Προς το περιεχόμενο

Faulty Hardware Corrupted BSOD

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου το έβγαλε μία φορά στην εκκίνηση, που δεν άνοιξε καν, και πολλές ακόμα όταν έπαιζα κάτι. 

Και επειδή έχω νεύρα, έλεος, πριν κάτι μήνες άλλαξα RAM και είναι πύργος 2 χρόνων να πούμε. Τι είναι πάλι αυτό;! 

Επεξ/σία από katerina200
Δημοσ.

Άρχισε να μου βγάζει και ειδοποιήσεις πως ανοίγει η κάμερα του Skype, στο πάνω μέρος της οθόνης. Ποτέ δεν έχουν βγει εκεί ειδοποιήσεις και δεν έχω καν το skype εγκατεστημένο. Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό; 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, katerina200 είπε

Μου το έβγαλε μία φορά στην εκκίνηση, που δεν άνοιξε καν, και πολλές ακόμα όταν έπαιζα κάτι. 

Και επειδή έχω νεύρα, έλεος, πριν κάτι μήνες άλλαξα RAM και είναι πύργος 2 χρόνων να πούμε. Τι είναι πάλι αυτό;! 

Corrupted BSOD μου έβγαζε ένα ryzen με 1 faulty core.

1 ώρα πριν, katerina200 είπε

Άρχισε να μου βγάζει και ειδοποιήσεις πως ανοίγει η κάμερα του Skype, στο πάνω μέρος της οθόνης. Ποτέ δεν έχουν βγει εκεί ειδοποιήσεις και δεν έχω καν το skype εγκατεστημένο. Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι αυτό; 

Μήπως έχει τσιμπήσει καμιά μόλυνση;

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, alxnt είπε

Corrupted BSOD μου έβγαζε ένα ryzen με 1 faulty core.

Μήπως έχει τσιμπήσει καμιά μόλυνση;

Η εταιρία του pc μου είπε να εγκαταστήσω τα windows από την αρχή, αλλά γίνεται να φταίνε τα windows για αυτά; Πχ, όταν κολλάει, κανει και έναν πολύ δυνατό στατικό ήχο. 

3 anti-virus δεν βρήκαν τίποτα, 1 βρήκε έναν Trojan, αλλά τον έβγαλε και τίποτα δεν άλλαξε. 

Ξαφνικά από χτες κλείνει συνέχεια τα παιχνίδια, ποτέ δεν το έκανε αυτό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον hw είναι το πρόβλημα.

Δώσε τα specs.

Τις ραμ γιατί τις είχες αλλάξει; Έχεις τρέξει διαγνωστικό;

Επεξ/σία από alxnt
Δημοσ.

AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor 

Video card Radeon RX550/550 Series 

Ram 8gb 

Δεν άνοιγε καθόλου το PC τότε, μόνο μία BSOD έβγαινε που έλεγε Critical Process Died και δεν με άφηνε ούτε να επαναφέρω τα windows. Τελικά μου είχαν πει πως είχε χαλάσει η ραμ και ήταν corrupted τα windows. 

Τώρα μου έχει βγάλει 5 BSOD: 

Αυτή που είπα στον τίτλο, critical process died, memory management, kernel κάτι, και μία ακόμα που δεν πρόλαβα να συγκρατήσω τίποτα. 

Πιστεύεις αξίζει η επαναφορά του συστήματος ή θα ναι μια τρύπα στο νερό; 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, katerina200 είπε

AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor 

Video card Radeon RX550/550 Series 

Ram 8gb 

Δεν άνοιγε καθόλου το PC τότε, μόνο μία BSOD έβγαινε που έλεγε Critical Process Died και δεν με άφηνε ούτε να επαναφέρω τα windows. Τελικά μου είχαν πει πως είχε χαλάσει η ραμ και ήταν corrupted τα windows. 

Τώρα μου έχει βγάλει 5 BSOD: 

Αυτή που είπα στον τίτλο, critical process died, memory management, kernel κάτι, και μία ακόμα που δεν πρόλαβα να συγκρατήσω τίποτα. 

Πιστεύεις αξίζει η επαναφορά του συστήματος ή θα ναι μια τρύπα στο νερό; 

Φορμάτ χτες κακώς αργείς

Δημοσ.

Προσωπικά δε θα πέρναγα ξανά το os αν δεν ήμουν σίγουρος ότι δεν εμπλέκεται hw.

Τρέξε πρωτα memtest ή tm5.

Στη συνέχεια δοκίμασε με ryzen master να κάνεις κάποιες δοκιμές απομονώνοντας τα cores ανα ζεύγη. (ο λόγος που στο λέω είναι γιατί, όπως είπα και πιο πάνω, είμαι παθόν με τσιπακι ryzen).

Τέλος θα ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις και κάποια άλλη gpu.

Αφαίρεσε και περιφερειακά αν έχεις στο pc. Μπορεί κάποια driver από αυτά να σου κάνει το θέμα.

Κάνε τις ενέργειες σου με όποια σειρά νομίζεις εσύ και ποσταρε να δούμε τι γινεται.

Δημοσ.

Ούτε εγώ ήθελα να τα διαγράψω όλα, δεύτερη φορά που το κάνω μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και είχα πάρα πολλά αρχεία και προγράμματα, άντε να τα ξαναπεράσεις όλα και ΑΝ τα βρεις. Αλλά νευρίασα και το έκανα. Ελπίζω να φταίει το σύστημα, γιατί αν τα διέγραψα όλα για το τίποτα.. Αν και να σου πω την αλήθεια, κάτι δεν μου κολλάει στο να φταίει το σύστημα το ότι κράσαρε όλα τα παιχνίδια. Περισσότερο για hardware μου πάει και εμένα, αλλά θα δούμε. Από την άλλη.. πολύ ξαφνικό. Όταν είχε πρόβλημα η ram είχα θέματα για μήνες στην έναρξη του pc, αλλά δεν είχα δώσει σημασία. Δεν ήταν από την μία μέρα στην άλλη, όπως τώρα. 

Επίσης, το malwarebytes μου έβγαζε πως μπλόκαρε σελίδες (phising, Trojan) χωρίς να έχω κανέναν browser ανοιχτό. 

Δημοσ.

Ούτε εγώ ήθελα να τα διαγράψω όλα, δεύτερη φορά που το κάνω μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και είχα πάρα πολλά αρχεία και προγράμματα, άντε να τα ξαναπεράσεις όλα και ΑΝ τα βρεις. Αλλά νευρίασα και το έκανα. Ελπίζω να φταίει το σύστημα, γιατί αν τα διέγραψα όλα για το τίποτα.. Αν και να σου πω την αλήθεια, κάτι δεν μου κολλάει στο να φταίει το σύστημα το ότι κράσαρε όλα τα παιχνίδια. Περισσότερο για hardware μου πάει και εμένα, αλλά θα δούμε. Από την άλλη.. πολύ ξαφνικό. Όταν είχε πρόβλημα η ram είχα θέματα για μήνες στην έναρξη του pc, αλλά δεν είχα δώσει σημασία. Δεν ήταν από την μία μέρα στην άλλη, όπως τώρα. 

Επίσης, το malwarebytes μου έβγαζε πως μπλόκαρε σελίδες (phising, Trojan) χωρίς να έχω κανέναν browser ανοιχτό. 

Κοίτα το ποιο πιθανό έτσι όπως μας τα λες είναι να έχεις κολλήσει κάποιο ιό και να έχει γίνει μ@λ@κια με τα windows 

Δες με φορμάτ αν δεν στρώσει τότε κοιτάς για hardware με memtest , δοκιμή gpu σε άλλο pc , cpu , ssd, psu κλπ 

Δημοσ.

Ούτε εγώ ήθελα να τα διαγράψω όλα, δεύτερη φορά που το κάνω μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και είχα πάρα πολλά αρχεία και προγράμματα, άντε να τα ξαναπεράσεις όλα και ΑΝ τα βρει

πάρε έναν ssd 256GB κ κάνε καθαρή εγκατάσταση, ή βάλε ένα usb linux test ώστε να δεις τι γίνεται, έχοντας τον υπάρχοντά σου , τον τωρινό σου C εκτός ΗΥ, μένει ένα backup . ΑΝ με την νέα εγκατάσταση παίζει οκ, τότε είτε ο δίσκος τα παιξε, είτε το λογισμικό

αν το ξανακάνει, ξέρεις στάνταρ ότι είσαι virus free κ τεστάρεις hardware κλπ

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...