lazos21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 καλησπέρα αυτή την χρονική στιγμή ποιο θεωρείται ως ιδανικότερο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό γενικά στον τομέα της εκπαίδευσης; η ειδική αγωγή θεωρείται είναι κορεσμένη;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 για μόρια ειδικη αγωγη & διαπολιτισμική εκπαίδευση. τι ειδικότητα εισαι? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Λάζο, η ειδική αγωγή δεν είναι κάτι απλό. Οι περισσότεροι πάνε για να είναι αναπληρωτές, αλλά πιστεψε με , είναι τελείως διαφορετικό το τι θα συναντήσεις ακόμα και αν κάνεις το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Αντέχεις, να βλέπεις παιδάκια που θέλουν μια ειδική φροντίδα και μάθηση, να κάνουν εμετούς, να χτυπάνε, να τα κάνουν πάνω τους κλπ? Εγώ δεν λεω οτι αυτα τα παιδια δεν ειναι ισα με εμας, ή δεν πρεπει να ειναι οπως εμεις. Απλα πρεπει να αντεχεις και καποια πραγματα για να τα κανεις. Ακομα και σε παραλληλη εκπαιδευση να εισαι, μπορει να πετυχεις παρομοια περιπτωση και να πρεπει να την αντιμετωπίσεις με το καλύτερο τρόπο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lazos21 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 18 ώρες πριν, velociraptoras είπε για μόρια ειδικη αγωγη & διαπολιτισμική εκπαίδευση. τι ειδικότητα εισαι? τελειόφοιτος παιδαγωγικού τμηματος. μόρια όλα τα μεταπτυχιακά δίνουν απλά ρώτησα για κάτι πιο συγκεκριμένο αν έχετε κατα νου εξ αποστάσεως διότι δεν είναι πολλά και η κύπρος ίσως φαίνεται σαν μονόδρομος. 10 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Λάζο, η ειδική αγωγή δεν είναι κάτι απλό. Οι περισσότεροι πάνε για να είναι αναπληρωτές, αλλά πιστεψε με , είναι τελείως διαφορετικό το τι θα συναντήσεις ακόμα και αν κάνεις το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Αντέχεις, να βλέπεις παιδάκια που θέλουν μια ειδική φροντίδα και μάθηση, να κάνουν εμετούς, να χτυπάνε, να τα κάνουν πάνω τους κλπ? Εγώ δεν λεω οτι αυτα τα παιδια δεν ειναι ισα με εμας, ή δεν πρεπει να ειναι οπως εμεις. Απλα πρεπει να αντεχεις και καποια πραγματα για να τα κανεις. Ακομα και σε παραλληλη εκπαιδευση να εισαι, μπορει να πετυχεις παρομοια περιπτωση και να πρεπει να την αντιμετωπίσεις με το καλύτερο τρόπο. τα έχω σκεφτεί όλα αυτά και έχεις δίκιο. Ενας λόγος σιγουρα είναι και ο επαγγελματικός αφου πουλάει περισσότερο και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο ακόμα(!). Θεωρώ πως θα μπορούσα να ανταπεξέλθω με τις γνώσεις που θα αποκομίσω αν και σίγουρα δεν θα ήταν και η πρώτη μου επιλογή αν δεν υπήρχε αυτή η ζήτηση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Backpacker Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Η ειδική αγωγή ειναι υπερκορεσμένη αλλά δεν εχει και κάτι άλλο. Διαπολιτισμική δεν σου δίνει προς το παρόν κατι έξτρα καθώς δεν υπάρχουν ξεχωριστοι πίνακες οπως υπάρχουν στην ειδικη αγωγή. Παίρνεις απλά τα 20 μορια δλδ. Αν στο μελλον βεβαια φτιαχτουν ξεχωριστοι πινακες (το σκεφτοταν ο Γαβρογλου τοτε που ηταν το προσφυγικο στα χάι του) θα φανεί πολύ χρήσιμο και θα σου δίνει ενα αβαντάζ εναντι των υπολοίπων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 38 λεπτά πριν, Backpacker είπε Η ειδική αγωγή ειναι υπερκορεσμένη αλλά δεν εχει και κάτι άλλο. Διαπολιτισμική δεν σου δίνει προς το παρόν κατι έξτρα καθώς δεν υπάρχουν ξεχωριστοι πίνακες οπως υπάρχουν στην ειδικη αγωγή. Παίρνεις απλά τα 20 μορια δλδ. Αν στο μελλον βεβαια φτιαχτουν ξεχωριστοι πινακες (το σκεφτοταν ο Γαβρογλου τοτε που ηταν το προσφυγικο στα χάι του) θα φανεί πολύ χρήσιμο και θα σου δίνει ενα αβαντάζ εναντι των υπολοίπων. 20 ΜΌΡΙΑ παίρνεις με το οποιοδήπτοε μεταπτυχιακό απλα δεν ανοιγεις αλλο πινακα κατηγορίας. Καλύτερα να κανει ενα σεμιναριο στην Ειδική, αλλά όπως τόνισα και παραπάνω δεν είναι εύκολη δουλειά. Αυτά τα παιδιά θέλουν προσοχή, υπομονή και το πιο σημαντικό έναν άνθρωπο δίπλα τους να αισθάνονται τη πραγματική βοήθεια. Θεωρώ όταν θα σκάσει η φούσκα με την Ειδική αγωγή, τότε μερικοί θα τρέχουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 31/8/2021 στις 10:15 ΜΜ, airtrelomike13 είπε Λάζο, η ειδική αγωγή δεν είναι κάτι απλό. Οι περισσότεροι πάνε για να είναι αναπληρωτές, αλλά πιστεψε με , είναι τελείως διαφορετικό το τι θα συναντήσεις ακόμα και αν κάνεις το μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή. Αντέχεις, να βλέπεις παιδάκια που θέλουν μια ειδική φροντίδα και μάθηση, να κάνουν εμετούς, να χτυπάνε, να τα κάνουν πάνω τους κλπ? Εγώ δεν λεω οτι αυτα τα παιδια δεν ειναι ισα με εμας, ή δεν πρεπει να ειναι οπως εμεις. Απλα πρεπει να αντεχεις και καποια πραγματα για να τα κανεις. Ακομα και σε παραλληλη εκπαιδευση να εισαι, μπορει να πετυχεις παρομοια περιπτωση και να πρεπει να την αντιμετωπίσεις με το καλύτερο τρόπο. Καλά τις συντριπτικά περισσότερες φορές εργάζεσαι με παιδάκια με ελαφρά μαθησιακά θέματα, δυσλεξίες, ελαφρά νοητική στέρηση, διάσπαση προσοχής, άντε και κάναν χαλαρό αυτισμό. Τα παιδιά που αναφέρεσαι πηγαίνουν σε ειδικό σχολείο και έχουν ειδικό βοηθητικό προσωπικό για τα όσα αναφέρεις. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου 2021 από Μακιαβέλλι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Μακιαβέλλι είπε Καλά τις συντριπτικά περισσότερες φορές εργάζεσαι με παιδάκια με ελαφρά μαθησιακά θέματα, δυσλεξίες, ελαφρά νοητική στέρηση, διάσπαση προσοχής, άντε και κάναν χαλαρό αυτισμό. Τα παιδιά που αναφέρεσαι πηγαίνουν σε ειδικό σχολείο και έχουν ειδικό βοηθητικό προσωπικό για τα όσα αναφέρεις. στα ειδικά σχολεία παίρνουν και δασκαλους από το πίνακα Γενικής. Επίσης στο πρώτο σκέλος κανεις εν μέρει λαθος. Ναι μεν ισχύουν αυτά που λες, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Υπάρχει η παράλληλη εκπαίδευση και γενικά πχ η ξαδέρφη μου που είχε έρυσι ένα παιδάκι τη χτυπούσε και δεν μπορούσε να πει τιποτα. ΑΥτα ολα στο γενικό σχολείο. Έχω ακούσει διάφορα περιστατικά αλλά καλύτερα να μη τα αναφέρω εδώ. Αν δεν υπήρχε η ειδική αγωγή, οι πίνακες της γενικής σε ολες τις ειδικότητες δεν θα ξεκολλούσαν ΠΟΤΕ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε στα ειδικά σχολεία παίρνουν και δασκαλους από το πίνακα Γενικής. Επίσης στο πρώτο σκέλος κανεις εν μέρει λαθος. Ναι μεν ισχύουν αυτά που λες, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Υπάρχει η παράλληλη εκπαίδευση και γενικά πχ η ξαδέρφη μου που είχε έρυσι ένα παιδάκι τη χτυπούσε και δεν μπορούσε να πει τιποτα. ΑΥτα ολα στο γενικό σχολείο. Έχω ακούσει διάφορα περιστατικά αλλά καλύτερα να μη τα αναφέρω εδώ. Αν δεν υπήρχε η ειδική αγωγή, οι πίνακες της γενικής σε ολες τις ειδικότητες δεν θα ξεκολλούσαν ΠΟΤΕ Αλήθεια τώρα; Ακόμα και στην παράλληλη στήριξη το χειρότερο που έχω ακούσει είναι ένα παιδί να αρνουνταν να μπει στην τάξη. Μιλάς για παιδαγωγό ή νηπιαγωγό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Μακιαβέλλι είπε Αλήθεια τώρα; Ακόμα και στην παράλληλη στήριξη το χειρότερο που έχω ακούσει είναι ένα παιδί να αρνουνταν να μπει στην τάξη. Μιλάς για παιδαγωγό ή νηπιαγωγό; παιδαγωγό/δασκαλο. Γιατι σου φαινεται περιεργο? Μα και μονος σου το ειπες. υπηρχε παιδι που αρνουνταν να μπει στη ταξη. Ειδες που επιβεβαιωνοντα τα λεγομενα μου οτι δεν ειναι ευκολη δουλεια? Άρα παμε ολοι στο πινακα Ειδικης αγωγής, για τα μορια, για τη προυπηρεσια και ας εχουμε τετοια περιστατικα. Προσωπικα δεν θα τα σηκωνα γι αυτο αν κανω κατι τετοιο θα το κανω υπο σεμιναριακης μορφης που και παλι θα το σκεφτω. Ασε που τα 8000 ευρω εινια πεταμενα λεφτα για μεταπτυχιακο στην ειικη αγωγη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, airtrelomike13 είπε παιδαγωγό/δασκαλο. Γιατι σου φαινεται περιεργο? Μα και μονος σου το ειπες. υπηρχε παιδι που αρνουνταν να μπει στη ταξη. Ειδες που επιβεβαιωνοντα τα λεγομενα μου οτι δεν ειναι ευκολη δουλεια? Άρα παμε ολοι στο πινακα Ειδικης αγωγής, για τα μορια, για τη προυπηρεσια και ας εχουμε τετοια περιστατικα. Προσωπικα δεν θα τα σηκωνα γι αυτο αν κανω κατι τετοιο θα το κανω υπο σεμιναριακης μορφης που και παλι θα το σκεφτω. Ασε που τα 8000 ευρω εινια πεταμενα λεφτα για μεταπτυχιακο στην ειικη αγωγη Ε αν αρνείται να μπει στην τάξη παίρνεις τηλ τον γονιό του να έρθει να το πάρει (όπως και έγινε). Δεν το παίρνεις σηκωτο. No biggie. Μακάρι και στη δική μου δουλειά να λυνόταν έτσι οι δυσκολίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Ε αν αρνείται να μπει στην τάξη παίρνεις τηλ τον γονιό του να έρθει να το πάρει (όπως και έγινε). Δεν το παίρνεις σηκωτο. No biggie. Μακάρι και στη δική μου δουλειά να λυνόταν έτσι οι δυσκολίες. ΦΙΛΕ οπως και να το κανεις αυτες οι περιπτωσεις ειναι προβλημα και χρειαζεται οντως καποιο ειδικο παιδαγωγο. Σε καμια περιπτωση δεν το σωζει ενα μαστερ στην ειδικη αγωγη. Γι αυτο υπαρχουν οι ψυχολογοι, οι λογοθεραπευτες, και οι προπτυχιακοι παιδαγωγικου ειδικης αγωγης για να μπορουν αυτα τα παιδια να τα βοηθανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Μακιαβέλλι Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ΦΙΛΕ οπως και να το κανεις αυτες οι περιπτωσεις ειναι προβλημα και χρειαζεται οντως καποιο ειδικο παιδαγωγο. Σε καμια περιπτωση δεν το σωζει ενα μαστερ στην ειδικη αγωγη. Γι αυτο υπαρχουν οι ψυχολογοι, οι λογοθεραπευτες, και οι προπτυχιακοι παιδαγωγικου ειδικης αγωγης για να μπορουν αυτα τα παιδια να τα βοηθανε Ακριβώς. Αυτό το παιδάκι δεν χρειάζεται ειδικό παιδαγωγό, χρειάζεται ψυχολόγο. Δεν έχει να κάνει με την ικανότητα του παιδαγωγού ή την ακαδημαϊκή του πορεία, είναι αλλού αντικειμένου και απαιτείται άλλη εξειδίκευση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Μακιαβέλλι είπε Ακριβώς. Αυτό το παιδάκι δεν χρειάζεται ειδικό παιδαγωγό, χρειάζεται ψυχολόγο. Δεν έχει να κάνει με την ικανότητα του παιδαγωγού ή την ακαδημαϊκή του πορεία, είναι αλλού αντικειμένου και απαιτείται άλλη εξειδίκευση. Στα σχολεία αυτή τη στιγμή πρέπει να υπάρχουν ψυχολογοι, νοσηλευτές, κοινωνικοι λειτουργοι, και λογοθεραπευτες. Κακως υπαρχουν τοσοι αναπληρωτες δασκαλοι κλπ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lilith19 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2021 20 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Αλήθεια τώρα; Ακόμα και στην παράλληλη στήριξη το χειρότερο που έχω ακούσει είναι ένα παιδί να αρνουνταν να μπει στην τάξη. Μιλάς για παιδαγωγό ή νηπιαγωγό; Μαθητής που το μόνο του πρόβλημα είναι ότι δεν μπαίνει στην τάξη, δεν υπάρχει περίπτωση να λάβει έγκριση για παράλληλη στήριξη. Η διάγνωση γίνεται σε συγκεκριμένες δημόσιες δομές και αφορά μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, είτε αυτές επικεντρώνονται στον μαθησιακό, είτε στον συναισθηματικό, είτε στον κοινωνικοενταξιακό τομέα. Ο ειδικός παιδαγωγός εκπαιδεύεται σε αυτούς ακριβώς τους τομείς γι'αυτό και προσλαμβάνεται στην παράλληλη στήριξη και όχι ο ψυχολόγος ή ο κοινωνικός λειτουργός. Οι ειδικότητες αυτές πλαισιώνουν την υποστήριξη του μαθητή αλλά δεν είναι ειδικοί παιδαγωγοί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα