Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είμαι ενάντια στον εμβολιασμό, και ούτως ή άλλως και ενάντια να ήμουν, κάποια στιγμή αναγκάζεσαι να το κάνεις για να μπορείς να ζήσεις. Αλλά έχω σοβαρό αυτοάνοσο και δεν ξέρω πώς γίνεται να αντιμετωπίσει το σώμα σου το εμβόλιο, την στιγμή που έχεις ήδη ένα ανοσοποιητικό σύστημα που χτυπάει τον οργανισμό σου. Δεν λέω πως αν κολλήσω θα είναι καλύτερα, αλλά πιστεύω πως θα έχω πρόβλημα και με τον εμβολιασμό. Επίσης, οι συγγενείς μου είναι αντιεμβολιαστές και αρνητές του κορονοϊού σε σημείο "θα σε διώξω από το σπίτι αν το κάνεις", "δεν πρέπει να το κάνουμε με τίποτα". Ρώτησα, δηλαδή αν είναι ένας γονιός με παιδάκια που ζει σε ενοίκιο κλπ, τι πρέπει να κάνει αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην δουλειά του; Να πει δεν κάνω εμβόλιο, και να μην ξαναδουλέψει; Η απάντηση ήταν πως αν είναι σωστός, ναι. Και λέω, και τα παιδιά θα τα αφήσει έτσι; Και λέει δεν ξέρω τι θα κάνει, να μείνει στον δρόμο, να ζητιανεύει, αρκεί να μην κάνει το εμβόλιο. Εδώ και μήνες, ακούω σχεδόν κάθε μέρα από εκείνους πως αν το κάνω, θα πεθάνω κλπ. Θεωρεί πως θέλω να αυτοκτονήσω επειδή το σκέφτομαι. Δηλαδή τι στο καλό να κάνω πια; 

Αν δεν είχα προβλήματα υγείας, δεν θα προβληματιζόμουν τόσο. 

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Να ρωτήσεις γιατρό και να κινηθείς ανάλογα. Καταλαβαίνω την θέση σου, αλλά η επιχειρηματολογια τους είναι ασοβαρη με κάθε σεβασμό στα πρόσωπά τους

• Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Δεν είμαι ενάντια στον εμβολιασμό, και ούτως ή άλλως και ενάντια να ήμουν, κάποια στιγμή αναγκάζεσαι να το κάνεις για να μπορείς να ζήσεις. Αλλά έχω σοβαρό αυτοάνοσο και δεν ξέρω πώς γίνεται να αντιμετωπίσει το σώμα σου το εμβόλιο, την στιγμή που έχεις ήδη ένα ανοσοποιητικό σύστημα που χτυπάει τον οργανισμό σου. Δεν λέω πως αν κολλήσω θα είναι καλύτερα, αλλά πιστεύω πως θα έχω πρόβλημα και με τον εμβολιασμό. Επίσης, οι συγγενείς μου είναι αντιεμβολιαστές και αρνητές του κορονοϊού σε σημείο "θα σε διώξω από το σπίτι αν το κάνεις", "δεν πρέπει να το κάνουμε με τίποτα". Ρώτησα, δηλαδή αν είναι ένας γονιός με παιδάκια που ζει σε ενοίκιο κλπ, τι πρέπει να κάνει αν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στην δουλειά του; Να πει δεν κάνω εμβόλιο, και να μην ξαναδουλέψει; Η απάντηση ήταν πως αν είναι σωστός, ναι. Και λέω, και τα παιδιά θα τα αφήσει έτσι; Και λέει δεν ξέρω τι θα κάνει, να μείνει στον δρόμο, να ζητιανεύει, αρκεί να μην κάνει το εμβόλιο. Εδώ και μήνες, ακούω σχεδόν κάθε μέρα από εκείνους πως αν το κάνω, θα πεθάνω κλπ. Θεωρεί πως θέλω να αυτοκτονήσω επειδή το σκέφτομαι. Δηλαδή τι στο καλό να κάνω πια; 

Θα βγεις από το Insomnia και θα ρωτήσεις τον γιατρό σου. Αυτό είναι το πιο σωστό και ότι καλύτερο

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ σοβαρό το θέμα που αντιμετωπίζες για να συζητηθεί στο ινσομνια. Τετοια θέματα μόνο με τον γιατρό σου ή αν δεν έχεις εμπιστοσύνη ερώτηση σε 2ο ή και 3ο.

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, katerina200 είπε

Όπως σου είπαν θα ρωτήσεις τον γιατρό σου.

Αντένδειξη πάντως για το εμβόλιο δεν υπάρχει για κανένα αυτοάνοσο.

Κι εγώ έχω αυτοάνοσο 20+ χρόνια και το έκανα το εμβόλιο μόλις άρχισαν τα ραντεβού, αφού ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

• Like 2
Δημοσ.

Δηλαδή τώρα δεν ξέρεις πως το θέμα θα κλειδωθεί όπως και τα υπόλοιπα;

Αυτό το θέμα το ψάχνεις γενικώς απο διάφορες πηγές και παίρνεις την γνώμη κάποιου γιατρού που πιστεύεις πως μετράει η γνώμη του.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απαγορεύεται να κάνουν το εμβόλιο, πχ όσοι έχουν ιστορικό με θρομβώσεις η κληρονομικότητα.

Ισως και κάποιοι με προβλήματα καρδιάς η ιστορικό.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...