Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, John_Fistikis είπε

Συγκρίνεις διαφορετικά πράγματα νομίζω, δεν είπε κανείς οτι δεν ξέρει πως να συμπεριφερθεί στα βιβλία σου και γενικά στις φορολογικές σου υποχρεώσεις.

Αυτό που είπα είναι οτι ζητάει πολύ λίγα για την ευθύνη που θέλεις να πάρει (που ξανατονίζω οτι αυτό που λες είναι το σωστό) σκέψου να έρθω και να σου ζητήσω ένα project για το οποίο εσύ θέλεις 100 ευρώ για να το υλοποιήσεις σωστά αλλά με το που ακούω την τιμή σου απαντάω οτι υπάρχουν άλλοι 10 σαν εσένα σε ακτίνα χιλιομέτρου που το κάνουν με 20 ευρώ.

Τι κάνεις; ρίχνεις την ποιότητα της δουλειάς σου για να το κάνεις με 20 ευρώ ή απλά χάνεις την δουλειά;

Χάνω την δουλειά.

Εγώ ως προγραμματιστής/web developer οι τιμές μου εξισώνονται από την εμπειρία, την τριβή, την αφοσίωση που έχω ρίξει για να αποκτήσω τις συγκεκριμένες γνώσεις. Βάση αυτών και μόνο δίνω στάνταρ μια τιμή και με ευθύνη δική μου για παράδοση καλής λειτουργίας.

Η αγορά είναι ελεύθερη, αν θέλει ο πελάτης να πάει στον πιτσιρικά που σπουδάζει για 20€ ας πάει, κανένα πρόβλημα. Αλλά ότι πρόβλημα δημιουργηθεί είναι ευθύνη του πελάτη.

Εγώ δίνω 12x50 + 150 απαιτώ να έχει την ευθύνη ο λογιστής για τον όγκο εργασίας που προσφέρω.

Επισήμανση:

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν έχω υπαλλήλους, δεν έχω ταμειακή μηχανή, δεν κόβω Ζ, δεν ζητάω ενημέρωση για το πότε θα πληρώσω ΕΦΚΑ (γιατί έχω μάθει να μπαίνω μόνος μου) δεν ζητάω έξτρα πράγματα.

Μόνο διατήρηση βιβλίων

Επεξ/σία από MariosX
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όταν δεν έχεις πλεον κανέναν πελάτη το κλείνεις το μαγαζί γιατί όλος ο κλάδος σου έχει πέσει στα 20€.

Δυστυχώς κάπως έτσι είναι τα λογιστικά γραφεία, κανείς δεν θα σου πληρώσει την εμπειρία, την τριβή και την αφοσίωση που έχεις ρίξει για να αποκτήσεις τις συγκεκριμένες γνώσεις. Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω ακούσει "τι; τόσα πολλά; μα είναι 10 λεπτά δουλειά, δύο νούμερα συμπληρώνεις" σε όσα λογιστικά γραφεία έχω δουλέψει, δεν παει να έχει 30 χρόνια λογιστής ο άλλος ή να έχει παρακολουθήσει 10 σεμινάρια και πόσους νόμους και επεξηγηματικές νόμων για να ξέρει να σου συμπληρώσει αυτά τα δύο νούμερα σε δέκα λεπτά...

Οπότε για να μην μείνεις χωρίς δουλειά ρίχνεις τις τιμές στα τάρταρα και ταυτόχρονα ρίχνεις και την ποιότητα της δουλειάς... θλιβερό αλλά πραγματικότητα.

EDIT: αν σε υποθετική κουβέντα με τον λογιστή σου, σου πει οτι για να πάρει πάνω του την ευθύνη και για να γίνονται τα πράγματα όπως εσύ θέλεις, θέλει 150 - 200€ τον μήνα τι θα προτιμήσεις; 50€ με την μηδενική ευθύνη ή 150-200€ με την ευθύνη πάνω του;

Επεξ/σία από John_Fistikis
  • Like 2
Δημοσ.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιουν οι περισσότεροι λογιστες ειναι το Tax System 5 της Epsilonnet.

Προσθετοντας εναν νεο πελατη (υποχρεο) βαζεις και τα στοιχεία συνδεσης στην ΓΓΠΣ. Χωρίς αυτα δεν μπορει να κανει δουλεια, τελος.

Στην εταιρεία που εχω αναλαβει το IT εχω καθορισει χρηστες, οι senior λογιστες εχουν προσβαση να δουν τους κωδικούς, οι υπολοιποι δεν μπορουν να τους δουν οι η να τους αντιγραψουν. Παντα υπαρχει το ρισκο να εχουμε κανα θεμα.

Για τα υπολοιπα μιλας με τον λογιστη σου, εισαι δυσαρεστημενος προφανως με αυτον.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ιδανικό θα ήταν να έχει πρόσβαση ο λογιστής με τους δικούς του κωδικούς, επειτα απο ηλεκτρονικη έγκριση του πελάτη.

Όπως πχ όταν γίνεται ηλεκτρονικη αποδοχή μισθωτηριου.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει και ηλεκτρονικο μητρώο εγκεκριμένων λογιστών.

Αλλά αυτό δεν υπάρχει ως επιλογή στο σύστημα οπότε αναγκαστικά δίνουμε κωδικούς.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, John_Fistikis είπε

Και όταν δεν έχεις πλεον κανέναν πελάτη το κλείνεις το μαγαζί γιατί όλος ο κλάδος σου έχει πέσει στα 20€.

Δυστυχώς κάπως έτσι είναι τα λογιστικά γραφεία, κανείς δεν θα σου πληρώσει την εμπειρία, την τριβή και την αφοσίωση που έχεις ρίξει για να αποκτήσεις τις συγκεκριμένες γνώσεις. Δεν θυμάμαι πόσες φορές έχω ακούσει "τι; τόσα πολλά; μα είναι 10 λεπτά δουλειά, δύο νούμερα συμπληρώνεις" σε όσα λογιστικά γραφεία έχω δουλέψει, δεν παει να έχει 30 χρόνια λογιστής ο άλλος ή να έχει παρακολουθήσει 10 σεμινάρια και πόσους νόμους και επεξηγηματικές νόμων για να ξέρει να σου συμπληρώσει αυτά τα δύο νούμερα σε δέκα λεπτά...

Οπότε για να μην μείνεις χωρίς δουλειά ρίχνεις τις τιμές στα τάρταρα και ταυτόχρονα ρίχνεις και την ποιότητα της δουλειάς... θλιβερό αλλά πραγματικότητα.

EDIT: αν σε υποθετική κουβέντα με τον λογιστή σου, σου πει οτι για να πάρει πάνω του την ευθύνη και για να γίνονται τα πράγματα όπως εσύ θέλεις, θέλει 150 - 200€ τον μήνα τι θα προτιμήσεις; 50€ με την μηδενική ευθύνη ή 150-200€ με την ευθύνη πάνω του;

Δεν είναι όλα τα επαγγέλματα το ίδιο.

Εμείς δεν μένουμε χωρίς εργασία.

Αν η Ελλάδα δεν μας κάνει, πολύ απλά βρίσκουμε πελάτες από το εξωτερικό, όπως γίνεται συχνά με τους προγραμματιστές, δλδ B2B και Ενδοκοινοτικές Συναλλαγές.

Όσο για την περίπτωση των λογιστών, εγώ θέλω την απάντηση ακόμα και 150€ να δίνω τον μήνα, θέλω να δικαιολογηθεί και ο όγκος εργασίας που προσφέρω για να παίρνει ο λογιστής 150€. 

Ακόμα και για 50€ για 10-15 τιμολόγια εξόδων, 1-5 τιμολόγια εσόδων μόνο για αυτά τα χρήματα τα θεωρώ πολλά. Δεν βάζω τον λογιστή μου να μου κάνει οποιαδήποτε άλλη εργασία, όπως να μου εκτυπώνει Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας από τον Εργάνη ή τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Αυτά τα έχω μάθει να τα κάνω μόνος μου.

Από την μεριά που το βλέπω, λέτε δικαιολογίες γιατί θέλετε να κρύψετε τις λαμόγιες σας και την ανευθυνότητα σας. Ξέρω επίσης ιστορίες από λογιστές οι οποίοι όταν έφτιαχναν το Εκκαθαριστικό, βάζανε δικό τους ΙΒΑΝ και κλέβανε τις επιστροφές φόρου και μετά άντε να αποδείξεις ότι το έκανε ο λογιστής σου.

Τέλεια και παύλα.

Δημοσ.

Έχουμε γίνει τα πουτ@νακια του κρατικού συστήματος πλέον. ΤΑ ΠΑΝΤΑ γίνονται με τους καταραμένους κωδικούς taxis. 

Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όπως αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού και βιβλία, εγγραφή παιδιών σε παιδικούς σταθμούς, κοινωνικά τιμολόγια ΔΕΗ, επιδόματα θέρμανσης, άυλη συνταγογράφηση, επιλογή οικογενειακού γιατρού και πόσα πόσα ακόμη. Πρόσφατα άκουσα γιατρό να λέει σε κυρία που περίμενε να εμβολιαστεί οτι το πιστοποιητικό θα της το βγάλει ο λογιστής. Και για όλα αυτά ο πολίτης έχει την εντύπωση οτι θα γίνουν τζαμπέ επειδή δίνει 30-40€ μια φορά το χρόνο για τη δήλωση. 

Προσωπικά πληρώνομαι προκαταβολικά για τέτοιες υπηρεσίες, έστω και 5€. Όποιος δε θέλει μπορεί να πάει όπου προτιμά ή να τα κάνει και μόνος του. Και ο TS απορεί για τα αυτονόητα. Εγώ θα είχα λήξει πρώτος τη συνεργασία. 

• Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Vlad27 είπε

Έχουμε γίνει τα πουτ@νακια του κρατικού συστήματος πλέον. ΤΑ ΠΑΝΤΑ γίνονται με τους καταραμένους κωδικούς taxis. 

Αυτό, μακάρι να μην μας τους έδιναν τους κωδικούς να δουλεύαμε με εξουσιοδοτήσεις. 

Στο αρχικό θέμα προσωπικά δεν έχω κάποιον πελάτη που να μην μου έχει δώσει κωδικούς, ακόμα και σε αυτούς που δουλεύω με εξουσιοδοτήσεις τους κωδικούς τους έχω γιατί ζητάνε ένα σωρό πράγματα κατά καιρούς. Αν παρ' όλα αυτά κάποιος πελάτης μου ζητούσε να δουλέψω αποκλειστικά με εξουσιοδοτήσεις θα το δεχόμουν αρκεί να ήταν από αυτούς που είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους και να φέρνουν ότι τους ζητήσω στην ώρα τους.

Στο θέμα της ευθύνης εμείς υποχρεούμαστε να τηρούμε τα βιβλία σωστά βάσει όσων μας φέρνει ο κάθε πελάτης, δεν έχουμε και την ευθύνη ότι μας φέρνει όμως όλα τα παραστατικά. Σε κάθε περίπτωση στο επάγγελμα μας μια ασφάλιση αστικής ευθύνης δεν βλάπτει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, JohnJohn3484 είπε

Κανονικά θα έπρεπε αλλά από τη στιγμή που σου κόβει τιμολόγιο μικρή σημασία έχει. Μπορείς όμως να του ζητήσεις από δω και πέρα να λειτουργείτε με εξουσιοδοτήσεις. Όπως όμως σου ανέφεραν δε θα μπορεί να σου κάνει διάφορες εργασίες για τις οποίες δεν υπάρχουν εξουσιοδοτήσεις.

Βέβαια αν σου κάνει αύξηση, γιατί για κάθε μπούρδα που θέλει 5 λεπτά, πρέπει να περιμένει εσένα 30 λεπτά στην καλύτερη να γυρίσεις στο γραφείο και να τον εξουσιοδοτήσεις, μην έχεις παράπονο.

20 ώρες πριν, MariosX είπε

Από το 2020 τον έχω αλλά θέλω εξηγήσεις και για αυτό για να σας καταλάβω λίγο καλύτερα το πως σκέφτεστε και γιατί πάτε σε τέτοιες λύσεις.

Εγώ προσωπικά είμαι Προγραμματιστής / Web Developer. Λαμβάνω projects από άλλους και για ότι φτιάχνω λαμβάνω την ευθύνη καλής λειτουργίας.

Δεν θα έπρεπε και το επάγγελμά σας να ήταν έτσι; 

Αν μου φτιάξεις έμενα ένα e-shop και εγώ πάω και ανεβάσω ένα προϊόν για το οποίο πρέπει να προστεθεί μία παράγραφος ακόμη στους όρους του καταστήματος. Εγώ δεν σου ανέφερα ποτέ το προϊόν και ένας κρατικός μηχανισμός μου επιβεβαιβεώνει ένα πρόστιμο. Θα αναλάβεις εσύ την ευθύνη ;
Συγνώμη κιόλας αλλά έτσι δεν είσαι καλός επαγγελματίας αλλά κάτι άλλο καλός.

Το συμφωνητικό δεν είναι άσχημη ιδέα αλλά να ξέρεις ότι για παρόμοιες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα ένα τιμολόγιο που δεν έφερες, ένα έσοδο- έξοδο που ξέχασες να αναφέρεις σίγουρα μέσω του συμφωνητικού θα πρέπει να δικαιώνει τον λογιστή και όχι εσένα. Οπότε και εξουσιοδότηση να κάνεις πίσω σε εσένα θα γυρίζει η ευθύνη

20 ώρες πριν, MariosX είπε

Όχι γιατί φοβάμαι τον εαυτό μου στην κατάσταση που είμαι.

Είμαι 33, είμαι εξαγριωμένος και με συζητησείς που έχω κάνει με πολλούς διάφορους επαγγελματίες είτε από τον κλάδο μου είτε από άλλους, οι περισσότεροι είναι δυσαρεστιμένοι με τους λογιστές τους και απορώ πάντα γιατί; 

Τόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος την δουλειά του όπως προβλέπεται; 

Καμιά φορά ναι ! Σου έχουν δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις πολλοί παραπάνω ως προς αυτό το θέμα αλλά μένεις εξαγριωμένος και δεν θες να το καταλάβεις.

20 ώρες πριν, Macosj είπε

Είσαι προγραμματιστης, και προφανώς δεν έχεις εταιρία εκατομμυρίων, και παρόλα αυτά δεν κάνεις μόνος σου την φορολογική δήλωση? Δεν είναι επιστήμη, πανεύκολο είναι σε χαμηλά εισοδήματα 

Το 2019 έφυγε κάποιος με αυτό το σκεπτικό γιατί πλήρωσε ένα ποσό της τάξης των 300€ σε φόρο. Φέτος ήρθε ξανά γιατί ; Γιατί νομίζωντας ότι η δουλειά που κάνουν οι λογιστές είναι παιχνιδάκι και έτσι το 2020 πλήρωσε φόρο της τάξης των 2200€+ .

Θα μπορούσε να προσθέσει έστω και κάποιο ποσό ηλεκτρονικών πληρωμών και αυτό να πέσει κάτω από 100€ αναλαμβάνοντας βέβαια το ρίσκο να πάει σε έλεγχο και εν τέλει να τον ανακαλύψουν.
Τέτοια ζητάνε οι πελάτες καθημερινά, ο λογιστής θα την πληρώσει την νύφη ;

Αν έχεις λογιστή θα σε ενημερώσει με ότι για να έχεις αφορολόγητο πρέπει να έχεις το συγκεκριμένο ποσοστό ηλεκτρονικών συναλλαγών. Στο είπα στο τηλέφωνο και όταν έρχεται η ώρα εσύ με έχεις γράψει γιατί φοβάσαι την κάρτα και είσαι ο τύπος "Αν δεν πάρω μετρητό δεν το νιώθω". Θα γυρίσεις εσύ και θα μου πεις ότι δεν στο είπα. Εγώ σου φταίω και πρέπει να πληρώσω τα σπασμένα σου ;

16 ώρες πριν, MariosX είπε

Το παραδείγμα σου είναι άκυρο. Τα ξεχασμένα τιμολόγια φαίνονται στο σύστημα.

Είδες τώρα που κρίνεις κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και δεν ξέρεις πρακτικά την δουλειά του άλλου ; Τα τιμολόγια φαίνονται στο σύστημα τον καιρό των συγκεντρωτικών. Όταν εσύ δεν το φέρεις θα είναι ήδη πολύ αργά γιατί θα έχεις καταθέσει περιοδικές και φορολογική δήλωση.  Που σημαίνει ότι θα φας πρόστιμα.

Πάλι βέβαια με το συμφωνητικό σε εσένα θα την έριχνα την ευθύνη!

15 ώρες πριν, MariosX είπε

Χάνω την δουλειά.

Εγώ ως προγραμματιστής/web developer οι τιμές μου εξισώνονται από την εμπειρία, την τριβή, την αφοσίωση που έχω ρίξει για να αποκτήσω τις συγκεκριμένες γνώσεις. Βάση αυτών και μόνο δίνω στάνταρ μια τιμή και με ευθύνη δική μου για παράδοση καλής λειτουργίας.

Η αγορά είναι ελεύθερη, αν θέλει ο πελάτης να πάει στον πιτσιρικά που σπουδάζει για 20€ ας πάει, κανένα πρόβλημα. Αλλά ότι πρόβλημα δημιουργηθεί είναι ευθύνη του πελάτη.

Εγώ δίνω 12x50 + 150 απαιτώ να έχει την ευθύνη ο λογιστής για τον όγκο εργασίας που προσφέρω.

Επισήμανση:

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, δεν έχω υπαλλήλους, δεν έχω ταμειακή μηχανή, δεν κόβω Ζ, δεν ζητάω ενημέρωση για το πότε θα πληρώσω ΕΦΚΑ (γιατί έχω μάθει να μπαίνω μόνος μου) δεν ζητάω έξτρα πράγματα.

Μόνο διατήρηση βιβλίων

1 ώρα πριν, MariosX είπε

Δεν είναι όλα τα επαγγέλματα το ίδιο.

Εμείς δεν μένουμε χωρίς εργασία.

Αν η Ελλάδα δεν μας κάνει, πολύ απλά βρίσκουμε πελάτες από το εξωτερικό, όπως γίνεται συχνά με τους προγραμματιστές, δλδ B2B και Ενδοκοινοτικές Συναλλαγές.

Όσο για την περίπτωση των λογιστών, εγώ θέλω την απάντηση ακόμα και 150€ να δίνω τον μήνα, θέλω να δικαιολογηθεί και ο όγκος εργασίας που προσφέρω για να παίρνει ο λογιστής 150€. 

Ακόμα και για 50€ για 10-15 τιμολόγια εξόδων, 1-5 τιμολόγια εσόδων μόνο για αυτά τα χρήματα τα θεωρώ πολλά. Δεν βάζω τον λογιστή μου να μου κάνει οποιαδήποτε άλλη εργασία, όπως να μου εκτυπώνει Βεβαιώσεις Κυκλοφορίας από τον Εργάνη ή τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΦΚΑ. Αυτά τα έχω μάθει να τα κάνω μόνος μου.

Από την μεριά που το βλέπω, λέτε δικαιολογίες γιατί θέλετε να κρύψετε τις λαμόγιες σας και την ανευθυνότητα σας. Ξέρω επίσης ιστορίες από λογιστές οι οποίοι όταν έφτιαχναν το Εκκαθαριστικό, βάζανε δικό τους ΙΒΑΝ και κλέβανε τις επιστροφές φόρου και μετά άντε να αποδείξεις ότι το έκανε ο λογιστής σου.

Τέλεια και παύλα.

Εσύ ως προγραμματιστής το κάνεις, εγώ ως λογιστής τι θα κάνω ; Δεν μπορώ να αναλάβω τήρηση βιβλίων στο εξωτερικό.
Σου έχω μια πρόταση επί αυτού ωστόσο. Αφού όλα τα κάνεις μόνος σου και αν έχεις τις συναλλαγές που περιγράφεις εγώ μπορώ να σε αναλάβω για αρχή στα ίδια χρήματα με εξουσιοδοτήσεις και ας είσαι απομακρυσμένα. Ωστόσο για να ξεκινήσουμε θα ήθελα κάπου στα 1200€ για το έξοδα του ξεκινήματος όπως το να συντάξει ο δικηγόρος μου το συμφωνητικό.

Τα 750€ που θα δίνει είναι καθαρά για την τήρηση βιβλίων και την σύνταξη των εντύπων Ε1 και Ε3.
Αν φανούν λάθη στις συγκεντρωτικές βεβαίως το κόστος τόσο των προστίμων αλλά όσο και την σύνταξη των νέων εντύπων θα βαρύνει εσένα.
Αν πρέπει να πάω για εσένα στην εφορία, το κόστος της διεκπεραίωσης θα επιβαρύνει εσένα

Edit: Ωστόσο κάνε την συζήτηση αυτή που κάνεις εδώ άσκοπα και με τον λογιστή σου. Σίγουρα κάπου θα τα βρείτε και πιθανών αν κάνεις την εξουσιοδότηση την ώρα που στην ζητάει δεν θα σου αυξήσει και την τιμή.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ κάνω μόνος μου τις δηλώσεις μου, γιατί έχω πολύ λίγα ΤΠΥ και δεν δηλώνω έξοδα.

