ChimairaX Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Ανοίγω αυτό το thread μήπως κανείς έχει κάποια ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό. Κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή (δηλαδή σε συνέχεια τερματισμού λειτουργίας) και ανοίξω κάποιο παιχνίδι, το παιχνίδι στην αρχή τρέχει κανονικά και στη συνέχεια ξεκινάνε artifacts, ή και crashes. Το πρόβλημα αυτό λύνεται αν πάω στην διαχείριση συσκευών, σβήσω τον driver, κάνω ανανέωση εκεί και τα Windows τον επαναφέρουν πάλι μόνα τους. Μετά από την χειροκίνητη απεγκατάσταση - επανεγκατάσταση των drivers δηλαδή , η κάρτα γραφικών θα λειτουργεί απροβλημάτιστα μέχρι να κλείσει ο υπολογιστής. Στο επόμενο boot πάλι τα ίδια, κάθε μέρα το ίδιο. Μόνιμη λύση δηλαδή θα ήταν είτε να αφήσω τον υπολογιστή ανοιχτό για πάντα, είτε να τον κλείνω με αναστολή λειτουργίας. Έχω δοκιμάσει τα εξής: 1. Εγκατάσταση όλων των τελευταίων windows updates (windows 10) 2. Απεγκατάσταση όλων των drivers γραφικών με το DDU 3. Χειροκίνητο σβήσιμο κάθε φακέλου και κάθε εγγραφής στην registry με την ονομασία "NVIDIA" 4. Εξωνυχιστικό καθαρισμό της κάρτας γραφικών. Τίποτα από όλα αυτά δεν βοήθησαν, το πρόβλημα παραμένει. Το μυαλό μου τα ρίχνει πλέον όλα στα windows, και ειδικά στον τρόπο με τον οποίο φορτώνει τον driver κατά την εκκίνηση. Θα αποτελούσε λύση μια φρέσκια εγκατάσταση των Windows, αλλά περιμένω τα 11 για να το κάνω αυτό μια και καλή καθώς έχω δεκάδες προγράμματα που βαριέμαι πολύ να τα περάσω 2 φορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επειδή μέχρι την έλευση των 11 μπορώ να ζήσω με την χειροκίνητη απεγκατάσταση - επανεγκατάσταση , σκέφτηκα μήπως κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα, και αν το έλυσε πως το έλυσε.
LLLEFTERIS Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Μήπως τα Windows βάζουν τους δικούς τους drivers? Υπάρχει τρόπος που σταματάς τα Windows να βάζουν drivers είμαι από κινητό και σε φάση βάζω την κόρη για ύπνο για να στον βρω. 1
triplex1 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 55 λεπτά πριν, ChimairaX είπε Ανοίγω αυτό το thread μήπως κανείς έχει κάποια ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό. Κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή (δηλαδή σε συνέχεια τερματισμού λειτουργίας) και ανοίξω κάποιο παιχνίδι, το παιχνίδι στην αρχή τρέχει κανονικά και στη συνέχεια ξεκινάνε artifacts, ή και crashes. Το πρόβλημα αυτό λύνεται αν πάω στην διαχείριση συσκευών, σβήσω τον driver, κάνω ανανέωση εκεί και τα Windows τον επαναφέρουν πάλι μόνα τους. Μετά από την χειροκίνητη απεγκατάσταση - επανεγκατάσταση των drivers δηλαδή , η κάρτα γραφικών θα λειτουργεί απροβλημάτιστα μέχρι να κλείσει ο υπολογιστής. Στο επόμενο boot πάλι τα ίδια, κάθε μέρα το ίδιο. Μόνιμη λύση δηλαδή θα ήταν είτε να αφήσω τον υπολογιστή ανοιχτό για πάντα, είτε να τον κλείνω με αναστολή λειτουργίας. Έχω δοκιμάσει τα εξής: 1. Εγκατάσταση όλων των τελευταίων windows updates (windows 10) 2. Απεγκατάσταση όλων των drivers γραφικών με το DDU 3. Χειροκίνητο σβήσιμο κάθε φακέλου και κάθε εγγραφής στην registry με την ονομασία "NVIDIA" 4. Εξωνυχιστικό καθαρισμό της κάρτας γραφικών. Τίποτα από όλα αυτά δεν βοήθησαν, το πρόβλημα παραμένει. Το μυαλό μου τα ρίχνει πλέον όλα στα windows, και ειδικά στον τρόπο με τον οποίο φορτώνει τον driver κατά την εκκίνηση. Θα αποτελούσε λύση μια φρέσκια εγκατάσταση των Windows, αλλά περιμένω τα 11 για να το κάνω αυτό μια και καλή καθώς έχω δεκάδες προγράμματα που βαριέμαι πολύ να τα περάσω 2 φορές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επειδή μέχρι την έλευση των 11 μπορώ να ζήσω με την χειροκίνητη απεγκατάσταση - επανεγκατάσταση , σκέφτηκα μήπως κάποιος είχε παρόμοιο πρόβλημα, και αν το έλυσε πως το έλυσε. Την καρτα που εχεις πες μου ποια ειναι
fotaras76 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Αφού κάνεις απεγκατάσταση τους drivers με ddu και βάλεις αυτούς που πρέπει κάνε τα απλά βήματα που γράφει εδώ https://www.tomshardware.com/news/how-to-stop-automatic-driver-updates-windows Το ζουμί είναι στο τέλος του άρθρου: To stop Windows from doing automatic driver updates, navigate to Control Panel > System & Security > System > Advanced System Settings > Hardware > Device Installation Settings. Then choose "No (your device might not work as expected)." Δοκίμασε το και πες μας αν δούλεψε. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από fotaras76 1
ChimairaX Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Μήπως τα Windows βάζουν τους δικούς τους drivers? Υπάρχει τρόπος που σταματάς τα Windows να βάζουν drivers είμαι από κινητό και σε φάση βάζω την κόρη για ύπνο για να στον βρω. Το θέμα είναι ότι τα games τρέχουν καλά. Μετά αρχίζουν μόνο τα κουλά. 1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε 5. Δοκιμή με παλαιότερο driver έγινε; Ναι με 2 παλιότερους και με τον τρέχον 1 ώρα πριν, triplex1 είπε Την καρτα που εχεις πες μου ποια ειναι Asus GTX 1070 υλοποίηση strix 1 ώρα πριν, fotaras76 είπε Αφού κάνεις απεγκατάσταση τους drivers με ddu και βάλεις αυτούς που πρέπει κάνε τα απλά βήματα που γράφει εδώ https://www.tomshardware.com/news/how-to-stop-automatic-driver-updates-windows Το ζουμί είναι στο τέλος του άρθρου: To stop Windows from doing automatic driver updates, navigate to Control Panel > System & Security > System > Advanced System Settings > Hardware > Device Installation Settings. Then choose "No (your device might not work as expected)." Δοκίμασε το και πες μας αν δούλεψε. Ωραιος, θα το δοκιμάσω απόψε και θα δω αύριο πως θα συμπεριφερθεί.
triplex1 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Κανε σκαναρισμα το pc https://www.malwarebytes.com/mwb-download/ τελευταια εχει κυκλοφορησει πολυ ''μαμουνι'' , αν και καποιες εχουν βγαλει προβληματα (δεν νομιζω να εχεις κανει κανα oc;)
ChimairaX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 31/8/2021 στις 2:06 ΠΜ, triplex1 είπε Κανε σκαναρισμα το pc https://www.malwarebytes.com/mwb-download/ τελευταια εχει κυκλοφορησει πολυ ''μαμουνι'' , αν και καποιες εχουν βγαλει προβληματα (δεν νομιζω να εχεις κανει κανα oc;) A/V έχω το Bitdefender καιρό τώρα, δε νομίζω να είναι θέμα malware, αλλά θέμα των windows. Η χειροκίνητη επανεγκατάσταση του driver να διορθώνει το πρόβλημα, στο boot κάτι γίνεται λάθος. OC στην γραφικών όχι, μόνο σε cpu & ram αλλά εδώ και 3 χρόνια. Αν σκεφτώ ένα πιθανό λάθος μου είναι ότι έχει χρειαστεί να βάλω στο pc μου κάρτες γραφικών πελατών μου (και AMD αλλά και άλλες GTX/RTX) και έχω "κάψει" το OS. Με παραξενεύει ωστόσο ότι το DDU δείχνει να μην καθαρίζει 100%. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2021 από ChimairaX
triplex1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, ChimairaX είπε A/V έχω το Bitdefender καιρό τώρα, δε νομίζω να είναι θέμα malware, αλλά θέμα των windows. Η χειροκίνητη επανεγκατάσταση του driver να διορθώνει το πρόβλημα, στο boot κάτι γίνεται λάθος. OC στην γραφικών όχι, μόνο σε cpu & ram αλλά εδώ και 3 χρόνια. Αν σκεφτώ ένα πιθανό λάθος μου είναι ότι έχει χρειαστεί να βάλω στο pc μου κάρτες γραφικών πελατών μου (και AMD αλλά και άλλες GTX/RTX) και έχω "κάψει" το OS. Με παραξενεύει ωστόσο ότι το DDU δείχνει να μην καθαρίζει 100%.
ChimairaX Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, triplex1 είπε Δεν είναι malware. Εδώ και 2 ώρες δοκιμάζω και το Malwarebytes και έχει 0 detections.
triplex1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2021 28 λεπτά πριν, ChimairaX είπε Δεν είναι malware. Εδώ και 2 ώρες δοκιμάζω και το Malwarebytes και έχει 0 detections. Πολυς κοσμος εχει τον τελευταιο καιρο προβληματα με μαυρες οθονες και gpu , εγω προσωπικα μονο τυχαιο δεν το θεωρω , κατι συμβαινει
Deu164 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχεις αλλάξει ποτέ thermal paste? ίσως να ζεσταίνεται αρκετά η μνήμη και να κάνει artifacts θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις να αλλάξεις όλα τα thermalpads μαζί με φρέσκια thermalpaste μιας και η κάρτα είναι πλέον 4χρονια + αν δεν το έχεις κάνει Κοίτα στις θερμοκρασίες και αν σου φαίνονται ψηλά δοκίμασε με 90-100% manual fan speed να δεις αν καθυστερεί η αν βοηθάει σε κάτι Εχω μια GTX 1070 της msi και πρόσφατα παρατήρησα λόγο μειωμένης απόδοσης σε ένα συγκεκριμένο game που παίζω χρόνια ότι έκανε τhrottling Δοκιμάζοντας ακόμα και με το παραμικρό oc αν και δεν ανέβαζε τα ρολόγια έτρωγα artifacts και crashes μετά από λίγα λεπτά, άλλαξα thermalpads και thermal paste και τώρα έχω την εντύπωση ότι έχει και καλύτερο oc και από όταν ήταν καινούρια πριν 4 χρόνια... Aπό μονή τής κρατάει σταθερά κάπου στα 1960mhz και με οc 2125+, Πριν όταν παρατήρησα τη μειωμένη απόδοση δούλευε στα 1620- 1650 και μόλις έδινα oc sto core άρχιζαν τα crashes, όταν έδινα +250 στις μνήμες άρχιζαν τα artifacts τώρα παίρνουν κάπου +550 με +600 καινούρια έπαιρνε μέχρι +450 Δοκίμασε και μια φρέσκια εγκατάσταση windows αν δε στρώσει μην το ψάχνεις άλλο σε ότι αφορά το software. Αν τα παραπάνω δε βοηθήσουν ίσως να είναι στα τελευταία της... Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2021 από Deu164 1
ChimairaX Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2021 Λοιπόν για να μην μακρυγορώ, και μετά από σχεδόν 2 μήνες troubleshooting, και σε συνέχεια των παρακάτω: 1. Full clean instal τους drivers (με DDU και χειροκίνητα διαγραφή ό,τι φάκελο περιείχε τη λέξη nvidia και ό,τι καταχώρηση υπήρχε στην registry) 4 φορές. Την 4η με τον πιο πρόσφατο driver. Τις άλλες 3 με παλιότερους. 2. Απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του τελευταίου update των Windows 3. Εγκατάσταση ενός έξτρα update που έσκασε σε αυτό το διάστημα 4. Έλεγχο για ιούς σε όλους τους δίσκους 5. Εξωνυχιστικό καθαρισμό μέχρι και με οινόπνευμα σε ολόκληρη την κάρτα (γνωρίζω 2-3 πράματα από πλακέτες οπότε no worries) 6. Έλεγχο κάποιων Windows features, power managment, & nvidia control panel. Ο λόγος που δεν ανησύχησα ότι η κάρτα τα έκλασε ήταν γιατί δούλευε κανονικότατα μετά από την επανεγκατάσταση του driver. Και τι γίνεται όταν επανεγκαθιστάς τον driver; Επανέρχονται οι μαμά ρυθμίσεις της κάρτας. Και πως γίνεται κάθε φορά που άνοιγα το PC το πρόβλημα να επανερχόταν; Γιατί κάτι έδινε στον driver λάθος οδηγίες. Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ (ΣΧΕΔΟΝ, ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΤΟ TASKBAR) Το πρόβλημα λοιπόν ήταν το ASUS GPU TWEAK II. Κάπως, κάποτε (εγώ δε θυμάμαι) ή από μόνο του, το GPU Clock ήταν τερματισμένο. Δηλαδή κάθε φορά η κάρτα όταν άνοιγε ο υπολογιστής έτρεχε 90MHz πάνω. Με λίγα λόγια κάθε φορά που άνοιγε ο υπολογιστής το GPU Tweak έδινε στον driver ένα κακό overclock. Πέρασα ένα default profile και το πρόβλημα λύθηκε. Οπότε για όποιον βρεθεί σε αυτό το νήμα με παρόμοιο πρόβλημα, τσεκάρει πρώτα από όλα το software του κατασκευαστή. (Asus Tweak, MSI Afterburner κλπ. ) Αυτά. 1
TopCLR Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 15/9/2021 στις 3:10 ΠΜ, ChimairaX είπε Οπότε για όποιον βρεθεί σε αυτό το νήμα με παρόμοιο πρόβλημα, τσεκάρει πρώτα από όλα το software του κατασκευαστή. (Asus Tweak, MSI Afterburner κλπ. ) Αυτά. Αν και είμαι λίγο offtopic (και ζητώ συγνώμη γι' αυτό). Από όσα διαβάζω, τα software του κατασκευαστή (που σκοπό έχουν και το overclock) πρέπει να αποφεύγονται (= να μην εγκαθίστανται καν) γιατί συνήθως δημιουργούν διάφορα προβλήματα (εξαιρουμένου του MSI Afterburner που με λογική χρήση είναι μια χαρά εργαλείο). Επεξ/σία 21 Σεπτεμβρίου 2021 από TopCLR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα