Wildfree Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μένω Αθήνα και έχω αποφασίσει να φύγω να ζήσω μόνιμα σε νησί το πρόβλημα είναι που θα βρω δουλειά και φτηνό ενοίκιο (200ευρωmax) Παρακαλω οποίος γνωρίζει κάτι περί του θέματος να γράψει
Aggeluska Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 π.χ γκαρσονιερα; ε καπου θα βρεις. Απο δουλειες αν πας σε νησι με τουρισμο ή πανεπιστημιο παλι κατι θα βρεις πιστευω. εξαρταται απο τι ξερεις να κανεις κλπ.
Kthulhou Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, Wildfree είπε Μένω Αθήνα και έχω αποφασίσει να φύγω να ζήσω μόνιμα σε νησί το πρόβλημα είναι που θα βρω δουλειά και φτηνό ενοίκιο (200ευρωmax) μπορείς να ψάξεις -αν κ αργά τώρα- για σαιζόν, αλλιώς από Απρίλιο του 2022, σε τουριστικού ενδιαφέροντος εργασία, από ξενοδοχεία κλπ, εστιατόρια, ταβέρνα κλπ κλπ, ανάλογα με τις γνώσεις σου πολλές φορές σε ενοικιαζόμενα κλπ προσφέρουν κ διαμονή. Αν είσαι καλός/η στη δουλειά κ σαν χαρακτήρας, μπορεί να σε κρατήσουν φουλ τάιμ
Ukforthemoment Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Ποιο νησί ;Δεν εχεις κάποιο υπόψη σου;ΤΙ δουλειά θες να βρεις;
airtrelomike13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Nα προσέξεις σε ποιο νησί θα πας. Είμαι από Λήμνο και δεν παλεύεται, ειδικά τους χειμώνες. Πριν φύγεις από Αθήνα σκέψου το, γιατί πολλοί έκαναν αυτό το λάθος και κλαίνε με μαύρο δάκρυ τώρα. Τα νησιά έχουν βαρύ χειμώνα, ενώ τα περισσότερα έχουν έλλειψη υποδομών, τεράστια ανεργία και μηδέν εξέλιξη. Άσε που ο κόσμος έχει το ρόλο του Big Brother. Καλύτερα να πας σε επαρχία ή Θεσσαλονίκη που είναι ήρεμη ζωή και είναι στεριά, παρά σε νησί. Αν πάλι θες όπως και να έχει να πας σε νησί, θα πρότεινα Κρήτη. Πολύ καλοί άνθρωποι, φιλόξενοι, τρομερό καλοκαίρι και γενικά άλλο μέρος, άλλος πολιτισμός-παιδεία 3
daredevil92 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μιας και είδα το θέμα.. είχα σκεφτεί ότι ίσως μαρεσε να κανω αγροτικο σε νησί αλλά ως Αθηναίος φοβάμαι μην περάσω απάλευτα αυτο το χρόνο..
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Νησί με νησί διαφέρει, νησί είναι κι η Ρόδος, νησί είναι κι η Λέρος. Πολύ μικρά νησιά όντως δε πολυπαλεύονται το χειμώνα (+έλλειψη κύκλου, άλλο να είσαι ντόπιος, άλλος εξωγήινος) 1
onelonelystar Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 έλα να πάμε στο νησί, η μάνα σου εγώ κ εσύ. Κάτι πιο συγκεκριμένο?? τι δουλειά ψάχνεις? θες απομόνωση ή να έχει κόσμο να μην ψυχοπλακώνεσαι? θες να έχει δραστηριότητες? κτλ 1
xgol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 31/8/2021 στις 10:54 ΜΜ, daredevil92 είπε Μιας και είδα το θέμα.. είχα σκεφτεί ότι ίσως μαρεσε να κανω αγροτικο σε νησί αλλά ως Αθηναίος φοβάμαι μην περάσω απάλευτα αυτο το χρόνο.. Λογικο να φοβασαι απο τωρα, οπου ναι πρεπει να αποφασισεις για το αγροτικο σου! Πλησιαζει! Ουτε μια 4 ετια δεν εχεις μπροστα σου! 1
daredevil92 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, xgol είπε Λογικο να φοβασαι απο τωρα, οπου ναι πρεπει να αποφασισεις για το αγροτικο σου! Πλησιαζει! Ουτε μια 4 ετια δεν εχεις μπροστα σου! Έτσι είμαι εγώ προνοητικός
xgol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, daredevil92 είπε Έτσι είμαι εγώ προνοητικός Προνοητικος οποιος φοβαται 4 χρονια πριν;
daredevil92 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, xgol είπε Προνοητικος οποιος φοβαται 4 χρονια πριν; να σου πω κάτι; αφου δεν με πας γιατί ασχολείσαι μαζί μου; κάθε φορά που λέω κάτι απαντάς ειρωνικά ή να μου την πεις. Σε έχω πειράξει σε κάτι; Αν δεν σαρεσουν αυτα που γραφω, μπορεις να τα προσπερνάς, δεν σου στελνω προσωπικό μηνυμα για να σε ενοχλώ.
xgol Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, daredevil92 είπε να σου πω κάτι; αφου δεν με πας γιατί ασχολείσαι μαζί μου; κάθε φορά που λέω κάτι απαντάς ειρωνικά ή να μου την πεις. Σε έχω πειράξει σε κάτι; Αν δεν σαρεσουν αυτα που γραφω, μπορεις να τα προσπερνάς, δεν σου στελνω προσωπικό μηνυμα για να σε ενοχλώ. Κι ομως. Με το να καταδεικνύω το παράλογο των οσων γραφεις, θα σε κανει να καταλαβεις καποια στιγμη, πολλα. 2 1
Backpacker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ρε συ πολυ γενικη η ερώτηση. Και η Χαλκιδα σε νησι ειναι στην Ευβοια. Και η Κρητη νησι ειναι και το Καστελοριζο το ιδιο. Κάθε περίπτωση διαφέρει. Εγώ πρόπερσι έζησα ένα χρόνο Μυτιλήνη δουλεύοντας στο προσφυγικό και κάνοντας παράλληλα και το ΕΠΠΑΙΚ και πέρασα τέλεια. Αν δεν ειχα αλλες υποχρεωσεις δεν θα ειχα θεμα να μεινω 2-3 χρονια. Πολύ ωραία ζωή το νησί εκείνο το χειμώνα καθώς το προσφυγικό ήταν πολύ ακόμα πολύ έντονο με αποτέλεσμα εκτός των στάνταρ φοιτητών που σπουδάζουν στο νησί να έχει και εκατοντάδες νέους που δούλευαν σε ΜΚΟ και ήταν 4-5 νύχτες τη βδομάδα έξω. Γενικά αν δεν μας πεις τι δουλειες μπορεις να κανεις και τι ακριβως ψάχνεις απάντηση δεν θα παρεις. Στις 31/8/2021 στις 10:11 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Nα προσέξεις σε ποιο νησί θα πας. Είμαι από Λήμνο και δεν παλεύεται, ειδικά τους χειμώνες. Πριν φύγεις από Αθήνα σκέψου το, γιατί πολλοί έκαναν αυτό το λάθος και κλαίνε με μαύρο δάκρυ τώρα. Τα νησιά έχουν βαρύ χειμώνα, ενώ τα περισσότερα έχουν έλλειψη υποδομών, τεράστια ανεργία και μηδέν εξέλιξη. Άσε που ο κόσμος έχει το ρόλο του Big Brother. Καλύτερα να πας σε επαρχία ή Θεσσαλονίκη που είναι ήρεμη ζωή και είναι στεριά, παρά σε νησί. Αν πάλι θες όπως και να έχει να πας σε νησί, θα πρότεινα Κρήτη. Πολύ καλοί άνθρωποι, φιλόξενοι, τρομερό καλοκαίρι και γενικά άλλο μέρος, άλλος πολιτισμός-παιδεία Φίλε μου τα περισσότερα νησιά πάντως είναι από την ελληνική επαρχία πολύ ανώτερα σε βιοτικό επίπεδο καθώς υπάρχουν πολύ περισσότερες δουλειές και περισσότερο χρήμα να κυκλοφορεί. Προφανώς μιλαω για τα μεσαίου μεγέθους νησια και ανω (Κερκυρα-Κως-Ροδος-Συρος-Κεφαλλονια-Λεσβος-Χιος-Σαμος-Κρητη) Λήμνο που είχα έρθει και τον χειμώνα τότε 4 φορές μου άρεσε αρκετά. Για αναπληρωτές πχ είναι ωραία η φάση γιατί γίνονται παρεάκια εύκολα. Το σκέφτομαι για του χρόνου να την δηλώσω γιατί δίνει και διπλά μόρια. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2021 από Backpacker
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, Backpacker είπε Ρε συ πολυ γενικη η ερώτηση. Και η Χαλκιδα σε νησι ειναι στην Ευβοια. Και η Κρητη νησι ειναι και το Καστελοριζο το ιδιο. Κάθε περίπτωση διαφέρει. Εγώ πρόπερσι έζησα ένα χρόνο Μυτιλήνη δουλεύοντας στο προσφυγικό και κάνοντας παράλληλα και το ΕΠΠΑΙΚ και πέρασα τέλεια. Αν δεν ειχα αλλες υποχρεωσεις δεν θα ειχα θεμα να μεινω 2-3 χρονια. Πολύ ωραία ζωή το νησί εκείνο το χειμώνα καθώς το προσφυγικό ήταν πολύ ακόμα πολύ έντονο με αποτέλεσμα εκτός των στάνταρ φοιτητών που σπουδάζουν στο νησί να έχει και εκατοντάδες νέους που δούλευαν σε ΜΚΟ και ήταν 4-5 νύχτες τη βδομάδα έξω. Γενικά αν δεν μας πεις τι δουλειες μπορεις να κανεις και τι ακριβως ψάχνεις απάντηση δεν θα παρεις. Φίλε μου τα περισσότερα νησιά πάντως είναι από την ελληνική επαρχία πολύ ανώτερα σε βιοτικό επίπεδο καθώς υπάρχουν πολύ περισσότερες δουλειές και περισσότερο χρήμα να κυκλοφορεί. Προφανώς μιλαω για τα μεσαίου μεγέθους νησια και ανω (Κερκυρα-Κως-Ροδος-Συρος-Κεφαλλονια-Λεσβος-Χιος-Σαμος-Κρητη) Λήμνο που είχα έρθει και τον χειμώνα τότε 4 φορές μου άρεσε αρκετά. Για αναπληρωτές πχ είναι ωραία η φάση γιατί γίνονται παρεάκια εύκολα. Το σκέφτομαι για του χρόνου να την δηλώσω γιατί δίνει και διπλά μόρια. Επιτρεψέ μου να διαφωνήσω. Από τα μέρη που παρέθεσες μόνο η Κρήτη, η ρόδος και η κέρκυρα, άντε και η Σύρος είναι σε ανώτατο βιοτικό επίπεδο. Τα υπόλοιπα μέρη έχουν επηρεαστεί από το μεταναστευτικό/προσφυγικό ενώ η νοοτροπία των ανθρώπων δεν είναι και η καλύτερη. Η θεία μου που κάθεται στη Λέσβο, μου λέει τα χειρότερα για τους ανθρώπους και γενικά δεν ε΄ναι ότι καλύτερο. Γενικά τα νησία του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχουν κακή νοοτροπία, έχουν πολύ στρατό και το βιοτικό επίπεδο δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση Ελλάδα και δη Ευρώπη. Νησιά χωρίς τουρισμο, ειδικά η Λέσβος έχει πάρα πολύ ανεργία καθώς έχω φίλους από εκεί και μου τα λένε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα