Basilhs23___ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Έχω μια συνταγή για φάρμακα η οποία έληξε.... Είχε εκδοθεί σε μια εξαμηνιαία συνταγή που μου έβγαλε ο γιατρός. Γνώριζα πως η συνταγή λήγει όταν περάσει η ημερομηνία και ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να την εκτελέσει. Όταν είχα ρωτήσει τον γιατρό για το θέμα αυτός μου είπε ότι κανονικά οι συνταγές αυτές έχουν μια τυπική ημερομηνία ισχύος αλλά δεν λήγουν παρα μόνο αν περάσουν και οι 6 μήνες οπότε η συνταγή φαίνεται μέσα στο σύστημα ως μη εκτελεσμένη. Έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό το θέμα με την λήξη των συνταγων;
SB_1957 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 57 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Έχω μια συνταγή για φάρμακα η οποία έληξε.... Είχε εκδοθεί σε μια εξαμηνιαία συνταγή που μου έβγαλε ο γιατρός. Γνώριζα πως η συνταγή λήγει όταν περάσει η ημερομηνία και ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να την εκτελέσει. Όταν είχα ρωτήσει τον γιατρό για το θέμα αυτός μου είπε ότι κανονικά οι συνταγές αυτές έχουν μια τυπική ημερομηνία ισχύος αλλά δεν λήγουν παρα μόνο αν περάσουν και οι 6 μήνες οπότε η συνταγή φαίνεται μέσα στο σύστημα ως μη εκτελεσμένη. Έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό το θέμα με την λήξη των συνταγων; Σε παρόμοια περίπτωση που ρώτησα το φαρμακείο μου είπαν ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί! Αλλά στην τελευταία εξάμηνη συνταγή είδα ότι η κάθε συνταγή είχε ημερομηνία εκτέλεσης ανά μήνα, αλλά ημερομηνία λήξης ήταν στο τέλος του εξαμήνου, και άρα δεν υπήρχε θέμα. Δηλαδή η κάθε συνταγή ναι μεν δεν μπορούσε να εκτελεστεί πιο πριν, αλλά ίσχυε μέχρι τη λήξη του εξαμήνου. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από SB_1957 2
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Ακριβώς αυτό που είπες στο τέλος ρωτάω αν μπορώ δηλαδή να εκτελεσω κάποια μετά την ημερομηνία λήξεως αλλά πριν την παρέλευση του εξαμήνου που ληγει η τελευταία.
Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 2 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Έχω μια συνταγή για φάρμακα η οποία έληξε.... Είχε εκδοθεί σε μια εξαμηνιαία συνταγή που μου έβγαλε ο γιατρός. Γνώριζα πως η συνταγή λήγει όταν περάσει η ημερομηνία και ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να την εκτελέσει. Όταν είχα ρωτήσει τον γιατρό για το θέμα αυτός μου είπε ότι κανονικά οι συνταγές αυτές έχουν μια τυπική ημερομηνία ισχύος αλλά δεν λήγουν παρα μόνο αν περάσουν και οι 6 μήνες οπότε η συνταγή φαίνεται μέσα στο σύστημα ως μη εκτελεσμένη. Έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό το θέμα με την λήξη των συνταγων; Γιατί δεν κάνεις ένα τηλεφώνημα στον φαρμακοποιό σου? Ότι και να σου πει ο γιατρός σου ή εμείς, μόνο ο φαρμακοποιός μπορεί να ελέγξει αν το σύστημα τον αφήνει να την εκτελέσει ή όχι. 1
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 59 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Γιατί δεν κάνεις ένα τηλεφώνημα στον φαρμακοποιό σου? Ότι και να σου πει ο γιατρός σου ή εμείς, μόνο ο φαρμακοποιός μπορεί να ελέγξει αν το σύστημα τον αφήνει να την εκτελέσει ή όχι. Θα πάω έτσι κι αλλιώς στο φαρμακείο να δω τι θα μου πει, απλά είπα να κάνω μια ερώτηση και εδώ 😁
SB_1957 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Ακριβώς αυτό που είπες στο τέλος ρωτάω αν μπορώ δηλαδή να εκτελεσω κάποια μετά την ημερομηνία λήξεως αλλά πριν την παρέλευση του εξαμήνου που ληγει η τελευταία. Αν η συνταγή έχει ημερομηνία λήξης δεν μπορείς μετά τη λήξη. Αν όμως έχει ημερομηνία λήξης στο τέλος του εξαμήνου μπορείς. Δες λοιπόν πότε λήγει η συγκεκριμένη συνταγή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα