ASFE Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μα μολις ειδα τον τιτλο αυτο σκεφτηκα αμεσως 1
stefanos_th Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 22 ώρες πριν, NiKoSmile είπε Το πρόβλημα θα λυθεί μερικώς αν βάλεις λάμπες led! το σκεφτηκα. η τηλεοραση μου σβηνει και απο τα φωτα του πανω διαμερισματος. σιγα μην αλλαξουν και αυτοι σε λεντ. 23 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Η γείωση δεν έχει σχέση. Το πρώτο που πάει το μυαλό μου είναι κάποιου είδους κακοτεχνια στην ηλεκτρική εγκατάσταση υπό την οποία, όταν τίθεται σε λειτουργία ένα φορτίο έστω και μικρό πχ λαμπτήρας, προκαλείται πτώση τάσης στην τηλεόραση και γενικά σε ότι είναι συνδεμένο εκεί, η τηλεόραση λόγω ευαισθησίας σβήνει εύκολα και το καταλαβαινεις. Πιθανώς κάποια παρεμβολή αλλά σπάνιο με χαμηλη πιθανότητα. Μπορείς να κάνεις διάφορες δοκιμές για να διαπιστώσεις τι προκαλεί το πρόβλημα. Πχ μεταφορά και σύνδεση της τηλεόρασης σε άλλη πρίζα και δοκιμή και ανάψεις κάποιο φως σε εκείνο το δωμάτιο. δεν επιρεαζεται η τηλεοραση απο τις λαμπες νηματος κ οικονομιας. οι φθοριου την τριγκαρουν . 10 ώρες πριν, nvel είπε σβήνει εντελώς ή χάνεται η εικόνα στην οθόνη; Το πρώτο σημαίνει ότι έχεις βύθιση τάσης πιθανώς από χαλαρή σύνδεση στο πίνακα ή κάποιο κουτί (μήπως υπάρχει ανεμιστήρας στο WC;). Το δεύτερο ότι κάποιο υλικό (λαμπτήρας ή διακόπτης) παράγει θόρυβο που παρεμβάλλεται στο σήμα που λαμβάνει η τηλεόραση. μαυριζει η εικονα, μενει ανοιχτο το μπλε λεντ οπως οταν δουλευει, και μετα αναβει και βγαζει source HDMI1 . 22 ώρες πριν, SilentVoice είπε Θα βάλεις ένα καλό πολυπριζο στην τηλεόραση με σταθεροποιητη τάσης και πηνία μέσα. Ιδανικά και ένα Ups. Σε καμία περίπτωση μην την έχεις μόνιμα στο ρεύμα έτσι. Αλλιώς θα καεί και δεν θα έχεις τηλεόραση, ούτε κάπου να βρεις το δίκιο σου. Φυσικά έχεις ηλεκτρολογικο πρόβλημα στην οικία σου. Ένας καλός ηλεκτρολόγος θα σου βρει την λύση. Ένας παπατζας θα σου κάνει ζημιά και άκρη δεν θα βρεις. πρεπει να αγορασω ενα τετοιο πολυμπριζο . . .
nickol-us Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 16 λεπτά πριν, stefanos_th είπε το σκεφτηκα. η τηλεοραση μου σβηνει και απο τα φωτα του πανω διαμερισματος. σιγα μην αλλαξουν και αυτοι σε λεντ. δεν επιρεαζεται η τηλεοραση απο τις λαμπες νηματος κ οικονομιας. οι φθοριου την τριγκαρουν . μαυριζει η εικονα, μενει ανοιχτο το μπλε λεντ οπως οταν δουλευει, και μετα αναβει και βγαζει source HDMI1 . πρεπει να αγορασω ενα τετοιο πολυμπριζο . . . Δεν φταίνε οι λάμπες αλλά ο τρόπος λειτουργίας τους. Μήπως να δοκίμαζες να βάλεις κάποιο φίλτρο στην τηλεόραση; https://www.google.com/search?q=πριζα+φιλτρο&source=lmns&bih=927&biw=1920&client=firefox-b-d&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwjp7tWC49vyAhWT0bsIHYLKBu8Q_AUoAHoECAEQAA 1
nuclear__ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Το ότι το κάνει και με τα φώτα από άλλο διαμέρισμα είναι περίεργο . Το φις της κεραίας είπες σε ηλεκτρίζει; Είναι κεντρική εγκατάσταση με ενισχυτή να υποθέσω; Η έχεις βάλει κάποιο combiner με δορυφορικό πιάτο στο ίδιο καλώδιο; Αν δεν βαριέσαι , για πειραματικούς λόγους , βάλε στην ίδια γραμμή με την τβ ένα ηλεκτρικό σίδερο ( να ζεσταίνει) και άναψε τα φώτα να δεις αν θα το κάνει . Η κάτι άλλο με μεγάλη κατανάλωση , καλύτερα όχι πιστολάκι . 1
sanaeriko Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Εγώ στο προηγούμενο σπίτι που έμενα, όταν άναβα τον θερμοσίφωνα έπεφτε ο ήχος στον υπολογιστή
nuclear__ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Χαχα . Για το φορτίο παράλληλα το λέω γιατί θα σου κόψει τίποτα spikes αν είναι από αυτό . Θα ξέρεις τι είναι . 1
makis269 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 30/8/2021 στις 8:31 ΜΜ, stefanos_th είπε Καθε φορα που αναβω το φως της τουαλετας ή του σαλονιου η τηλεοραση σβηνει και ξαναναβει μετα απο 2 δευτερολεπτα. Το σπιτι εχει λαμπες φθοριου στην τουαλετα ( 1 λαμπα) αλλα και πισω απο τις γυψοσανιδες σε κρυφο φωτισμο ( 6 λαμπες ) το ιδιο και το πανω διαμερισμα οποτε αναβουν φωτα , το ιδιο προβλημμα. η τηλεοραση ειναι samsung 5 χρονων και προσφατα την πηρα απο το service γιατι εκαψε motherboard , 220 ευρω, φανταζομαι για αυτον τον λογο. η τηλεοραση δεν εχει γειωση στο επισης να σημειωσω οτι οταν ειναι μονη της δεν το κανει, οταν συνδεσω κ το android tv box (hdmi) τοτε εμφανιζεται το προβλημμα. και εβαλα και εναν υπολογιστη με HDMI σε δευτερη θυρα της τηλεορασης, για να εχει γειωση μεσω του τροφοδοτικου του υπολογιστη, το προβλημμα παραμενει. εχω αποσυνδεσει και την κεραια της τηλεορασης, γιατι οταν ακουμπαω το βυσμα της με χτυπαει μια μικρη ταση, παλι το ιδιο προβλημμα. Μερικες δοκιμες εκανα. Τι εχετε να προτεινετε ;
Dnefeli2022d Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2022 Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα με τον stefanos_th ,να μην το περιγραφω παλι,εβαλα σε αλλη μπριζα τη τβ,παλι τα ιδια,δουλευε μια χαρα 2 χρονια με το hdmi συνδεδεμενο με το laptop ,απο την αρχη οταν αναβα το φως της κουζινας-παιζει ναναι στην ιδια γραμμη με τβ,ρουτερ...εσβηνε 2΄΄ καιολα καλα μετα.Δεν εχω γνωσεις,μου ειπαν οτι ισως φταιει η καρτα γραφικων του laptop,τοτε γιατι το laptop ειναι οκ αφου βγαλω το hdmi?συνεχιζει και παιζει.Και μια φορα με το φως αναμενο,τα ανοιξα μετα,παλι μετα απο λιγο εχασε την εικονα η τβ(ξεσυντονιζει την εξοδο του hdmi αυτο ειναι σιγουρο)πρωτα σβηνει 2΄΄ μετα δειχνει την εξοδο5 του hdmi ,το laptop παιζει,και παλι πρεπει να ρυθμισω να δει την τβ κτλ...Δεν γινεται να τρεχω σε σερβις για τβ χωρις να φταιει,ή να φτιαχνω το laptop,χωρις λογο,εχω ηδη δοκιμασει και αλλο hdmi καλο μηηηηπως...τα ιδια.Θα ακολουθησω τη συμβουλη του silentvoice τελευταια ελπιδα -δοκιμη.Η απορια μου ειναι γιατι χωρις να αλλαξει τιποτα ηλεκτρολογικα,δεν τοκανε τοσο καιρο και που ειναι το προβλημα,καλωδιο,καρτα γραφικων ή τβ?????ουφφφφφ
adi32 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικα δεν εχουμε βρει ακρη ? Εμενα οταν αναβω ή σβηνω σποτακια στο σαλονι (αρκετα με μετασχηματιστες) καποιες φορες μαυριζει στιγμιαια η εικονα σε καινουρια tv και τώρα τελευταία κλεινει το pc ενώ είναι πάνω σε ups (το οποίο είναι παλιό και θέλει αλλαγή μπαταρίας γιατί δεν κρατάει) Επεξ/σία 10 Δεκεμβρίου 2023 από adi32
Bourdoulas Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Ίσως ο @stefanos_th να βρήκε άκρη (εκτός της μετακόμισης)
sphinxgr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Σε εμένα πάντως, όταν ανοίγω κανά διακόπτη, ξεκινάει το ψυγείο κλπ, κόβεται ο ήχος στον Surround ενισχυτή που παίρνει μέσω HDMI ήχο απο την τηλεόραση. Μέχρι τώρα υπέθετα ότι ίσως είναι κοινή η γραμμή του ρευματος. Τώρα αρχίζει να μυρίζει ότι ίσως να μην είναι αυτό μόνο.
stefanos_th Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 25 minutes ago, Bourdoulas said: Ίσως ο @stefanos_th να βρήκε άκρη (εκτός της μετακόμισης) η λυση βρεθηκε . κλασικα καποιος μπηκε τουαλετα , πατησε φως και καηκε η τηλεοραση (200 ευρω motherboard ) , ενα παλιο σταθερο που ειχα συνδεμενο στην τηλεοραση με hdmi (εκαψε motherboard ενω η gpu ειναι καλη ), αυτα τα 2 ηταν σε μια μπριζα που ειναι ακριβως πισω απο την τουαλετα , και επισης εκαψε το τροφοδοτικο απο το φωτιστικο του σαλονιου που ειναι λεντ. και λογο του φωτιστικου , καπου πηγε το μυαλό μου , επιασα ξηλωσα απο την τουαλετα την λαμπα φθοριου που ειχε balast + starter απο το 1992 και πηγα σε εναν ηλεκτρολογο και πηρα μακροστενη λαμπα led που μπενει στην βαση της παλιας και της δινεις κατευθειαν 220 βολτ. απο εκεινη την ημερα δεν ξανασβησε τηλεοραση . απολογισμος : 2 τηλεορασεις , η μια αγορασμενη 1.200 προ κρισης , η δευτερη 450 , 4 -5 καρτες γραφικων , μια μητρικη σοκετ775, ενα τροφοδοτικο, και ποιος ξερει τι αλλο. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΦΘΟΡΙΟΥ ΜΕ BALAST + STARTER ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ . . . 3
Joshua21 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2023 Εγώ πάλι έχω παρατηρήσει πως όταν σβήνει το φως στο μπάνιο ταυτόχρονα σβήνει στιγμιαία η οθόνη του pc... δεν το κάνει πάντα, μερικές φορές μόνο. Ο διακόπτης στο μπάνιο δίνει ρεύμα σε 4 λάμπες led και σε ένα μικρό μοτέρ εξαερισμού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα