DjTony Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, Silenzio είπε οικογένειες που ξέρω με 2 παιδιά και 1000-1200 συνολικο το μήνα δηλαδή δε ζουν ? άλλο τι θεωρεί ο καθένας ιδανικό σύμφωνα με τη ζωή του και άλλο τι συμβαίνει στη πραγματικότητα. ούτε it μπορούμε/θέλουμε να γίνουμε όλοι, ούτε ισχύουν οι αερολογίες τύπου "ψαχτείτε μη μένετε στάσιμοι" για τη πλειοψηφία του λαού. Δεν είναι θέμα τεμπελιάς, όπως παρουσιάζεται πάντως.. Με 2 παιδιά με 1200€ και με ενοίκιο δε βγαίνει πέρα άνετα. 350 ενοίκιο+150 βενζίνες+300 σούπερ+200 διαφορά έξοδα παιδιών ανάλογα την ηλικια+60 ρεύμα+10 νερό+20 κοινόχρηστα+100 ξαφνικά έξοδα βγαίνουν 1190€ δηλαδή πάει ο μισθός.. Ένα φαΐ έξω δε θα φάνε; ένα καφέ; μια ζημιά αυτοκινήτου; ένας γιατρός; θέλει τουλάχιστον 2Κ μια οικογένεια με δύο παιδιά. 1 λεπτό πριν, Nabuko είπε Εγώ κάνω μπάνιο κάθε μέρα, ενίοτε και 2η φορά, πλένω πιάτα και πίνω νερό. Πλυντήριο όχι. 9 με 12 ευρώ το 3μηνο στα ΝΠ, 1 άτομο Αποχέτευση δεν έχεις; αν όχι και πολύ σου έρχεται. 4 μέλη οικογένεια πληρώνω 20-25 το τρίμηνο αλλά πάει 50 με αποχέτευση.
TRILOBYTER Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, DjTony είπε 7€ το τρίμηνο; μπάνιο κάνεις μια φορά σε αυτό το διάστημα; πιάτα δε πλένεις; πλυντήρια δε βάζεις; νερό δε πίνεις; εγώ θέλω 10€ το μήνα μόνο το νερό που πίνουμε. Χαλάω ένα 50€ το τρίμηνο. Αποχέτευση δεν έχεις; μιλάς για βόθρο; μόνο και μόνο η αποχέτευση είναι 25-30€ Και αξίζει να δίνεις 400-500€ το μήνα ενοίκιο μια ζωή και στο τέλος να μην έχεις τίποτα δικό σου και να σε διώχνουν κάθε ένα δύο χρόνια ε; ήμουν 6 χρόνια στο ενοίκιο. Πέταξα 25 χιλιάδες ευρώ έτσι για πλάκα. Αγόρασα σπίτι. Δίνω λιγότερα από ότι έδινα στο ενοίκιο για 30 χρόνια και πριν βγω στη σύνταξη θα το έχω ξοφλήσει και το παιδί μου θα έχει ένα δικό του σπίτι. Ούτως ή άλλως το ενοίκιο δε το δίνεις κάθε μήνα; το ίδιο είναι μια δοση στην τράπεζα και σου μένει και το σπίτι Συμφωνω οτι το ενοικιο ειναι πεταμενα χρηματα. Αλλα καποιος με νορμαλ μισθο για ελλαδα, δηλαδη 800-1000 να παρει τεραστιο δανειο απο τραπεζα το θεωρω τρελο. Και αν κατι παει στραβα και δεν μπορεις; Παει το σπιτι. Ειναι δυσκολα τα πραγματα. Σαν και εσενα εχω χαραμισει πολλα λεφτα στα ενοικια απο τα 18 μου, σπουδαζα και νοικιαζα κεντρο με δικα μου εξοδα παντα. Μεχρι τα 24 κεντρο, μετα μετακομισα παλι στο ενοικιο αλλα στη γειτονια μου αυτη τη φορα για αλλα 2-3 χρονια και ειδα οτι δεν παει αλλο. Αρχισα να μαζευω και το πηρα μπραφ το σπιτι, αλλα ειναι δυσκολο και αυτο. Το καλυτερο προφανως ειναι να σου εχουν αφησει ενα σπιτι να ζεις, και αν δεν ζηταω πολλα και 1-2 να νοικιαζεις.. 2 λεπτά πριν, DjTony είπε Με 2 παιδιά με 1200€ και με ενοίκιο δε βγαίνει πέρα άνετα. 350 ενοίκιο+150 βενζίνες+300 σούπερ+200 διαφορά έξοδα παιδιών ανάλογα την ηλικια+60 ρεύμα+10 νερό+20 κοινόχρηστα+100 ξαφνικά έξοδα βγαίνουν 1190€ δηλαδή πάει ο μισθός.. Ένα φαΐ έξω δε θα φάνε; ένα καφέ; μια ζημιά αυτοκινήτου; ένας γιατρός; θέλει τουλάχιστον 2Κ μια οικογένεια με δύο παιδιά. Αποχέτευση δεν έχεις; αν όχι και πολύ σου έρχεται. 4 μέλη οικογένεια πληρώνω 20-25 το τρίμηνο αλλά πάει 50 με αποχέτευση. 60 ευρω ρευμα σε οικογενεια για κανενα λογο. Εμενα 100 το μηνα μου ερχεται και ειμαστε 2 ατομα χωρις παιδια, εγω λειπω και πολλες ωρες. Εκτως και αν παιζει καμια εκπτωση που με 1200 το μηνα δε νομιζω.
