Kaikai9 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα. Πέρασα στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών του απθ και αναρωτιόμουν αν κατά την διάρκεια της φοίτησης μου θα χρειαστώ ένα καλο laptop ή γενικότερα δεν χρησιμοποιείται ;
tasos30 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Στο πολιτικών που ήμουν εγώ πάντως μετάνιωσα που δεν πήρα σταθερό. Πήρα και γω λάπτοπ γιατί "φοιτητής είσαι θα χρειάζεται" και κατέληξα να το χω μόνιμα στη πρίζα και γενικά να το χρησιμοποιώ σα σταθερό.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ θα πρότεινα σταθερό υπολογιστή, τούμπανο για να αντέχει σχεδιαστικά προγράμματα. Ιδανικά κι ένα λάπτοπ για εργασίες/διαβάσματα στη σχολή. Αν τώρα έχεις να πάρεις λάπτοπ των 1500€ για τα συνδυάσεις, έχει καλώς αλλά ζόρικο...
pi314 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άν το θέμα λάπτοπ είναι εργαλείο για την δουλειά σου (για μένα είναι) και δεν το χρειάζεσαι μόνο σαν διασκέδαση μόνο (δηλ. youtube, fb κτλ) που χρειάζονται και αυτά, ναι κατά την γνώμη μου αξίζει να επενδύσεις κάτι παραπάνω χρηματικά για να αγοράσεις κάτι αξιόπιστο και να αντέχει σε χρήση... Δεν ξέρω τι προγράμματα χρησιμοποιούν οι μηχανολόγοι... Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2021 από pi314
acomaedo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, Kaikai9 είπε Καλησπέρα. Πέρασα στο τμήμα μηχανολόγων μηχανικών του απθ και αναρωτιόμουν αν κατά την διάρκεια της φοίτησης μου θα χρειαστώ ένα καλο laptop ή γενικότερα δεν χρησιμοποιείται ; Πάρε κάτι που θα αντέχει η τσέπη σου και θα είναι ικανό για σουίτες γραφείου (ώστε να γράφεις τις εργασίες σου) και οριακά για να τρέχει κάποιο σχεδιαστικό σε 2D. Στα πρώτα δύο-τρία χρόνια δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω. Μετά όταν αποφασίσεις τομέα και κατεύθυνση βλέπεις τις ανάγκες σου, μην πετάξεις ένα κάρο λεφτά τώρα!
Kaikai9 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, acomaedo είπε Πάρε κάτι που θα αντέχει η τσέπη σου και θα είναι ικανό για σουίτες γραφείου (ώστε να γράφεις τις εργασίες σου) και οριακά για να τρέχει κάποιο σχεδιαστικό σε 2D. Στα πρώτα δύο-τρία χρόνια δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω. Μετά όταν αποφασίσεις τομέα και κατεύθυνση βλέπεις τις ανάγκες σου, μην πετάξεις ένα κάρο λεφτά τώρα! Σκεφτόμουν να πάρω το MacBook Pro για το οποίο έχω ακούσει γενικά θετικά σχόλια όσων αφορά την ταχύτητα αλλά το μόνο που φοβάμαι είναι η συμβατότητα με διάφορε προγραμματα
Skywalker333 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, Kaikai9 είπε Σκεφτόμουν να πάρω το MacBook Pro για το οποίο έχω ακούσει γενικά θετικά σχόλια όσων αφορά την ταχύτητα αλλά το μόνο που φοβάμαι είναι η συμβατότητα με διάφορε προγραμματα 12 χρονια στη κατασκευη κ σχεδον σε ολα τα γραφεια εχουμε Mac. τα περισσότερα σχεδιαστικα προγραμματα τρεχουν κ εκει κ ισως τρεχουν κ καλυτερα σε καποιες περιπτωσεις. Απο εκει κ περα, πολιτικος μηχανικος εχει αρκετα πιο ελαφρια προγραμματα σχεδιασμου αποτι αρχιτεκτωνας ή διακοσμητης γιατι η συντριπτικη πλοιοψηφία δεν ασχολείται με 3D modeling, αν και πλεον λογο BIM αναγκαζονται και αυτοι να εξελιχθουν λιγακι. Στη σχολη δεν ξερω πλεον τι κανουν αλλα αν ηταν οπως πριν 15 χρονια, χερακι κ αγιος ο θεος στην αρχη (πεταμενα λεφτα σε ραπιδογραφους κ μακετες αβερτα κ δε θα τα ξαναπιασεις ποτε ). Αλλα δε νομιζω οτι χρειαζεται να παρεις κατι υπερβολικο για αυτη τη σχολη. ενα laptop μεσης ισχυος θα σε καλυψει αν παρεις τη σχολη σου σοβαρα κ την βγαλεις στα χρονια της. Αν απο την αλλη την κανεις 7+ χρονια, ε τοτε μπορει να χρειαστει να ξαναπαρεις προς το τελος Περαν αυτου, εγω εβγαλα τη σχολη με laptop. Τεραστια ευκολια σε σχεση με desktop. Πηγαινα κ εκανα δουλεια κ σχεδιο στη βιβλιοθηκη, αλληλοβοηθούσαμε ο ενας τον άλλο με συμφοιτητες και κοιτουσαμε τα σχεδια μεταξυ μας και βρισκαμε λαθη κ δίναμε συμβουλές, σκαγαμε ολοημερα σε ενα σπιτι 3-4 ατομα κ καναμε εργασιες παρεα. κ αυτα πριν 15 χρονια. 1
Kaikai9 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε 12 χρονια στη κατασκευη κ σχεδον σε ολα τα γραφεια εχουμε Mac. τα περισσότερα σχεδιαστικα προγραμματα τρεχουν κ εκει κ ισως τρεχουν κ καλυτερα σε καποιες περιπτωσεις. Απο εκει κ περα, πολιτικος μηχανικος εχει αρκετα πιο ελαφρια προγραμματα σχεδιασμου αποτι αρχιτεκτωνας ή διακοσμητης γιατι η συντριπτικη πλοιοψηφία δεν ασχολείται με 3D modeling, αν και πλεον λογο BIM αναγκαζονται και αυτοι να εξελιχθουν λιγακι. Στη σχολη δεν ξερω πλεον τι κανουν αλλα αν ηταν οπως πριν 15 χρονια, χερακι κ αγιος ο θεος στην αρχη (πεταμενα λεφτα σε ραπιδογραφους κ μακετες αβερτα κ δε θα τα ξαναπιασεις ποτε ). Αλλα δε νομιζω οτι χρειαζεται να παρεις κατι υπερβολικο για αυτη τη σχολη. ενα laptop μεσης ισχυος θα σε καλυψει αν παρεις τη σχολη σου σοβαρα κ την βγαλεις στα χρονια της. Αν απο την αλλη την κανεις 7+ χρονια, ε τοτε μπορει να χρειαστει να ξαναπαρεις προς το τελος Περαν αυτου, εγω εβγαλα τη σχολη με laptop. Τεραστια ευκολια σε σχεση με desktop. Πηγαινα κ εκανα δουλεια κ σχεδιο στη βιβλιοθηκη, αλληλοβοηθούσαμε ο ενας τον άλλο με συμφοιτητες και κοιτουσαμε τα σχεδια μεταξυ μας και βρισκαμε λαθη κ δίναμε συμβουλές, σκαγαμε ολοημερα σε ενα σπιτι 3-4 ατομα κ καναμε εργασιες παρεα. κ αυτα πριν 15 χρονια. Δηλαδή ένα MacBook Pro με 8gb/256gb θεωρείτε ότι θα με υπερκαλύψει ; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 είσαι έτοιμος να πάρεις ένα μηχανάκι κοντά στο 1500 με αυτά τα μεγέθη.... Βρες ένα laptop με Windows λειτουργικο και αν θες πάση θυσία εμπειρία unix πέρασε ένα linux, βρε συ. Καλά χρυσά τα mac πανάκριβα όμως χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο
Skywalker333 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Kaikai9 είπε Δηλαδή ένα MacBook Pro με 8gb/256gb θεωρείτε ότι θα με υπερκαλύψει ; 256 σκληρος ειναι υπερβολικα λιγος, δε φτανει ουτε για αστειο. τα 8gb ειναι θεωρητικα οκ (αν κ ορισμενα 3d programs θελουν πολυ ram. αν ειναι 8, δες το laptop να εχει δυνατοτητα επεκτασης στο μελλον με 2η 8αρα ή να μπορεις στο μελλον να αλλαξεις την 8αρα με 16αρα. αλλα προς θεου μη παρεις 13" laptop, θα βγαλεις τα ματια σου σε σχεδιο. 15" minimum. ναι ειναι μεγαλυτερο το βαρος αλλα σχεδιο σε 13" απλα δε γινεται. προσωπικα θα ελεγα να δεις ενα dell που ειναι τρομερα αξιοπιστα αλλα αρκετα πιο φθηνα, εγω τετοιο εχω εδω και πολλα χρονια για το προσωπικο μου και Mac στο γραφειο. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2021 από Skywalker333
DrKo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, Kaikai9 είπε Δηλαδή ένα MacBook Pro με 8gb/256gb θεωρείτε ότι θα με υπερκαλύψει ; Ναι. Θα σε καλύψει για αρκετά χρόνια και όχι μόνο 3-4 όπως τα περισσότερα, μη Apple μηχανήματα. Εάν αντέχεις οικονομικά, κάνε το βήμα και πάρε το, μην ακούς "πάρε Windows" και "στα ίδια λεφτά βρίσκεις άλλα". Δεν βρίσκεις άλλα. Εάν βάλεις κάτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλα (και όχι μόνο οθόνη ή σκληρό ή ή ή, όλα, από trackpad και πληκτρολόγιο μέχρι οτιδήποτε υπάρχει πάνω στο laptop και ακόμα και το βάρος του laptop), τότε η τιμή των MacBooks είναι μια χαρά. Υ.Γ. Επειδή τα 256GB σκληρός παίζει να είναι όντως λίγα (όπως γράφει και ο από πάνω) αλλά και επειδή το MacBook με παραπάνω σκληρό κοστίζει, σκέψου να πάρεις εξωτερικό. Πλέον είναι πολύ μικροί σε μέγεθος αλλά αρκετά μεγάλοι σε χωριτηκότητα.
onelonelystar Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) φυσικά θα χρειαστείς υπολογιστή (εργασίες/google πως αλλιως?) Τι budget έχεις? Αν πάρεις mac, έχε υπόψιν σου ότι δεν μπορείς να βρεις σπασμένα προγράμματα με την ίδια ευκολία όπως στα windows. Και εγώ θα πρότεινα laptop, το παίρνεις και πας σε συμφοιτητή να δουλέψετε μαζί. Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2021 από onelonelystar
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, DrKo είπε μην ακούς "πάρε Windows" και "στα ίδια λεφτά βρίσκεις άλλα". Δεν βρίσκεις άλλα. Εάν βάλεις κάτω τα τεχνικά χαρακτηριστικά όλα (και όχι μόνο οθόνη ή σκληρό ή ή ή, όλα, από trackpad και πληκτρολόγιο μέχρι οτιδήποτε υπάρχει πάνω στο laptop και ακόμα και το βάρος του laptop), τότε η τιμή των MacBooks είναι μια χαρά ένα παράδειγμα θα ήταν χρήσιμο
Kaikai9 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, onelonelystar είπε φυσικά θα χρειαστείς υπολογιστή (εργασίες/google πως αλλιως?) Τι budget έχεις? Αν πάρεις mac, έχε υπόψιν σου ότι δεν μπορείς να βρεις σπασμένα προγράμματα με την ίδια ευκολία όπως στα windows. Και εγώ θα πρότεινα laptop, το παίρνεις και πας σε συμφοιτητή να δουλέψετε μαζί. Γύρω στα 1500€
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα