Προς το περιεχόμενο

Ασχολειται κανεις επαγγελματικα με την Μαγειρικη η την ζαχαροπλαστικη;Ειστε χαρουμενοι με την επιλογη σας η το κανετε αναγκαστικα;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νου αρεσει αρκετα η μαγιερικη και θα ηθελα να ασχοληθω με αυτο επαγγελματικα αλαλ βλεπω οτι ειανι πολυ κακη βιομηχανια,πολλες ωρες ,δυσκολο περιβαλλον κτλ.Οσο και να σου αρεσει δεν μπορω να καταλαβω πως αξιζει να ασχοληθω με αυτο...Η ζαχαροπλαστικη φαινεται πιο νορμαλ.
Ασχολειται κανεις με ειτε το ενα ειτε το αλλο να μου πει τη γνωμη του;
Ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω ειχα πανω απο 12 χρονια να κανω Πασχα σπιτι μου. Χριστουγεννα μια στα 4 χρονια. Καλοκαιρι.. ξεχνα το. Στο ιδιο καζανι βραζαμε και τα δυο τμηματα, αντε πες πως οι ζαχαροπλαστες καπως γλυτωνανε το σερβις.

Εβγαζα καλα λεφτα ομως.

Επεξ/σία από Fotis_Greece
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το κυνηγας εχει καλα λεφτα.Ειχα παει να βοηθησω ενα φιλο μαγειρα σε catering γάμων και γυρναγα με 70 στην τσεπη.Ο φιλος μαγειρας 100 μεροκαματο.

Μιλαμε για 3 μεσημερι με 3 το βραδυ non stop δουλεια σε φαση που γυρνας και εισαι τοσο κομματια που ουτε να κοιμηθεις δεν μπορεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχει καλα λεφτα γενικα αν γινεις Αρτοποιος/Ζαχαροπλαστης (Για μαγειρες οχι τοσο νομιζω) αλλα το πολυ κακο ειναι αυτο που λενε και παραπανω οτι δουλευεις σε ολες τις γιορτες και αργιες κλπ. Μπορει αν εισαι πχ 18 να μην σ φαινεται ασχημο αυτο, αλλα μετα οταν εχεις οικογενεια θα ειναι πολυ ψυχοφθορο. Παρολα αυτα πιστευω αν εχεις μερακι και ψαχνεσαι κλπ και παραμεινεις στασιμος, ευκολα φτανεις το 1000 ευρω σαν αρτοποιος/ζαχαροπλαστης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/8/2021 στις 10:10 ΠΜ, ioannis112 είπε

Νου αρεσει αρκετα η μαγιερικη και θα ηθελα να ασχοληθω με αυτο επαγγελματικα αλαλ βλεπω οτι ειανι πολυ κακη βιομηχανια,πολλες ωρες ,δυσκολο περιβαλλον κτλ.Οσο και να σου αρεσει δεν μπορω να καταλαβω πως αξιζει να ασχοληθω με αυτο...Η ζαχαροπλαστικη φαινεται πιο νορμαλ.
Ασχολειται κανεις με ειτε το ενα ειτε το αλλο να μου πει τη γνωμη του;
Ευχαριστω!

Αν αγαπας πραγματικα την μαγειρικη, και θελεις να την ακολουθησεις σαν κλαδο τοτε και μονο τοτε να μπεις μεσα στον κοσμο της.

Αν το βλεπεις μονο απο θεμα ποσα λεφτα μπορει να μου δωσει και λογου της "εφημερης δοξα της" με τις χαζομαρες τυπου masterchef, τοτε σιγουρα θα εισαι ο χαμενος της υποθεσης αυτης.

Μιλαμε για πολλες ωρες μεσα σε κουζινες, ξεχνας εορτες και πανηγυρια γιατι θα εισαι παντα εντος της κουζινας σε τετοιες περιοδους.

Δεν ειναι ενα επαγγελμα λοιπον για ολους. Επισης δεν μπαινεις μεσα στην κουζινα και σε ενα χρονο γινεσαι chef de cuisine , θα περασεις χρονια ανεχομενος πολλα απο ατομα που εχουν μεγαλυτερο βαθμο απο σενα μεσα στην κουζινα, αλλα νομιζω ετσι θα μαθεις κιολας, ετσι πραττω κ εγω σε οσους ερχονται στην κουζινα μου. 

Θα ξεκινησεις απο "χαμηλα" (και απο θεση αλλα και μισθολογικα) και αν το αγαπας αυτο που κανεις και το κανεις σωστα,  θα φθασεις στην θεση που πρεπει να εισαι και σου αξιζει, εως τοτε απλα ανοιγεις τα ματια και τα αυτια σου.

Μην ξεχναμε οτι η αγορα εργασιας σε αυτον το κλαδο ευδοκιμει και θα ευδοκιμει, αρα δεν εισαι αναντικαταστατος . . . 

Καλη αρχη αν διαλεξεις την οικογενεια της μαγειρικης σου ευχομαι !

Επεξ/σία από DWinchester
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...