Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, είμαι στα τέλη σχολής (ιεκ) μηχανοτρονικής και ψάχνομαι για δουλειά πάνω στο αντικείμενο. Στα 21 μου χρόνια έχω ασχοληθεί με το αυτοκίνητο κάθε στιγμή που ήταν εφικτό,19 το πήρα απόφαση και μπήκα σε σχολή για να έχω ανάλογο χαρτί σαν πάτημα. Όποτε είχα κάνει αυτή τη συζήτηση όλοι είπαν ότι εύκολα βρήκαν συνεργείο/μαγαζι ανταλλακτικών "κάτι" σχετικό με το επάγγελμα και το οτι είχαν αρχίσει σχολή ήταν προτέρημα και ας ήταν άγνωστοι με τα αυτοκίνητα (θεωρητικά/πρακτικά). Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κοπελα αρχικά, ήξερα ήδη ότι θα δυσκολευτώ παραπάνω σε αυτό, αλλά όχι έτσι. Ταυτόχρονα με τη σχολή εργάζομαι σε άλλον κλάδο για να συντηρώ και τον εαυτό μου κ τη σχολή, γι αυτό βγάζω μαζί με τη σχολή και το δίπλωμα οδήγησης, παρόλο που οδηγώ εξαρχής. Γράφω το σεντόνι αυτό για να πάρω κάποιες απαντήσεις από άτομα που έχουν δικό τους συνεργείο ή ασχολούνται χρόνια με το επάγγελμα, μπας κ μου πείτε τρόπους να διευκολύνω την κατάσταση μου. Έχω πάει σε πολλά συνεργεία με όση αυτοπεποίθηση μου έχει μείνει και εχω προτείνει να εργαστώ αφιλοκερδώς, αρκεί να μάθω περισσότερα από τον μηχανικό τους και όλη τη φάση του συνεργείου, γιατί η σχολή όσα κ να σου δίνει, δεν είναι συνεργείο. Από τους 10 οι 7 έχουν γελάσει στα μούτρα μου, οι αλλοι 3 απλα δε το "ρισκάρουν" γιατί είμαι κοπέλα. Το επάγγελμα το γουστάρω από απίστευτα μικρή και δε θέλω να το αφήσω, αλλα αν δε βάλω πόδι σε συνεργείο, δε πρόκειται να καταφέρω κάτι. Τι θα μπορούσα να κάνω (κάποιο σεμινάριο, κάτι σχετικό με τη δουλειά, κάποια συμβουλή σας γενικότερα ) για να καταφέρω να βρω δουλειά σε αυτό το κομμάτι? 

• Like 5
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 3
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου μόνο μια φορά έχω δει γυναίκα μηχανικό σε συνεργείο, και αυτό επειδή είναι κόρη του ιδιοκτήτη.

• Confused 1
Δημοσ.

1) να ξαναβρείς την αυτοπεποίθηση σου

2) να μην προτείνεις ξανα να δούλεψεις αφιλοκερδώς.

3) να συνεχίσεις να διαβάζεις και να μαθαίνεις όσο μπορείς ακόμα και εκτός συνεργείου 

4) μόλις κανείς μια γύρα από τα από πάνω να αρχίσεις να ξανά πηγαίνεις στα συνεργεία που σε ενδιαφέρουν και να τους ζητήσεις να σε πάρουν και θα τους αποδείξεις ότι το αξίζεις. Και να ξαναπάς. Και να ξαναπάς. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη όχι ως γυναίκα αλλά ως ευγενικός άνθρωπος.
να ξέρεις οι πρώτοι «διαφορετικοί» σε κάθε τομέα πάντα χρειαζόταν να εργαστούν πιο σκληρά για να αποδείξουν ότι μπορούν να προχωρήσουν.

σου εύχομαι καλή επιτυχία. Δε θέλει γλύψιμο, θέλει ευγενική πυγμή και πίστη στον εαυτό σου.

5) δες αν η σχολή έχει κανένα πρόγραμμα αποκατάστασης/πρακτικής.

• Like 20
  • Thanks 4
Δημοσ.

κοπελιά τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί να είσαι αστέρι στα αυτοκίνητα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε εμπιστευτεί κάποιος. Ό, τι σεμινάριο και να κάνεις δε θα αλλάξει κάτι.

Εδώ βλέπουμε γυναίκα να οδηγεί και κάνουμε το σταυρό μας, θα την εμπιστευτούμε να φτιάξει το αυτοκίνητο;

Φαντάζομαι κι εγώ αν πάω να ζητήσω δουλειά σαν μανικιουριστ, οι 7/10 θα γελάνε. Εντάξει τι να κάνεις, έτσι είναι η ζωή.

Και κάτι σημαντικό. Μη προτείνεις να δουλέψεις τζάμπα. Κάτι τέτοιες συμπεριφορες μας έχουνε σκίσει και δε το καταλαβαίνετε. Έχω πλακωθεί με συνάδελφο σε δουλειά επειδή δούλευε τζάμπα σαν το μ@λακα και μας έπαιρνε όλους η μπάλα. Και το χειρότερο είναι ότι δε κέρδιζε και τίποτα. Θέλω να σπάσω το κεφάλι σε άτομα με τέτοιες συμπεριφορές.

• Like 6
  • Thanks 1
  • Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, dstilio είπε

1) να ξαναβρείς την αυτοπεποίθηση σου

2) να μην προτείνεις ξανα να δούλεψεις αφιλοκερδώς.

3) να συνεχίσεις να διαβάζεις και να μαθαίνεις όσο μπορείς ακόμα και εκτός συνεργείου 

4) μόλις κανείς μια γύρα από τα από πάνω να αρχίσεις να ξανά πηγαίνεις στα συνεργεία που σε ενδιαφέρουν και να τους ζητήσεις να σε πάρουν και θα τους αποδείξεις ότι το αξίζεις. Και να ξαναπάς. Και να ξαναπάς. Πάντα με το χαμόγελο στα χείλη όχι ως γυναίκα αλλά ως ευγενικός άνθρωπος.
να ξέρεις οι πρώτοι «διαφορετικοί» σε κάθε τομέα πάντα χρειαζόταν να εργαστούν πιο σκληρά για να αποδείξουν ότι μπορούν να προχωρήσουν.

σου εύχομαι καλή επιτυχία. Δε θέλει γλύψιμο, θέλει ευγενική πυγμή και πίστη στον εαυτό σου.

5) δες αν η σχολή έχει κανένα πρόγραμμα αποκατάστασης/πρακτικής.

Η σχολή υποτίθεται πως έχει, Αλλά ακόμα και στα παιδιά που τελείωσαν φέτος το καλοκαίρι τη σχολή όσοι ζήτησαν βοήθεια σε αυτό, μόνο σε 2 3 που είχαν τα κονε βρήκαν κ οι θέσεις που πήραν ήταν γραφείου, αυτό που ήθελαν εξαρχής οι ίδιοι. 

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, όσο για το αφιλοκερδώς, δεν το πρότεινα επειδή πιστεύω πως δεν αξίζω κανονικό μισθό-γιατί έχω γνώσεις σε πάρα πολύ καλό επίπεδο-και ούτε το πρότεινα σε κάθε συνεργείο που πήγα να ζητήσω δουλειά. Το πρότεινα σε 2 3 που είναι κοντά στη γειτονιά μου κ με γνωρίζουν έστω και φατσικα και θεώρησα πως ίσως αυτό τους παροτρύνει να με πάρουν. Ίσως λάθος μου που το σκέφτηκα έτσι, αλλά σίγουρα δε το μετανιώνω γιατί τουλάχιστον το πρότεινα και εφαγα άκυρο. 

20 λεπτά πριν, Bitbit είπε

κοπελιά τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί να είσαι αστέρι στα αυτοκίνητα αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να σε εμπιστευτεί κάποιος. Ό, τι σεμινάριο και να κάνεις δε θα αλλάξει κάτι.

Εδώ βλέπουμε γυναίκα να οδηγεί και κάνουμε το σταυρό μας, θα την εμπιστευτούμε να φτιάξει το αυτοκίνητο;

Φαντάζομαι κι εγώ αν πάω να ζητήσω δουλειά σαν μανικιουριστ, οι 7/10 θα γελάνε. Εντάξει τι να κάνεις, έτσι είναι η ζωή.

Και κάτι σημαντικό. Μη προτείνεις να δουλέψεις τζάμπα. Κάτι τέτοιες συμπεριφορες μας έχουνε σκίσει και δε το καταλαβαίνετε. Έχω πλακωθεί με συνάδελφο σε δουλειά επειδή δούλευε τζάμπα σαν το μ@λακα και μας έπαιρνε όλους η μπάλα. Και το χειρότερο είναι ότι δε κέρδιζε και τίποτα. Θέλω να σπάσω το κεφάλι σε άτομα με τέτοιες συμπεριφορές.

Αυτή τη φάση που θα νιώσει πιο άνετα ο άλλος δηλαδή με τον πιτσιρικά που δεν έχει ιδέα αλλά είναι γιος/ανιψιός του ιδιοκτήτη και όχι με κοπέλα, εξηγείται πως δηλαδή? Επειδή αυτός έχει ύφος "δε με νοιάζει τίποτα" ή είναι θέμα ανδρισμού? 

Το "θα την εμπιστευτούμε να φτιάξει το αυτοκίνητο? " είναι παντελώς στερεοτυπικο, αλλά είναι απίστευτο το ποσό επιστήμη κάνετε το αυτοκίνητο όταν μιλάτε για γυναίκα, αλλα οταν πάει άντρας να κάνει επισκευή μόνος του είναι εύκολακι, παρόλο που κάνει τη ζημιά χειρότερη. 

Ναι γιατί να μην εμπιστευτείς? Θα να είναι η αλλη στη θέση που είναι εχει και μια Α' εμπειρία, εγω πιστεύω ότι όσοι άνδρες δεν εμπιστεύονται γυναίκες τεχνικούς, είναι καθαρά θέμα ανδρισμού, δε το δέχεστε ότι η αλλη ξέρει να το κάνει και ξέρει καλύτερα από εσάς. 

Όσο για το αφιλοκερδώς, δε το πρότεινα όπου πήγαινα με το καλησπέρα, το πρότεινα σε, συγκεκριμένα συνεργεία που είχα μια παραπάνω οικειότητα και δε θα με ενοχλούσε για κάποιες ώρες να βοηθάω όπου μπορώ ώστε να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα. Μαλακια μου ή όχι, επειδή κάποιοι ιδιοκτήτες το εκμεταλλευονται, δε σημαίνει ότι φταίει αυτός που προσπαθεί να μάθει απελπισμένα. 

*υπάρχουν πολλοί άνδρες τεχνητες νυχιών και κανείς δε γελάει, πέρα από κάτι "σκληρούς άνδρες" που οτιδήποτε δεν είναι μαύρο ή αντιαισθητικο το λένε πουστικο. 

1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου μόνο μια φορά έχω δει γυναίκα μηχανικό σε συνεργείο, και αυτό επειδή είναι κόρη του ιδιοκτήτη.

Είναι πολλές και έχουν και δικά τους συνεργεία με μεγάλη πελατεία, δυστυχώς όμως παραείναι μακριά για να κάνω έστω τη δοκιμή.  Δεν έχουν όλοι την τύχη οι γονείς/συγγενείς τους να έχουν δικά τους συνεργεία. 

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, VroomVroom είπε

Είναι πολλές και έχουν και δικά τους συνεργεία με μεγάλη πελατεία, δυστυχώς όμως παραείναι μακριά για να κάνω έστω τη δοκιμή.  Δεν έχουν όλοι την τύχη οι γονείς/συγγενείς τους να έχουν δικά τους συνεργεία. 

Πολύ αμφιβάλλω πως είναι πολλές οι γυναίκες που δουλεύουν σε συνεργεία ως μηχανικοί. Επίσης ιδιοκτήτριες συνήθως είναι μόνο στα χαρτιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, VroomVroom είπε

Καλησπέρα, είμαι στα τέλη σχολής (ιεκ) μηχανοτρονικής και ψάχνομαι για δουλειά πάνω στο αντικείμενο. Στα 21 μου χρόνια έχω ασχοληθεί με το αυτοκίνητο κάθε στιγμή που ήταν εφικτό,19 το πήρα απόφαση και μπήκα σε σχολή για να έχω ανάλογο χαρτί σαν πάτημα. Όποτε είχα κάνει αυτή τη συζήτηση όλοι είπαν ότι εύκολα βρήκαν συνεργείο/μαγαζι ανταλλακτικών "κάτι" σχετικό με το επάγγελμα και το οτι είχαν αρχίσει σχολή ήταν προτέρημα και ας ήταν άγνωστοι με τα αυτοκίνητα (θεωρητικά/πρακτικά). Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κοπελα αρχικά, ήξερα ήδη ότι θα δυσκολευτώ παραπάνω σε αυτό, αλλά όχι έτσι. Ταυτόχρονα με τη σχολή εργάζομαι σε άλλον κλάδο για να συντηρώ και τον εαυτό μου κ τη σχολή, γι αυτό βγάζω μαζί με τη σχολή και το δίπλωμα οδήγησης, παρόλο που οδηγώ εξαρχής. Γράφω το σεντόνι αυτό για να πάρω κάποιες απαντήσεις από άτομα που έχουν δικό τους συνεργείο ή ασχολούνται χρόνια με το επάγγελμα, μπας κ μου πείτε τρόπους να διευκολύνω την κατάσταση μου. Έχω πάει σε πολλά συνεργεία με όση αυτοπεποίθηση μου έχει μείνει και εχω προτείνει να εργαστώ αφιλοκερδώς, αρκεί να μάθω περισσότερα από τον μηχανικό τους και όλη τη φάση του συνεργείου, γιατί η σχολή όσα κ να σου δίνει, δεν είναι συνεργείο. Από τους 10 οι 7 έχουν γελάσει στα μούτρα μου, οι αλλοι 3 απλα δε το "ρισκάρουν" γιατί είμαι κοπέλα. Το επάγγελμα το γουστάρω από απίστευτα μικρή και δε θέλω να το αφήσω, αλλα αν δε βάλω πόδι σε συνεργείο, δε πρόκειται να καταφέρω κάτι. Τι θα μπορούσα να κάνω (κάποιο σεμινάριο, κάτι σχετικό με τη δουλειά, κάποια συμβουλή σας γενικότερα ) για να καταφέρω να βρω δουλειά σε αυτό το κομμάτι? 

Για τεχνικούς λόγους , δεν γίνεται να βρίσκεστε γενικά σε χώρο εργασίας , ως άτυπος εργαζόμενος , χωρίς πρόσληψη , να δουλεύετε τζάμπα κλπ . Οπότε ξεχνάτε αυτό το σενάριο και μην το προτείνετε σε κανέναν . 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά δε το βρίσκω κακό, και κάλιστα θα εμπιστευομουν το αυτοκινητο μου σε γυναικα μηχανικό (για τακτική τουλάχιστον συντήρηση).. Οι γυναίκες ειναι πιο λεπτομερείς στη δουλειά τους και κατα κανονα εχουν καλυτερους τρόπους (τουλάχιστον 3/4 εβδομάδες το μήνα).

Το μονο πρόβλημα που εντοπίζω ειναι οι πολυ βαριες δουλειες λόγω σωματικής διάπλασης...

Δοκίμασε και σε αντιπροσωπείες (οχι μικρα συνεργεια συνοικιακα), ισως εχεις καλύτερη τύχη καθως παίρνουν νέους για μαθητευομενους.

Επισης πες περιοχή εδρας σου ισως μπορει κάποιος να σε στείλει σε κάποιο γνωστό που δεν ειναι σεξιστής, .... κοκ..

Τέλος ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ για δωρεαν εργασία. Ειναι αντιδεοντολογικό και δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό και τη δουλεια σου.

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.

1) Αρχικά δοκίμασε σε αντιπροσωπείες, εκεί προσλαμβάνουν συνήθως κόσμο χωρίς προϋπηρεσία γιατί οι έμπειροι μηχανικοί τους φεύγουν μετά απο χρόνια. Ετοίμασε βιογραφικό και πάνε άφησέ το κάνοντας καμία κουβέντα με τον προϊστάμενο συνεργείου. Ακόμα και να μην σε πάρουν ζήτα συμβουλές, κάτι θα κερδίσεις.

2)Βρές χρόνο και τόπο και ξεκίνα να κάνεις βιντεάκια στο ytube με απλές εργασίες συντήρησης σε αμάξια συγγενών και φίλων. Όλα θα πρέπει να τα κάνεις by the book για να σε πάρουν στα σοβαρά. Αυτό είναι και το πρόβλημα των περισσότερων μηχανικών, έχουν την εμπειρία αλλά δεν κάθονται να διαβάσουν με αποτέλεσμα να γίνεται η στραβή.

3) Δες ΟΛΑ τα βιντεάκια του Τατούρη και του chrisfix στο ytube, θα καταλάβεις προς τα που πάει η δουλειά μελλοντικά και τι πρέπει να κάνεις για να σε εμπιστευτεί κάποιος.   Υπάρχει τόση γνώση που μπορείς να αποκομίσεις ώστε να αποκτήσεις ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον απλό μάστορα.
Γενικά μην απογοητεύεσαι, κάποια στιγμή θα σου δοθεί η ευκαιρία, εκεί βεβαία θα είναι τα δύσκολα γιατί θα πρέπει να αποδείξεις τι αξίζεις, ανεξάρτητα με το φύλο.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paylidis είπε

Δοκίμασε και σε αντιπροσωπείες (οχι μικρα συνεργεια συνοικιακα), ισως εχεις καλύτερη τύχη καθως παίρνουν νέους για μαθητευομενους.

Αυτό θα έλεγα και εγώ .Ελπίζω να βρεις κατι αν και δυσκολα τα πράγματα ,θα έπρεπε λίγο να το ψάξεις καλύτερα πριν μπεις στην σχολή και δίνεις χρήματα και να ρωτήσεις για γνώμες, τα του έχω δει και εγώ μανικιουριστες άντρες δεν τα πιστεύω και είναι φαντάζομαι πανδυσκολο ένας str8 άντρας να βρει μια τέτοια δουλειά 

Δημοσ.

Ναι, είναι σεξιστικό να μη μπορείς να βρεις δουλειά στο χώρο μόνο και μόνο επειδή είσαι γυναίκα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι σεξιστές τα ίδια τα αφεντικά που δε σε θέλουν. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο, χωρίς προκαταλήψεις και να ήθελε να σε πάρει και στη δουλειά σε ένα κόσμο ιδανικά πλασμένο.

Όμως αυτός ο ιδιοκτήτης είναι πρωτίστως επιχειρηματίας, δεν έχει σημασία τι πιστεύει αυτός, αλλά τι πιστεύουν οι δυνητικοί πελάτες του. Ξέρει ότι για ένα μεγάλο ποσοστό πελατών το να έχει γυναίκα στο μαγαζί θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να τον επιλέξει. Δε μπορούμε να απαιτούμε από τον εκάστοτε επαγγελματία να κουβαλήσει τη σημαία της ισότητας, ρισκάροντας τον βιοπορισμό του, αυτά είναι διεργασίες που γίνονται αργά και συλλογικά. Με λίγα λόγια, τους καταλαβαίνω.

Money talks, bullshit walks.

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, VroomVroom είπε

Αυτή τη φάση που θα νιώσει πιο άνετα ο άλλος δηλαδή με τον πιτσιρικά που δεν έχει ιδέα αλλά είναι γιος/ανιψιός του ιδιοκτήτη και όχι με κοπέλα, εξηγείται πως δηλαδή? Επειδή αυτός έχει ύφος "δε με νοιάζει τίποτα" ή είναι θέμα ανδρισμού? 

Το "θα την εμπιστευτούμε να φτιάξει το αυτοκίνητο? " είναι παντελώς στερεοτυπικο, αλλά είναι απίστευτο το ποσό επιστήμη κάνετε το αυτοκίνητο όταν μιλάτε για γυναίκα, αλλα οταν πάει άντρας να κάνει επισκευή μόνος του είναι εύκολακι, παρόλο που κάνει τη ζημιά χειρότερη. 

Ναι γιατί να μην εμπιστευτείς? Θα να είναι η αλλη στη θέση που είναι εχει και μια Α' εμπειρία, εγω πιστεύω ότι όσοι άνδρες δεν εμπιστεύονται γυναίκες τεχνικούς, είναι καθαρά θέμα ανδρισμού, δε το δέχεστε ότι η αλλη ξέρει να το κάνει και ξέρει καλύτερα από εσάς. 

Όσο για το αφιλοκερδώς, δε το πρότεινα όπου πήγαινα με το καλησπέρα, το πρότεινα σε, συγκεκριμένα συνεργεία που είχα μια παραπάνω οικειότητα και δε θα με ενοχλούσε για κάποιες ώρες να βοηθάω όπου μπορώ ώστε να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα. Μαλακια μου ή όχι, επειδή κάποιοι ιδιοκτήτες το εκμεταλλευονται, δε σημαίνει ότι φταίει αυτός που προσπαθεί να μάθει απελπισμένα. 

*υπάρχουν πολλοί άνδρες τεχνητες νυχιών και κανείς δε γελάει, πέρα από κάτι "σκληρούς άνδρες" που οτιδήποτε δεν είναι μαύρο ή αντιαισθητικο το λένε πουστικο. 

Δίκιο έχεις, ειδικά αυτό με τους πιτσιρικάδες την έχω πατήσει με άλλον τεχνίτη όπου μου έστειλε τους γιους του οι οποίοι τότε μαθαίνανε. Και φυσικά κάνανε τσαπατσούλικη δουλειά. Και εννοείται με έχει ξεχάσει από πελάτη

Παρόλο αυτά εγώ σου λέω τι ισχύει. Πες το παράλογο, πες το σεξιστικό, πες το στερεότυπο, έτσι έχουν τα πράγματα διότι έτσι έχουμε μάθει, έτσι έχουμε συνηθίσει. 

Σε δουλειές γραμματειακής  υποστήριξης γιατί το 99% είναι γυναίκες;

Αν ζητήσεις άτομο να σου διαβάζει τα παιδιά και εμφανιστώ εγώ ο μαντραχαλάς και μια κοπέλα, ποιον θα προτιμήσεις;

Εγώ θυμάμαι πρώτη φορά που είδα γυναίκα οδηγό λεωφορείου παραξενεύτηκα. Δεν είναι ότι δεν την εμπιστευόμουν. Απλά δε το είχα συνηθίσει και μου φάνηκε παράξενο.

Γυναίκες με δικά τους συνεργεία δεν έχω ακούσει. Εκτός αν εννοείς στα χαρτιά. Έτσι πάω πάω πασο. Ξέρω και γιαγιά με βενζινάδικο

Δημοσ.

Για όλα υπάρχει δυσκολία στο ξεκίνημα όταν βλέπουμε κάτι ασυνήθιστο. Μην σε πτοεί αυτό σε καμία περίπτωση και συνέχισε..  Παλία άνδρες σεφ ή κομμωτές του λέγανε πούστηδες αλλα έλα που ειναι οι καλύτεροι.. Τι να κάνουμε..  

Λόγω του ότι ασχολούμαι με το αυτοκίνητο και ερευνητικά και διδάσκω σε ΕΠΑΣ/ΙΕΚ ΟΑΕΔ-ΑΣΠΑΙΤΕ να σου πω οτι το βασικό και πρώτο βήμα ειναι να γνωρίζεις το θεωρητικό μέρος του αυτοκινήτου: Kαι αυτό στο λέω γιατι δυστυχώς μπορεί ο άλλος να είναι γάτος πρακτικά και να μη ξέρει τι ειναι ο εναλλακτήρας..  Οποτε απο εκεί πάμε στη πράξη και φυσικά τα βιντεάκια chrisfix ,  του τατούρη που ειναι συνάδερφος και μηχανολογος μηχανικος θα σε βοηθήσουν. Κυρίως στο να δείς που πάει η δουλεια - PEV,PHEV ,HEV ,EV. 

Προσωπικά γνωρίζω και εχω δει στην automarin γυναίκα πριν 2 χρόνια να εργάζεται και να λύνει μπροστά μου μηχανή . Ψάξου σε μεγάλες εταιρίες που δίνουν ευκαιρίες. Και κυρίως ΕΚΤΙΜΗΣΕ τον εαυτό σου και μη μασάς απο το μαστρο-μπάμπη που το παίζει ειδικός και δεν ξέρει τι ειναι το ιξώδες του λαδιού.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasos30 είπε

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι σεξιστές τα ίδια τα αφεντικά που δε σε θέλουν.

Δεν είπα ποτέ ότι είναι σεξιστες και ούτε είχα σκοπό. Την ερώτηση εδώ την έκανα καθαρά για να δω τι έχουν να πουν και  άλλοι ώστε να μαζέψω 5 10 συμβουλές και να πράξω αναλόγως. Δεν θεώρησα πως είναι ο άνθρωπος σεξιστης επειδή δε με δέχτηκε στο μαγαζί, καταλαβαίνω ότι έχει μια επιχείρηση και πως πρέπει να κάνει τη δουλειά με τρόπο έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα. Ο σκοπός μου είναι καθαρά να πάρω ότι πληροφορία μπορώ από εδώ (και παντού) και όχι να βάζω ταμπέλες στους ιδιοκτήτες. 

2 ώρες πριν, Bitbit είπε

Αν ζητήσεις άτομο να σου διαβάζει τα παιδιά και εμφανιστώ εγώ ο μαντραχαλάς και μια κοπέλα, ποιον θα προτιμήσεις;

Αυτόν που είναι κατάλληλος για τη θέση με την ανάλογη εμπειρία? Ίσως εγω το βλέπω έτσι γιατί είμαι πολύ μικρότερη από εσάς κ δεν έχω πάρει στα σοβαρά τέτοιου τύπου στερεότυπα. 

2 ώρες πριν, ΒουρΝ είπε

Αυτό θα έλεγα και εγώ .Ελπίζω να βρεις κατι αν και δυσκολα τα πράγματα ,θα έπρεπε λίγο να το ψάξεις καλύτερα πριν μπεις στην σχολή και δίνεις χρήματα και να ρωτήσεις για γνώμες, τα του έχω δει και εγώ μανικιουριστες άντρες δεν τα πιστεύω και είναι φαντάζομαι πανδυσκολο ένας str8 άντρας να βρει μια τέτοια δουλειά 

Τι να έψαχνα καλύτερα πριν μπω σε σχολή για να κάνω κάτι που ξέρω ότι μπορώ και χαμπαριαζω? Ρώτησα γνώμες - και όχι για να αποφασίσω αν τελικά θα μπω στη σχολή - καθαρά από απορία και οι περισσότεροι έχουν τις απόψεις του πατέρα και του παππού. Δεν είναι πιθανό να πάρω σοβαρά άποψη κάποιου που τον ρωτάς για ενα επάγγελμα και ήδη στο μυαλό του εχει "δεν μπορείς" επικεφαλίδα. Πήρα σοβαρά απόψεις καθηγητών και ανθρώπων σε μεγαλύτερες θέσεις που είχαν την ανάλογη γνώση κ εμπειρία να μου απαντήσουν. Δεν μετανιώνω το οτι πληρώνω τη σχολή για κανέναν λόγο, γιατί ξέρω ότι στα 25 άτομα τμήμα, εγω λύνω κ δένω άνετα και χωρίς τσαπατσουλιες, σε σύγκριση με την πλειοψηφία που δε ξέρουν ούτε τα εργαλεία να χειρίζονται. Αλλά πάλι, αυτοί που δεν έχουν ιδέα, θα βρουν ευκολότερα μια θέση να μαλακιστουν

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...