John_Fistikis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, MariosX είπε Δεν είναι όλα τα επαγγέλματα το ίδιο. Εμείς δεν μένουμε χωρίς εργασία. Αν η Ελλάδα δεν μας κάνει, πολύ απλά βρίσκουμε πελάτες από το εξωτερικό, όπως γίνεται συχνά με τους προγραμματιστές, δλδ B2B και Ενδοκοινοτικές Συναλλαγές. Όσο για την περίπτωση των λογιστών, εγώ θέλω την απάντηση ακόμα και 150€ να δίνω τον μήνα, θέλω να δικαιολογηθεί και ο όγκος εργασίας που προσφέρω για να παίρνει ο λογιστής 150€. Ακόμα και για 50€ για 10-15 τιμολόγια εξόδων, 1-5 τιμολόγια εσόδων μόνο για αυτά τα χρήματα τα θεωρώ πολλά. Δεν βάζω τον λογιστή μου να μου κάνει οποιαδήποτε άλλη εργασία, όπως να μου εκτυπώνει Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας από τον Εργάνη ή τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Αυτά τα έχω μάθει να τα κάνω μόνος μου. Από την μεριά που το βλέπω, λέτε δικαιολογίες γιατί θέλετε να κρύψετε τις λαμόγιες σας και την ανευθυνότητα σας. Ξέρω επίσης ιστορίες από λογιστές οι οποίοι όταν έφτιαχναν το Εκκαθαριστικό, βάζανε δικό τους ΙΒΑΝ και κλέβανε τις επιστροφές φόρου και μετά άντε να αποδείξεις ότι το έκανε ο λογιστής σου. Τέλεια και παύλα. Αρχικά να σου πω οτι τσουβαλιάζεις και γίνεσαι επιθετικός χωρίς λόγο με φράσεις όπως "θέλετε να κρύψετε τις λαμόγιες σας και την ανευθυνότητα σας" αλλά πάμε παρακάτω. Αναφέρεις πως και 50€ τα θεωρείς πολλά και πέφτεις αυτόματα στην κατηγορία που ανέφερα σε προηγούμενο post του ανθρώπου που θα πει ατακα "σιγά 2 τιμολόγια πέρασες γιατί να σου δίνω τόσα;" οπότε "η εμπειρία, η τριβή και η αφοσίωση που έχεις ρίξει για να αποκτήσεις τις συγκεκριμένες γνώσεις" ισχύει μόνο για το δικό σου επάγγελμα και όλα τα άλλα επαγγέλματα αξίζουν όσο τα κοστολογείς εσύ... Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, η πραγματικότητα με λίγα λόγια είναι πως εσύ δίνεις λίγα και απαιτείς πολλά! Τέλεια και παύλα. 3
MariosX Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, John_Fistikis είπε Αρχικά να σου πω οτι τσουβαλιάζεις και γίνεσαι επιθετικός χωρίς λόγο με φράσεις όπως "θέλετε να κρύψετε τις λαμόγιες σας και την ανευθυνότητα σας" αλλά πάμε παρακάτω. Αναφέρεις πως και 50€ τα θεωρείς πολλά και πέφτεις αυτόματα στην κατηγορία που ανέφερα σε προηγούμενο post του ανθρώπου που θα πει ατακα "σιγά 2 τιμολόγια πέρασες γιατί να σου δίνω τόσα;" οπότε "η εμπειρία, η τριβή και η αφοσίωση που έχεις ρίξει για να αποκτήσεις τις συγκεκριμένες γνώσεις" ισχύει μόνο για το δικό σου επάγγελμα και όλα τα άλλα επαγγέλματα αξίζουν όσο τα κοστολογείς εσύ... Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, η πραγματικότητα με λίγα λόγια είναι πως εσύ δίνεις λίγα και απαιτείς πολλά! Τέλεια και παύλα. Πάμε από την αρχή: Πληρώνω 750€ τον χρόνο μόνο για πέρασμα εσόδων, εξόδων και υπογραφή δική μου στο Ε3. Δεν έχω υπηρεσίες σε: - Συμβουλές - Διορθώσεις - Υπηρεσίες Σωσία (ναι τα λέμε κι αυτά που σας σκανε άτομα με ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και σας λένε, σώστε με γιατί ένα εξάμηνο και σκατά και θέλουν φτιαξιμο όλα τα βιβλία τους) - Υπηρεσίες Εργάνη - Πληρωμές σε ΕΦΚΑ Γιατί πολύ απλά τα περισσότερα τα κάνω μόνος μου. Που είναι λοιπόν η χρηστικότητα της εμπειρίας και των γνώσεων του λογιστή; Σου αρέσει δεν σου αρέσει το πέρασμα των τιμολογίων που δίνω είναι δουλειά του 15λεπτου για ολόκληρο 3μηνο και για αυτό πληρώνω 150€. Οπότε ναι, δίνω πολλά σε έναν άνθρωπο 13 ώρες πριν, manolis940 είπε Αν μου φτιάξεις έμενα ένα e-shop και εγώ πάω και ανεβάσω ένα προϊόν για το οποίο πρέπει να προστεθεί μία παράγραφος ακόμη στους όρους του καταστήματος. Εγώ δεν σου ανέφερα ποτέ το προϊόν και ένας κρατικός μηχανισμός μου επιβεβαιβεώνει ένα πρόστιμο. Θα αναλάβεις εσύ την ευθύνη ; Συγνώμη κιόλας αλλά έτσι δεν είσαι καλός επαγγελματίας αλλά κάτι άλλο καλός. Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν έχουμε το ίδιο επάγγελμα και ΔΕΝ λειτουργούμε το ίδιο. Σε ένα συμφωνητικό συνεργασίας, ξεκαθαρίζω πως το περιεχόμενο είναι καθαρά ευθύνη του πελάτη και δεύτερον ο πελάτης μπαίνει με δικό του username και password και 3ον μπορώ να αποδείξω τι ώρα μπήκε, με ποιο username μπήκε, από ποιον υπολογιστή και με τη browser μπήκε. Άρα την ευθύνη την έχει ο πελάτης γιατί τα έκανε με δικό του λογαριασμό. Βλέπεις για αυτό ακριβώς πρέπει να μπαίνει ο λογιστής με δικό του λογαριασμό.
GREGORYMO Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, MariosX είπε Πάμε από την αρχή: Πληρώνω 750€ τον χρόνο μόνο για πέρασμα εσόδων, εξόδων και υπογραφή δική μου στο Ε3. Δεν έχω υπηρεσίες σε: - Συμβουλές - Διορθώσεις - Υπηρεσίες Σωσία (ναι τα λέμε κι αυτά που σας σκανε άτομα με ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και σας λένε, σώστε με γιατί ένα εξάμηνο και σκατά και θέλουν φτιαξιμο όλα τα βιβλία τους) - Υπηρεσίες Εργάνη - Πληρωμές σε ΕΦΚΑ Γιατί πολύ απλά τα περισσότερα τα κάνω μόνος μου. Που είναι λοιπόν η χρηστικότητα της εμπειρίας και των γνώσεων του λογιστή; Σου αρέσει δεν σου αρέσει το πέρασμα των τιμολογίων που δίνω είναι δουλειά του 15λεπτου για ολόκληρο 3μηνο και για αυτό πληρώνω 150€. Οπότε ναι, δίνω πολλά σε έναν άνθρωπο Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν έχουμε το ίδιο επάγγελμα και ΔΕΝ λειτουργούμε το ίδιο. Σε ένα συμφωνητικό συνεργασίας, ξεκαθαρίζω πως το περιεχόμενο είναι καθαρά ευθύνη του πελάτη και δεύτερον ο πελάτης μπαίνει με δικό του username και password και 3ον μπορώ να αποδείξω τι ώρα μπήκε, με ποιο username μπήκε, από ποιον υπολογιστή και με τη browser μπήκε. Άρα την ευθύνη την έχει ο πελάτης γιατί τα έκανε με δικό του λογαριασμό. Βλέπεις για αυτό ακριβώς πρέπει να μπαίνει ο λογιστής με δικό του λογαριασμό. Έτσι που τα λες 750€ είναι πολλά. Αλλά, γιατί δεν βρίσκεις κάποιο άλλο ? Προσφορά και ζήτηση, δεν είναι ?
MariosX Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Έτσι που τα λες 750€ είναι πολλά. Αλλά, γιατί δεν βρίσκεις κάποιο άλλο ? Προσφορά και ζήτηση, δεν είναι ? Γιατί πουλάτε μερικοί το παραμύθι ότι φτάσαμε στον 9ο μήνα του χρόνου και θέλετε και πληρωμή να περάσετε και τα προηγούμενα τιμολόγια των προηγούμενων μηνών για να έχετε εικόνα και ζητάτε +200€. Γιατί; Αφού τα Τρίμηνα έχουν κλείσει, έχουν σταλθει τα τιμολόγια στην εφορία. Κι άλλη βρώμα;
John_Fistikis Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, MariosX είπε Πάμε από την αρχή: Πληρώνω 750€ τον χρόνο μόνο για πέρασμα εσόδων, εξόδων και υπογραφή δική μου στο Ε3. Δεν έχω υπηρεσίες σε: - Συμβουλές - Διορθώσεις - Υπηρεσίες Σωσία (ναι τα λέμε κι αυτά που σας σκανε άτομα με ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ και σας λένε, σώστε με γιατί ένα εξάμηνο και σκατά και θέλουν φτιαξιμο όλα τα βιβλία τους) - Υπηρεσίες Εργάνη - Πληρωμές σε ΕΦΚΑ Γιατί πολύ απλά τα περισσότερα τα κάνω μόνος μου. Που είναι λοιπόν η χρηστικότητα της εμπειρίας και των γνώσεων του λογιστή; Σου αρέσει δεν σου αρέσει το πέρασμα των τιμολογίων που δίνω είναι δουλειά του 15λεπτου για ολόκληρο 3μηνο και για αυτό πληρώνω 150€. Οπότε ναι, δίνω πολλά σε έναν άνθρωπο Ααα οκ τώρα που μου το εξήγησες έτσι το κατάλαβα. Όντως ΟΛΟΙ οι λογιστές είναι παππατζήδες και απατεώνες, κάνουν ένα αχρείαστο επάγγελμα μόνο και μόνο για να παίρνουν πλαγίως όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά από τους πραγματικά επαγγελματίες (όπως για παράδειγμα τους προγραμματιστές). Όντως δεν έχουν καμία χρηστικότητα η εμπειρία και οι γνώσεις τους για κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος σου σε 15 λεπτά. Η πραγματική ερώτηση είναι γιατί δεν ασχολείσαι να περάσεις τα τιμολόγια μόνος σου; 15 λεπτά δουλειά το τρίμηνο είναι και καθάρισες από τους μπαταχτζήδες. 1 1
MariosX Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, John_Fistikis είπε Ααα οκ τώρα που μου το εξήγησες έτσι το κατάλαβα. Όντως ΟΛΟΙ οι λογιστές είναι παππατζήδες και απατεώνες, κάνουν ένα αχρείαστο επάγγελμα μόνο και μόνο για να παίρνουν πλαγίως όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για όσο το δυνατόν λιγότερη δουλειά από τους πραγματικά επαγγελματίες (όπως για παράδειγμα τους προγραμματιστές). Όντως δεν έχουν καμία χρηστικότητα η εμπειρία και οι γνώσεις τους για κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος σου σε 15 λεπτά. Η πραγματική ερώτηση είναι γιατί δεν ασχολείσαι να περάσεις τα τιμολόγια μόνος σου; 15 λεπτά δουλειά το τρίμηνο είναι και καθάρισες από τους μπαταχτζήδες. Ακριβώς! Πες τα Χρυσόστομε!
Xdanger Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2021 Από την στιγμή που ένας λογιστής χρησιμοποιεί τους κωδικούς του πελάτη εννοείται είναι απατεώνας και ο λόγος που τους χρησιμοποιεί είναι για να μην έχει ευθύνη και να πληρώνεται μαύρα. Και καλά κάνει το κράτος και χρειάζεται παντού οι κωδικοί taxis για τα πάντα, ακόμα και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί στην ουσία αυτή είναι ή υπογραφή του. Τώρα αν μερικοί νιώθετε πουτανακια του κράτους από αυτό είναι γιατί έχετε συνδέσει τους δικούς τους κωδικούς taxis με την δουλειά σας. Από την στιγμή που δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για αυτά δεν είναι δουλειά σας και αν δουλευατε με εξουσιοδοτήσεις από την αρχή κανείς δεν θα σας ζητούσε να τα κάνετε.