Καταλαβαίνω την δουλειά των λογιστών, γιατί πρέπει συνεχώς να ασχολούμαι και να διαβάζω συνέχεια τις αλλαγές νόμων, να διαβάζω τι είναι το κάθε πεδίο, προθεσμίες, παραθυράκια στο νόμο.  Οπότε χάνω χρόνο ενώ ταυτόχρονα παίρνω και το ρίσκο για να κάνω κάποιο λάθος.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, τα 750 ευρώ/χρόνο είναι πολλά για έναν μέσο εργαζόμενο ή επαγγελματία.

Δημοσ.

Το θέμα είναι τεράστιο και έχει πολλές πτυχές.

Πρώτα απόλα το Ε3 (το καινούργιο μετά το 2018) δεν είναι καθόλου εύκολο ,μιας και ουσιαστικά οι ΑΑΔεδες εξομοίωσαν  τα παλιά β΄κατηγορίας (σήμερα απλογραφικά) με τα Γ΄κατηγορίας (σήμερα διπλογραφικά) . Αν δε εμπλέκονται και ενδοκοινοτικές κλπ γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. 

Μόνος μπορείς να το κάνεις ? Μπορείς , ξέρω  πολλούς που το κάνουν μόνοι τους , αλλά θέλει πολύ διάβασμα και συνεχή παρακολούθηση των εγκυκλίων που οι Ααδέδες βγάζουν κατά ριπάς. 

Βέβαια είναι και θέμα επαγγέλματος .Αν έχεις ένα γραφείο με απλογραφικά , και φως , νερό τηλέφωνο εκεί τα πράγματα είναι απλά. Αν όμως είσαι προγραμματιστής και γενικότερα αν κάνεις δουλειά "διεθνοποιημένη" εκεί επιβάλλεται να έχεις λόγιστη.

Και ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο θέμα , ΝΑΙ  ,ΟΚ Λογιστή , αλλά ΠΟΙΟΝ λογιστή . Εδώ τα πράγματα γίνονται δύσκολα , γιατί , όπως σε κάθε επαγγελματική τάξη , υπάρχουν οι κακοί , οι μέτριοι και οι καλοί . Αναγκαστικά πας ψάχνοντας και ...ρισκάροντας . 

Τώρα για τις δηλώσεις  απλών μισθωτών , συνταξιούχων , ακινητάδων που απαιτούν συνήθως την απλή συμπλήρωση ενός Ε1 και Ε2 , εκεί με ένα καλό διάβασμα και σοβαρή (όχι καφενείου) ενασχόληση τα συμπληρώνεις και μόνος σου . 

Δυστυχώς και ο λογιστής άνθρωπος είναι και μπορεί να κάνει λάθη , όπως όλοι μας . Το θέμα είναι να μην είναι αδιάφορος (υπάρχουν και τέτοιοι) και ανεύθυνος .

Αν τέλοσπάντων δεν τον εμπιστεύεσαι , μάθε να υποβάλλεις μόνος σου  τις δηλώσεις ή βρες κάποιον άλλον . Και προσέξτε και λίγο τις αμοιβές που ζητάνε , ο ακριβός δεν είναι πάντα ο καλύτερος (κάθε άλλο θα έλεγα)

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, evkar είπε

Και ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο θέμα , ΝΑΙ  ,ΟΚ Λογιστή , αλλά ΠΟΙΟΝ λογιστή . Εδώ τα πράγματα γίνονται δύσκολα , γιατί , όπως σε κάθε επαγγελματική τάξη , υπάρχουν οι κακοί , οι μέτριοι και οι καλοί . Αναγκαστικά πας ψάχνοντας και ...ρισκάροντας .

Δεν είναι μόνο θέμα ρίσκου, είναι το θέμα και τι πληρώνεις. Την πρόταση που έκανα παραπάνω για το Ιδιωτικό Συμφωνητικό την έχω κάνει και σε άλλους πελάτες που το θέλανε. Εμένα στον δικηγόρο ή συμβολαιογράφο που εμπιστεύομαι και δεν θα κάνει τσαπατσούλικη δουλειά κοστίζει τόσο. Μπορώ βεβαίως να το κάνω και με 300€ σε κάποιον που θα κάνει copy paste κάποιο template και θα προσθέσει τα στοιχεία των επιχειρήσεων μας μέσα σε αυτό.

40 λεπτά πριν, evkar είπε

Τώρα για τις δηλώσεις  απλών μισθωτών , συνταξιούχων , ακινητάδων που απαιτούν συνήθως την απλή συμπλήρωση ενός Ε1 και Ε2 , εκεί με ένα καλό διάβασμα και σοβαρή (όχι καφενείου) ενασχόληση τα συμπληρώνεις και μόνος σου .

Με σοβαρή ενασχόληση κάποιων εργατοημερών ναι. Όταν όμως μία τέτοια δήλωση κάνει 30€-50€ + ΦΠΑ αξίζει να το κάνεις ; Αξίζει να κάθεσαι και παρακολουθείς όλες τις αλλαγές που γίνονται κάθε χρονιά ; Βλάκες είναι όλοι αυτοί οι νέοι κάτω των 30 που έχουν πολύ καλές γνώσεις υπολογιστών και πλοήγησης του intenrnet και επιλέγουν το ΣΚ να πάνε παραλία αντί να γλιτώσουν φραγκοδίφραγκα ;

1 ώρα πριν, The_Judas είπε

Εγώ κάνω μόνος μου τις δηλώσεις μου, γιατί έχω πολύ λίγα ΤΠΥ και δεν δηλώνω έξοδα.

Καταλαβαίνω την δουλειά των λογιστών, γιατί πρέπει συνεχώς να ασχολούμαι και να διαβάζω συνέχεια τις αλλαγές νόμων, να διαβάζω τι είναι το κάθε πεδίο, προθεσμίες, παραθυράκια στο νόμο.  Οπότε χάνω χρόνο ενώ ταυτόχρονα παίρνω και το ρίσκο για να κάνω κάποιο λάθος.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, τα 750 ευρώ/χρόνο είναι πολλά για έναν μέσο εργαζόμενο ή επαγγελματία.

Η επιχείρηση σου είναι γρίφος. Απ την μία δεν έχει έξοδα και απ την άλλη δεν μπορεί να πληρώσει λογιστή με 750€ τον χρόνο που μπορεί να είναι και 400€ αν απασχολείς τον λογιστή σου λιγότερο από 5 ώρες το τρίμηνο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, manolis940 είπε

Η επιχείρηση σου είναι γρίφος. Απ την μία δεν έχει έξοδα και απ την άλλη δεν μπορεί να πληρώσει λογιστή με 750€ τον χρόνο που μπορεί να είναι και 400€ αν απασχολείς τον λογιστή σου λιγότερο από 5 ώρες το τρίμηνο. 

Με μπλοκάκι δουλεύω ως μισθωτός οπότε δεν δηλώνω έξοδα.

Ο λογιστής μου χρειάζεται 2 φορές τον χρόνο (1 για την δήλωση και 1 για τις ΜΥΦ), αλλά παρόλα αυτά θεωρούμαι επαγγελματίας, οπότε οι ταρίφες ανεβαίνουν, όπως είπες το 400άρι δεν το γλιτώνει κάποιος.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, The_Judas είπε

Με μπλοκάκι δουλεύω ως μισθωτός οπότε δεν δηλώνω έξοδα.

Ο λογιστής μου χρειάζεται 2 φορές τον χρόνο (1 για την δήλωση και 1 για τις ΜΥΦ), αλλά παρόλα αυτά θεωρούμαι επαγγελματίας, οπότε οι ταρίφες ανεβαίνουν, όπως είπες το 400άρι δεν το γλιτώνει κάποιος.

Εγώ προσωπικά δεν είμαι λογιστής, αλλά στο λογιστήριο που ανήκει στην οικογένεια είμαι ο IT και καμιά φορά όταν ζορίζουν τα πράγματα κάνω και μια δουλειά παραπάνω.

Η συμβουλή του γραφείου για το μπλοκάκι είναι "ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ" πραγματικά είναι τόσα τα αρνητικά που κάτι 200€ παραπάνω που βλέπω σε δουλειές και δίνουν δεν σου βγάζουν τα έξοδα που σου δημιουργούν.
Η πας μισθωτός ή κάνεις έναρξη και έπειτα συμφωνητικό με την εταιρία και μπορείς να βάλεις μέσα ένα κάρο έξοδα, μόνο φαντασία να έχεις. Άσε που φεύγεις απ τον περιορισμό των 3ών εργοδοτών.
Η άποψη του λογιστή σου που σου κάνει έστω τις φορολογικές δηλώσεις πια είναι;

Έχουμε 2 άτομα σε μπλοκάκι που του χρόνου θα φύγουν και πραγματικά επειδή τους λυπόμαστε δεν τους παίρνουμε καθόλου χρήματα παρά για την φορολογική δήλωση!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...