Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 31/8/2021 στις 1:34 ΠΜ, VroomVroom είπε

Καλησπέρα, είμαι στα τέλη σχολής (ιεκ) μηχανοτρονικής και ψάχνομαι για δουλειά πάνω στο αντικείμενο. Στα 21 μου χρόνια έχω ασχοληθεί με το αυτοκίνητο κάθε στιγμή που ήταν εφικτό,19 το πήρα απόφαση και μπήκα σε σχολή για να έχω ανάλογο χαρτί σαν πάτημα. Όποτε είχα κάνει αυτή τη συζήτηση όλοι είπαν ότι εύκολα βρήκαν συνεργείο/μαγαζι ανταλλακτικών "κάτι" σχετικό με το επάγγελμα και το οτι είχαν αρχίσει σχολή ήταν προτέρημα και ας ήταν άγνωστοι με τα αυτοκίνητα (θεωρητικά/πρακτικά). Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κοπελα αρχικά, ήξερα ήδη ότι θα δυσκολευτώ παραπάνω σε αυτό, αλλά όχι έτσι. Ταυτόχρονα με τη σχολή εργάζομαι σε άλλον κλάδο για να συντηρώ και τον εαυτό μου κ τη σχολή, γι αυτό βγάζω μαζί με τη σχολή και το δίπλωμα οδήγησης, παρόλο που οδηγώ εξαρχής. Γράφω το σεντόνι αυτό για να πάρω κάποιες απαντήσεις από άτομα που έχουν δικό τους συνεργείο ή ασχολούνται χρόνια με το επάγγελμα, μπας κ μου πείτε τρόπους να διευκολύνω την κατάσταση μου. Έχω πάει σε πολλά συνεργεία με όση αυτοπεποίθηση μου έχει μείνει και εχω προτείνει να εργαστώ αφιλοκερδώς, αρκεί να μάθω περισσότερα από τον μηχανικό τους και όλη τη φάση του συνεργείου, γιατί η σχολή όσα κ να σου δίνει, δεν είναι συνεργείο. Από τους 10 οι 7 έχουν γελάσει στα μούτρα μου, οι αλλοι 3 απλα δε το "ρισκάρουν" γιατί είμαι κοπέλα. Το επάγγελμα το γουστάρω από απίστευτα μικρή και δε θέλω να το αφήσω, αλλα αν δε βάλω πόδι σε συνεργείο, δε πρόκειται να καταφέρω κάτι. Τι θα μπορούσα να κάνω (κάποιο σεμινάριο, κάτι σχετικό με τη δουλειά, κάποια συμβουλή σας γενικότερα ) για να καταφέρω να βρω δουλειά σε αυτό το κομμάτι? 

αγορι οταν κάνεις ερώτηση σε φορουμ να μάθεις να απαντάς χωρις εκνευρισμό σε οτι δεν σου αρέσει ,

ωραίο το τρολ σου σε άλλη παραλία τώρα.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, insomniac01 είπε

Ούτε καν. Αν δεν να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό, πρώτα πρέπει να ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ. Φαίνεται ΠΟΛΥ ανώριμη. 

Γιατί;

Γιατί κάθεσαι και κατεβάζεις ένα σωρό μ... για ανδρισμούς κλπ. 

Δεν έχει σημασία να αυτό που λες ΙΣΧΥΕΙ η όχι. 

Σημασία έχει ότι αυτοί που βρίζεις είναι ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ σου. 

Θες δεν θες σε συνεργείο θα ακούσεις ένα σωρό μ..... 

Θες δεν θες θα δεχθείς σεξισμό και ρατισμο (και ναι και στις ΗΠΑ ισχύει αυτό) 

Μια καλή ΛΥΣΗ είναι πρώτον να ΜΗΝ ασχοληθείς καθόλου.

Η

Να βάλεις ΚΩΛΟ κάτω και να γίνεις ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (όχι συνεργείου) και να εργαστείς ΣΕ αεροδρόμια/αεροπορικές, γερμανικές εταιρείες λεωφοριων (θες γερμανικά σε καλό επίπεδο), να πας μηχανικός σε κρουαζιερόπλοια στην Κεντρική Ευρώπη (ποτάμια) η ωκεανό, να εργαστείς στις ΗΠΑ αλλά όχι σε συνοικιακά καταστηματα (θες πτυχίο από Community College τουλαχιστον περι τα 10.000-15.000 το χρονο και δεν ξερω να ισχυεια για αλλοδαπους), και αλλα πολλα ΑΝΩΤΕΡΟΥ επιπεδου. 

Και επίσης να κατέβεις από την λογική του εγώ ήρθα θα τα αλλάξω όλα. Δεν θα αλλάξεις τίποτα. Γιατί;

ΓΙΑΤΙ έτσι είναι η πραγματικότητα. 

Μόνο τον εαυτό σου και την αντίληψη σου μπορείς να αλλάξεις. 

Και να καταλήξω ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ πελατοκετρικη αντίληψη και ΑΥΤΟ είναι εππαγελμα ΟΣΟ πιο ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ γίνετε. 

Είχα χρόνια να λογκάρω, αλλα εψαξα το password μονο και μόνο για να πω ότι δεν εχω διαβάσει μεγαλύτερο κοκταίλ αερολογίας με περίσσεια αυτοπεποίθηση για φέτος τουλάχιστον. Σε ρώτησε κανενας αμα θέλει να γίνει μηχανολογος στις εταιρειες που λες η κοπέλα;

Κοπέλια, μην λαμβάνεις σοβαρά τις αποψείς πολλών που βγάζουν τις δικες τους ανασφάλειες και απωθημένα από προσωπικές εμπειρίες του καθενός που νομίζει οτι εμαθε πως λειτουργει ο κόσμος επειδη εκανε 3 δουλειές και πάτησε τα 40. Αυτα ειναι αναλύσεις καφενειακού επιπέδου και μην σε πτοούν καθόλου.

Να ξέρεις πως θα έφερνα το αμαξι μου σε γυναίκα μάστορα πάρα πολύ ανετα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Psyber είπε

Ντροπή σου γελοίε. Τι της λες της κοπέλας; Έτσι είναι η ζωή ε;

Την αληθεια λεει ο ανθρωπος.

2 ώρες πριν, NickTG είπε

Πόση δύναμη χρειάζεται σε συνεργείο και πως ξέρεις αν την έχει? 

Με ρωτας αλλα δεν μου λες οτι κανω λαθος. Το συνεργειο ειναι σκληρη δουλεια.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...