Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας,

Κανω ενα ποστ γιατι χαλασε στο συστημα του αδερφου μου η καρτα γραφικων αλλα με τις τιμες τωρα και γενικα με το συστημα που εχει τωρα δεν ξερουμε τι αξιζει να κανει.

Τωρινο συστημα:

• ASRock Z370 Killer SLI/ac ATX LGA1151 Motherboard
  • G.Skill Ripjaws V Series 16 GB (2 x 8 GB) DDR4-3200 CL16 Memory
  • Corsair RMx 650 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
  • Intel Core i5-8600K 3.6 GHz 6-Core Processor
  • GeForce GTX 1080 (δεν θυμαμαι μαρκα σορρυ)

Στην ουσια σκεφτοταν να παρει ξερω γω καποια 3060 ti αφου φαινεται ειναι οι καλυτερες σε σχεση με την τιμη τους, αλλα γενικα στο παλιο συστημα του και σχετικα με την τιμη τους τωρα ειδικα αυτες με 3 φανς ειναι 700+, αξιζει? Απο οτι ειδα ουτε μεταχειρισμενα μπορεις να βρεις πολυ σε καλες τιμες. Ακομα και παλι 1080 αν επαιρνε την ιδια τις εχουν 500 αν δεν κανω λαθος (μεταχειρισμενες εννοω). 

Γενικα πολυ αθλια κατασταση. Επισης το τροφοδοτικο του φτανει? Γιατι αυτες οι καρτες νομιζω λενε 650 τουλαχιστον.

Επισης στην περιπτωση που παρει 3060 ας πουμε μηπως εχει νοημα να αντικαταστησει και μητρικη & επεξεργαστη? Αφου θα μπει στον κοπο ας πουμε?

Δεν ξερω γενικα τι #$%^ πρεπει να κανει.

Πειτε μου γνωμες,

Θενξ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτήσω κάτι μιας και έχω τη δυνατότητα να βλέπω το θέμα με μια πιο ψύχραιμη ματιά;

Διάβασα το ιστορικό από το άλλο post σου.

Μήπως εκεί που κάνατε τα πειράματα με τον αδερφό σου και αλλάζατε κάρτες γραφικών αλλά και μητρικές αναμεταξύ τους, το ένα άκρο του καλωδίου της οθόνης αντί να το βάζετε στην θύρα εξόδου εικόνας της κάρτα γραφικών το βάζατε στην θύρα εξόδου εικόνας της μητρικής και φυσικά έτσι σας έκανε νούμερα διότι η ενσωματωμένη Intel® UHD Graphics 630 του i5-8600k και ειδικά χωρίς εγκαταστημένους τους σωστούς drivers υπολείπεται (το λιγότερο) κατά πολύ μιας GTX 1080;

Για μένα έτσι όπως έχει η κατάσταση, εάν έχω την ατυχία και η RX570 μου χαλάσει, θα ψάξω πρώτα να βρω τεχνικό να την φτιάξει. Ναι υπάρχουν τέτοιοι και κάνουν θαύματα. 

Spoiler

Εάν ο ειδικός τεχνικός δεν κατάφερνε να μου την φτιάξει τότε θα έκανα υπομονή να πέσουν οι τιμές. Εάν δεν άντεχα τότε μάλλον θα αγόραζα Microsoft Xbox Series S για να παίζω το αγαπημένο μου παιχνίδι πχ Call of Duty.

Επεξ/σία από e-k
  • Like 1
Δημοσ.

Τι γνώμες να πούμε; Με τις τιμές στις gpu εκεί που βρίσκονται δύσκολο να σε βοηθήσει κάποιος. Είναι πολλά τα λεφτά και το πόσο αξίζει μια τέτοια αγορά το γνωρίζετε μόνο εσείς.

Στα ερωτήματα που θέτεις βέβαια, θα σου πω ότι το τροφοδοτικό σου σηκώνει την 3060 και ο επεξεργαστής θα την τρέξει μια χαρά απο θέμα bottleneck Δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα να "ανέβεις" σε κάποιον 9700k/kf ώστε να έχεις άνεση με τους πυρήνες λόγω ελλείψεως hyper threading, στην θέση σου θα το άφηνα σε 2ο χρόνο, αν έβλεπα πως κάτι που δεν μου αρέσει.

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, e-k είπε

Μήπως εκεί που κάνατε τα πειράματα με τον αδερφό σου και αλλάζατε κάρτες γραφικών αλλά και μητρικές αναμεταξύ τους, το ένα άκρο του καλωδίου της οθόνης αντί να το βάζετε στην θύρα εξόδου εικόνας της κάρτα γραφικών το βάζατε στην θύρα εξόδου εικόνας της μητρικής και φυσικά έτσι σας έκανε νούμερα διότι η ενσωματωμένη Intel® UHD Graphics 630 του i5-8600k και ειδικά χωρίς εγκαταστημένους τους σωστούς drivers υπολείπεται (το λιγότερο) κατά πολύ μιας GTX 1080;

Οχι. Αλλα θα την ξανα δοκιμασουμε οταν το ξανα παρουμε πισω (σημερα αυριο) για να ειμαστε σιγουροι οτι δουλευει καλα μην παρουμε νεα καρτα και ειναι χαλασμενη και η μητρικη.

2 ώρες πριν, e-k είπε

Για μένα έτσι όπως έχει η κατάσταση, εάν έχω την ατυχία και η RX570 μου χαλάσει, θα ψάξω πρώτα να βρω τεχνικό να την φτιάξει. Ναι υπάρχουν τέτοιοι και κάνουν θαύματα. 

Δεν εχω βρει κατι τετοιο λιγο που κοιταξα και ουτε ξερω που θα βρω. Οι περισσοτεροι που μιλησα μου ειπαν οτι δεν επισκευαζονται και οτι δεν αξιζει γενικα να μπουν στον κοπο να δουν το πισι γιατι ακουγεται χαλασμενο. 😕

1 ώρα πριν, nickol-us είπε

Στα ερωτήματα που θέτεις βέβαια, θα σου πω ότι το τροφοδοτικό σου σηκώνει την 3060 και ο επεξεργαστής θα την τρέξει μια χαρά απο θέμα bottleneck Δεν ξέρω κατά πόσο θα είχε νόημα να "ανέβεις" σε κάποιον 9700k/kf ώστε να έχεις άνεση με τους πυρήνες λόγω ελλείψεως hyper threading, στην θέση σου θα το άφηνα σε 2ο χρόνο, αν έβλεπα πως κάτι που δεν μου αρέσει.

Ναι καταλαβα. Ευχαριστω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 λυση ειναι να ψαξει για 350 ευρω μηπως βρει μια 1080 μεταχειρισμενη

άλλη λυση να παρει απλα μια καρτα περι των 150 ευρω οπως 1050 , 1060 κ να ειναι οκ

ή περι τα 250 μηπως βρει μια 1070

παραπλησια παιζουν με μια 1080 (ας το υποθεσουμε, ειναι πολλα τα λεφτα)

αν παρει 800 ευρω κάρτα ας ζητησει 3 χρονια εγγυηση 

ωστε αν ξανακαει να την παρει πισω ξανα

γενικα στα 800 ευρω γραφικα ειναι για αμερικανους κ μάινερς 

σε λιγο με 800 ευρω παντρευεσαι η θα κανεις παιδι

τωρα απο εκει κ επειτα ο,τι θελει ας κανει, με το καλο

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, peiraiask είπε

1 λυση ειναι να ψαξει για 350 ευρω μηπως βρει μια 1080 μεταχειρισμενη

απο οσο ειδα τις 1080 τις εχουν στα 500 για καποιο λογο. 

άλλη λυση να παρει απλα μια καρτα περι των 150 ευρω οπως 1050 , 1060 κ να ειναι οκ

δεν ενδιαφερεται να κανει κατι τετοιο γιατι εχει οθονη 2Κ και θελει καλα γραφικα

γενικα στα 800 ευρω γραφικα ειναι για αμερικανους κ μάινερς 

τωρα το να ειναι καποιος αμερικανος δεν ξερω τι σχεση εχει αλλα τεσπα ασχολιαστο

σε σχεση με τις τιμες που εχει στα μεταχειρισμενα δεν εχει και πολυ νοημα να παρει μεταχειρησμενα. ακομα και μια 970 ειδα στα 300. ο κοσμος τα χει παιξει. λολ

Δημοσ.

θα καταληξει καλυτερη λυση να αγοραζονται 2-3 οι καρτες γραφικων 3060,3070 κλπ

1 για να τρεχεις παιχνιδια,

κ 1,2 ακομη για να κανεις μαινιγκ να τις ξεπληρωνεις,

κ για να εχεις μια αγγελια στο ισομνια στο 1,5 χιλιαρικο εκαστη

μπας κ βρεθει καποιος να στα δωσει!

κατα τα αλλα ολα καλα . λολ κ ξανα λολ

πολλοι αμερικανοι εχουν τα 500 δολαρια για μεζε , 1 συνεργειο αυτοκινητου ελαφρυ..

ή μισο κινητο τηλεφωνο..!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, peiraiask είπε

θα καταληξει καλυτερη λυση να αγοραζονται 2-3 οι καρτες γραφικων 3060,3070 κλπ

1 για να τρεχεις παιχνιδια,

κ 1,2 ακομη για να κανεις μαινιγκ να τις ξεπληρωνεις,

κ για να εχεις μια αγγελια στο ισομνια στο 1,5 χιλιαρικο εκαστη

μπας κ βρεθει καποιος να στα δωσει!

κατα τα αλλα ολα καλα . λολ κ ξανα λολ

ναι γενικα τραγικες οι τιμες εγω αν ημουν στην θεση του απλα δεν εμπαινα καν στον κοπο να παρω κατι μεχρι να τελειωσει ολο αυτο το θεμα

αλλα εκεινος εχει αλλα μυαλα δεν μπορω να κανω κατι :))

3 λεπτά πριν, peiraiask είπε

πολλοι αμερικανοι εχουν τα 500 δολαρια για μεζε , 1 συνεργειο αυτοκινητου ελαφρυ..

ή μισο κινητο τηλεφωνο..!

Ναι και πολλοι ευρωπαιοι επισης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

με το ζορι δεν μπορεις να τον καταναγκασεις.

μπορεις να του πεις οτι κατα μια αποψη ειναι πεταμενα αχρηστα λεφτα αυτες 

οι καρτες των 1000 ευρω γιατι τρεχουν πολυ παρομοια με καρτες των 300 ευρω,

αλλα απο εκει κ επειτα σεβαστες οι επιλογες του.

Επεξ/σία από peiraiask
Δημοσ.
Μόλις τώρα, peiraiask είπε

με το ζορι δεν μπορεις να τον καταναγκασεις.

μπορεις να του πεις οτι κατα μια αποψη ειναι πεταμενα αχρηστα λεφτα αυτες 

οι καρτες των 1000 ευρω γιατι τρεχουν πολυ παρομοια με καρτες των 300 ευρω,

αλλα απο εκει κ επειτα σεβαστες οι επιλογες του.

Ναι το γνωριζει και παλι δεν τον ενδιαφερει λολ χαλιααααααα

Δημοσ.

οκ τοτες, 

μην τον βοηθας πολυ εντελως.

αμα σου λεει τί κ πως , βοηθα τον λιγο ή καθολου κ βαζε του κατι τετοιο βιντεο!

χαχαχα θα τα δει ολα...

• Confused 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, peiraiask είπε

χαχαχα θα τα δει ολα...

Αθλιο βιντεο, πολυ επιφανειακες αποψεις γενικα ασχολιαστο. Δεν θα μπω καν στην διαδικασια.

• Thanks 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, gogoulini79:P είπε

δεν ενδιαφερεται να κανει κατι τετοιο γιατι εχει οθονη 2Κ και θελει καλα γραφικα

Πάντως εδώ που τα λέμε, η 2k ανάλυση είναι σχεδόν σαν 1080p

Αναφορά σε κείμενο

2K and 1080p resolution have the same number of vertical lines: 1,080. ... Whereas DCI 2K native resolution contains 2,048 pixels along the horizontal axis, 1080p has only 1,920 pixels. Thus, 1080p (or Full HD) is roughly six percent smaller than 2K in total area – 2,073,600 total pixels compared to 2,211,840 total pixels.

Συνεπώς οποιαδήποτε 1080p κάρτα γραφικών θα τα κατάφερνε σε αυτή την ανάλυση. Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων, δυστυχώς η περίοδος είναι τέτοια που δε βρίσκεις vfm κάρτα γραφικών, αλλά αν υπάρχει η αγοραστική δύναμη, ας πάει για 3060 ας πούμε. Τώρα αν τίθεται θέμα χρημάτων (με την έννοια ότι μπορούν να δωθούν μέχρι 600-700ε),  θα πήγαινα είτε για nvidia 1660ti/2060 αλλιώς 3060. Γενικά μια mid-range 1080p κάρτα θα τον βγάλει άνετα μέχρι να ομαλοποιηθούν/πέσουν οι τιμές.

Και εννοείται πρώτα κοιτάς να δεις αν φτιάχνεται η κάρτα γραφικών, ρώτα γενικά όσους μπορείς, ίσως εμφανιστεί κάποιος.

Δημοσ.

3 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Πάντως εδώ που τα λέμε, η 2k ανάλυση είναι σχεδόν σαν 1080p

Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο με την εννοια οτι αν παιξεις με ιδια settings, και ειναι 2κ συνηθως τα φπς δεν ειναι τα ιδια. Στο ιδιο συστημα λεμε τωρα. Αρα δεν νομιζω μπορεις να το πεις αυτο αλλιως τι νοημα εχει ολοι αυτοι που κανουν video comparison μεταξυ 1080p, 1440 κλπ. Και δειχνουν οντως διαφορες σε φπς?

3 λεπτά πριν, thanasis00 είπε

Συνεπώς οποιαδήποτε 1080p κάρτα γραφικών θα τα κατάφερνε σε αυτή την ανάλυση. Αν δεν τίθεται θέμα χρημάτων, δυστυχώς η περίοδος είναι τέτοια που δε βρίσκεις vfm κάρτα γραφικών, αλλά αν υπάρχει η αγοραστική δύναμη, ας πάει για 3060 ας πούμε. Τώρα αν τίθεται θέμα χρημάτων (με την έννοια ότι μπορούν να δωθούν μέχρι 600-700ε),  θα πήγαινα είτε για nvidia 1660ti/2060 αλλιώς 3060. Γενικά μια mid-range 1080p κάρτα θα τον βγάλει άνετα μέχρι να ομαλοποιηθούν/πέσουν οι τιμές.

Και εννοείται πρώτα κοιτάς να δεις αν φτιάχνεται η κάρτα γραφικών, ρώτα γενικά όσους μπορείς, ίσως εμφανιστεί κάποιος.

Σκεφτεται για 3060ti στα ~900.

Τραγικο κατα την γνωμη μου δεν το κανα ποτε αλλα ας κανει οτι θελει. Γενικα απο οτι καταλαβα δεν θελει σε καμια περιπτωση να κανει downgrade στις επιδωσεις που εχει συνηθισει, και δεν θελει να δωσει 500-600 ευρω για ιδιες επιδοσεις που οκ το βρισκω καπως λογικο. Γενικα πολυ ατυχη στιγμη.

Εσυ εννοεις καινουριες? Γιατι ακομα και 1660τι γυρω στα 500 ευρω τις βλεπω. Και 2060 στα ~600. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δινω ενα σκεπτικο δικο μου μου.

Εγω θα πηγαινα σε κατι τετοιο καινουριο  https://www.skroutz.gr/s/17125442/Intel-Core-i9-9900KF-3-6GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-1151-σε-Κουτί.html#specs

και θα εβρισκα μια καρτα των 200-250 ευρω ακομη και μεταχ/νη (σε ανωτερη ποιοτητα εννοειται) και δεν θα καταλαβαινε τιποτα απο το να πεταξω λεφτα για 3060 -3070 κλπ

εννοειται οτι πουλας και τον 8600κ

Επεξ/σία από triplex1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...