Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

Έχει εδώ και 1.5 χρόνο με παίρνουν συνέχεια τηλέφωνα από εταιρείες Forex και καλά για να με "ενημερώσουν" για την υπηρεσία τους. Δεν γνωρίζω που βρήκαν τον αριθμό μου και όταν τους ρωτάω αρνούνται να απαντήσουν ή γελάνε και το κλείνουν. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι είναι Κύπριοι (από την προφορά).

Οι αριθμοί οι οποίοι παίρνουν είναι generated από πρόγραμμα και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνεις block τους συγκεκριμένους αριθμούς που σε παίρνουν. Οι αριθμοί είναι είτε Αγγλικοί, είτε Ελληνικοί (κινητό και σταθερό). Δηλαδή είναι άπειροι και κάθε φορά διαφορετικοί.

Τι μπορώ να κάνω εκτός από το να αλλάξω νούμερο;;!

PS: πιστεύω ότι βρήκαν τα στοιχεία μου από κάποιο data breach/hack γιατί ένας που με πήρε ήξερε το ονοματεπώνυμο μου.

Επεξ/σία από hellojim
Δημοσ.

Welcome to the club. Δεν ξέρω πως αλλά έχει παραγίνει το κακό. Εγώ προσωπικά τους απασχολώ οσο περισσότερο μπορώ, αν έχω χρόνο, και τους ταράζω στο τρολάρισμα, οτί θέλω με 20 ευρώ το μήνα να βγάζω χίλια και λοιπά. Και οταν φτάνουμε στο τέλος που και καλά πρέπει να επενδύσω και μου λένε βάλε πχ 300€, τους λέω οτι δεν εχω μια και οτι τους παρακαλώ να βάλουν αυτοι και ας τα κρατήσουν μετά από το κέρδος μου. Δεν ξέρω αν υπάρχει καμιά βάση κοινή σε τέτοιες εταιρείες, αλλά τώρα σταμάτησαν να με πέρνουν

• Thanks 1
Δημοσ.

πλάκα πλάκα εγώ την τελευταία φορά που με πήρανε τους το έπαιξα τρελίτσα με ερωτήσεις του στιλ τί είναι το διαδίκτυο και ότι έχω  νοίκια 3310 και να μου πουν τί είναι αυτά κλπ κλπ και έχουν 20 μέρες δεν με ξαναπήραν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το κακο με ολα αυτα εχει παραγινει παντως. Δυστυχως δεν ειναι μονο μια εταιρια, ειναι πολλες!!!

Μια απο τις πηγες τους ειναι και το facebook. Καποια στιγμη ειχα φτιαξει λογαριασμο στον πατερα μου. Δεν θυμαμαι γιατι αλλα οταν τον ανοιξα ειχα δηλωσει σαν κινητο το δικο μου νουμερο.  Και κανα 2 φορες με εχουν καλεσει ρωτοντας αν ειμαι ο κυριος "Ταδε" και αν ενδιαφερομαι για να επενδυσω σε Forex, κρυπτονομισματα κλπ.

Οπου "Ταδε" ηταν το ονομα του πατερα μου. Και δεν νομιζω να εχει δηλωσει πουθενα ο πατερας μου σαν κινητο του το δικο μου νουμερο!!!

Και δεν ειναι να σε παρουν και να τους πεις οτι δεν ενδιαφερεσαι. Το θεμα ειναι να μην χτυπαει το κινητο απο το καθε %$#% που καλει για μαλακιες!!!

Τελος, δεν νομιζω οτι αν τους τρολαρεις ή αν πεις οτι δεν ενδιαφερεσαι οτι δεν θα σε καλεσουν. Εμενα παντως με καλουν μια φορα το μηνα σιγουρα και εχω πει οτι παπαρια μου εχει ερθει στο κεφαλι!!!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, gasgounis είπε

Το κακο με ολα αυτα εχει παραγινει παντως. Δυστυχως δεν ειναι μονο μια εταιρια, ειναι πολλες!!!

Μια απο τις πηγες τους ειναι και το facebook. Καποια στιγμη ειχα φτιαξει λογαριασμο στον πατερα μου. Δεν θυμαμαι γιατι αλλα οταν τον ανοιξα ειχα δηλωσει σαν κινητο το δικο μου νουμερο.  Και κανα 2 φορες με εχουν καλεσει ρωτοντας αν ειμαι ο κυριος "Ταδε" και αν ενδιαφερομαι για να επενδυσω σε Forex, κρυπτονομισματα κλπ.

Οπου "Ταδε" ηταν το ονομα του πατερα μου. Και δεν νομιζω να εχει δηλωσει πουθενα ο πατερας μου σαν κινητο του το δικο μου νουμερο!!!

Και δεν ειναι να σε παρουν και να τους πεις οτι δεν ενδιαφερεσαι. Το θεμα ειναι να μην χτυπαει το κινητο απο το καθε %$#% που καλει για μαλακιες!!!

Τελος, δεν νομιζω οτι αν τους τρολαρεις ή αν πεις οτι δεν ενδιαφερεσαι οτι δεν θα σε καλεσουν. Εμενα παντως με καλουν μια φορα το μηνα σιγουρα και εχω πει οτι παπαρια μου εχει ερθει στο κεφαλι!!!

Είχες το τηλέφωνο εμφανές;;Μέγα λάθος.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Είχες το τηλέφωνο εμφανές;;Μέγα λάθος.

Εννοειται πως οχι. Αλλα καπου ειχα εισαγει το κινητο μου, δεν θυμαμαι ομως που ακριβως

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σημερα δεχτηκα κληση απο μια κυρια ονοματι Πανου... Με ελληνικο αριθμό +306981384(εχω σβησει τα τελευταία ψηφια) και με ειπε αν ξερω για την forex και να με ενημερώσει.

Την είπα δεν ενδιαφέρομαι και μου το εκλεισε κατευθείαν.

Ουτε ηξερε που παίρνει τηλεφωνο. Οπως οι οι εταιρίες κινητης που λενε γεια σας ο κυριος ταδε.

Δημοσ.

Εμενα μου εχουν τυχει γυναικες , τους λεω κατευθειαν οτι εχουν ωραια φωνη και αν θα μπορουσαμε με καποιο τροπο να βρεθουμε και μου το κλεινουν αυτοι στην μαπα.

P.S. πιανει και στους αντρες

• Super Moderators
Δημοσ.

+44 και απόκρυψη δέχονται αμέσως απόρριψη.

Γενικά, με τις τηλεφωνικές οχλήσεις, προσπαθούσα επί καιρό να αρνούμαι με ευγενικό τρόπο, θέλοντας να δείξω κατανόηση στο ότι και αυτοί οι άνθρωποι που τηλεφωνούν μια δουλειά προσπαθούν να κάνουν, τέλος πάντων, δεν το κάνουν για διασκέδαση.

Είχα και ορισμένα σενάρια, λ.χ. ένα που βόλεψε καλά για αρκετό διάστημα ήταν ότι βρίσκομαι στον οιοδήποτε πάροχο της κατηγορίας που μου τηλεφωνούσε (κυρίως τηλεφωνία, αρχικά) για οικογενειακούς λόγους, δηλαδή εργάζεται συγγενής μου στην εταιρία κτλ. Δεν ήξεραν πώς να το χειριστούν, το δέχονταν και έληγε εκεί το θέμα.

Στην πορεία, και ιδίως με τις εταιρίες ρεύματος, αυτό το σενάριο έπαψε να πιάνει, όχι γιατί ήξεραν πώς να απαντήσουν, απλά το προσπερνούσαν και επέμεναν, ξεκινώντας τα σενάρια που τους έχουν δώσει να διαβάζουν.

Πλέον, είμαι στο "ευχαριστώ, δεν ενδιαφέρομαι" και αν προσπαθήσουν να πουν κάποιο από τα κατεβατά που έχουν μπροστά τους ευχαριστώ μονολεκτικά μια δεύτερη φορά και κατεβάζω το ακουστικό.

Πάντως, όταν έκανα (δεύτερη φορά, ηλεκτρονικά) ένταξη στο Μητρώο 11, μειώθηκε αρκετά ο αριθμός των οχλήσεων, τουλάχιστον από τις εταιρίες κινητής.

Οι "επενδυτές" είναι από Αγγλία και δεν καταλαβαίνουν από λόγια, οπότε πλέον απλά απορρίπτω την κλήση, ευτυχώς δεν καλούν στο σταθερό, μόνο στο κινητό.

Οι αποκρύψεις, τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, συνήθως είναι ηχογραφημένα μηνύματα (έρευνες/"προσφορές γνωριμίας" κτλ.), τα οποία, όμως, και να κλείσεις το τηλέφωνο, συνεχίζουν να απασχολούν τη γραμμή μέχρι να ολοκληρωθεί το κατεβατό, οπότε φεύγουν και αυτά με τη μία απόρριψη.

Δημοσ.
2 hours ago, Snoob said:

+44 και απόκρυψη δέχονται αμέσως απόρριψη.

.............Οι "επενδυτές" είναι από Αγγλία και δεν καταλαβαίνουν από λόγια....

Καλημέρα, οι συγκεκριμένες κλήσεις από +44 δεν είναι από HB αλλά από Ελλάδα μέσω call spoofing.
Επίσης δεν καλούν πάντα για να πουλήσουν κάτι (πχ. forex) αλλά για να δουν αν είναι valid ο αριθμός και αν χρησιμοποιείται. Αν ισχύει το τελευταίο, τότε συμπληρώνεται στην λίστα που πωλείται (για spam κλπ).

• Super Moderators
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, l337 είπε

Καλημέρα, οι συγκεκριμένες κλήσεις από +44 δεν είναι από HB αλλά από Ελλάδα μέσω call spoofing.
Επίσης δεν καλούν πάντα για να πουλήσουν κάτι (πχ. forex) αλλά για να δουν αν είναι valid ο αριθμός και αν χρησιμοποιείται. Αν ισχύει το τελευταίο, τότε συμπληρώνεται στην λίστα που πωλείται (για spam κλπ).

Δεν το αποκλείω, απλά επειδή έχω συγγενείς και φίλους στην Αγγλία δεχόμουν τηλέφωνα ούτως ή άλλως από εκεί και δεν με παραξένευε εξ ορισμού το +44, κάποιες φορές που απάντησα όμως χωρίς να τσεκάρω ότι ξέρω τον αριθμό, ισχυρίστηκαν ότι τηλεφωνούσαν από Λονδίνο.

Τέλος πάντων, πλέον οι πραγματικές επαφές είναι whitelisted και τα άσχετα φεύγουν απόρριψη με τη μία. Δεν σταματούσαν ένα διάστημα.

Δημοσ.

Εγώ δε καταλαβαίνω όσους μπαίνετε καν στη διαδικασία να απαντήσετε ειδικά σε κλήσεις που δείχνουν να είναι από εξωτερικό (ενέχει πάντα ο κίνδυνος να χρεωθείς και ο ίδιος). 

Μητρώο 11 για τις ελληνικές εταιρείες και από εκεί και πέρα απόρριψη και επιτόπου μπλοκάρισμα όποιου άλλου καλεί. 

Τώρα με τα smartphones ειδικά κάποιος μπορεί να ψαχτεί ακόμα περισσότερο για επιπλέον επιλογές.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Εγώ δε καταλαβαίνω όσους μπαίνετε καν στη διαδικασία να απαντήσετε ειδικά σε κλήσεις που δείχνουν να είναι από εξωτερικό (ενέχει πάντα ο κίνδυνος να χρεωθείς και ο ίδιος). 

Δεν ισχύει. Όταν σε καλούν και το σηκώσεις δεν υπάρχει περίπτωση χρέωσης. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Μητρώο 11 για τις ελληνικές εταιρείες και από εκεί και πέρα απόρριψη και επιτόπου μπλοκάρισμα όποιου άλλου καλεί. 

Τώρα με τα smartphones ειδικά κάποιος μπορεί να ψαχτεί ακόμα περισσότερο για επιπλέον επιλογές.

Πως θα χρεωθείς σε εισερχόμενη κλήση;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...