Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TRILOBYTER είπε

Οι περισσοτεροι μαστορες ειναι τσαπατσουλιδες, ασχετοι με βρωμικα μαγαζια και λενε ψεματα οπου μπορουν για να κερδισουν κατι. Εαν ειναι να γινεις μια σωστη τεχνικος πανω στο αντικειμενο εγω δε θα ειχα θεμα να πηγαινα καποιο οχημα σε γυναικα για επισκευη η σερβις, ειδαμε και τους αντρες τοσα χρονια. 

Νομιζω με υπομονη και επιμονη κατι θα βρεις.

Αυτός είναι ο σκοπός μου, σε καμία περίπτωση δεν προκειται να γίνω τέτοιο άτομο. Αυτοί που λες δεν είναι επαγγελματίες, δε σέβονται ούτε τη δουλειά ούτε τα λεφτά του πελάτη. Προσωπικά δεν ενθαρρύνω την ιδέα του να είσαι πάνω από το κεφάλι του μάστορα, αλλά έτσι σωζεσαι πολλές φορές πριν γίνει το κακό. Και δεν πάω ποτέ σε συνεργεία γνωστών /φίλων που προτείνουν ή με γνωρίζουν, περιμένεις από κάποιον που σε ξέρει προσωπικά να σου κάνει καλύτερη δουλειά, αλλά είναι πιο τσαπατσουλικα και από αγνώστου πελάτη. 

Κ εγω πιστεύω πως θα βρω αυτό που ψάχνω. 

• Like 1
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 31/8/2021 στις 1:34 ΠΜ, VroomVroom είπε

Καλησπέρα, είμαι στα τέλη σχολής (ιεκ) μηχανοτρονικής και ψάχνομαι για δουλειά πάνω στο αντικείμενο. Στα 21 μου χρόνια έχω ασχοληθεί με το αυτοκίνητο κάθε στιγμή που ήταν εφικτό,19 το πήρα απόφαση και μπήκα σε σχολή για να έχω ανάλογο χαρτί σαν πάτημα. Όποτε είχα κάνει αυτή τη συζήτηση όλοι είπαν ότι εύκολα βρήκαν συνεργείο/μαγαζι ανταλλακτικών "κάτι" σχετικό με το επάγγελμα και το οτι είχαν αρχίσει σχολή ήταν προτέρημα και ας ήταν άγνωστοι με τα αυτοκίνητα (θεωρητικά/πρακτικά). Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κοπελα αρχικά, ήξερα ήδη ότι θα δυσκολευτώ παραπάνω σε αυτό, αλλά όχι έτσι. Ταυτόχρονα με τη σχολή εργάζομαι σε άλλον κλάδο για να συντηρώ και τον εαυτό μου κ τη σχολή, γι αυτό βγάζω μαζί με τη σχολή και το δίπλωμα οδήγησης, παρόλο που οδηγώ εξαρχής. Γράφω το σεντόνι αυτό για να πάρω κάποιες απαντήσεις από άτομα που έχουν δικό τους συνεργείο ή ασχολούνται χρόνια με το επάγγελμα, μπας κ μου πείτε τρόπους να διευκολύνω την κατάσταση μου. Έχω πάει σε πολλά συνεργεία με όση αυτοπεποίθηση μου έχει μείνει και εχω προτείνει να εργαστώ αφιλοκερδώς, αρκεί να μάθω περισσότερα από τον μηχανικό τους και όλη τη φάση του συνεργείου, γιατί η σχολή όσα κ να σου δίνει, δεν είναι συνεργείο. Από τους 10 οι 7 έχουν γελάσει στα μούτρα μου, οι αλλοι 3 απλα δε το "ρισκάρουν" γιατί είμαι κοπέλα. Το επάγγελμα το γουστάρω από απίστευτα μικρή και δε θέλω να το αφήσω, αλλα αν δε βάλω πόδι σε συνεργείο, δε πρόκειται να καταφέρω κάτι. Τι θα μπορούσα να κάνω (κάποιο σεμινάριο, κάτι σχετικό με τη δουλειά, κάποια συμβουλή σας γενικότερα ) για να καταφέρω να βρω δουλειά σε αυτό το κομμάτι? 

Διάβασα όλο το κορδόνι από την αρχή. Είσαι άνθρωπος με χαρακτήρα, καθαρή σκέψη, καθαρό λόγο, με θέληση και επιμονή. Αν ήμουν στον κλάδο σήμερα θα έπιανες δουλειά. Η δική μου συμβουλή είναι μόνο μία: Θα χτυπάς την πόρτα που θέλεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ μέχρι αυτή να ανοίξει. ΣΥΝΕΧΕΙΑ όμως, μέχρι να βαρεθούν να σε βλέπουν. Και ας σου την έχουν κλείσει στα μούτρα την προηγούμενη φορά, εσύ θα ξαναπάς ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ. Και η πόρτα θα ανοίξει.   

Περιμένω να ξαναγράψεις εδώ, λίαν συντόμως με τα νεότερα!

Επεξ/σία από Imola
  • Like 5
Δημοσ.
19 ώρες πριν, VroomVroom είπε

Αυτόν που είναι κατάλληλος για τη θέση με την ανάλογη εμπειρία? Ίσως εγω το βλέπω έτσι γιατί είμαι πολύ μικρότερη από εσάς κ δεν έχω πάρει στα σοβαρά τέτοιου τύπου στερεότυπα. 

Αυτο το λες τωρα αλλα οταν ερθει η ωρα κι εσυ την κοπελιτσα θα διαλεξεις. Θα το δεις και μονη σου.

Και αστροναυτης να εισαι στην Ελλαδα ειμαστε. Χωρις βυσμα δεν γινετε τιποτα. Το ξερεις ηδη αυτο. Το αλλο ειναι πως δεν εχεις φυσικη δυναμη για αυτη τη δουλεια και θα καταστρεψεις το σωμα σου· το οτι βριζουν, κανουν σεξιστικα σχολια, θα εισαι μεσα στη βρωμα το ξεπερναμε. Και το τριτο ειναι πως θα πρεπει να  λες ψεματα και να κοροϊδέυεις τους πελατες συνεχεια.

• Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όμως, προσωπικά και μόνο που θα έβλεπα γυναίκα μηχανικό, θα την εμπιστευόμουν πολύ περισσότερο απο κάποιους άλλους για τον εξής απλούστατο λόγο.

Αν μια γυναίκα επιλέγει ένα "ανδροκρατούμενο" επάγγελμα, σημαίνει οτι έχει πολύ μεγάλος πάθος για αυτό που κάνει. Και επειδή όπως ήδη διαβάζουμε υπάρχουν δυσκολίες αποδοχής στον χώρο αυτό, θα κάνει όσο τον δυνατόν πιο καλή δουλειά για να αποδείξει οτι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει απέναντι στους υπόλοιπους συναδέλφους.

Συνεπώς, ένας άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά την δουλειά του και θέλει να δείξει την ποιότητα των υπηρεσιών του, σίγουρα έχει πολύ να δώσει στον (οποιοδήποτε) χώρο και να έχει ευχαριστημένους πελάτες.

Δυστηχώς τα στερεότυπα, αποτρέπουν να δώσουν ευκαιρίες σε πολλούς ανθρώπους (είτε άνδρες, είτε γυναίκες), που θα μπορούσαν να έχουν διαπρέψει στην εργασία και στην καριέρα τους.

Μην κρίνετε κάποιον απο το φύλο του ή άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά, αλλά απο τις ικανότητές του και το πάθος του για αυτό που θέλει να κάνει.

Επεξ/σία από Sorath
  • Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλα θα ηταν να κανουμε ολοι οτι μας αρεσει αλλα η πραγματικοτητα δεν ενδιαφερεται για το παθος και τα ονειρα μας. Ερχεται και μας χτυπαει στο κεφαλι με τη βαρια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Shinji ikari είπε

Αυτο το λες τωρα αλλα οταν ερθει η ωρα κι εσυ την κοπελιτσα θα διαλεξεις. Θα το δεις και μονη σου.

Αν κάποτε χρειαστεί baby sitter, αναρωτιέμαι αν θα σκεφτεί να πάρει άντρα (αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν άντρες για baby sitting).

Πάντως αν εξαιρέσεις τις έξτρα δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει λόγω φύλου, γενικά εγώ είμαι 100% υπέρ σε αυτό που θέλει να κάνει και μακάρι να το καταφέρει.

Δημοσ.

Κοπελα μου ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα.

Επειδη εχει καει η γουνα μου και σε μηχανες και σε αυτοκινητα απο "μαστουρες" (ετσι τους λεγαμε στο bikenet για τους παλιους) και επειδη βλεπω οτι εσυ γουσταρεις το επαγγελμα και θα εισαι ευσυνείδητη σαν επαγγελματιας σε παρακαλω αν πιασεις δουλεια σε καποιο συνεργειο σαν μηχανικος στειλε μου ενα ΡΜ και εγω θα σου φερω το σαραβαλακι μου.

Σοβαρα με ενδιαφερει να βρω εναν σωστο επαγγελματια και εσυ φαινεσαι οτι αγαπας αυτο που (σου ευχομαι συντομα να) κανεις.

Και παλι μπραβο σου.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μαζί σου TS. Σωστός μηχανικός, δεν πα να είναι και ό,τι φύλο γουστάρει. Θα τη βρεις την άκρη, μη μασάς

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, insomniac01 είπε

Ούτε καν. Αν δεν να ασχοληθείς σοβαρά με αυτό, πρώτα πρέπει να ΩΡΙΜΑΣΕΙΣ. Φαίνεται ΠΟΛΥ ανώριμη. 

Γιατί;

Γιατί κάθεσαι και κατεβάζεις ένα σωρό μ... για ανδρισμούς κλπ. 

Δεν έχει σημασία να αυτό που λες ΙΣΧΥΕΙ η όχι. 

Σημασία έχει ότι αυτοί που βρίζεις είναι ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ σου. 

Θες δεν θες σε συνεργείο θα ακούσεις ένα σωρό μ..... 

Θες δεν θες θα δεχθείς σεξισμό και ρατισμο (και ναι και στις ΗΠΑ ισχύει αυτό) 

Μια καλή ΛΥΣΗ είναι πρώτον να ΜΗΝ ασχοληθείς καθόλου.

Η

Να βάλεις ΚΩΛΟ κάτω και να γίνεις ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (όχι συνεργείου) και να εργαστείς ΣΕ αεροδρόμια/αεροπορικές, γερμανικές εταιρείες λεωφοριων (θες γερμανικά σε καλό επίπεδο), να πας μηχανικός σε κρουαζιερόπλοια στην Κεντρική Ευρώπη (ποτάμια) η ωκεανό, να εργαστείς στις ΗΠΑ αλλά όχι σε συνοικιακά καταστηματα (θες πτυχίο από Community College τουλαχιστον περι τα 10.000-15.000 το χρονο και δεν ξερω να ισχυεια για αλλοδαπους), και αλλα πολλα ΑΝΩΤΕΡΟΥ επιπεδου. 

Και επίσης να κατέβεις από την λογική του εγώ ήρθα θα τα αλλάξω όλα. Δεν θα αλλάξεις τίποτα. Γιατί;

ΓΙΑΤΙ έτσι είναι η πραγματικότητα. 

Μόνο τον εαυτό σου και την αντίληψη σου μπορείς να αλλάξεις. 

Και να καταλήξω ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ πελατοκετρικη αντίληψη και ΑΥΤΟ είναι εππαγελμα ΟΣΟ πιο ΠΕΛΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ γίνετε. 

Απο πού τα συμπέρανες όλα αυτά; Την έχεις γνωρίσει την κοπέλα; 

Φυσικά και μπορεί να αλλαξει πράγματα. Τα πάντα δεν μπορεί να τα αλλάξει κανείς.

Οσο για το "πελατοκεντρικό", δεν εχω ιδέα τι εννοείς. Ενας καλός τεχνικός θα έχει πάντα δουλειά.

Τώρα, αυτά για τον κώλο και τα αεροδρόμια μου τα έλεγε και μενα ο πατέρας μου και νομίζω, πια, οτι αντανακλούσαν την ηττοπάθεια για τις δικές του αποτυχημένες επιλογές.

Συνέχισε, κοπελιά, να επιμένεις. Τελείωσε τη σχολή σου και μέσω αυτής ψάξε κάτι για αρχή. 

23 λεπτά πριν, vste είπε

Κοπελα μου ενα μεγαλο μπραβο απο εμενα.

Επειδη εχει καει η γουνα μου και σε μηχανες και σε αυτοκινητα απο "μαστουρες" (ετσι τους λεγαμε στο bikenet για τους παλιους) και επειδη βλεπω οτι εσυ γουσταρεις το επαγγελμα και θα εισαι ευσυνείδητη σαν επαγγελματιας σε παρακαλω αν πιασεις δουλεια σε καποιο συνεργειο σαν μηχανικος στειλε μου ενα ΡΜ και εγω θα σου φερω το σαραβαλακι μου.

Σοβαρα με ενδιαφερει να βρω εναν σωστο επαγγελματια και εσυ φαινεσαι οτι αγαπας αυτο που (σου ευχομαι συντομα να) κανεις.

Και παλι μπραβο σου.

Και εγώ μαζί σου. Πολύ ευχαρίστως!

• Like 5
Δημοσ.
On 31/08/2021 at 02:19, Bitbit said:

κοπελιά τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί να είσαι αστέρι στα αυτοκίνητα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε εμπιστευτεί κάποιος. Ό, τι σεμινάριο και να κάνεις δε θα αλλάξει κάτι.

Εδώ βλέπουμε γυναίκα να οδηγεί και κάνουμε το σταυρό μας, θα την εμπιστευτούμε να φτιάξει το αυτοκίνητο;

Φαντάζομαι κι εγώ αν πάω να ζητήσω δουλειά σαν μανικιουριστ, οι 7/10 θα γελάνε. Εντάξει τι να κάνεις, έτσι είναι η ζωή.

Και κάτι σημαντικό. Μη προτείνεις να δουλέψεις τζάμπα. Κάτι τέτοιες συμπεριφορες μας έχουνε σκίσει και δε το καταλαβαίνετε. Έχω πλακωθεί με συνάδελφο σε δουλειά επειδή δούλευε τζάμπα σαν το μ@λακα και μας έπαιρνε όλους η μπάλα. Και το χειρότερο είναι ότι δε κέρδιζε και τίποτα. Θέλω να σπάσω το κεφάλι σε άτομα με τέτοιες συμπεριφορές.

Ντροπή σου γελοίε. Τι της λες της κοπέλας; Έτσι είναι η ζωή ε;

• Like 7
Δημοσ.
11 ώρες πριν, insomniac01 είπε

Να βάλεις ΚΩΛΟ κάτω και να γίνεις ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ (όχι συνεργείου) και να εργαστείς ΣΕ αεροδρόμια/αεροπορικές, γερμανικές εταιρείες λεωφοριων (θες γερμανικά σε καλό επίπεδο), να πας μηχανικός σε κρουαζιερόπλοια στην Κεντρική Ευρώπη (ποτάμια) η ωκεανό, να εργαστείς στις ΗΠΑ αλλά όχι σε συνοικιακά καταστηματα (θες πτυχίο από Community College τουλαχιστον περι τα 10.000-15.000 το χρονο και δεν ξερω να ισχυεια για αλλοδαπους), και αλλα πολλα ΑΝΩΤΕΡΟΥ επιπεδου

Αυτό.

Δημοσ.
2 hours ago, Shinji ikari said:

Το αλλο ειναι πως δεν εχεις φυσικη δυναμη για αυτη τη δουλεια και θα καταστρεψεις το σωμα σου·

Πόση δύναμη χρειάζεται σε συνεργείο και πως ξέρεις αν την έχει? 

Δημοσ.
On 31/08/2021 at 02:19, Bitbit said:

Εδώ βλέπουμε γυναίκα να οδηγεί και κάνουμε το σταυρό μας, θα την εμπιστευτούμε να φτιάξει το αυτοκίνητο;

Επειδη υπαρχουν ακομα τετοιες αποψεις δυσκολευεται να βρει δουλεια.

@VroomVroom

1: Να μην προτείνεις ξανα να δούλεψεις αφιλοκερδώς, δεν εισαι δουλα, θα προσφερεις μια υπηρεσια και θα πρεπει να αμειφθεις αναλογα και συμφωνα με το πως  οριζεται απο την νομοθεσια

2: Επειδη εδω στην μπανανια επικρατει η σεξιστικη - πατριαρχικη κουλτουρα δεν σημαινει οτι πρεπει να χασεις εσυ την αυτοπεποίθηση σου. Δοκιμασε να κανεις ενα  λογαριασμο LinkedIn και να ψαχνεις εκει σε μεγαλες αντιπροσωπειες. Συνηθως εκει τα φαινομενα σεξισμου δεν υπαρχουν ή τουλαχιστον δεν ειναι σε τετοιο βαθμο οπως του αξεστου κατσαβιδάκια.

3: Μην σταματησεις να μελετας ακόμα και εκτός εργασιας

Τα οχηματα μου εγω τα εμπίστευομαι, οπως εχω κανει ηδη, στην-ον μηχανικο που θα κανει την ποιοτικοτερη εργασια.

• Like 3
Δημοσ.

Καλή τύχη, από αυτά που γράφεις πιστεύω σύντομα θα βρεις κάπου. Φαίνεται ότι σαρέσει.

Δεν ξέρω καθόλου τον κλάδο, αλλά μου φαίνεται συνήθως ότι γνωστοί γνωστών πιάνουν τέτοιες θέσεις.

Έχεις μήπως κανέναν γνωστό που να είναι φίλος με κάποιον μηχανικό ή οτιδήποτε τέτοιο; Πατέρες, θείοι, παλιοί συμμαθητές οτιδήποτε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θυμάμαι πάντως πριν χρόνια Γερμανία στην επίσημη μαμά Mercedes, όχι καν αντιπροσωπία, αλλά σκέτο Mercedes Benz Köln, γυναίκα αρχιμηχανικο, να υποδέχεται πελάτη στο γραφείο και μετά να πάει συνεργείο και να αναλαμβάνει αυτή το αμάξι με έναν δύο μαθητευομενους, Azubis και παράλληλα και άλλα αμάξια. Φυσικά για οτιδήποτε βαρύ υπήρχαν νταμαρια,αλλά αυτή ήταν η υπεύθυνη. 

Εδω βέβαια ειναι λίγο διαφορετικά, αλλά πιστεύω με επιμονή και δουλειά όλα γίνονται. Λίγα επαγγελματα δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα λόγω φυσικής δύναμης, αποκλειστικά χειρωνακτικα που δεν θέλει μυαλό. 

Μηχανικός αυτοκινήτων δεν είναι από αυτά, για οτιδήποτε βαρύ, έχει βοηθούς, το σημαντικότερο είναι να γνωρίζει το αντικείμενο, και αυτό έρχεται με εμπειρία, μελέτη, και κυρίως να στροφαρει ώστε να καταλαβαίνει το πρόβλημα,και όλοι ξέρουμε ότι λίγοι μηχανικοι είναι έτσι. 

Δεν χρειάζεται μπράτσα για αυτά. 

Αλλά ξανά, επειδη είμαστε Ελλάδα, ειναι πιο δύσκολο. 

Επεξ/σία από jmmys
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...