Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Να υποθέσω ότι η παραπάνω λίστα που ποσταρεις είναι για δύο άτομα η για οικογένεια;

Οικογένεια 

• Απαντ. 280
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kritikos28 είπε

Τώρα που το ξανασκευτομαι τα 600 ευρω τον μηνα στο σουπερ μαρκετ με δύο παιδιά δεν ειναι και πάρα πολλά,αλλά σίγουρα μπορεί να κόψει κάτι άμα κάνει οικονομία.Ναι με δυο παιδια 600 ευρω μισθος στο σπίτι δεν ...

Γάλατα και pampers για ένα μωρό είναι ένα 200ρι το μήνα, χωρίς τίποτα άλλο 

600 για ψώνια και κάνα delivery (μια φορά τη βδομαδα το πολύ, δεν βάζω καν έξοδο για φαγητό) είναι οριακά 

άμα τρως μόνο μακαρόνια κάτι γίνεται

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Γάλατα και pampers για ένα μωρό είναι ένα 200ρι το μήνα, χωρίς τίποτα άλλο

Κι αν θες κάνα ειδικό γάλα πάει 20€ το κουτί 

• Like 1
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, adi32 είπε

Κι αν θες κάνα ειδικό γάλα πάει 20€ το κουτί 

τι γάλα είναι αυτό με 20€; Κάτι βιολογικά εννοείς με τιμή λες και αγοράζεις ηρωίνη;

Δημοσ.

πάντως δε βγαίνει άκρη στο θέμα διότι ο καθένας παραθέτει τα δικά του στοιχεία τα οποία μπορεί να μην έχουν καμια σχέση με τους άλλους. Οι συνήθειες του καθενός είναι σημαντικότερος παράγοντας. Βλέπω άτομα που ξοδεύουν πολλά χρήματα σε κάτι και λέω δε μπορει να ισχύει αυτό. Αντίθετα ξοδεύω εγώ χρήματα σε κάτι που άλλοι το θεωρούν απίθανο να συμβαίνει.

Κοινώς δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα και την ιδια αντίληψη σχετικά με το ....ας πούμε πως περνάμε καλά.

Υπάρχουν άτομα που όσα λεφτά και να τους δώσεις, στο τέλος του μήνα δε θα έχουν μια. Έχω γνωστό έτσι.

Άλλοι θεωρούν ότι οτιδήποτε φθηνό δεν αξίζει και αγοράζουν παντελόνια και παπούτσια των 100€. Άλλοι τη βγάζουν με των 15€ (ασχέτως αν μπορούν να δώσουν και 100€) και δε το κάνουν από ανάγκη. Απλά θεωρούν ότι αυτό τους αρκεί και τους ικανοποιεί.

Έχω φίλο ο οποίος έχει δικό του σπίτι, δικό του αυτοκίνητο, έχει δουλειά, δε χρωστάει πουθενά και ζει μέσα στη μιζέρια. Εγώ αν ήμουν στη θέση του...... 40χρονών και σε όλη του τη ζωή ζήτημα να έχει πάει 4-5 φορές διακοπές από 3-4 μέρες. Η μόνη του διασκέδαση να βγει για καφέ-μπύρα. Τίποτα μα τίποτα άλλο. Αυτόν αν τον ρωτήσεις, τι έξοδα θα σου πει; Δε τολμάω να ρωτήσω. Θα πάει να αγοράσει κάτι και δε θα αγοράσει αυτό που τoυ αρέσει αλλά το φθηνότερο κι ας είναι η διαφορά στα 20 cent.

Εγώ αν μπω να κάνω μπάνιο χαλάω μόνος όσο νερό χαλάει ολόκληρη οικογένεια. Το χειμώνα θέλω ζέστη και ξοδεύω πολλά για θέρμανση. Ξοδεύω πολύ λίγα όμως για ρούχα μιας και ποτέ δεν αγοράζω φίρμες. Όταν ήμουν φοιτητής έτρωγα σχεδόν πάντα απ έξω.

γενικά δύσκολη εξίσωση

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, omnius είπε

Είναι από τα θέματα... 9 άτομα 10 διαφορετικές απόψεις 

Δικιο εχεις αλλα σχολια τυπου 2 ατομα δεν βγαινουν με 2κ, θες τουλαχιστον 3 για να ζησεις και το πιο καλο, με 600 ζει οικογενεια με παιδι δεν ισχυουν. Να μιλαμε παντα σε λογικα πλαισια, επισης αν καποιος βγαζει 5κ και δεν του φτανουν δεν ειναι λογικο, το αν τα πινει σε κοκες δεν ειναι δικο μας θεμα αλλα ουτε και μπορει να χρησιμοποιηθει σαν παραδειγμα.

• Like 4
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, TRILOBYTER είπε

Δικιο εχεις αλλα σχολια τυπου 2 ατομα δεν βγαινουν με 2κ, θες τουλαχιστον 3 για να ζησεις και το πιο καλο, με 600 ζει οικογενεια με παιδι δεν ισχυουν. Να μιλαμε παντα σε λογικα πλαισια, επισης αν καποιος βγαζει 5κ και δεν του φτανουν δεν ειναι λογικο, το αν τα πινει σε κοκες δεν ειναι δικο μας θεμα αλλα ουτε και μπορει να χρησιμοποιηθει σαν παραδειγμα.

Κοίτα και με 700 900 βγαίνεις . Αλλά με ζορισμα. 500 ενοίκιο , ρεύμα 100, ίντερνετ 30, κινητό 20, φαγητό delivery εγώ 300-600 τρώω και έξω . Καύσιμα 200-300, Investments 300-500, ότι μπορώ μετά στην άκρη. Ααα επίσης κάνω μασάζ 30 ευρώ χ4 φορές τον μήνα τουλάχιστον. 

Ανάλογα την κατάσταση μας πρέπει να προσαρμοστούν η απαιτήσεις μας. Νομίζω είναι ξεκάθαρο. 

Επίσης στο εξωτερικό μπορείς να κάνεις home sharing , όπως και Ελλάδα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bitbit είπε

δύσκολη εξίσωση

Αυτό που λες πολύ σωστό 

Υπάρχουν πάντως κάποια αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ορίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση

Πχ όταν έξω έχει 45 ή 0 βαθμούς, δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια να ανάψεις το κλιματιστικό ή το καλοριφέρ 

Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να το κάνουν 

Ακομα χειρότερο κατ εμε είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που θεωρούν ότι οποιος μπορεί να το κάνει είναι προύχοντας

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Αυτό που λες πολύ σωστό 

Υπάρχουν πάντως κάποια αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα οποία ορίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση

Πχ όταν έξω έχει 45 ή 0 βαθμούς, δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια να ανάψεις το κλιματιστικό ή το καλοριφέρ 

Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να το κάνουν 

Ακομα χειρότερο κατ εμε είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που θεωρούν ότι οποιος μπορεί να το κάνει είναι προύχοντας

Εμείς στην ελλαδα με τους μισθούς 600 είμαστε καλά σε σχέση με το Αφρικανό έχεις δίκιο . Είναι όπως το δει κανείς .

Δημοσ.

Μιλάμε για τα καθαρά απαραίτητα έξοδα, ίσα να ζεις . Φαΐ, αναλώσιμα, λογαριασμοί . Όλα τα άλλα είναι σχετικά 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, APPLEGEEK είπε

Κοίτα και με 700 900 βγαίνεις . Αλλά με ζορισμα. 500 ενοίκιο , ρεύμα 100, ίντερνετ 30, κινητό 20, φαγητό delivery εγώ 300-600 τρώω και έξω . Καύσιμα 200-300, Investments 300-500, ότι μπορώ μετά στην άκρη. Ααα επίσης κάνω μασάζ 30 ευρώ χ4 φορές τον μήνα τουλάχιστον. 

Ανάλογα την κατάσταση μας πρέπει να προσαρμοστούν η απαιτήσεις μας. Νομίζω είναι ξεκάθαρο. 

Επίσης στο εξωτερικό μπορείς να κάνεις home sharing , όπως και Ελλάδα 

Λες ζορισμα και καπακι πετας 500 ενοικιο. Αν εισαι μονος και ζοριζεσαι δεν νοικιαζεις με 500 αλλα με 200 η 250. Εχω φιλο κολλητο που δουλευει σε μια τεταστια εταιρια και εχει ποστο μεγαλο, παιρνει 1250 το μηνα. Μονος ειναι, εχει αμαξι ενοικιο και τρωει συχνα απο εξω. Παρολο που του εφταναν να δωσει και 500, εχει βρει ενα ωραιο σπιτι 50 μετρα φουλ ανακαινισμενο με αεριο και κλιματιστικο στα 350, ειναι μια χαρα. Αρα καποιος με 3-500 ευρω λιγοτερα λεφτα γιατι/πως θα νοικιασει 500 ευρω σπιτι ; Αυτος με τα 700-900 που λες να δωσει μαξ 300 για σπιτι, και μετα δε θα ζοριζεται τοσο. Αυτο που λετε πολλοι για πανακριβο σπιτι αλλα μετα να ζοριζεσαι ολο το μηνα πραγματικα ειναι ανουσιο, ειναι σαν αυτους με τα 3 λιτρα που βαζουν 5 ευρω βενζινη.. Ανοιγεσαι οσο μπορεις με τα λεφτα που εχεις, μεχρι εκει που σε παιρνει για να μη σου λειψουν αλλα βασικα πραγματα οπως φαγητο ζεστασια κλπ. Καλυτερα σε 3ο υπογειο αλλα με φαι και ζεστη παρα σε μεζονετα και πεινασμενος..

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TRILOBYTER είπε

Λες ζορισμα και καπακι πετας 500 ενοικιο. Αν εισαι μονος και ζοριζεσαι δεν νοικιαζεις με 500 αλλα με 200 η 250. Εχω φιλο κολλητο που δουλευει σε μια τεταστια εταιρια και εχει ποστο μεγαλο, παιρνει 1250 το μηνα. Μονος ειναι, εχει αμαξι ενοικιο και τρωει συχνα απο εξω. Παρολο που του εφταναν να δωσει και 500, εχει βρει ενα ωραιο σπιτι 50 μετρα φουλ ανακαινισμενο με αεριο και κλιματιστικο στα 350, ειναι μια χαρα. Αρα καποιος με 3-500 ευρω λιγοτερα λεφτα γιατι/πως θα νοικιασει 500 ευρω σπιτι ; Αυτος με τα 700-900 που λες να δωσει μαξ 300 για σπιτι, και μετα δε θα ζοριζεται τοσο. Αυτο που λετε πολλοι για πανακριβο σπιτι αλλα μετα να ζοριζεσαι ολο το μηνα πραγματικα ειναι ανουσιο, ειναι σαν αυτους με τα 3 λιτρα που βαζουν 5 ευρω βενζινη.. Ανοιγεσαι οσο μπορεις με τα λεφτα που εχεις, μεχρι εκει που σε παιρνει για να μη σου λειψουν αλλα βασικα πραγματα οπως φαγητο ζεστασια κλπ. Καλυτερα σε 3ο υπογειο αλλα με φαι και ζεστη παρα σε μεζονετα και πεινασμενος..

λαθος τα ειπα σορρυ.

για εμενα εννοούσα με τον μισθο που εχω τωρα (δοξα τον θεο). παλια που ειχα 920 ευρω μισθο ημουν με 280 ευρω ενοικιο

Δημοσ.

σα εξοδα να βαλεις και κανενα ισοθερμικο κανενα παντελονι του σκι αν ειναι κεντρικη θερμανση,μια φιλη μου πηρε και ενα sleeping bag καλου κακου

να κανεις  πτυχιακη στη μαγειρικη γιατι ανεβαινει το κασε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...