Backpacker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Επιτρεψέ μου να διαφωνήσω. Από τα μέρη που παρέθεσες μόνο η Κρήτη, η ρόδος και η κέρκυρα, άντε και η Σύρος είναι σε ανώτατο βιοτικό επίπεδο. Τα υπόλοιπα μέρη έχουν επηρεαστεί από το μεταναστευτικό/προσφυγικό ενώ η νοοτροπία των ανθρώπων δεν είναι και η καλύτερη. Η θεία μου που κάθεται στη Λέσβο, μου λέει τα χειρότερα για τους ανθρώπους και γενικά δεν ε΄ναι ότι καλύτερο. Γενικά τα νησία του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν κακή νοοτροπία, έχουν πολύ στρατό και το βιοτικό επίπεδο δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση Ελλάδα και δη Ευρώπη. Νησιά χωρίς τουρισμο, ειδικά η Λέσβος έχει πάρα πολύ ανεργία καθώς έχω φίλους από εκεί και μου τα λένε Επειδή έχει τύχει να ζήσω σεβαστά διαστήματα σε αρκετά μέρη της χώρας για διάφορους λόγους πιστεύω ηπειρωτικά λίγες πόλεις είναι καλύτερα από τα νησιά πυο ανέφερα. Δλδ ακομα και πολεις με ωραια ζωη και ωραιο επιπεδο (Γιαννενα πχ) δεν εχουν τις ευκαιριες που εχει μια Κως εργασιακά λόγω του τουρισμού και του χρήματους που κυκλοφορεί. Καλά την Ρόδο αλλά κυρίως την Κρήτη δεν τα αναφέρω καν είναι οικονομικά και σε βιοτικό επίπεδο 5 σκαλιά απ'την υπόλοιπη Ελλάδα. Στην Κρήτη ειδικά δεν δουλεύεις μονο αν δεν θες να δουλέψεις.
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Backpacker είπε Επειδή έχει τύχει να ζήσω σεβαστά διαστήματα σε αρκετά μέρη της χώρας για διάφορους λόγους πιστεύω ηπειρωτικά λίγες πόλεις είναι καλύτερα από τα νησιά πυο ανέφερα. Δλδ ακομα και πολεις με ωραια ζωη και ωραιο επιπεδο (Γιαννενα πχ) δεν εχουν τις ευκαιριες που εχει μια Κως εργασιακά λόγω του τουρισμού και του χρήματους που κυκλοφορεί. Καλά την Ρόδο αλλά κυρίως την Κρήτη δεν τα αναφέρω καν είναι οικονομικά και σε βιοτικό επίπεδο 5 σκαλιά απ'την υπόλοιπη Ελλάδα. Στην Κρήτη ειδικά δεν δουλεύεις μονο αν δεν θες να δουλέψεις. Στη Κρήτη, έχει δουλειές μόνο το καλοκαίρι, ήτοι 7-8 μήνες, το χειμώνα υπάρχει νέκρα, ωστόσο θα συμφωνήσω. Γενικά οι περισσότερες επαρχίες είναι αμιγώς φοιτητικές παρά επαγγελματικές για δουλειά. Εδώ ολόκληρη Θεσσαλονίκη που είναι μια βιομηχανική πόλη, και έχει τεράστια ανεργία επαγγελματικά, με αποτέλεσμα τα περισσότερα παιδιά εκεί, ή να κάθονται άνεργα, ή να φεύγουν Γερμανία κυρίως ή να μετακομίζουν στην Αθήνα. 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, Backpacker είπε Επειδή έχει τύχει να ζήσω σεβαστά διαστήματα σε αρκετά μέρη της χώρας για διάφορους λόγους πιστεύω ηπειρωτικά λίγες πόλεις είναι καλύτερα από τα νησιά πυο ανέφερα. Δλδ ακομα και πολεις με ωραια ζωη και ωραιο επιπεδο (Γιαννενα πχ) δεν εχουν τις ευκαιριες που εχει μια Κως εργασιακά λόγω του τουρισμού και του χρήματους που κυκλοφορεί. Καλά την Ρόδο αλλά κυρίως την Κρήτη δεν τα αναφέρω καν είναι οικονομικά και σε βιοτικό επίπεδο 5 σκαλιά απ'την υπόλοιπη Ελλάδα. Στην Κρήτη ειδικά δεν δουλεύεις μονο αν δεν θες να δουλέψεις. Τα νησιά έχουν δουλειές το καλοκαίρι, δεν έχουν ευκαιρίες, εκτός αν κάποιο άτομο θέλει να κάνει καριέρα σερβιτόρου ή καμαριέρας. Τα Γιάννενα παρότι ψιλοαπομονωμένη πόλη γεωγραφικά, το παλεύουν πολύ να δημιουργήσουν ευκαιρίες για τους νέους (βλ. Teamviewer μεταξύ άλλων). Κι αν δεν είχαμε τέτοια αλλεργία στη βιομηχανία ως χώρα, θα μπορούσαν να έχουν τρελή παραγωγή επεξεργασμένων τροφίμων που να εξάγονται μέσω Ηγουμενίτσας. Γενικά η ηπειρωτική χώρα έχει δυνατότητες ανάπτυξης εκτός τουρισμού ο οποίος ναι μεν καλός χρυσός, αλλά δε δίνει καλές θέσεις εργασίας... 3
velociraptoras Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 31/8/2021 στις 6:50 ΜΜ, Wildfree είπε Μένω Αθήνα και έχω αποφασίσει να φύγω να ζήσω μόνιμα σε νησί το πρόβλημα είναι που θα βρω δουλειά και φτηνό ενοίκιο (200ευρωmax) Παρακαλω οποίος γνωρίζει κάτι περί του θέματος να γράψει Όταν λες νησί? Εχεις καποιο συγκεκριμένο στο μυαλό σου? Νησι ειναι η Κρήτη νησί και οι Παξοί. Από δουλειά τι εμπειρία/σπουδές έχεις? γενικά αν δεν εχεις ξεκαθαρίσει τι θες δε μπορει να σου απαντησει καποιος
F33L Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 31/8/2021 στις 10:11 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Nα προσέξεις σε ποιο νησί θα πας. Είμαι από Λήμνο και δεν παλεύεται, ειδικά τους χειμώνες. Πριν φύγεις από Αθήνα σκέψου το, γιατί πολλοί έκαναν αυτό το λάθος και κλαίνε με μαύρο δάκρυ τώρα. Τα νησιά έχουν βαρύ χειμώνα, ενώ τα περισσότερα έχουν έλλειψη υποδομών, τεράστια ανεργία και μηδέν εξέλιξη. Άσε που ο κόσμος έχει το ρόλο του Big Brother. Καλύτερα να πας σε επαρχία ή Θεσσαλονίκη που είναι ήρεμη ζωή και είναι στεριά, παρά σε νησί. Αν πάλι θες όπως και να έχει να πας σε νησί, θα πρότεινα Κρήτη. Πολύ καλοί άνθρωποι, φιλόξενοι, τρομερό καλοκαίρι και γενικά άλλο μέρος, άλλος πολιτισμός-παιδεία παροτι συμφωνω για το κουτσομπολιο, θεσσαλονικη εχει τρελη ανεργια πλεον.. μιλαω για 4 χρονια πριν που εψαχνα και με τα λοκνταουν δεν νομιζω να εχουν αλλαξει και πολυ τα πραγματα.. τα ενοικια δε, που λεει ο OP εχουν φτασει στο θεο, αρα δεν τον καλυπτουν.. εσυ το βρηκες ευκολο να βρεις επαγγελματικη αποκατασταση ΜΕΤΑ τον "ανδρεα" στην φτωχομανα?
airtrelomike13 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, F33L είπε παροτι συμφωνω για το κουτσομπολιο, θεσσαλονικη εχει τρελη ανεργια πλεον.. μιλαω για 4 χρονια πριν που εψαχνα και με τα λοκνταουν δεν νομιζω να εχουν αλλαξει και πολυ τα πραγματα.. τα ενοικια δε, που λεει ο OP εχουν φτασει στο θεο, αρα δεν τον καλυπτουν.. εσυ το βρηκες ευκολο να βρεις επαγγελματικη αποκατασταση ΜΕΤΑ τον "ανδρεα" στην φτωχομανα? Είπε ότι θέλει κάποια πράγματα που θα τα βρει ή σε νησί που ανέφερα ή σε επαρχία. Επαρχία είναι χειρότερα από Θεσσαλονίκη. ΈΧΩ φύγει από τη Θεσσαλονίκη, απλα έζησα καποια χρονια εκει. Πολυ ανεργια, θα συμφωνήσω, και μερικοί άνθρωποι είναι λίγο περίεργοι. Η Θεσσαλονικη ειναι πολη για δημοσιους υπαλληλους και για φοιτητικη ζωη. Για κατι αλλο πολυ απλα ΟΧΙ.
vamvakoolas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) αυτη τη περιοδο σκεφτομαστε σοβαρα να μετακομισουμε κρητη. Στην αρχη λογω πανδημιας πηγαμε για υσηχια κανα 10 ημερο μετα 2 εβδομαδες και τωρα μηνα παρα μηνα αν και δουλευουμε απομακρυσμενα. Η ζωη δε συγκρινεται αλλα εξαρταται τι θες: αν θες μια υσηχη ζωη χωρις αγχος καλο φαι και αρκετες κοινωνικες επαφες τοτε επαρχια. Αν θες απειρες επιλογες στη διασκεδαση, σοπινγκ φαι, ανωνυμια να πας σινεμα θεατρο κτλ τοτε πολη. Εχοντας ζησει σε πολυ μεγαλες πολεις (η Αθηνα φανταζει χωριο εκει) πλεον μου αρεσει περισσοτερο να περπαταω το πρωι στην ακτη πριν τη δουλεια παρα να τρεχω στην ουρα σε καφε στην Αθηνα. Δουλειες εχει αλλα οχι για να κανεις ανετη χλιδατη ζωη αλλα να καλυπτεις τα βασικα εξοδα και να σου μενουν στην ακρη λιγα (που κατα τη γνωμη μου τα θες για κανα ταξιδι ή απλως για ασφαλεια στην ακρη). Ολα εχουν να κανουν με τις προσωπικες προτεραιοτητες και τη φαση που ειμαστε Αναφορά σε κείμενο Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2021 από vamvakoolas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα