Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

πλησιαζει η κυκλοφορια του καινουργιου Battlefield. Σε προηγουμενο post μου 6 μηνες πριν μου ειχαν προταθει τα εξης:

10850K

μια καλή Z490 μητρική

32 GB DDR4 3600 C18

Για καρτα γραφικων σκεφτομαι 3060 ti  πχ αυτη https://www.skroutz.gr/s/30398246/Inno-3D-GeForce-RTX-3060-Ti-8GB-Twin-X2-OC-LHR-N306T2-08D6X-119032DH.html

Θα ειμαι οκ με αυτα; Εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο; Θα χρειαστω νεας τεχνολογιας μονιτορ για g sync κτλ;  Αξιζει; Εχω DELL U2413

Δημοσ.
Spoiler

Σοβαρά, μόλις είδα τον τίτλο γονάτισα και ξεκίνησα τις μετάνοιες, νόμιζα πως ήρθε η 2α παρουσία έτσι που το είπες

Στο θέμα σου.

Ανέφερε για αρχή το budget σου.

Στα ~410 ευρώ που κάνει ο 10850k νομίζω είναι αρκετά προτιμότερο να πας σε 5800x που έχει φτάσει στα ~370.

Οι παραπάνω πυρήνες του 10850k σου είναι αδιάφοροι, με τον 5800x θα πιάσεις καλύτερη μητρική στα ίδια χρήματα, pcie 4, πολύ πιο δυνατό single core και στα περισσότερα παιχνίδια νομίζω καλύτερες επιδόσεις (εφόσον μιλάμε για 1080p).

Για την οθόνη, εξαρτάται από εσένα. Εξαρτάται από το τι εμπειρία θες να έχεις. Να μεγαλώσεις ιντσες; Να πάρεις curved; Μεγαλύτερη ανάλυση; Συχνότητα; Είναι καθαρά θέμα γούστου.

Ξεκίνα με ένα καλό pc και βλέπεις στην πορεία ανα δεν σε καλύπτει

• Like 3
Δημοσ.

Budget 2000. Δεν εχω παρει ποτε AMD. Θα με βολευε αν μπορούσα να τα πάρω απο ένα κατάστημα για να γίει και η συναρμολόγηση σωστα. Ισως να εβαζε και καποια υδροψυξη;

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, tzic είπε

Budget 2000. Δεν εχω παρει ποτε AMD. Θα με βολευε αν μπορούσα να τα πάρω απο ένα κατάστημα για να γίει και η συναρμολόγηση σωστα. Ισως να εβαζε και καποια υδροψυξη;

Η πρώτη φορά, δεν θα πονέσει, πίστεψε με.

Σου έφτιαξα μια πρόταση από kavatza. 3060ti δεν έχει διαθέσιμη, οπότε σε περίπτωση που παραγγείλεις από εκεί, κάρτα θα αγοράσεις ξεχωριστά και θα την κουμπώσεις μόνος σου.

Δοκίμασα να κάνω παρόμοια σύνθεση από cosmodata μα έβγαινε αρκετά πιο ακριβά.  Δυστυχώς το kavatza αυτή την στιγμή δεν έχει τον 10850k και θα ήθελα να σου κάνω αντίστοιχη πρόταση με τον 10850k. Μπορείς αν θες να κοιτάξεις μαγαζιά που σε βολεύουν και να δοκιμάσεις να δεις εκεί παρόμοια σύνθεση αλλάζοντας επεξεργαστή (σε 10850k) και μητρική (σε z490).

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις τα κομμάτια και να σου κάνει την σύνθεση κάποιος τεχνικός / μαγαζί, με το ανάλογο κόστος φυσικά, κερδίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επιλογή από μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων.

Το budget σου είναι αρκετά μεγάλο και δεν χρειάζεται να κάνεις τσιγγουνιές. Μπορείς πολύ εύκολα να το κατεβάσεις ή ανεβάσεις τροποποιόντας την σύνθεση. Αλλάζοντας πχ τον 970 evo με ένα Kingston A2000 εξοικονομείς 50ευρώ.

Αν χρειάζεσαι κάποια διευκρίνηση το λες

kavatza.PNG.a033c61ae64668677f13bf69bbea5d4c.PNG

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Ωραίος τίτλος! 😁

10 ώρες πριν, nickol-us είπε

Σου έφτιαξα μια πρόταση από kavatza. 3060ti δεν έχει διαθέσιμη, οπότε σε περίπτωση που παραγγείλεις από εκεί, κάρτα θα αγοράσεις ξεχωριστά και θα την κουμπώσεις μόνος σου.

Δοκίμασα να κάνω παρόμοια σύνθεση από cosmodata μα έβγαινε αρκετά πιο ακριβά.  Δυστυχώς το kavatza αυτή την στιγμή δεν έχει τον 10850k και θα ήθελα να σου κάνω αντίστοιχη πρόταση με τον 10850k. Μπορείς αν θες να κοιτάξεις μαγαζιά που σε βολεύουν και να δοκιμάσεις να δεις εκεί παρόμοια σύνθεση αλλάζοντας επεξεργαστή (σε 10850k) και μητρική (σε z490).

Πάντα υπάρχει η δυνατότητα να παραγγείλεις τα κομμάτια και να σου κάνει την σύνθεση κάποιος τεχνικός / μαγαζί, με το ανάλογο κόστος φυσικά, κερδίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την επιλογή από μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων.

Το budget σου είναι αρκετά μεγάλο και δεν χρειάζεται να κάνεις τσιγγουνιές. Μπορείς πολύ εύκολα να το κατεβάσεις ή ανεβάσεις τροποποιόντας την σύνθεση. Αλλάζοντας πχ τον 970 evo με ένα Kingston A2000 εξοικονομείς 50ευρώ.

Ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου. Με αυτο το set up και την 3060ti θα εχω smooth εμπειρια στα επομενα games? Antialising, υψηλα frame rate κτλ; Αυτο ειναι που θελω βασικα. Ενα καλο μονιτορ με g sync θα κανει διαφορά ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tzic είπε

Ευχαριστω πολυ για τον κοπο σου. Με αυτο το set up και την 3060ti θα εχω smooth εμπειρια στα επομενα games? Antialising, υψηλα frame rate κτλ; Αυτο ειναι που θελω βασικα. Ενα καλο μονιτορ με g sync θα κανει διαφορά ή όχι;

Είναι πάρα πολύ δυνατό το setup δεν νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα. Σν έχει νόημα να αλλάξεις κάτι είναι να βάλεις καλύτερη gpu και να κόψεις από αλλού μα με τις σημερινές τιμές αυτό είναι δύσκολο.

Τώρα για το μόνιτορ, δεν ξέρω γιατί έχεις "κολλήσει" στο gsync. Εύκολα μπορείς να βρεις συγκριτικά, ακόμη και στο YouTube για τις διαφορές που έχει. Είπα ξανά, αν αξίζει είναι υποκειμενικό και πόσο θέλεις να βελτιώσεις την εμπειρία χρήσης. Γενικότερα θα έλεγα ότι έχει νόημα να πας σε καλύτερο (gaming;) μόνιτορ.

Για gsync, freesync

https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=g+sync+vs+vsync+

Ενδεικτικά για 5800x +3060 ti

https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=5800x+3060+ti

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
16 ώρες πριν, tzic είπε

Ναι θα γινει χαμός και κοντευω 50

Καταρχην ενα μπραβο στον Νικολα για την υπομονη του ( το εχω και γω κατα καιρους , αναλογως πως θα ξυπνησω και αν μου τη βιδωσει καποιος).

Κατα 2ον , τι 50 ; ηλικια ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, tzic είπε

σε αυτο το κουτι αν βαλεις και το 360 ψυγειο μπροστα θα χρειαστεις ανεμιστηρα δωματιου κολλητα στο πλαι στο κουτι,ειναι μικρο και δεν θα μπορει να διωχνει αποτελεσματικα τον ζεστο αερα  ακομα και με αρκετα φαν μεσα ,240αρι της ιδιας μαρκας πανω θα το βαλεις.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, tzic είπε

Καλησπερα,

πλησιαζει η κυκλοφορια του καινουργιου Battlefield. Σε προηγουμενο post μου 6 μηνες πριν μου ειχαν προταθει τα εξης:

10850K

μια καλή Z490 μητρική

32 GB DDR4 3600 C18

Για καρτα γραφικων σκεφτομαι 3060 ti  πχ αυτη https://www.skroutz.gr/s/30398246/Inno-3D-GeForce-RTX-3060-Ti-8GB-Twin-X2-OC-LHR-N306T2-08D6X-119032DH.html

Θα ειμαι οκ με αυτα; Εχετε να προτεινετε κατι διαφορετικο; Θα χρειαστω νεας τεχνολογιας μονιτορ για g sync κτλ;  Αξιζει; Εχω DELL U2413

Υπαρχει παντα και η εναλλακτικη λυση των gaming laptops (μενουν και ρεστα...), το ξερω οτι δεν ειναι το ιδιο ισχυρα (και αναβαθμισιμα CPU & GPU-wise) με τα σταθερα συστηματα, ομως ειναι φορητα...

Laptop HP Omen 15-EN1001NV (AMD Ryzen 7-5800H/16GB/1 TB SSD/Nvidia GeForce RTX 3070) | Public

MSI Katana GF66 11UG-062 15.6"FHD i7-11800H RTX 3070 16GB RAM 512GB SSD nOS Buy (computeruniverse.net)

Intel Core i9-10850K @ 3.60GHz vs AMD Ryzen 7 5800H vs Intel Core i7-11800H @ 2.30GHz [cpubenchmark.net] by PassMark Software

στο single-thread (gaming) περνανε ακομα και τον i9-10850K... 

Και εγω σε σταθερο θα πηγαινα (με τον 5800X) αν δεν υπηρχε αναγκη / ενδεχομενο μετακινησης, ομως καλο ειναι να γνωριζεις ολες τις εναλλακτικες δεδομενου της καταστασης με τις τιμες στις GPU...

Επεξ/σία από kostis76
  • Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kostis76 είπε

Υπαρχει παντα και η εναλλακτικη λυση των gaming laptops (μενουν και ρεστα...), το ξερω οτι δεν ειναι το ιδιο ισχυρα (και αναβαθμισιμα CPU & GPU-wise) με τα σταθερα συστηματα, ομως ειναι φορητα...

Laptop HP Omen 15-EN1001NV (AMD Ryzen 7-5800H/16GB/1 TB SSD/Nvidia GeForce RTX 3070) | Public

MSI Katana GF66 11UG-062 15.6"FHD i7-11800H RTX 3070 16GB RAM 512GB SSD nOS Buy (computeruniverse.net)

Intel Core i9-10850K @ 3.60GHz vs AMD Ryzen 7 5800H vs Intel Core i7-11800H @ 2.30GHz [cpubenchmark.net] by PassMark Software

Και εγω σε σταθερο θα πηγαινα (με τον 5800X) αν δεν υπηρχε αναγκη / ενδεχομενο μετακινησης, ομως καλο ειναι να γνωριζεις ολες τις εναλλακτικες δεδομενου της καταστασης με τις τιμες στις GPU...

Υπάρχουν και κονσόλες αρκετά καλές πλέον για ένα παιχνίδι +4Κ ΤV και αρκετά ρέστα.

• Like 2
Δημοσ.
23 ώρες πριν, ICE-T είπε

Υπάρχουν και κονσόλες αρκετά καλές πλέον για ένα παιχνίδι +4Κ ΤV και αρκετά ρέστα.

Καλησπερα, εχω συνηθισει τοσα χρονια με το ποντικι & το keyboard ειναι αδυνατον να πιασω το χειριστηριο κονσολας

Στις 1/9/2021 στις 3:23 ΜΜ, kostis76 είπε

Ουτε και το LaPTOP με εξυπηρετει. Θελω μεγαλες οθονες (2)

Στις 1/9/2021 στις 11:39 ΠΜ, triplex1 είπε

Καταρχην ενα μπραβο στον Νικολα για την υπομονη του ( το εχω και γω κατα καιρους , αναλογως πως θα ξυπνησω και αν μου τη βιδωσει καποιος).

Κατα 2ον , τι 50 ; ηλικια ;

50 ναι ηλικια

Στις 31/8/2021 στις 10:29 ΜΜ, nickol-us είπε

Θα καταληξω μαλλον καπου εδω.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, tzic είπε

Καλησπερα, εχω συνηθισει τοσα χρονια με το ποντικι & το keyboard ειναι αδυνατον να πιασω το χειριστηριο κονσολας

Για εμένα το ανάποδο...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...