manolis940 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 33 λεπτά πριν, MariosX είπε Ακριβώς! Πες τα Χρυσόστομε! Ναι πραγματικά κάντο μόνος σου γιατί αυτά που λες ότι κάνεις είναι μία Κυριακή απόγευμα, ενώ snobareis το Δευτέρα πρωί. 19 λεπτά πριν, Xdanger είπε Από την στιγμή που ένας λογιστής χρησιμοποιεί τους κωδικούς του πελάτη εννοείται είναι απατεώνας και ο λόγος που τους χρησιμοποιεί είναι για να μην έχει ευθύνη και να πληρώνεται μαύρα. Και καλά κάνει το κράτος και χρειάζεται παντού οι κωδικοί taxis για τα πάντα, ακόμα και για το πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί στην ουσία αυτή είναι ή υπογραφή του. Τώρα αν μερικοί νιώθετε πουτανακια του κράτους από αυτό είναι γιατί έχετε συνδέσει τους δικούς τους κωδικούς taxis με την δουλειά σας. Από την στιγμή που δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για αυτά δεν είναι δουλειά σας και αν δουλευατε με εξουσιοδοτήσεις από την αρχή κανείς δεν θα σας ζητούσε να τα κάνετε. Άλλος τρομπέτας. Όπως σου είπε κόβει κανονικότατα τα παραστατικά. Πια είναι τα μαύρα λεφτά; Δηλαδή εσύ τι πιστεύεις ότι φοβάμαι το Ελληνικό κράτος μην πάει και κάνει διασταύρωση τις δηλώσεις που έχω καταθέσει σε σχέση με τα παραστατικά που έχω κόψει; Αυτό θα γίνει σε 40 χρόνια από τώρα. Άσε βέβαια που δεν έχει και τόσο νόημα γιατί και τον αριθμό των παραστατικών να ελέγξει εγώ μπορώ στα 50 Ε1 να κόβω 50 παραστατικά με το 10% της πραγματικής αξίας. Κάτι τζιμάνια σαν εσένα είναι εκείνοι που κατασκευάζουν ελεγκτικούς μηχανισμούς . Πάμε τώρα κύριε "βιαστικό συμπέρασμα" και πρόεδρε Λογιστών Ελλάδος να δούμε σε τι μπορείς να κάνεις εξουσιοδότηση: Βλέπεις πουθενά το Α21 για παράδειγμα; Πιστοποιητικά εμβολιασμού και άλλης μορφής πρόσβασης στο gov.gr; Κτηματολόγιο ; Μπα. Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να μπει καν να τυπώσει το Ε9 η βαριέται να κάτσει να ασχοληθεί και προτιμά να δίνει 2€, 5€, 10€, 20€ ανάλογα και πρακτικά ο λογιστής να του παρέχει υπηρεσίες ΚΕΠ όπως τις ονομάζουμε τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν κάνουμε εξουσιοδότηση εν τέλει μόνοι μας εκεί που μπορούμε; Βασικά γιατί βαριόμαστε και 2 όπως είπα, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες δεν θέλουν να συνάψουν ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο ρητά περιγράφει τις ευθύνες τους. Λόγο κόστους αλλά περισσότερο λόγο φόβου. @MariosX Έχω μια λίστα λογιστών σχεδόν σε όλη την επικράτεια που κάθε φορά που συνεργάζομαι μαζί τους μου βγάζουν το λάδι. Πες μου περιοχή να σε συστήσω σε μερικούς έτσι ώστε να μοιράζεστε την τοξικότητα σας. Ειδάλλως για καλό δικό σου και της επιχείρησης σου δέξου ότι δεν ξέρεις την δουλειά που κάνει ο άλλος και θα πληρώσεις γι αυτό ! Αν τόσο πολύ σε καίει μην περιμένεις εδώ να βρεθεί ένας λογιστής να σου πει ότι σου παίρνει πολλά ή κάτι παρεμφερές. Όλοι οι λογιστές μέχρι να αναλάβουμε μία επιχείρηση δεν ξέρουμε τι δουλειά έχει πραγματικά. Οπότε αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να πας με ηρεμία στον λογιστή σου, ή αν είσαι τόσο ευέξαπτος στείλε του ένα email και ρώτα τον γιατί σου ζητάει τόσα χρήματα και γιατί χρειάζεται τους κωδικούς σου. Απ την απάντηση του δες τι κάνει για εσένα και πήγαινε σε ένα άλλο ή άλλους λογιστές και ζήτα προσφορά. Αν όλοι σου ζητάνε περισσότερα λεφτά απ όσα είσαι διατεθειμένος να δώσεις, ευτυχώς ζεις στο κράτος που δεν σε υποχρεώνει να έχεις ακόμη λογιστή σε μικρομεσαία όπως είπαν παραπάνω. Πορέψου μόνος σου και κούνα τους το δάκτυλο αν μπορείς κράτα και τα βιβλία των φίλων σου εσύ με 25€ το μήνα. Να στο κάνω και σε κώδικα να το καταλάβεις ; CURRENT_CHARGE = 750; if(angry){ analysis = sendmail(); } else{ analysis = appointment(); } accountants = Area.getAccountatns(); while(accountant.hasNext()){ proposition.push( accountant.next().getPropotition(analysis); ) } min = CURRENT_CHARGE; while(proposition.hasNext()){ curPropotion = propotition.next(); if(curPropotion < min) min = curPropotion } expectingCost = Me.myBeliefesForSalaryOfAccountant(); if(min < expectingCost){ changeAccountant(min.getAccountant()); } else{ beAnAccountant(); } 2 ώρες πριν, MariosX είπε Εδώ κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν έχουμε το ίδιο επάγγελμα και ΔΕΝ λειτουργούμε το ίδιο. Σε ένα συμφωνητικό συνεργασίας, ξεκαθαρίζω πως το περιεχόμενο είναι καθαρά ευθύνη του πελάτη και δεύτερον ο πελάτης μπαίνει με δικό του username και password και 3ον μπορώ να αποδείξω τι ώρα μπήκε, με ποιο username μπήκε, από ποιον υπολογιστή και με τη browser μπήκε. Άρα την ευθύνη την έχει ο πελάτης γιατί τα έκανε με δικό του λογαριασμό. Βλέπεις για αυτό ακριβώς πρέπει να μπαίνει ο λογιστής με δικό του λογαριασμό. Μπορείς μια χαρά να πειράξεις το Log Files του database και να φαίνεται ότι μία αλλαγή δική σου την έκανε αυτός. Εσύ έφτιαξες το eshop, μπορείς να είσαι δικαστής και δήμιος που είναι ακόμη χειρότερο στην περίπτωση σου. 6
MariosX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, manolis940 είπε Βλέπεις πουθενά το Α21 για παράδειγμα; Πιστοποιητικά εμβολιασμού και άλλης μορφής πρόσβασης στο gov.gr; Κτηματολόγιο ; Μπα. Ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να μπει καν να τυπώσει το Ε9 η βαριέται να κάτσει να ασχοληθεί και προτιμά να δίνει 2€, 5€, 10€, 20€ ανάλογα και πρακτικά ο λογιστής να του παρέχει υπηρεσίες ΚΕΠ όπως τις ονομάζουμε τα τελευταία χρόνια. Γιατί δεν κάνουμε εξουσιοδότηση εν τέλει μόνοι μας εκεί που μπορούμε; Βασικά γιατί βαριόμαστε και 2 όπως είπα, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες δεν θέλουν να συνάψουν ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο ρητά περιγράφει τις ευθύνες τους. Λόγο κόστους αλλά περισσότερο λόγο φόβου. Μιλάς πολύ γενικευμένα. Υπάρχουμε και εμείς που ξέρουμε να μπαίνουμε και να βγάζουμε μόνοι μας ΕΦΚΑ, Πιστοποιητικα και άλλα πολλά. Καμία φορά καλό είναι να ανοίγουμε και το λεξιλόγιο να βλέπουμε τι σημαίνουν μερικά πράγματα, από το Wikipedia: "Ένας λογιστής είναι ο άνθρωπος που ασχολείται επαγγελματικά με τη λογιστική, η οποία μετράει, αποκαλύπτει ή διασφαλίζει εκείνες τις οικονομικές πληροφορίες που βοηθούν τους διευθυντές, τους επενδυτές, τις φορολογικές αρχές και άλλους να αποφασίζουν σχετικά με την κατανομή των πόρων" Εγώ αυτό ακριβώς τον θέλω τον λογιστή με ενδιαφέρουν μόνο και μόνο οι οικονομικές πληροφορίες, τήρηση βιβλίων και Ε3. Δεν ζήτησα ποτέ Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και ότι άλλη παπατζα έχει πετάξει ο καθένας εδώ μέσα για να δικαιολογήσει τι τους θέλει τους κωδικούς. Και αν προσφέρετε έξτρα υπηρεσίες του στυλ να φτιάχνετε άυλες συνταγογραφήσεις και δεν ξέρω εγώ τι άλλο τότε έχετε ξέφυγει τελείως από το επάγγελμα σας και αυτό ξεκάθαρα είναι δικό σας πρόβλημα. Εγώ θεωρώ, πως με τις εξουσιοδοτήσεις για την τήρηση βιβλίων μια χαρά σας κάνουν οι εξουσιοδοτήσεις. Εγώ πιστεύω πως θα πονάει ο ποπος σας που θα φαίνεται το όνομα σας για οποια αλλαγή θα κάνετε. Όσο για τον κώδικα σου, πήγαινε παίξε Playmobil καλύτερα 6 ώρες πριν, manolis940 είπε Μπορείς μια χαρά να πειράξεις το Log Files του database και να φαίνεται ότι μία αλλαγή δική σου την έκανε αυτός. Εσύ έφτιαξες το eshop, μπορείς να είσαι δικαστής και δήμιος που είναι ακόμη χειρότερο στην περίπτωση σου. Αν το θεωρείς τόσο εύκολο, πήγαινε καντό. Πρόσεξε όμως πολλές πλατφορμές χρησιμοπιούν εξειδικευμένους ελέγχους όπου δεν έχεις προσβάση να τα πειράξεις αυτά ακόμα και ο Administrator της πλαφορμάς να είσαι, γιατί πολύ απλά το να πειράξεις τα συγκεκριμένα αρχεία θέλουν δικαίωματα Root ή System Administrator και πολλές πλατφορμές για shared hosting δεν τα δίνουν και μερικά logs σε πλατφορμές τις έχουν με κωδικοποιησείς όπως CRC32, MD5, SHA Ω ναι οριστέ μου ήρθε ένα παραδείγμα για να μην λέτε, πολλές φορές δίνω στον πελάτη επιλογή 5 ή 10 ή 50 ή 1000 ή 200€ το μήνα για φιλοξένια της ιστοσελίδας του. Πολλοί πάνε με τα 5€ όπου τους έχω ξεκαθαρίσει στο συμβολαίο δεν προσφέρω καμία υποστίριξη και δεν φέρω ουδεμία ευθύνη αν η ιστοσελίδα δεν θα φαίνεται ή σύρναινε ή θα χάνει παραγγελίες. Του επισήμανω εφόσον κανεί αυτή την επιλογή όπως στρώσει έτσι θα κοιμηθεί. Και επιλέγουν την επιλογή των 5€, παραπονιούντε και τους στέλνω για απάντηση τους Όρους Συνεργασίας του Συμβολαίου που υπέγραψε και δεν μπορεί να πει τίποτα και αυτά τα αποδεικνύω εγγραφός. Η διαφορά μου είναι πως εγώ είμαι από μπροστά ξεκάθαρος και έχω ξεκάθαρη την θέση μου όχι οπως εσείς που δεν θέλετε να φαίνεστε πουθενά χρησιμοπιόντας τους κωδικούς μας και να ψάχνεστε να βρίσκετε δικαιολογίες για μη υπαρκτές υπηρεσίες που δεν θα μπείτε στον κόπο να προσφέρετε. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2021 από MariosX
Conan2046 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μερικές παρατηρήσεις, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πελάτες και με εξουσιοδοτήσεις να ήθελαν να δουλεύουμε θα μας έδιναν τους κωδικούς για να τις κάνουμε εμείς τις εξουσιοδοτήσεις! Όπως και συμβαίνει βέβαια, σε όσες επιχειρήσεις δουλεύω με εξουσιοδοτήσεις έχω και τους κωδικούς της επιχείρησης. Δεύτερον δεν θα ήταν πρακτικό να μην τους έχουμε, θα θέλουμε να κατεβάσουμε βεβαιώσεις αποδοχών, ασφαλιστικών εισφορών, επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να μπούμε στο Εργάνης για όσους δεν έχουν μητρώο εργοδοτών και θα έπρεπε να το ζητάμε από τους πελάτες μας. Τρίτον αν υποθέσουμε ότι μαζεύω 100 εξουσιοδοτήσεις (τυχαίο νούμερο) για να κάνω αποκλειστικά και μόνο το Ε1-Ε3 σε ιδιώτες και ατομικές επιχειρήσεις. Πρώτον δεν θα έχω πρόσβαση στις Μ.Υ.Φ. δεύτερον τι θα γίνει με όσους του χρόνου δεν έρθουν να κάνουν δήλωση και δεν έχουν άρει την εξουσιοδότηση τους; Θα έχω ευθύνη αν δεν τους υποβάλλω και αν δεν κάθομαι τελευταία στιγμή να κάνω ανακλήσεις; Στο κυρίως θέμα που νομίζω το ξεκίνησε ο ΜariosX γιατί ο λογιστής του στο Ε3 έβαλε ότι έκανε την δήλωση ο Μάριος και όχι ο ίδιος πριν μεταφερθεί στο θέμα των εξουσιοδοτήσεων και στο ότι είμαστε όλοι λαμόγια και στο ότι έπρεπε να χρεώνουμε τις υπηρεσίες μας πολύ χαμηλότερα. Έχει δίκιο στο κομμάτι αυτό, της υπογραφής εννοώ, κανονικά εφ' όσον κάνουμε το Ε3 έπρεπε να βάζουμε και τα στοιχεία μας, αν ήταν και υποχρεωτικό να γίνεται από λογιστή ακόμα καλύτερα, θα ανάγκαζε εμάς να τηρούμε σχολαστικότερα τα βιβλία, θα έλυνε θέματα με "λαμογιές" του στυλ εμένα ο λογιστής μου έκανε την δήλωση και δεν πλήρωσα τίποτα, εσύ γιατί πλήρωσες 5000 ευρώ, θα έλυνε θέματα με όλους αυτούς χωρίς άδεια, (πολλοί δουλεύουν και στην ΑΑΔΕ) που κάνουν δηλώσεις επ' αμοιβή, θα ανάγκαζε και τους πελάτες να είναι σχολαστικότεροι αφού ο λογιστής δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να "μαγειρέψει" τα στοιχεία. Θα μείωνε την φοροδιαφυγή. Αλλά πρακτικά τώρα δεν έχουμε κανέναν λόγο κίνητρο να βάλουμε την υπογραφή μας ειδικά αν δεν είμαστε σίγουροι ότι ο πελάτης μας είναι σωστός. 1
Xdanger Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 @manolis940 Τρομπέτας είσαι και φαίνεσαι και μόλις μας έδειξες το μέσο iq του κάθε λογιστή και τον λόγο για τον οποίο θα πρέπει όλοι να δουλεύουν με εξουσιοδοτήσεις. Πουθενά δεν έγραψα ότι δεν έκοψε απόδειξη στον ts, έγραψα τους κύριους λόγους που κάποιος λογιστής δεν θέλει να δουλέψει με εξουσιοδοτήσεις. Και για να στο μασήσω λίγο παραπάνω για να το καταλάβεις στην περίπτωση του ts είναι για να μην πάρει ευθύνη, σε άλλες περιπτώσεις (πχ φορολογικές δηλώσεις είναι για να τα πάρει μαύρα) Δεύτερον τι μου ανεβάζεις την λίστα εξουσιοδοτήσεων από το taxis, διάβασες καθόλου αυτά που έγραψα? Είπα δεν είναι δική σου δουλειά τα α21 και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και γι'αυτό δεν υπάρχουν εξουσιοδοτήσεις. Αν έχεις τόσα προβλήματα να κατανοήσεις ένα απλό γραπτό κείμενο που έχω γράψει πως περιμένεις να σου εμπιστευτώ να διαβάσεις ΦΕΚ και ΠΟΛ και να τηρήσεις και τα βιβλία της επιχείρησης μου και μάλιστα χωρίς να βάλεις καν υπογραφή για να μην έχεις την ευθύνη? 1
agnostos13 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Τελικά το πρόβλημα είναι που ο λογιστής δεν δέχεται εξουσιοδότηση, παίρνει πολλά ή δεν αναλαμβάνει ευθύνες...γιατί έχω χαθεί με τον πόνο το καθένα...
Herald Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 5/9/2021 στις 1:21 ΜΜ, MariosX είπε Όχι γιατί φοβάμαι τον εαυτό μου στην κατάσταση που είμαι. Είμαι 33, είμαι εξαγριωμένος και με συζητησείς που έχω κάνει με πολλούς διάφορους επαγγελματίες είτε από τον κλάδο μου είτε από άλλους, οι περισσότεροι είναι δυσαρεστιμένοι με τους λογιστές τους και απορώ πάντα γιατί; Τόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος την δουλειά του όπως προβλέπεται; Σαν λογιστής, θα σου πώ ότι όλοι είναι δυσαρεστήμενοι γιατί δεν έχουν καταλάβει τι δουλειά κάνει ο λογιστής. Όταν μέσα σε όλα τα άλλα που φορτωθήκαμε από το 2020 (αναστολές / δηλώσεις covid / μητρώο δικαιούχων / συνεργασίες και κυριολεκτικά ένα κάρο ακόμα ΜΗΝΙΑΙΩΝ υποχρεώσεων) μου ζητάς να γράψω τα παιδιά σου στον παιδικό σταθμό, να δηλώσω μαθήματα στο γιόκα σου που μπήκε σχολή, να σου κάνω ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ΚΟΤ Β στη ΔΕΗ, ραντεβού για το εμβόλιο και ένα κάρο ακόμα χαζομάρες που δεν έχω ιδέα πως κάποιος κατέληξε ότι πρέπει να τις κάνει ο λογιστής....ε θα σου πώ όχι και θα δυσαρεστηθείς. Όσο για τους κωδικούς, είναι δεδομένο ότι ο λογιστής πρέπει να έχει κωδικούς για 1002 λόγους. Ο πιο απλός, μηνιαίες υποχρεώσεις. Κάθε μήνα σου στέλνω ένα ενημερωτικό με το τι πρέπει να πληρώσεις μέχρι τέλος του μήνα σε εφορία / ικα / εφκα κλπα. Χωρίς κωδικούς, απλά δεν μπορώ να σε ενημερώσω γιατί δεν έχω πρόσβαση. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2021 από Herald 2
MariosX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Herald είπε Σαν λογιστής, θα σου πώ ότι όλοι είναι δυσαρεστήμενοι γιατί δεν έχουν καταλάβει τι δουλειά κάνει ο λογιστής. Όταν μέσα σε όλα τα άλλα που φορτωθήκαμε από το 2020 (αναστολές / δηλώσεις covid / μητρώο δικαιούχων / συνεργασίες και κυριολεκτικά ένα κάρο ακόμα ΜΗΝΙΑΙΩΝ υποχρεώσεων) μου ζητάς να γράψω τα παιδιά σου στον παιδικό σταθμό, να δηλώσω μαθήματα στο γιόκα σου που μπήκε σχολή, να σου κάνω ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ΚΟΤ Β στη ΔΕΗ, ραντεβού για το εμβόλιο και ένα κάρο ακόμα χαζομάρες που δεν έχω ιδέα πως κάποιος κατέληξε ότι πρέπει να τις κάνει ο λογιστής....ε θα σου πώ όχι και θα δυσαρεστηθείς. Προβλήμα δικό σου που αναλαμβάνεις τέτοιες εργασίες. Ξανά επισημάνω, δεν έχω ζητήσει πουθενά τέτοιες υπηρεσίες. Ζητάω μόνο τήρηση βιβλιών, Ε3 με υπογραφή του λογιστή. Για αυτές τις δουλειές πληρώνεται και πρέπει να έχει και την ευθύνη. Αν δεν σου αρεσεί η δουλειά σου, σήκω φύγε γιατί αν σε αυτή την ζωή κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν πάντα σφαλιάρα θα τρως
Herald Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, MariosX είπε Προβλήμα δικό σου που αναλαμβάνεις τέτοιες εργασίες. Ξανά επισημάνω, δεν έχω ζητήσει πουθενά τέτοιες υπηρεσίες. Ζητάω μόνο τήρηση βιβλιών, Ε3 με υπογραφή του λογιστή. Για αυτές τις δουλειές πληρώνεται και πρέπει να έχει και την ευθύνη. Αν δεν σου αρεσεί η δουλειά σου, σήκω φύγε γιατί αν σε αυτή την ζωή κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν πάντα σφαλιάρα θα τρως Δεν σου ειπα οτι αναλαμβανω τετοιες εργασιες. Σου ειπα πως ΔΕΝ αναλαμβανω τετοιες εργασιες γιαυτοι και πολλοι ειναι δυσαρεστημενοι. Γιατι πανε στο κεπ και τους λεει πηγαινε στο λογιστη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις