είναι σκληρό αλλά ειναι η πραγματικότητα.

Στην Ελλάδα, έχουν μια κακή νοοτροπία. Κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτα΄που πρέπει να γίνονται οι αρμόδιοι. Υπάρχει κρίση, έχεις μισθούς στο πάτο και κόστος ζωής στο θεό.

Θες να κινηθεί η αγορά ακινήτων, έστω με ένα δάνειο δόσης των 400 ευρώ, και μου δίνεις μισθό σε κάποιον 600 ευρώ, αναγκαζοντάς τον να κάνει και μια δεύτερη δουλειά.

Το φαινόμενο της "Ελεύθερης αγοράς" μόνο κακό κάνει πιστεψε με

Άποψη σου και σεβαστή, εγώ από αλλά παραδείγματα και προβληματα που έχω συναντήσει όπως στο επάγγελμα του μηχανικού και τις κλειστές αμοιβές, βλέπω ακριβώς το αντίθετο, η ελεύθερη αγορά είναι καλύτερη από οτιδήποτε άλλο. Ο οποιοδήποτε κρατικός παρεμβατισμος που υφίσταται δήθεν για την προστασία σε κάτι, επιφέρει προβλήματα σε άλλους τρίτους, και τελικως ακόμα κι αυτή η προστασία είναι υπό αμφισβήτηση στο κατά πόσο ισχύει. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Land-decked είπε

Τα είπες όλα μόνος σου δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Αν κάνεις κορίτσι να την αφήσεις εκεί να πάει να μείνει.

Γι'αυτό ακριβώς όλοι μένουν ανατολικά και μετακινούνται με λεωφορείο, και σύντομα με Μετρό. Στο κέντρο θα μένουν αυτοί που είπες και οι τουρίστες μόνο στα Airbnb. 

Και η φοιτητική ζωή δεν έχει να κάνει με την απόλυτη βρωμιά που περιγράφεις. Αυτό το ανέχονται λίγοι άνθρωποι κυριως άνδρες, είσαι μέσα σε αυτούς.

Δε ξερω ποσο χρονων εισαι αλλα δε πιστευω οτι διαβαζω τετοιο πραγμα το 2021.  Α επισης, σαν σαλονικιος να σου πω και εγω λιγο ομως. Οι περιοχες που ανεφερες οτι και καλα ειναι καλυτερες απο τη καμαρα, προφανως δεν ειναι αλλα θα σου το αναλυσω κιολας. Τα ενοικια στη καμαρα ειναι καταρχας ακριβοτερα απο οτι σε αυτες τις 3 περιοχες που ειπες, γιατι η καμαρα ειναι κεντρο και η ζωη ειναι στο κεντρο. Οι 40 εκκλησιες αν και σχετικα κοντα απο το κεντρο, ειναι ενα χωριο που δεν εχει τιποτα κυριολεκτικα. Η λαμπρακη μιας και φτανει μεχρι πυλαια δε ξερω για που εννοουσες αλλα κλαιν μαιν, η τουμπα ειναι σαν να λεμε ευοσμος, μια νορμαλ βαρετη περιοχη με λιγη ζωη αλλα οχι για φοιτητες. Και η χαριλαου δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, ειναι μακρια απ τα πανεπιστημια και εχει ενοικια ακριβα για αυτο που προσφερει. με ενα 100ρικο παραπανω νοικιαζεις καρακεντρο εγνατια.

Η φοιτητικη ζωη εχει να κανει με την ελευθερια και τη ζωντανια που εχει ενας φοιτητης μεσα του, θελει να βγει να πιει, να καλοπερασει, να φαει κομματι πιτσα αβαντι με 1 ευρω απ τη μελενικου και μετα να παει σε παρτυ στη σχολη. Το οτι εσυ δεν το καταλαβαινεις δε σημαινει οτι δεν ειναι ετσι. Ειμουν ακριβως πριν απο 24 ωρες εκει, σε γνωστο φοιτητοστεκι για μπυριτσες, και ηταν γεματο φοιτητριες το μερος, αρα μαλλον η "βρωμια" αρεσει και στα 2 φυλα ;)

Στις 3/9/2021 στις 5:21 ΜΜ, Land-decked είπε

Συμφωνω και θα πω την εμπειρια μου, εγω προσωπικά συνταξη δεν παιρνω απο τους γονεις μου καθως ειναι λιγα τα χρηματα που παιρνουν.

Ομως οι γονεις εχουν απο 3 σπιτια ο καθενας, αφου και εκεινοι κληρονόμησαν τους δικους τους γονεις αλλα και χτισανε σπιτια τις καλες εποχες.

Ετσι εγω ξερω οτι εχω τις "πλατες". Μπορω να δουλευω και με λιγα, καθως τα ενοικια μου μπαινουν κανονικα καθε μηνα.

Ετσι λοιπον κι εγω δουλευα σε πολυεθνικη (στο εξωτερικο). Ζουσα με αλλους 2 αγνωστους στο ιδιο σπιτι. Τα λεφτα εφταναν στο τελος του μηνα ισα ισα να την βγαλω. Η αυστηρότητα και το κλιμα "στρατου" ηταν δεδομενο στο γραφειο, πραγμα για το οποιο εμενα δεν με μεγαλωσαν οι γονεις μου. Μου δωσανε τα παντα, με ειχανε στα πουπουλα, με σπουδασαν (κοστος 50κ ευρω), για να εχω τον καθε κατακαημενο που νομιζει οτι θα παρει αυξηση, να με εχει στην τεντα? Να με χρονομετρανε ποσο καθομαι στην τουαλετα? Να συμμετέχω σε ηλιθια meetings, να απανταω σε χαζα email, να πηγαινω στα team building events που ολοι μαζι βγαζουμε φωτο για το ποσο γαματα περναμε? Η ζωη στην πολυεθνικη δεν ηταν ποτε για εμενα τελικα. Το κλιμα μυρίζει ψέμα, καποιοι δεν το μυριζουν εγω ομως το καταλαβα απο το πρωτο λεπτο. 

Καλύτερα λιγοτερα απο την δουλεια μου και τα ενοικια μου, και να ειμαι εγω το αφεντικο/ελευθερος επαγγελματιας, παρα να ξαναπατησω το ποδι μου σε τετοιες εταιριες.

Να πω οτι ειμαι ελευθερο πνευμα και δεν σηκώνω πολλα απο κανεναν, οπως επισης μου αρεσει να εκφράζομαι ελευθερα και να τα λεω χυμα. 

Εδω βρηκα και ποστ σου απο αλλο τοπικ, τζαμπα μιλαμε. Πανε μαζεψε τα ενοικια σου, και μη ξεχασεις να βαρεσεις και μια δυο καταγγελιες σε μαγαζι για δυνατη μουσικη.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Δε ξερω ποσο χρονων εισαι αλλα δε πιστευω οτι διαβαζω τετοιο πραγμα το 2021.  Α επισης, σαν σαλονικιος να σου πω και εγω λιγο ομως. Οι περιοχες που ανεφερες οτι και καλα ειναι καλυτερες απο τη καμαρα, προφανως δεν ειναι αλλα θα σου το αναλυσω κιολας. Τα ενοικια στη καμαρα ειναι καταρχας ακριβοτερα απο οτι σε αυτες τις 3 περιοχες που ειπες, γιατι η καμαρα ειναι κεντρο και η ζωη ειναι στο κεντρο. Οι 40 εκκλησιες αν και σχετικα κοντα απο το κεντρο, ειναι ενα χωριο που δεν εχει τιποτα κυριολεκτικα. Η λαμπρακη μιας και φτανει μεχρι πυλαια δε ξερω για που εννοουσες αλλα κλαιν μαιν, η τουμπα ειναι σαν να λεμε ευοσμος, μια νορμαλ βαρετη περιοχη με λιγη ζωη αλλα οχι για φοιτητες. Και η χαριλαου δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, ειναι μακρια απ τα πανεπιστημια και εχει ενοικια ακριβα για αυτο που προσφερει. με ενα 100ρικο παραπανω νοικιαζεις καρακεντρο εγνατια.

Η φοιτητικη ζωη εχει να κανει με την ελευθερια και τη ζωντανια που εχει ενας φοιτητης μεσα του, θελει να βγει να πιει, να καλοπερασει, να φαει κομματι πιτσα αβαντι με 1 ευρω απ τη μελενικου και μετα να παει σε παρτυ στη σχολη. Το οτι εσυ δεν το καταλαβαινεις δε σημαινει οτι δεν ειναι ετσι. Ειμουν ακριβως πριν απο 24 ωρες εκει, σε γνωστο φοιτητοστεκι για μπυριτσες, και ηταν γεματο φοιτητριες το μερος, αρα μαλλον η "βρωμια" αρεσει και στα 2 φυλα ;)

Οπως και στο κέντρο Αθήνας που υπάρχει εγκληματικότητα και βρωμιά, αλλά είναι γεμάτη κόσμο, καταστήματα, καφετέριες, ταβέρνες κλπ.

Κανείς δεν πρόκειται να σε πειράξει όταν είσαι με παρέα και δεν τριγυρνάς μόνος σε απομονωμένα στενά και σημεία.

Αλλο αν δεν θέλεις να βλέπεις κάποια πράγματα.

Αλλά γιατί μιλάτε για φοιτητική ζωή σε θέμα "έξοδα του μήνα"  που είμαστε σε κάποιες σεβαστές ηλικίες με κάποια χρόνια εργασίας;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Εδω βρηκα και ποστ σου απο αλλο τοπικ, τζαμπα μιλαμε. Πανε μαζεψε τα ενοικια σου, και μη ξεχασεις να βαρεσεις και μια δυο καταγγελιες σε μαγαζι για δυνατη μουσικη.

Ακριβώς επειδή ξέρω από ακίνητα, υπάρχει λόγος που τα παλιοσπιτα στο κέντρο είναι πιο ακριβά.

Είναι επειδή έρχονται από την επαρχία φοιτητές που δεν έχουν ιδέα από την πόλη και ψάχνουν να βρουν σπίτι στο κέντρο. Συν φυσικά το φαινόμενο Airbnb. Ο τουριστας έχει κάθε λόγο να θέλει να είναι κέντρο. Ο φοιτητής γι'αυτό άλλωστε βγάζει φοιτητικό πάσο και μηνιαίο εισητηριο λεωφορείο... Για να μείνει σε λίγο πιο πολιτισμένη γειτονιά, πχ πάνω από το γήπεδο ΠΑΟΚ στην αρχή της Λαμπράκη.

Τώρα εσένα σου έκατσε καλά το κέντρο και μπράβο σου, ελπίζω να το πήρες το πτυχίο και να μην έρχεσε εδώ ακόμα για να δώσεις μαθήματα εεεε? Γιατί όσοι φοιτητές δουλεύουν full time είναι το πιθανότερο να αμελήσουν/παρατήσουν τις σπουδές

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Ακριβώς επειδή ξέρω από ακίνητα, υπάρχει λόγος που τα παλιοσπιτα στο κέντρο είναι πιο ακριβά.

Είναι επειδή έρχονται από την επαρχία φοιτητές που δεν έχουν ιδέα από την πόλη και ψάχνουν να βρουν σπίτι στο κέντρο. Συν φυσικά το φαινόμενο Airbnb. Ο τουριστας έχει κάθε λόγο να θέλει να είναι κέντρο. Ο φοιτητής γι'αυτό άλλωστε βγάζει φοιτητικό πάσο και μηνιαίο εισητηριο λεωφορείο... Για να μείνει σε λίγο πιο πολιτισμένη γειτονιά, πχ πάνω από το γήπεδο ΠΑΟΚ στην αρχή της Λαμπράκη.

Τώρα εσένα σου έκατσε καλά το κέντρο και μπράβο σου, ελπίζω να το πήρες το πτυχίο και να μην έρχεσε εδώ ακόμα για να δώσεις μαθήματα εεεε? Γιατί όσοι φοιτητές δουλεύουν full time είναι το πιθανότερο να αμελήσουν/παρατήσουν τις σπουδές

Δεν κανω μαθηματα σε κανεναν, συζητηση κανουμε και πειραζουμε και λιγο ο ενας τον αλλον.

42 λεπτά πριν, AntiCambeR είπε

Οπως και στο κέντρο Αθήνας που υπάρχει εγκληματικότητα και βρωμιά, αλλά είναι γεμάτη κόσμο, καταστήματα, καφετέριες, ταβέρνες κλπ.

Κανείς δεν πρόκειται να σε πειράξει όταν είσαι με παρέα και δεν τριγυρνάς μόνος σε απομονωμένα στενά και σημεία.

Αλλο αν δεν θέλεις να βλέπεις κάποια πράγματα.

Αλλά γιατί μιλάτε για φοιτητική ζωή σε θέμα "έξοδα του μήνα"  που είμαστε σε κάποιες σεβαστές ηλικίες με κάποια χρόνια εργασίας;

Κανεις δε προκειται να σε πειραξει γενικα, εγω μια ζωη μονος περιφερομαι εκει πανω, δεν ειχα ποτε θεμα με κανεναν, πολλες φορες παρκαρω και τη μηχανη μου εκει, η οποια κοστιζει αρκετα χρηματα, δεν την εχει πειραξει κανενας τοσα χρονια που συχναζω σε μαγαζια εκει περα. Νομιζω ξεφυγαμε, ας μας πει καποιος πως να γινουμε πλουσιοι τουλαχιστον, 14 σελιδες και ακομα φτωχοι ειμαστε.

Επεξ/σία από TRILOBYTER
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Τελος, δώσε ένα παράδειγμα τι ωράρια και συνθήκες εργασίας εννοείς με αυτό το εξτραδακι γιατί έτσι δεν καταλαβαίνω. Εννοείς πχ μετα την πρώτη δουλειά κάποιου να πηγαίνει 3 ώρες κάθε ημέρα να δουλευει αλλού; Εννοείς να πηγαίνει μια φορά την εβδομάδα η μέσα στο ΣΚ; Με την μέση δουλειά στον ιδιωτικό τομέα να διαρκεί στην πράξη 10 με 12 ώρες και παραπάνω χωρια την μετακίνηση από και προς το σπίτι, τα περί δεύτερης δουλειάς που θα μπορούσες να ζήσεις πιο άνετα είναι ανέκδοτο. Εκτός κι αν εννοείς να είναι ο άλλος ΔΥ να τελειωνει σε σταθερό ωράριο και μετά να πάει παράνομα αλλού η κάνει δουλειά part time με λιγες ώρες την ημέρα. Οσους ξέρω με δουλειές, ακομα και σε προγράμματα ΟΑΕΔ με 8ωρο, γυρνανε σπίτια τους κουρασμένοι και δεν έχουν όρεξη για τίποτα, μιλάω κιόλας για διαμονη με γονείς ούτε καν μόνος να έχεις και άλλες υποχρεώσεις. Εσύ λες ότι κουβαλας, μπράβο, για δες αν μπορεί να δουλέψει μεταφορέας ο μέσος 35αρης, εγώ δεν το βλέπω. Η σημερινή γενιά δεν έχει τις αντοχές που είχαν οι πατεράδες και οι παππούδες που έλιωναν στα χωράφια έβγαλαν λεφτά και αγόρασαν σπίτια, καθιστική ζωή, κακή διατροφή και πολλά άλλα είναι πράγματα που πληρώνουμε και θα τα πληρωνουμε άμεσα και έμμεσα. 

Δουλεύω 2-3-4 ώρες τη μέρα στη μεταφορική ανάλογα το χρόνο μου και ανάλογα τι δουλειά έχει, μετά το 8ωρο μου στην κανονική δουλειά. Όχι κάθε μέρα συνήθως, 3-4 φορές τη βδομάδα. Η κανονική μου δουλειά είναι αυστηρά 8ωρη οπότε καπάκια έφυγα για μια δυο μεταφορές, ανάλογα τι έχει. Παίρνω από 40 έως 60€ ανάλογα τις ώρες στη μεταφορική. Σκέψου 40€, τα λιγότερα θα σου βαλω, επί 3 φορές τη βδομάδα... 120€ επί 4 βδομάδες... 560€ + κάθε μήνα έτσι απλά. Και πολλές φορές είναι παραπάνω. Ισχύει αυτό που λες ότι ο μέσος 35αρης δε μπορεί να κουβαλήσει γιατί πονάνε τα δάχτυλα του από το πληκτρολόγιο, το πολύ συχνά όταν ψάχνουμε άτομα να κουβαλησουν και τους λέω θέλεις 40-50€ για 2-3 ώρες, λένε ναι αλλά όταν ακούνε ότι θα ανεβάσουν στα χέρια ψυγείο πλυντήριο κουζίνα στον 2ο 3ο όροφο δεν έρχονται καν. Για αυτό ξανά είπα πριν, όσοι μπορούμε και είμαστε νέοι δουλέψτε. Μπορεί σε λίγα χρόνια να μη μπορούμε, θα τα βρούμε μπροστά μας τα χρήματα που εξοικονομούμε τώρα. 

• Like 3
Δημοσ.

Καλημερα , σεβαστες ολες οι αποψεις. Για εμενα οσοι ειστε νεοι ναι δουλεψτε μια κ δυο δουλειες. Θυμαμαι οταν ημουν κ εγω εκει στα 20 ειχα το πρωινο 8ωρο κ μετα ενα 3ωρο μπογιατζης τα απογευματα. Σε ενα-δυο καλοκαιρια πηρα αυτοκινητο χωρις να επιβαρυνω γονεις κτλ. Η μοναδικη ενσταση μου ειναι σε οσους εχουν παιδια, ειδικα μικρης ηλικιας. 
Τα παιδια προτιμουν το μπαμπα κ τη μαμα μαζι να τα πανε για μπανιο βολτα παιδικη χαρα κτλ.Οποιος βγαινει οικονομικα η συμβουλη μου ειναι να περναει χρονο με τα παιδια. Οταν τα παιδια πανε 13-14χρ τοτε ουτως η αλλως δεν θα μας θελουν κ θα θελουν την παρεα τους.

Δουλευα 12ωρα  σπαστο χωρις ρεπο μεχρι 3 χρονια πριν , ποτε δεν τα πηγα παραλια ποτε βολτα. Ειχα ενα 3ωρο το μεσημερι που γυριζα σπιτι πτωμα κ μετα παλι δουλεια. Ευτυχως βρηκα κατι αλλο και ευτυχως με πολυ καλο μισθο οποτε τωρα καθε απογευμα εχω χρονο μαζι τους . 

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, stelios_2809 είπε

Καλησπέρα ! 

Βάζω και εγώ κάτω αυτό το διάστημα μολύβι και χαρτί. 
Μένω ως τώρα μόνος αλλά θα πιάσουμε με την γυναίκα το πρώτο μας σπίτι.  
Από επαρχία που είμαι τώρα , σε ενόκιο στην Αθήνα. Τα μηνιαία χρήματα και των 2 είναι περίπου 2.000 ευρώ. Έχω τρομάξει λίγο με το ύψος των ενοικίων καθώς ενοίκιο,πάγια,φαγητό,μετακινήσεις κ.α. μαζεύουν μεγάλο ποσό. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και αν βγαίνει μελλοντικά ίσως πάμε σε αγορά σπιτιού αν μπορέσουμε. Από να τα δίνεις σε ενοίκιο ..

Άλλος ένας στη λίστα εύρεσης διαμερίσματος στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σπίτια ρε μάγκες, δε μας χωράει όλους αυτό το κωλοχανείο.

Αντί να κοιτάμε να φύγουμε με την πρώτη ευκαιρία, κοιτάμε πώς θα μαζευτούμε όλοι εδώ, μετά λέμε τι κατάσταση είναι αυτή με τα ενοίκια στην Αθήνα.

Από περιέργεια, δεν έχετε επιλογή να ζήσετε επαρχία να έχετε άλλο βιοτικό επίπεδο;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...