Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση ηχείων στον ενισχυτή.

dum83

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από συμβουλές μελών, και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ γι'αυτές, προχώρησα στην αγορά των παρακάτω ενισχυτή κι ηχείων.

Yamaha RX-V6A Home Cinema 4K/8K 7.2 Καναλιών 100W/8Ω 160W/6Ω με HDR και Dolby Atmos.

20200902120437_yamaha_rx_v6a_black.jpeg

Focal Σετ Ηχείων Home Cinema 5.1.2 Sib Evo 200W Dolby Atmos Black

20200219165424_focal_sib_evo_dolby_atmos_5_1_2_black.jpeg

Το ερώτημα μου είναι για τη σύνδεση τους θέλει κάποιο ιδιαίτερο καλώδιο ήχου ή το κλασικό;
Γιατί έχω κάποια μέτρα στην κατοχή μου και θέλω να ξέρω αν χρειάζεται να προχωρήσω στην αγορά καινούριου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

29 λεπτά πριν, dpolal είπε

Κλασσικό καλώδιο χρειάζεται, όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά να μην είναι και εντελώς του κιλού αυτό που έχεις.

Α οκ, είχα πάρει κάποτε ένα καλή ποιότητας σχετικά με καλή μόνωση απέξω.
Απλώς ο πωλητής μου πρότεινε κάποιο που πάει στα 3,60€ το μέτρο και μάλλον θα χρειαστώ πάνω από 20-25 μέτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, dum83 είπε

Α οκ, είχα πάρει κάποτε ένα καλή ποιότητας σχετικά με καλή μόνωση απέξω.
Απλώς ο πωλητής μου πρότεινε κάποιο που πάει στα 3,60€ το μέτρο και μάλλον θα χρειαστώ πάνω από 20-25 μέτρα.

Αφού είναι καλό αυτό που είχες πάρει τότε χρησιμοποίησε το, αν είναι εντάξη χωρίς τσακίσματα κλπ θα σε καλύψει.

Άσχετο.
Πριν από 3 μήνες αγόρασα για το δικό μου σύστημα τον RX-V4A που είναι το μικρότερο αδερφάκι του. :)

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, dpolal είπε

Αφού είναι καλό αυτό που είχες πάρει τότε χρησιμοποίησε το, αν είναι εντάξη χωρίς τσακίσματα κλπ θα σε καλύψει.

Άσχετο.
Πριν από 3 μήνες αγόρασα για το δικό μου σύστημα τον RX-V4A που είναι το μικρότερο αδερφάκι του. :)

Ήταν η πρώτη μου επιλογή,αλλά το "γρατζούνισα" μέσα στο μυαλό μου και πήγα σε αυτό.
Πως σου φαίνεται σαν εμπειρία;;

Επεξ/σία από dum83

1 ώρα πριν, dum83 είπε

Ήταν η πρώτη μου επιλογή,αλλά το "γρατζούνισα" μέσα στο μυαλό μου και πήγα σε αυτό.
Πως σου φαίνεται σαν εμπειρία;;

Μικτές οι εντυπώσεις μέχρι τώρα από το μικρό αδερφάκι.
Τίμιο μηχάνημα, με καλύπτει στα βασικά καθώς δεν χρειάζόμουν atmos κλπ κόλπα αλλά δεν μπορώ να πώ ότι έκανα και ουάου από την συνολική απόδοση.

21 λεπτά πριν, dpolal είπε

Μικτές οι εντυπώσεις μέχρι τώρα από το μικρό αδερφάκι.
Τίμιο μηχάνημα, με καλύπτει στα βασικά καθώς δεν χρειάζόμουν atmos κλπ κόλπα αλλά δεν μπορώ να πώ ότι έκανα και ουάου από την συνολική απόδοση.

Σε τι το δοκίμασες για να το τεστάρεις;
Εννοώ συσκευές ή αρχεία όπως ταινίες, games κλπ

@dum83

Κατέβασε το παρακάτω αρχείο ενεργοποίησε το DTS Neural:X στον ενισχυτή σου και θα δεις τι μπορεί να κάνει το σύστημα σου (το τρακτέρ θα πρέπει να περνάει έξω από το σαλόνι σου, το αεροπλάνο πάνω από το κεφάλι σου,και να είσαι θεατής στην συναυλία).

https://www.mediafire.com/file/bpqyowbzqnwhjqu/auro_3d_demonstration_video_2017-DWEU_1.mkv/file

• Like 1
  • Thanks 1

11 ώρες πριν, nakata1954 είπε

@dum83

Κατέβασε το παρακάτω αρχείο ενεργοποίησε το DTS Neural:X στον ενισχυτή σου και θα δεις τι μπορεί να κάνει το σύστημα σου (το τρακτέρ θα πρέπει να περνάει έξω από το σαλόνι σου, το αεροπλάνο πάνω από το κεφάλι σου,και να είσαι θεατής στην συναυλία).

https://www.mediafire.com/file/bpqyowbzqnwhjqu/auro_3d_demonstration_video_2017-DWEU_1.mkv/file

Τέλεια το κατέβασα, σε ευχαριστώ πολύ.
Όταν το στήσω θα το δοκιμάσω γιατί ήθελα ένα test αρχειάκι.

Ufc 205 Thank You GIF by UFC

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, dum83 είπε

Σε τι το δοκίμασες για να το τεστάρεις;
Εννοώ συσκευές ή αρχεία όπως ταινίες, games κλπ

Έχω ένα αρκετά παλιό σύστημα με ηχεία B&W VM1 & Β&W AS-1 sub.
Ο ενισχυτής που είχα πάρει τότε, ένας Marantz, τα οδηγούσε αρκετά καλά, έβγαζαν ένταση και επειδή τα ηχεία ήταν σχετικά flat στον ήχο τους ο αρκετά «μουσικός» ενισχυτής κάλυπτε το κενό.
Κάτι που δεν είδα ούτε με έναν DENOΝ που είχα για λίγο καιρό ούτε με τον SONY τώρα.
Όχι ότι δεν ακούγωνται κιόλας, απλά στα δικά μου αυτιά δεν ακούγωνται το ίδιο και δεν εννοώ ότι έχει κάποιο θέμα ο Yamaha, ίσως να μην δένει τόσο καλά με το εν λόγο σύστημα.
Από άποψη ρυθμίσεων είναι αρκετά σπαρτιάτικος στα μενού του και το γνώριζα ήδη αυτό όταν τον πήρα καθώς είχα διαβάσει κριτικές αλλά δεν με χάλασε ιδιαίτερα.
Το επόμενο μοντέλο, το 6 που έχεις εσύ, είναι ποιό πλούσιο και δεν το προτίμησα καθαρά λόγο του οικονομικού που δεν με έπερνε.

Δεν ασχολούμε με games, μόνο μουσική και ταινίες.
Kαλές ακροάσεις. :)

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1

2 ώρες πριν, dpolal είπε

Έχω ένα αρκετά παλιό σύστημα με ηχεία B&W VM1 & Β&W AS-1 sub.
Ο ενισχυτής που είχα πάρει τότε, ένας Marantz, τα οδηγούσε αρκετά καλά, έβγαζαν ένταση και επειδή τα ηχεία ήταν σχετικά flat στον ήχο τους ο αρκετά «μουσικός» ενισχυτής κάλυπτε το κενό.
Κάτι που δεν είδα ούτε με έναν DENOΝ που είχα για λίγο καιρό ούτε με τον SONY τώρα.
Όχι ότι δεν ακούγωνται κιόλας, απλά στα δικά μου αυτιά δεν ακούγωνται το ίδιο και δεν εννοώ ότι έχει κάποιο θέμα ο Yamaha, ίσως να μην δένει τόσο καλά με το εν λόγο σύστημα.
Από άποψη ρυθμίσεων είναι αρκετά σπαρτιάτικος στα μενού του και το γνώριζα ήδη αυτό όταν τον πήρα καθώς είχα διαβάσει κριτικές αλλά δεν με χάλασε ιδιαίτερα.
Το επόμενο μοντέλο, το 6 που έχεις εσύ, είναι ποιό πλούσιο και δεν το προτίμησα καθαρά λόγο του οικονομικού που δεν με έπερνε.

Δεν ασχολούμε με games, μόνο μουσική και ταινίες.
Kαλές ακροάσεις. :)

Να΄σαι καλά αδερφέ.
Εγώ από ηχοσύστημα είχα έναν ενισχυτή που είχε ο πατέρας μου από τη δεκαετία 80'-90'.
Μετά το 2015 πήγα σε ένα Home Theater της Samsung το οποίο είναι ακόμα τέρας όσον αφορά τον ήχο,αλλά φυσικά δεν αποδίδει τόσο καθαρά όσο αυτό εδώ πιστεύω.
Κι εγώ στην αρχή σκέφτηκα να πάρω αυτό που έχεις,αλλά μετά πως για 200€ (καθόλου μικρό ποσό βέβαια,το ένιωσα καλά στην τσέπη μου 😭) είπα να πάω στο επόμενο για να μη κάθομαι και μετανιώνω που δεν έκανα την κίνηση.
Κι όσον αφορά τα ηχεία κανονικά πήγαινα σε κάτι Yamaha αλλά τόσο εδώ όσο και στο skroutz δεν είδα και τόσο θετικά σχόλια και πήγα σε αυτά εδώ.
Δεν πήγα διακοπές κι είπα να κάνω αυτό.... 😆😆

Θα μπουν πάνω του pc, κονσόλες και το blue-ray του home cinema.
Άρα ελπίζω να άξιζε ο κόπος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...