orits Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Καλησπέρα σε όλους, Σαν νέα οδηγός μου δόθηκε ένα suzuki wagon r του 2001 που υπήρχε στην οικογένεια, το εν λόγω όχημα είχε ένα μεγάλο τρακάρισμα 20 χρόνια πριν και εξωτερικά "μπαλώθηκε" το χρώμα όπως όπως , με μια μπογιά της κακιάς ώρας 3 τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα του αυτοκινήτου και με ωραιότατα βαθουλώματα με αποτέλεσμα το αμαξάκι να δείχνει σαν τσίρκο. