Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ως στιγμής όλοι οι λογιστές μου ζητάνε username και password για να διαχειρίζονται τα έσοδα / έξοδα μου και την φορολογική δήλωση μου.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να τους έχω κάνει εξουσιοδότηση και να μπαίνουν με το ΑΦΜ τους; 

Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να δηλώνουν και συμφωνητικό ηλεκτρονικά για την συνεργασία και να έχουν την ευθύνη για αν τυχόν κάνουν λάθη; 

• Like 3
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MariosX είπε

Καλησπέρα!

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και ως στιγμής όλοι οι λογιστές μου ζητάνε username και password για να διαχειρίζονται τα έσοδα / έξοδα μου και την φορολογική δήλωση μου.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να τους έχω κάνει εξουσιοδότηση και να μπαίνουν με το ΑΦΜ τους; 

Επιπρόσθετα, δεν πρέπει να δηλώνουν και συμφωνητικό ηλεκτρονικά για την συνεργασία και να έχουν την ευθύνη για αν τυχόν κάνουν λάθη; 

Θα έπρεπε...όμως υπάρχουν πολλά "αλλά" στη μέση.

• Like 1
Δημοσ.

Οι λογιστες εχουν τους κωδικους ολων των πελατων τους .Αν δεν του εχεις εμπιστοσυνη βρες αλλον αν δεν εχεις εμπιστοσυνη σε κανεναν καντα μονος σου

• Like 3
  • Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, MariosX είπε

Καλησπέρα!

Αν δεν δόσεις κωδικούς, δεν θα έχουν εικόνα των οφειλών/πληρωμών/επιστροφών σου, του ΕΦΚΑ σου, διάφορων περιφερειακών υπηρεσιών που μπορεί να χρειαστείς (ICIS, οχηματα, ΦΜΑ κ.α.) και άλλων που ξεχνάω.

Για να κάνουν δουλειά με εξουσιοδοτήσεις θα πρέπει να δεχτείς να τα διαχειρίζεσαι αποκλειστικά μόνος σου όλα αυτά, και να θυμάσαι να δίνεις νέα εξουσιοδότηση κάθε φορά που βάζουν μια νέα υπηρεσία (συμβαίνει αρκετά συχνά).

Οπως καταλαβαίνεις είναι μεγάλο pain in the ass να δουλεύεις αποκλειστικά με εξουσιοδοτήσεις, είναι εξαιρετικά πιο απλό να έχει ο λογιστής τους κωδικούς.

Απο κει και πέρα έγγραφο συμφωνητικό καλό είναι να ζητήσεις (όπως και σε κάθε επαγγελματική συνεργασία). Το να δηλωθει ηλεκτρονικά οπως λες ειναι μια τυπικη υποχρεωση, δε σε ενδιαφερει ιδιαιτερα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/8/2021 στις 2:11 ΜΜ, mezger είπε

Αν δεν δόσεις κωδικούς, δεν θα έχουν εικόνα των οφειλών/πληρωμών/επιστροφών σου, του ΕΦΚΑ σου, διάφορων περιφερειακών υπηρεσιών που μπορεί να χρειαστείς (ICIS, οχηματα, ΦΜΑ κ.α.) και άλλων που ξεχνάω.

Για να κάνουν δουλειά με εξουσιοδοτήσεις θα πρέπει να δεχτείς να τα διαχειρίζεσαι αποκλειστικά μόνος σου όλα αυτά, και να θυμάσαι να δίνεις νέα εξουσιοδότηση κάθε φορά που βάζουν μια νέα υπηρεσία (συμβαίνει αρκετά συχνά).

Οπως καταλαβαίνεις είναι μεγάλο pain in the ass να δουλεύεις αποκλειστικά με εξουσιοδοτήσεις, είναι εξαιρετικά πιο απλό να έχει ο λογιστής τους κωδικούς.

Απο κει και πέρα έγγραφο συμφωνητικό καλό είναι να ζητήσεις (όπως και σε κάθε επαγγελματική συνεργασία). Το να δηλωθει ηλεκτρονικά οπως λες ειναι μια τυπικη υποχρεωση, δε σε ενδιαφερει ιδιαιτερα.

Όχι, δεν το καταλαβαίνω.

Και γιατί να έχω τυφλή εμπιστοσύνη σε ένα λογιστή όπου στην σημερινή ημερά με τον κωδικό από TaxisNet έχεις πρόσβαση στα πάντα όπως να κάνεις Υπεύθυνες Δηλώσεις, Ηλεκτρονικά Ραντεβού, άυλη συνταγογράφηση και άλλων που ξεχνάω και επιπρόσθετα δεν βάζουν υπογραφή ως οι ίδιοι στο Ε3 αλλά ως εμείς τα Φυσικά Πρόσωπα. Με αλλά λόγια δεν φαίνεται πουθενά η ύπαρξη του λογιστή.

Εγώ τα βλέπω αυτά ως λαμογιές, έχουν πρόσβαση πλήρως σε όλα μας τα δεδομένα + δεν έχουν καμία ευθύνη για αν θα γίνει κάτι από δικό τους λάθος + ότι πληρώνονται για αυτό. Πολύ βρωμιά.

• Like 12
  • Thanks 3
  • Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MariosX είπε

Εγώ τα βλέπω αυτά ως λαμογιές, έχουν πρόσβαση πλήρως σε όλα μας τα δεδομένα + δεν έχουν καμία ευθύνη για αν θα γίνει κάτι από δικό τους λάθος + ότι πληρώνονται για αυτό. Πολύ βρωμιά.

Κάντες μόνος σου τότε. 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Κάντες μόνος σου τότε. 

Όχι μεγάλε, αν από την στιγμή που πληρώνεσαι για κάτι έχεις και ευθύνη για αυτό που κάνεις. 

Τελεία και παύλα. 

Επεξ/σία από MariosX
  • Like 6
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, MariosX είπε

Όχι, δεν το καταλαβαίνω.

Και γιατί να έχω τυφλή εμπιστοσύνη σε ένα λογιστή όπου στην σημερινή ημερά με τον κωδικό από TaxisNet έχεις πρόσβαση στα πάντα όπως να κάνεις Υπεύθυνες Δηλώσεις, Ηλεκτρονικά Ραντεβού, άυλη συνταγογράφηση και άλλων που ξεχνάω και επιπρόσθετα δεν βάζουν υπογραφή ως οι ίδιοι στο Ε3 αλλά ως εμείς τα Φυσικά Πρόσωπα. Με αλλά λόγια δεν φαίνεται πουθενά η ύπαρξη του λογιστή.

Το Ε3, το υπογράφουν ΑΥΤΟΙ.

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Το Ε3, το υπογράφουν ΑΥΤΟΙ.

Εμένα το έκανε ηλεκτρονικά και το δηλώσε ότι το υπέγραψα εγώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MariosX είπε

Εμένα το έκανε ηλεκτρονικά και το δηλώσε ότι το υπέγραψα εγώ.

Δεν μπορείς να κάνεις Ε3 μόνος σου !

Δεν το επιτρέπει ο νόμος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Δεν μπορείς να κάνεις Ε3 μόνος σου !

Δεν το επιτρέπει ο νόμος.

Αρά εγώ θα πληρώσω πρόστιμο για την λαμογιά του;

image.png.7662e9578bce50fa530c9a8e5e7bf3fe.png

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MariosX είπε

Σου κοβει αποδειξεις για τις εργασιες που σου παρέχει? Αν ναι, τζαμπα συζηταμε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, oletiras είπε

Σου κοβει αποδειξεις για τις εργασιες που σου παρέχει? Αν ναι, τζαμπα συζηταμε.

Ναι κόβει ΤΠΥ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MariosX είπε

image.png.7662e9578bce50fa530c9a8e5e7bf3fe.png

Μια στιγμή !!!!

Μιλάς, για την δήλωση του 2020 !

Από πότε τον έχεις λογιστή ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...