Προς το περιεχόμενο

Vodafone H267A router. Πολύ χαμηλή ταχύτητα στο wifi.

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Ενώ έχω πραγματική ενσύρματη ταχύτητα 50 και 100 σε δύο γραμμές της Vodafone, στο wifi δεν πιάνω πάνω από 19-20, ακόμα και πάνω από το router. Επίσης και στα δύο ρούτερ, οι συσκευές μου συνδέονται και "βλέπουν" μόνο το δίκτυο στα 2.4 GHz, και αυτό στα 5 είναι σαν να μην υπάρχει. Λύνεται με κάποιο τρόπο αυτό;

Σας ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/8/2021 στις 7:06 ΜΜ, BritGreek είπε

Καλησπέρα. Ενώ έχω πραγματική ενσύρματη ταχύτητα 50 και 100 σε δύο γραμμές της Vodafone, στο wifi δεν πιάνω πάνω από 19-20, ακόμα και πάνω από το router. Επίσης και στα δύο ρούτερ, οι συσκευές μου συνδέονται και "βλέπουν" μόνο το δίκτυο στα 2.4 GHz, και αυτό στα 5 είναι σαν να μην υπάρχει. Λύνεται με κάποιο τρόπο αυτό;

Σας ευχαριστώ.

στο 5 θα βάλεις χειροκίνητο κανάλι 44 ή 48 .

όσον αφορά τα 2.4 ειναι θέμα ρουτερ χαμηλή αποδοση στα 2.4 δεν λύνεται .

Επεξ/σία από makis269
  • Like 1

3 ώρες πριν, makis269 είπε

στο 5 θα βάλεις χειροκίνητο κανάλι 44 ή 48 .

όσον αφορά τα 2.4 ειναι θέμα ρουτερ χαμηλή αποδοση στα 2.4 δεν λύνεται .

Σε ευχαριστώ πολύ. Αν το κάνω αυτό στο 5, θα το δουν και οι συσκευές;

8 ώρες πριν, BritGreek είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Αν το κάνω αυτό στο 5, θα το δουν και οι συσκευές;

λογικά ναι κάποιες συσκευες μάλλον απο bug βλέπουν κάνάλια μέχρι το 48 ,το 44 ειναι το καλύτερο .

πες ενα οκ αν τελικά λυθηκε το θέμα με το πενταρι wifi .

• Like 2

3 ώρες πριν, makis269 είπε

λογικά ναι κάποιες συσκευες μάλλον απο bug βλέπουν κάνάλια μέχρι το 48 ,το 44 ειναι το καλύτερο .

Έγινε. Θα το δοκιμάσω μεθαύριο και θα ενημερώσω. Σε ευχαριστώ.

20 ώρες πριν, makis269 είπε

Στη δική μου συσκευή (iPhone 12 Mini) με το κανάλι 44 το κινητό είδε το δίκτυο 5Ghz.

Σε ευχαριστώ φίλε για την πληροφορία.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν, το δοκίμασα, στη δική μου περίπτωση δεν λειτουργεί. Δύο διαφορετικές γραμμές, άλλοι χώροι, ούτε στο 44, ούτε στο 48 το βλέπουν ασύρματα οι συσκευές (λάπτοπ, κινητά android και ασύρματο POS).

Spoiler

1338170341_Screenshot2021-09-081528505g.png.cb450c52b02508b365c84e3b54958a56.png

Επεξ/σία από BritGreek

1 ώρα πριν, BritGreek είπε

Λοιπόν, το δοκίμασα, στη δική μου περίπτωση δεν λειτουργεί. Δύο διαφορετικές γραμμές, άλλοι χώροι, ούτε στο 44, ούτε στο 48 το βλέπουν ασύρματα οι συσκευές (λάπτοπ, κινητά android και ασύρματο POS).

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

1338170341_Screenshot2021-09-081528505g.png.cb450c52b02508b365c84e3b54958a56.png

Σόρρυ που ρωτάω αλλά οι συσκευές είναι πενταρι.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι καινούργια laptop, Samsung κινητά και iphone. Πώς θα το δω αυτό; 

Edit: μόλις δοκίμασα και με tp-link wifi (usb) σε σταθερούς υπολογιστές. Όντως δεν το βλέπουν το 5ρι.

Επεξ/σία από BritGreek

α) για να δεις κανονικές ταχύτητες up/down τεστάρεις μεκαλώδιο

β) για τα 5GHz , όντως κοιτάς τις ιδιότητες των συσκεών, αλλά πες κ ποιο router έχεις? στείλε καμιά εικόνα μέσα από τις wifi ρυθμίσεις,  ανάλογα το Menu του, υπάρχει κ περίπτωση στο router σου μέσα να έχεις τσεκάρει ένα κουτάκι που λέει treat both bands the same ή κάτι σχετικό, οπότε ακόμα κ το 5GHz, θα εκπέμπει με την ssid του 2.4 κ θα έχει το ίδιο Password   δες το μενού του

16 ώρες πριν, Kthulhou είπε

α) για να δεις κανονικές ταχύτητες up/down τεστάρεις μεκαλώδιο

β) για τα 5GHz , όντως κοιτάς τις ιδιότητες των συσκεών, αλλά πες κ ποιο router έχεις? στείλε καμιά εικόνα μέσα από τις wifi ρυθμίσεις,  ανάλογα το Menu του, υπάρχει κ περίπτωση στο router σου μέσα να έχεις τσεκάρει ένα κουτάκι που λέει treat both bands the same ή κάτι σχετικό, οπότε ακόμα κ το 5GHz, θα εκπέμπει με την ssid του 2.4 κ θα έχει το ίδιο Password   δες το μενού του

Με καλώδιο οι πραγματικές ταχύτητες είναι ίδιες με τις ονομαστικές. Το μοντέλο του ρούτερ και την εικόνα από τις ρυθμίσεις του wifi τις έχω ήδη ανεβάσει  πιο πάνω. Σωστά είναι όλα ρυθμισμένα και το 5ρι έχει διαφορετικό SSID, απλώς δεν το βλέπουν οι ασύρματες συσκευές και στα speedtest δεν μου δίνουν πάνω από 20 ταχύτητα στο down. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...