Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, MariosX είπε

Προβλήμα δικό σου που αναλαμβάνεις τέτοιες εργασίες.

Ξανά επισημάνω, δεν έχω ζητήσει πουθενά τέτοιες υπηρεσίες.

Ζητάω μόνο τήρηση βιβλιών, Ε3 με υπογραφή του λογιστή. 

Για αυτές τις δουλειές πληρώνεται και πρέπει να έχει και την ευθύνη.

Αν δεν σου αρεσεί η δουλειά σου, σήκω φύγε γιατί αν σε αυτή την ζωή κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν πάντα σφαλιάρα θα τρως

Τα έχεις μπερδέψει λίγο. οι αναστολές, το μητρώο πραγματικών δικαιούχων κλπ είναι υπηρεσίες που άπτονται του λογιστή. Συν όλα τα άλλα τα άσχετα, που δεν είναι του θέματος μας.

Δεν ζητάς βέβαια μόνο αυτά. Ζητάς τήρηση βιβλίων, Περιοδικές ΦΠΑ, υποβολή Μ.Υ.Φ. (για τις οποίες δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για κάποιον λόγο), Ε3, Ε1 και αν προκύπτει κάποια υποχρέωση φαντάζομαι ότι θα ήθελες ο λογιστής σου να σε ενημερώνει. 

Εγώ καταλαβαίνω ότι θέλεις να βάζει την υπογραφή του και το θεωρώ δικαίωμα σου, ξεκαθάρισε του το και συζητήστε το, δεν νομίζω να έχει κάποιο θέμα, περισσότερο από συνήθεια θα έβαλε εσένα και γιατί είναι η πρακτική, Ούτε πολύπλοκα βιβλία έχεις φαντάζομαι, ούτε απογραφές κάνεις, ούτε τίποτα τεράστια βιβλία παγίων και αποσβέσεων. Αν δεν τα βρείτε βρες κάποιον άλλο λογιστή. Και αν το θεωρείς τόσο σημαντικό να υπάρχει η υπογραφή σου ας κάνει μια τροποποιητική εντός της προθεσμίας.

Επεξ/σία από Conan2046
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 5/9/2021 στις 5:01 ΜΜ, MariosX είπε

Το παραδείγμα σου είναι άκυρο. Τα ξεχασμένα τιμολόγια φαίνονται στο σύστημα.

Τα ξεχασμενα τιμολογια φαινονται στο συστημα απο 3 εως 18 μηνες αφου παρελθει η ημερομηνια δηλωσης τους στο ΦΠΑ για παραδειγμα. Δηλαδη αν δεν μου φερεις τιμολογιο του Ιανουαριου του 2020 εγω θα το μαθω 31 Μαιου του 2021....

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Τα έχεις μπερδέψει λίγο. οι αναστολές, το μητρώο πραγματικών δικαιούχων κλπ είναι υπηρεσίες που άπτονται του λογιστή. Συν όλα τα άλλα τα άσχετα, που δεν είναι του θέματος μας.

Δεν ζητάς βέβαια μόνο αυτά. Ζητάς τήρηση βιβλίων, Περιοδικές ΦΠΑ, υποβολή Μ.Υ.Φ. (για τις οποίες δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για κάποιον λόγο), Ε3, Ε1 και αν προκύπτει κάποια υποχρέωση φαντάζομαι ότι θα ήθελες ο λογιστής σου να σε ενημερώνει. 

Εγώ καταλαβαίνω ότι θέλεις να βάζει την υπογραφή του και το θεωρώ δικαίωμα σου, ξεκαθάρισε του το και συζητήστε το, δεν νομίζω να έχει κάποιο θέμα, περισσότερο από συνήθεια θα έβαλε εσένα και γιατί είναι η πρακτική, Ούτε πολύπλοκα βιβλία έχεις φαντάζομαι, ούτε απογραφές κάνεις, ούτε τίποτα τεράστια βιβλία παγίων και αποσβέσεων. Αν δεν τα βρείτε βρες κάποιον άλλο λογιστή. Και αν το θεωρείς τόσο σημαντικό να υπάρχει η υπογραφή σου ας κάνει μια τροποποιητική εντός της προθεσμίας.

Υπάρχει εξουσιοδότηση για ΜΥΦ, είναι σε αυτή που γράφει Κ.Β.Σ. Δεν θυμάμαι ακριβώς τον τίτλο αλλά αν πας στις εξουσιοδοτήσεις και κανείς αναζήτηση για Κ.Β.Σ. θα το βρεις. 

7 λεπτά πριν, Herald είπε

Τα ξεχασμενα τιμολογια φαινονται στο συστημα απο 3 εως 18 μηνες αφου παρελθει η ημερομηνια δηλωσης τους στο ΦΠΑ για παραδειγμα. Δηλαδη αν δεν μου φερεις τιμολογιο του Ιανουαριου του 2020 εγω θα το μαθω 31 Μαιου του 2021....

Και γιατί είναι πρόβλημα σου αυτό? Ο πελάτης σου έκανε βλακεία αυτός θα την πληρώσει

Δημοσ.
12 ώρες πριν, MariosX είπε

Γιατί πουλάτε μερικοί το παραμύθι ότι φτάσαμε στον 9ο μήνα του χρόνου και θέλετε και πληρωμή να περάσετε και τα προηγούμενα τιμολόγια των προηγούμενων μηνών για να έχετε εικόνα και ζητάτε +200€.

Γιατί;

Αφού τα Τρίμηνα έχουν κλείσει, έχουν σταλθει τα τιμολόγια στην εφορία. Κι άλλη βρώμα;

Απλα εισαι άσχετος αδερφε. Μην το συνεχιζεις. Κατηγορείς κοσμο για πραγματικα που νομιζεις ότι λειτουργούν αυτοματα αλλα δεν λειτουργούν. 

Το τριμηνο εκλεισε ε? Αρα στο Ε3 ποιος θα τα στείλει τα τρίμηνα που θεωρεις οτι κλείσανε? Θα πάνε μονα τους? Στις ΜΥΦ ποιος θα τα στειλει? Και εκει μονα τους θα πανε? Στις εκαντοταδες αλλες πλατφόρμες που μποεει να ανοίξουν και να σου ζητανε μηνιαια εσοδα ποιος θα τα στειλει? 

3 λεπτά πριν, Xdanger είπε

Και γιατί είναι πρόβλημα σου αυτό? Ο πελάτης σου έκανε βλακεία αυτός θα την πληρώσει

Δεν ειπα οτι ειναι προβλημα, απλα το παλικαρι νομιζει οτι φαινονται εγκαιρως. 

4 ώρες πριν, MariosX είπε

Μιλάς πολύ γενικευμένα.

Υπάρχουμε και εμείς που ξέρουμε να μπαίνουμε και να βγάζουμε μόνοι μας ΕΦΚΑ, Πιστοποιητικα και άλλα πολλά.

Καμία φορά καλό είναι να ανοίγουμε και το λεξιλόγιο να βλέπουμε τι σημαίνουν μερικά πράγματα, από το Wikipedia:

"Ένας λογιστής είναι ο άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά με τη λογιστική, η οποία μετράει, αποκαλύπτει ή διασφαλίζει εκείνες τις οικονομικές πληροφορίες που βοηθούν τους διευθυντές, τους επενδυτές, τις φορολογικές αρχές και άλλους να αποφασίζουν σχετικά με την κατανομή των πόρων"

Εγώ αυτό ακριβώς τον θέλω τον λογιστή με ενδιαφέρουν μόνο και μόνο οι οικονομικές πληροφορίες, τήρηση βιβλίων και Ε3.

Δεν ζήτησα ποτέ Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και ότι άλλη παπατζα έχει πετάξει ο καθένας εδώ μέσα για να δικαιολογήσει τι τους θέλει τους κωδικούς. Και αν προσφέρετε έξτρα υπηρεσίες του στυλ να φτιάχνετε άυλες συνταγογραφήσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο τότε έχετε ξέφυγει τελείως από το επάγγελμα σας και αυτό ξεκάθαρα είναι δικό σας πρόβλημα.

Εγώ θεωρώ, πως με τις εξουσιοδοτήσεις για την τήρηση βιβλίων μια χαρά σας κάνουν οι εξουσιοδοτήσεις. Εγώ πιστεύω πως θα πονάει ο ποπος σας που θα φαίνεται το όνομα σας για οποια αλλαγή θα κάνετε.

Όσο για τον κώδικα σου, πήγαινε παίξε Playmobil καλύτερα

Αν το θεωρείς τόσο εύκολο, πήγαινε καντό. 

Πρόσεξε όμως πολλές πλατφορμές χρησιμοπιούν εξειδικευμένους ελέγχους όπου δεν έχεις προσβάση να τα πειράξεις αυτά ακόμα και ο Administrator της πλαφορμάς να είσαι, γιατί πολύ απλά το να πειράξεις τα συγκεκριμένα αρχεία θέλουν δικαίωματα Root ή System Administrator και πολλές πλατφορμές για shared hosting δεν τα δίνουν και μερικά logs σε πλατφορμές τις έχουν με κωδικοποιησείς όπως CRC32, MD5, SHA

Ω ναι οριστέ μου ήρθε ένα παραδείγμα για να μην λέτε, πολλές φορές δίνω στον πελάτη επιλογή  5 ή 10 ή 50 ή 1000 ή 200€ το μήνα για φιλοξένια της ιστοσελίδας του. Πολλοί πάνε με τα 5€ όπου τους έχω ξεκαθαρίσει στο συμβολαίο δεν προσφέρω καμία υποστίριξη και δεν φέρω ουδεμία ευθύνη αν η ιστοσελίδα  δεν θα φαίνεται ή σύρναινε ή θα χάνει παραγγελίες. Του επισήμανω εφόσον κανεί αυτή την επιλογή όπως στρώσει έτσι θα κοιμηθεί. Και επιλέγουν την επιλογή των 5€, παραπονιούντε και τους στέλνω για απάντηση τους Όρους Συνεργασίας του Συμβολαίου που υπέγραψε και δεν μπορεί να πει τίποτα και αυτά τα αποδεικνύω εγγραφός.

Η διαφορά μου είναι πως εγώ είμαι από μπροστά ξεκάθαρος και έχω ξεκάθαρη την θέση μου όχι οπως εσείς που δεν θέλετε να φαίνεστε πουθενά χρησιμοπιόντας τους κωδικούς μας και να ψάχνεστε να βρίσκετε δικαιολογίες για μη υπαρκτές υπηρεσίες που δεν θα μπείτε στον κόπο να προσφέρετε.

Συνεχιζεις και γραφεις χαζομάρες λογω αγνοιας. Καταρχας, για το Ε3 οι κωδικοί λογιστη ειναι υποχρεωτικοι. Μονο σε μικρες ατομικες επιχειρησεις με κατω απο 100.000 τζιρο μπορεις να στειλεις με κωδικους πελατη. Αρα γενικα, ακυρα αυτα που λες. Προφανως οι περισσοτεροι πελατες σε ένα λογιστηριο εχουν πανω απο 100.000 τζίρο και τους στελνω τη δηλωση με την υπογραφη μου. Αυτο δεν αλλαζει το γεγονος οτι χρειαζομαι τους κωδικούς τους. 

ΥΓ1. Βασικα σε ολους στελνω με την υπογραφή μου. Δεν υπαρχει καποια ευθύνη που αναλαμβανω. Εχω υποχρεωση να δηλώσω σωστα αυτά που μου εχεις δωσει, αν δεν μου έχεις δωσει παραστατικα δικο σου θεμα. 

28 λεπτά πριν, Conan2046 είπε

Να σε ρωτησω ρε συνάδελφε γιατι δεν ειμαι σιγουρος, αν και κατα 99% η απαντηση ειναι οχι. Επιβεβαιωση στοιχείων γινεται χωρις τους κωδικους του πελατη? Η καθε χρονο θα τους ψαχνουμε γιανα κανουμε τη δηλωση? 

Ολες οι εργασιες στο business support γινονται με εξουσιοδότηση? Απο οσο ξέρω οχι. Θες κωδικούς πελατη

Στο supportemployees? Παλι οχι

Επιλογή κλασης, επιστροφες, συμψηφισμοι, εκκαθαρισεις κλπα στον εφκα? Παλι κωδικοί πελατη. 

Θα υπαρχουν και δεκαδες αλλα που ξεχναω... 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Herald είπε

Να σε ρωτησω ρε συνάδελφε γιατι δεν ειμαι σιγουρος, αν και κατα 99% η απαντηση ειναι οχι. Επιβεβαιωση στοιχείων γινεται χωρις τους κωδικους του πελατη? Η καθε χρονο θα τους ψαχνουμε γιανα κανουμε τη δηλωση? 

Ολες οι εργασιες στο business support γινονται με εξουσιοδότηση? Απο οσο ξέρω οχι. Θες κωδικούς πελατη

Στο supportemployees? Παλι οχι

Επιλογή κλασης, επιστροφες, συμψηφισμοι, εκκαθαρισεις κλπα στον εφκα? Παλι κωδικοί πελατη. 

Θα υπαρχουν και δεκαδες αλλα που ξεχναω... 

Γίνεται επιβεβαίωση κανονικά, είχα κάνει πριν λίγες μέρες. Εντάξει σπάνια φαντάζομαι θα κάνει κάποιος Ε1 με εξουσιοδότηση αλλά γίνεται.

Μην το ψάχνεις, ένα σωρό εργασίες(σχετικές με το αντικείμενο μας πάντα)  χρειάζονται κωδικούς taxis και δεν υπάρχει η δυνατότητα εξουσιοδότησης, δεν υπάρχει περίπτωση επιχειρηματίας να μην τους δώσει.

Δημοσ.

@Conan2046 και @Herald κάθεστε ακόμα και απαντάτε σοβαρά στις κουταμάρες; Απορώ με την υπομονή σας, σιγά μην βγάλετε άκρη. Εδώ δεν μας καταλαβαίνει το ΟΕΕ, θα νιώσει ο μέσος -άσχετος- χρήστης του insomnia; 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Herald είπε

Μονο σε μικρες ατομικες επιχειρησεις με κατω απο 100.000 τζιρο μπορεις να στειλεις με κωδικους πελατη. Αρα γενικα, ακυρα αυτα που λες.

Το λες και μόνος σου.

Που είναι χαζομάρα; 

Μια χαρά τα στέλνετε με υπογραφή, username και password του πελάτη σας αν και εφόσον αν ο τζίρος 100.000 το Ε3.

Και πολοι από εσάς το κάνετε. 

Μας κοροϊδεύεις μπροστά στο μάτια μας;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Vlad27 είπε

@Conan2046 και @Herald κάθεστε ακόμα και απαντάτε σοβαρά στις κουταμάρες; Απορώ με την υπομονή σας, σιγά μην βγάλετε άκρη. Εδώ δεν μας καταλαβαίνει το ΟΕΕ, θα νιώσει ο μέσος -άσχετος- χρήστης του insomnia; 

Αγνοώ τις προσβολές για το επάγγελμα και κάνω μια κουβέντα, δεν το θεωρώ κακό, οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα άλλωστε για το μπάχαλο που επικρατεί χρόνια τώρα με τις υποχρεώσεις, προθεσμίες και προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, MariosX είπε

Το λες και μόνος σου.

Που είναι χαζομάρα; 

Μια χαρά τα στέλνετε με υπογραφή, username και password του πελάτη σας αν και εφόσον αν ο τζίρος 100.000 το Ε3.

Και πολοι από εσάς το κάνετε. 

Μας κοροϊδεύεις μπροστά στο μάτια μας;

Χαζομάρα είναι το ότι επειδή το κάνει ο λογιστής σου, λες ότι το κάνουν όλοι οι λογιστές. Μπερδεύεις το γεγονός ότι θέλουμε κωδικούς του πελάτη με το ότι τους θέλουμε για να στείλουμε το Ε3 με τους κωδικούς του. Σου εξηγώ ότι αυτό γίνεται μόνο σε όσους έχουν κάτω από 100.000 τζίρο, το οποίο τουλάχιστον ότι αφορά τους δικούς μου πελάτες, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

Προφανώς και εγώ έχω στείλει Ε3 με κωδικούς πελάτη και υπάρχουν πολλοί λόγοι τους οποίους δεν γνωρίζεις και άρα δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη. Πάντως κανένας από αυτούς τους λόγους δεν ήταν για να μην αναλάβω την ευθύνη.

Φέτος για παράδειγμα το ΟΕΕ δεν με συμπεριέλαβε στην λίστα των γραφείων για να μπορώ να στείλω δηλώσεις. Άρα μέχρι να επικοινώνησω μαζί και τους και να το διορθώσουν δεν μπορούσα να στείλω με το ΑΦΜ μου, οπότε σε κάποιους πελάτες που βιαζόντουσαν έστειλα με τους κωδικούς τους.

19 λεπτά πριν, Vlad27 είπε

Λίγα τα λόγια σου για το Ο.Ε.Ε. :P 

Πάντως πέρα από την πλακά, αμά είμασταν αντίστοιχοι του ΔΣΑ νομίζω θα είχε βαρέσει λουκέτο το κράτος. Θα τους πηγαίναμε τρενάκι. Μιλάμε τώρα εφορίες να κάνουν 6 μήνες για μια έναρξη, να είναι 3 μήνες με γεμάτα τα email (άρα δεν μπορούσα να τους στείλω email) και κατεβασμένα τηλέφωνα, όπως και φυσικά να μην δέχονται επισκέψεις. Οι πελάτες φυσικά μόνιμα εκνευρισμένοι και το φταίξιμο σε εμένα.

Αλλά από τον Ιούνιο άλλαξα τροπάριο. Όποιος θέλει πάρε δώσε με την εφορία ας πάρει τηλέφωνο μόνο τους. Το να χάνω εγώ 3-4 ώρες καθημερινά περιμένοντας στο ακουστικό δυστηχώς δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μου

Επεξ/σία από Herald
  • Like 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Herald είπε

Χαζομάρα είναι το ότι επειδή το κάνει ο λογιστής σου, λες ότι το κάνουν όλοι οι λογιστές. Μπερδεύεις το γεγονός ότι θέλουμε κωδικούς του πελάτη με το ότι τους θέλουμε για να στείλουμε το Ε3 με τους κωδικούς του. Σου εξηγώ ότι αυτό γίνεται μόνο σε όσους έχουν κάτω από 100.000 τζίρο, το οποίο τουλάχιστον ότι αφορά τους δικούς μου πελάτες, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.

Προφανώς και εγώ έχω στείλει Ε3 με κωδικούς πελάτη και υπάρχουν πολλοί λόγοι τους οποίους δεν γνωρίζεις και άρα δεν μπορείς να εκφέρεις άποψη. Πάντως κανένας από αυτούς τους λόγους δεν ήταν για να μην αναλάβω την ευθύνη.

Φέτος για παράδειγμα το ΟΕΕ δεν με συμπεριέλαβε στην λίστα των γραφείων για να μπορώ να στείλω δηλώσεις. Άρα μέχρι να επικοινώνησω μαζί και τους και να το διορθώσουν δεν μπορούσα να στείλω με το ΑΦΜ μου, οπότε σε κάποιους πελάτες που βιαζόντουσαν έστειλα με τους κωδικούς τους.

Λίγα τα λόγια σου για το Ο.Ε.Ε. :P 

Πάντως πέρα από την πλακά, αμά είμασταν αντίστοιχοι του ΔΣΑ νομίζω θα είχε βαρέσει λουκέτο το κράτος. Θα τους πηγαίναμε τρενάκι. Μιλάμε τώρα εφορίες να κάνουν 6 μήνες για μια έναρξη, να είναι 3 μήνες με γεμάτα τα email (άρα δεν μπορούσα να τους στείλω email) και κατεβασμένα τηλέφωνα, όπως και φυσικά να μην δέχονται επισκέψεις. Οι πελάτες φυσικά μόνιμα εκνευρισμένοι και το φταίξιμο σε εμένα.

Αλλά από τον Ιούνιο άλλαξα τροπάριο. Όποιος θέλει πάρε δώσε με την εφορία ας πάρει τηλέφωνο μόνο τους. Το να χάνω εγώ 3-4 ώρες καθημερινά περιμένοντας στο ακουστικό δυστηχώς δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες μου

Για να κάνεις Ενάρξη μιας επιχείρησης πληρώνεσαι, αρμοδιότητα σου είναι και να πέρνεις και τηλέφωνο εφόσον αναλαμβάνεις την έναρξη της επίχειρησης και σιγά την διαδικασία. Για αυτό παίρνετε 150€+ για να κατάθεσετε κάποια χαρτιά στην αρμοδία ΔΟΥ, σιγά τα αυγά. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MariosX είπε

Για να κάνεις Ενάρξη μιας επιχείρησης πληρώνεσαι, αρμοδιότητα σου είναι και να πέρνεις και τηλέφωνο εφόσον αναλαμβάνεις την έναρξη της επίχειρησης και σιγά την διαδικασία. Για αυτό παίρνετε 150€+ για να κατάθεσετε κάποια χαρτιά στην αρμοδία ΔΟΥ, σιγά τα αυγά. 

Την αμοιβή όπως καταλαβαίνεις δεν την ορίζεις εσύ, αλλά εγώ. Σε άλλους δεν χρεώνω τίποτα για την έναρξη, σε άλλους χρεώνω 500€ (καταστατικά / γεμη κλπα). Το να πρέπει όμως να είμαι στην γραμμή 4 ώρες την ημέρα για μια βδομάδα για να το σηκώσει η εφορία καταλαβαίνεις ότι δεν θα στο χρεώσω 150€. Τα 150€ ή όσα σου ζητήσω τέλοσπαντων είναι για την γνώση μου στο να σου συμπληρώσω τα απαραίτητα έντυπα και να σου ζητήσω τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και να πάω στην εφορία μια επίσκεψη και να τελειώνω.

Άντε θα δοκιμάσω να πάρω και τηλέφωνο μια μέρα για 1-2 ώρες. Από εκεί και πέρα η μου πληρώνεις πλήρη μεροκάματο για να είμαι επί ώρες στο τηλέφωνο ή το κάνεις μόνος σου.

Αμά είναι σιγά την διαδικάσια τότε γιατί δεν την κάνεις μόνος σου και να δώσεις στον εαυτό σου τα 150€? Ξέρεις, αυτό είναι που ΠΟΤΕ μου δεν κατάλαβα με άτομα σαν και σένα. Έχεις την ευκαιρία, χώρις κόπο (όπως υποστηρίζεις) να "βγάλεις" ουσιαστικά 150€. Γιατί πας και τα δίνεις σε κάποιον άλλον? :P

Για την ενημέρωση σου, στην ΙΓ' ας πούμε έπρεπε να πας και να περιμένεις από 8 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι, και κάποιες φορές σου λέγανε να ξαναέρθεις την επόμενη το πρωί. Στην ΦΑΕ Αθηνών έπρεπε να πας 3 με 4 τα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ για να γράψεις το  χαρτί σου σε μια λίστα στο βενζινάδικο δίπλα για να καταφέρεις να εξυπηρετηθείς. Ε αμά είναι τόσο απλό, κάντο μόνος σου

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Την αμοιβή όπως καταλαβαίνεις δεν την ορίζεις εσύ, αλλά εγώ. Σε άλλους δεν χρεώνω τίποτα για την έναρξη, σε άλλους χρεώνω 500€ (καταστατικά / γεμη κλπα). Το να πρέπει όμως να είμαι στην γραμμή 4 ώρες την ημέρα για μια βδομάδα για να το σηκώσει η εφορία καταλαβαίνεις ότι δεν θα στο χρεώσω 150€. Τα 150€ ή όσα σου ζητήσω τέλοσπαντων είναι για την γνώση μου στο να σου συμπληρώσω τα απαραίτητα έντυπα και να σου ζητήσω τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και να πάω στην εφορία μια επίσκεψη και να τελειώνω.

Άντε θα δοκιμάσω να πάρω και τηλέφωνο μια μέρα για 1-2 ώρες. Από εκεί και πέρα η μου πληρώνεις πλήρη μεροκάματο για να είμαι επί ώρες στο τηλέφωνο ή το κάνεις μόνος σου.

Αμά είναι σιγά την διαδικάσια τότε γιατί δεν την κάνεις μόνος σου και να δώσεις στον εαυτό σου τα 150€? Ξέρεις, αυτό είναι που ΠΟΤΕ μου δεν κατάλαβα με άτομα σαν και σένα. Έχεις την ευκαιρία, χώρις κόπο (όπως υποστηρίζεις) να "βγάλεις" ουσιαστικά 150€. Γιατί πας και τα δίνεις σε κάποιον άλλον? :P

Για την ενημέρωση σου, στην ΙΓ' ας πούμε έπρεπε να πας και να περιμένεις από 8 το πρωί έως 2:30 το μεσημέρι, και κάποιες φορές σου λέγανε να ξαναέρθεις την επόμενη το πρωί. Στην ΦΑΕ Αθηνών έπρεπε να πας 3 με 4 τα ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ για να γράψεις το  χαρτί σου σε μια λίστα στο βενζινάδικο δίπλα για να καταφέρεις να εξυπηρετηθείς. Ε αμά είναι τόσο απλό, κάντο μόνος σου

Εισαί πολύ πίσω. 

Πλέον λόγω Πανδημίας είτε τα κάνεις ηλεκτρονικά μέσω email είτε κλείνεις ραντεβού για να πας στην εφορία, αφου αναμένεις 4 ώρες στο τηλέφωνο να στο σηκώσουν.

Την αμοιβή δεν την ορίζεις εσύ αλλά η πιατσά. Έχουμε και άτομα σαν εσένα να μας χαλάνε την πιάτσα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MariosX είπε

Εισαί πολύ πίσω. 

Πλέον λόγω Πανδημίας είτε τα κάνεις ηλεκτρονικά μέσω email είτε κλείνεις ραντεβού για να πας στην εφορία, αφου αναμένεις 4 ώρες στο τηλέφωνο να στο σηκώσουν.

Την αμοιβή δεν την ορίζεις εσύ αλλά η πιατσά. Έχουμε και άτομα σαν εσένα να μας χαλάνε την πιάτσα. 

Ευτυχώς μου άνοιξες τα μάτια.

Στείλε ένα mail στην Δου Χολαργού ρε φιλαράκο γιατί εγώ είμαι μια βδομάδα τώρα και δεν τα καταφέρνω. Γράφει κάτι Κινέζικα quota for this account has been exceeded. Τι κάνω λάθος? :P

Προχθές μου ήρθε και από την πρώην ΙΓ ειδοποίηση ότι όλα τα mail μετά της 28/02/2021 έχουν διαγραφεί, να ξαναστείλουμε. Εκεί τι φάση, τι έκανα λάθος?

Ασέ τις εξυπνάδες για πράματα που δεν γνωρίζεις. Στο είπα και πρίν, αφου το θεωρείς τόσο εύκολο, θα το έκανες μόνος σου, δεν θα πλήρωνες 150€ για να στο κάνει κάποιος άλλος. Προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο

Δημοσ.

Άσχετο αλλά θυμάμαι ότι σαν φοιτητής με άπλετο χρόνο, έφτιαχνα σελίδες με html και αργότερα με joomla. Σιγά τα ωα, δε θα πλήρωνα ποτέ web developer για κάτι τέτοιο. Άσε που από οτι ξέρω οι περισσότεροι δεν ανεβάζουν σωστά τα δεδομένα που τους παρέχονται. Το ξέρω γιατί μου το έχει πει γνωστός γνωστού μου. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...