Silenzio Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, DjTony είπε Με 2 παιδιά με 1200€ και με ενοίκιο δε βγαίνει πέρα άνετα. 350 ενοίκιο+150 βενζίνες+300 σούπερ+200 διαφορά έξοδα παιδιών ανάλογα την ηλικια+60 ρεύμα+10 νερό+20 κοινόχρηστα+100 ξαφνικά έξοδα βγαίνουν 1190€ δηλαδή πάει ο μισθός.. Ένα φαΐ έξω δε θα φάνε; ένα καφέ; μια ζημιά αυτοκινήτου; ένας γιατρός; θέλει τουλάχιστον 2Κ μια οικογένεια με δύο παιδιά. Αποχέτευση δεν έχεις; αν όχι και πολύ σου έρχεται. 4 μέλη οικογένεια πληρώνω 20-25 το τρίμηνο αλλά πάει 50 με αποχέτευση. όταν δεν έχεις, όχι δε θα φας απο έξω, ο καθένας συγκρίνει με αυτά που έχει μάθει. Οι περιπτώσεις που ανέφερα είναι χωρίς ενοίκιο, αλλά και πάλι δεν έχει να κάνει. Το ανέφερα απλά για να μην είμαστε απόλυτοι
DjTony Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε Συμφωνω οτι το ενοικιο ειναι πεταμενα χρηματα. Αλλα καποιος με νορμαλ μισθο για ελλαδα, δηλαδη 800-1000 να παρει τεραστιο δανειο απο τραπεζα το θεωρω τρελο. Και αν κατι παει στραβα και δεν μπορεις; Παει το σπιτι. Ειναι δυσκολα τα πραγματα. Σαν και εσενα εχω χαραμισει πολλα λεφτα στα ενοικια απο τα 18 μου, σπουδαζα και νοικιαζα κεντρο με δικα μου εξοδα παντα. Μεχρι τα 24 κεντρο, μετα μετακομισα παλι στο ενοικιο αλλα στη γειτονια μου αυτη τη φορα για αλλα 2-3 χρονια και ειδα οτι δεν παει αλλο. Αρχισα να μαζευω και το πηρα μπραφ το σπιτι, αλλα ειναι δυσκολο και αυτο. Το καλυτερο προφανως ειναι να σου εχουν αφησει ενα σπιτι να ζεις, και αν δεν ζηταω πολλα και 1-2 να νοικιαζεις.. 60 ευρω ρευμα σε οικογενεια για κανενα λογο. Εμενα 100 το μηνα μου ερχεται και ειμαστε 2 ατομα χωρις παιδια, εγω λειπω και πολλες ωρες. Εκτως και αν παιζει καμια εκπτωση που με 1200 το μηνα δε νομιζω. Τα είπα πολύ χοντρικά. Τα έξοδα είναι πολύ παραπάνω από 1200 για μια 4μελη οικογένεια. Ένα λεπτό να πούμε λίγο για το ενοίκιο/δάνειο. Δεν έχεις δικό σου σπίτι, είσαι στο ενοίκιο. Αν δεν έχεις να το πληρώσεις αργά ή γρήγορα θα σε πετάξει έξω, το ίδιο δεν είναι και με το δάνειο; πίστεψε με είναι ακριβώς το ίδιο. Μόνο που στο δάνειο θα σου μείνει το σπίτι σε κάποια χρόνια. Εγώ έχω ήδη ένα σπίτι που νοικιάζω και παίρνω ενοίκιο αλλά είναι 45 τ.μ δε ζει 4μελη οικογένεια εκεί. Οπότε αγόρασα με δάνειο άλλο σπίτι και δίνω το ενοίκιο που παίρνω από το ένα στο δάνειο του άλλου. Και θα έχω 2 σπίτια σε λίγα χρόνια.
vs_skg Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, DjTony είπε 7€ το τρίμηνο; μπάνιο κάνεις μια φορά σε αυτό το διάστημα; πιάτα δε πλένεις; πλυντήρια δε βάζεις; νερό δε πίνεις; εγώ θέλω 10€ το μήνα μόνο το νερό που πίνουμε. Χαλάω ένα 50€ το τρίμηνο. Αποχέτευση δεν έχεις; μιλάς για βόθρο; μόνο και μόνο η αποχέτευση είναι 25-30€ Και αξίζει να δίνεις 400-500€ το μήνα ενοίκιο μια ζωή και στο τέλος να μην έχεις τίποτα δικό σου και να σε διώχνουν κάθε ένα δύο χρόνια ε; ήμουν 6 χρόνια στο ενοίκιο. Πέταξα 25 χιλιάδες ευρώ έτσι για πλάκα. Αγόρασα σπίτι. Δίνω λιγότερα από ότι έδινα στο ενοίκιο για 30 χρόνια και πριν βγω στη σύνταξη θα το έχω ξοφλήσει και το παιδί μου θα έχει ένα δικό του σπίτι. Ούτως ή άλλως το ενοίκιο δε το δίνεις κάθε μήνα; το ίδιο είναι μια δοση στην τράπεζα και σου μένει και το σπίτι Αν πάθει ζημια το σπιτι στο ενοικιο το ιδιο ευχαριστα κοιμαται ο νοικαρης το βραδυ. Αν υποβαθμιστει η περιοχη σηκωνεται και φευγει επισης. Αν βρει καλυτερη δουλεια αλλου, το ιδιο. Το ενοικιο σου δινει ευελιξια και ξεγνοιασια.
DjTony Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Silenzio είπε όταν δεν έχεις, όχι δε θα φας απο έξω, ο καθένας συγκρίνει με αυτά που έχει μάθει. Οι περιπτώσεις που ανέφερα είναι χωρίς ενοίκιο, αλλά και πάλι δεν έχει να κάνει. Το ανέφερα απλά για να μην είμαστε απόλυτοι Και χωρίς ενοίκιο 1200 για 4 άτομα δε φτάνουν. Ξέρω υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών που ζουν με 800€ αλλά ρε παιδιά το ξέρουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι ΔΥΣΤΥΧΏΣ δεν έχουν να φάνε. 1 λεπτό πριν, vs_skg είπε Αν πάθει ζημια το σπιτι στο ενοικιο το ιδιο ευχαριστα κοιμαται ο νοικαρης το βραδυ. Αν υποβαθμιστει η περιοχη σηκωνεται και φευγει επισης. Αν βρει καλυτερη δουλεια αλλου, το ιδιο. Το ενοικιο σου δινει ευελιξια και ξεγνοιασια. Ευελιξία να μετακομίζεις κάθε λίγο και λιγάκι με οικογένεια; τα έξοδα μετακόμισης ξέρεις πόσα είναι; ξεγνοιασιά να περιμένεις τηλέφωνο να σε πετάξουν έξω από στιγμή σε στιγμή γιατί το θέλει για ιδιοκατοικηση ή για να το νοικιάσει πιο ακριβά; ειλικρινά αν έχετε οικογένεια και σκέφτεστε έτσι κρίμα για τα παιδιά που δε θα βρουν τίποτα μετά από πολλά χρόνια.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 3/9/2021 στις 12:58 ΜΜ, TRILOBYTER είπε Συνηθως δεν κοβεις ομως, απλα ανοιγεσαι. Με μια πιστωτικη και ενα καλο καταναλωτικο δανειο για μηχανη-αμαξι εκει εισαι. Βαλε και τα ρευματα που αν εχεις λεφτα δε σε νοιαζει αν καψεις το κοντιτσιο ολη μερα, βαλε και εξοδους που αν βγαζεις λεφτα δε κοιτας ποσο κανει το ριζοτο τρουφας στο μενου. Βαλε και αλλα εξοδα οπως ρουχα παπουτσια ταξιδια κλπ. Μια χαρα ανεβαινει το ποσο. Ειδικα αν κανεις και δυσκολη δουλεια με στρεσς/κουραση θα θελεις να ξοδεψεις. Βαλε και κανα 300αρι για λοιπα εξοδα (καφεδες φαι) εν ωρα δουλειας.. Παντως συμφωνω, εχεις απο που να κοψεις, το θεμα ειναι ποιος το κανει.. <<Με μια πιστωτικη και ενα καλο καταναλωτικο δανειο για μηχανη-αμαξι>> , ο κόσμος δεν βάζει μυαλό τελικά,απίστευτο, έχεις χρήματα στο πορτοφόλι σου; αγόρασε ότι θέλεις, δεν σου φτάνουν;μην αγοράζεις,η πιστωτική και τα δάνεια δεν είναι λύση γιατί κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα έχεις δουλειά ή ότι θα έχεις τα ίδια εισοδήματα και αργότερα,για αυτό κλαίγονται όλοι με τα στεγαστικά δάνεια για τα σπίτια τους (;;;) , Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2021 από Molpadia
DjTony Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Molpadia είπε <<Με μια πιστωτικη και ενα καλο καταναλωτικο δανειο για μηχανη-αμαξι>> , ο κόσμος δεν βάζει μαυαλό τελικά,απίστευτο, έχεις χρήματα στο πορτοφόλι σου; αγόρασε ότι θέλεις, δεν σου φτάνουν;μην αγοράζεις,η πιστωτική και τα δάνεια δεν είναι λύση γιατί κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα έχεις δουλειά ή ότι θα έχεις τα ίδια εισοδήματα και αργότερα,για αυτό κλαίγονται όλοι με τα στεγαστικά δάνεια για τα σπίτια τους (;;;) , Συγνώμη αλλά ποια η διαφορά αν έχεις ένα στεγαστικό 400€ με το να δίνεις 400-500 σε ενοίκιο και να έχεις το φόβο να σε πετάξουν οπότε θέλουν έξω με 2 παιδιά να ρωτάνε γιατί φεύγουμε μπαμπά;
TRILOBYTER Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Molpadia είπε <<Με μια πιστωτικη και ενα καλο καταναλωτικο δανειο για μηχανη-αμαξι>> , ο κόσμος δεν βάζει μυαλό τελικά,απίστευτο, έχεις χρήματα στο πορτοφόλι σου; αγόρασε ότι θέλεις, δεν σου φτάνουν;μην αγοράζεις,η πιστωτική και τα δάνεια δεν είναι λύση γιατί κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα έχεις δουλειά ή ότι θα έχεις τα ίδια εισοδήματα και αργότερα,για αυτό κλαίγονται όλοι με τα στεγαστικά δάνεια για τα σπίτια τους (;;;) , Ναι για αυτο κλαιγονται. Εγω αυτο λεω 3 ποστ πιο πανω οτι με εναν νορμαλ μισθο δεν παιρνεις ολοκληρο δανειο για σπιτι, ειναι μεγαλο ρισκο. Τωρα ο φιλος που νοικιαζει το μικρο για να πληρωνει το αλλο εκανε καλη μαγκια αλλα αυτο ειναι αλλο σεναριο.
DjTony Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, TRILOBYTER είπε Ναι για αυτο κλαιγονται. Εγω αυτο λεω 3 ποστ πιο πανω οτι με εναν νορμαλ μισθο δεν παιρνεις ολοκληρο δανειο για σπιτι, ειναι μεγαλο ρισκο. Τωρα ο φιλος που νοικιαζει το μικρο για να πληρωνει το αλλο εκανε καλη μαγκια αλλα αυτο ειναι αλλο σεναριο. Θα αγόραζα σπίτι όπως και να έχει φίλε μου. Άσχετα αν είχα σπίτι να παίρνω ενοίκιο για να δίνω στο άλλο. Κάνω 2 δουλειές και μια η γυναίκα 3 στο σύνολο, για να ζούμε λίγο πιο άνετα. Δε γουστάρω να χαρίζω λεφτά σε κανέναν. Πόσο μάλλον να κάνω μάγκα κάποιον και να με διώξει και οπότε θέλει. Δικό σου σπίτι και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το γκρεμίζεις όποτε θέλεις, όχι να πας να βάλεις ένα καρφί στον τοίχο και να στην λέει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 5/9/2021 στις 11:21 ΜΜ, DjTony είπε Συγνώμη αλλά ποια η διαφορά αν έχεις ένα στεγαστικό 400€ με το να δίνεις 400-500 σε ενοίκιο και να έχεις το φόβο να σε πετάξουν οπότε θέλουν έξω με 2 παιδιά να ρωτάνε γιατί φεύγουμε μπαμπά; η διαφορά είναι ότι αν αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα δεν θα μπορείς να πληρώνεις τη δόση του στεγαστικού, οπότε και θα χάσεις το σπίτι κάποια στιγμή και θα εξακολουθείς να χρωστάς στην τράπεζα το δάνειο,στο ενοίκιο πάς όπου θέλεις ανά πάσα στιγμή. Στις 5/9/2021 στις 11:25 ΜΜ, DjTony είπε Θα αγόραζα σπίτι όπως και να έχει φίλε μου. Άσχετα αν είχα σπίτι να παίρνω ενοίκιο για να δίνω στο άλλο. Κάνω 2 δουλειές και μια η γυναίκα 3 στο σύνολο, για να ζούμε λίγο πιο άνετα. Δε γουστάρω να χαρίζω λεφτά σε κανέναν. Πόσο μάλλον να κάνω μάγκα κάποιον και να με διώξει και οπότε θέλει. Δικό σου σπίτι και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το γκρεμίζεις όποτε θέλεις, όχι να πας να βάλεις ένα καρφί στον τοίχο και να στην λέει. και αν αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα σου; θα αρχίσεις την κλάψα ότι η κακιά τράπεζα σου παίρνει το σπίτι !!! Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2021 από Molpadia
DjTony Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Molpadia είπε η διαφορά είναι ότι αν αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα δεν θα μπορείς να πληρώνεις τη δόση του στεγαστικού, οπότε και θα χάσεις το σπίτι κάποια στιγμή και θα εξακολουθείς να χρωστάς στην τράπεζα το δάνειο,στο ενοίκιο πάς όπου θέλεις ανά πάσα στιγμή. Που πας ανά πάσα στιγμή; αν δεν έχω λεφτά να πληρώσω το δάνειο δε θα έχω λεφτά να πληρώσω την μετακόμιση να πάω σε άλλο σπίτι ούτε να δώσω 2 ενοίκια μπροστά. Σωστά; Αν φοβάται τόσο ο κόσμος για τη δουλειά του είναι σαν να λέμε ότι δε χαλάς ευρώ γιατί αν αύριο χάσεις τη δουλειά σου τελείωσες. Για αυτό κοιτάμε να βρούμε μια σταθερή δουλειά και ίσως και μια δεύτερη να βολευόμαστε λίγο καλύτερα. Εγώ όσους ξέρω και κλαίγονται είναι αυτοί με τα 600-700€ που γυρνάνε σπίτι το μεσημέρι και κοιμούνται μέχρι αργά το απόγευμα και αν τους πεις Έλα να κουβαλήσουμε να πάρεις μεροκάματο βρίσκουν πάντα μια δικαιολογία. Ναι η 2η δουλειά μου είναι μεταφορές μετακομίσεις, κουβαλάω σαν το γαϊδούρι πολλές ώρες σχεδόν κάθε μέρα για να ζει η οικογένεια λίγο πιο άνετα. Τα οικονομικά δεδομένα δε θα αλλάξουν διότι έχω σταθερή δουλειά και κάνω και 2η δουλειά και δουλεύει και η γυναίκα μου. Παλεύουμε για να μην αλλάξει. Αν μείνουμε ανάπηροι τι να κάνουμε, κρίμα, έτσι είναι η ζωή. Ας τα πάρουν όλα. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2021 από DjTony 3
insomniac01 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, DjTony είπε Που πας ανά πάσα στιγμή; αν δεν έχω λεφτά να πληρώσω το δάνειο δε θα έχω λεφτά να πληρώσω την μετακόμιση να πάω σε άλλο σπίτι ούτε να δώσω 2 ενοίκια μπροστά. Σωστά; Αν φοβάται τόσο ο κόσμος για τη δουλειά του είναι σαν να λέμε ότι δε χαλάς ευρώ γιατί αν αύριο χάσεις τη δουλειά σου τελείωσες. Για αυτό κοιτάμε να βρούμε μια σταθερή δουλειά και ίσως και μια δεύτερη να βολευόμαστε λίγο καλύτερα. Εγώ όσους ξέρω και κλαίγονται είναι αυτοί με τα 600-700€ που γυρνάνε σπίτι το μεσημέρι και κοιμούνται μέχρι αργά το απόγευμα και αν τους πεις Έλα να κουβαλήσουμε να πάρεις μεροκάματο βρίσκουν πάντα μια δικαιολογία. Ναι η 2η δουλειά μου είναι μεταφορές μετακομίσεις, κουβαλάω σαν το γαϊδούρι πολλές ώρες σχεδόν κάθε μέρα για να ζει η οικογένεια λίγο πιο άνετα. Η λύση δεν είναι να είσαι χαμάλης. Σωστά σκέφτεσαι αλλά υπάρχει και μια μονάδα μέτρησης, π.χ. ποσό κουράστηκα ποσά χρήματα βγάζω. Αν είναι να κουβαλάς όλη την ημέρα για 3+60 το καλύτερα να είναι πιο παρών ως γονέας στα παιδιά σου και να ψάξει για καλύτερη κυρία δουλειά.
DjTony Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, insomniac01 είπε Η λύση δεν είναι να είσαι χαμάλης. Σωστά σκέφτεσαι αλλά υπάρχει και μια μονάδα μέτρησης, π.χ. ποσό κουράστηκα ποσά χρήματα βγάζω. Αν είναι να κουβαλάς όλη την ημέρα για 3+60 το καλύτερα να είναι πιο παρών ως γονέας στα παιδιά σου και να ψάξει για καλύτερη κυρία δουλειά. Για τρις και εξήντα σίγουρα δε κουβαλάω. Με βλέπουν και τα παιδιά μου αρκετά πίστεψε με. Η κυρία δουλειά μου δεν αλλάζει. Βγάζω 1000€ καθαρά με δώρα άδειες φουλ ασφάλιση, χωρίς να δουλεύω αργίες χωρίς τίποτα. Και κάποιους μήνες κοντεύω άλλα τόσα από το κουβάλημα. Να κάτσω σπίτι με τα 1000 μόνο της κύριας δουλειάς και να μην έχω να πάρω μια σοκολάτα στα παιδιά οταν το ζητήσουν ή να τρέξω για δανεικά σε φίλους και γονείς όταν έρθει η κακιά η ώρα και γίνει ζημιά στο αμάξι ή οπουδήποτε, να μου λείπει! 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, DjTony είπε Που πας ανά πάσα στιγμή; αν δεν έχω λεφτά να πληρώσω το δάνειο δε θα έχω λεφτά να πληρώσω την μετακόμιση να πάω σε άλλο σπίτι ούτε να δώσω 2 ενοίκια μπροστά. Σωστά; Αν φοβάται τόσο ο κόσμος για τη δουλειά του είναι σαν να λέμε ότι δε χαλάς ευρώ γιατί αν αύριο χάσεις τη δουλειά σου τελείωσες. Για αυτό κοιτάμε να βρούμε μια σταθερή δουλειά και ίσως και μια δεύτερη να βολευόμαστε λίγο καλύτερα. Εγώ όσους ξέρω και κλαίγονται είναι αυτοί με τα 600-700€ που γυρνάνε σπίτι το μεσημέρι και κοιμούνται μέχρι αργά το απόγευμα και αν τους πεις Έλα να κουβαλήσουμε να πάρεις μεροκάματο βρίσκουν πάντα μια δικαιολογία. Ναι η 2η δουλειά μου είναι μεταφορές μετακομίσεις, κουβαλάω σαν το γαϊδούρι πολλές ώρες σχεδόν κάθε μέρα για να ζει η οικογένεια λίγο πιο άνετα. Τα οικονομικά δεδομένα δε θα αλλάξουν διότι έχω σταθερή δουλειά και κάνω και 2η δουλειά και δουλεύει και η γυναίκα μου. Παλεύουμε για να μην αλλάξει. Αν μείνουμε ανάπηροι τι να κάνουμε, κρίμα, έτσι είναι η ζωή. Ας τα πάρουν όλα. όταν γράφεις για σταθερή δουλειά εννοείς το δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα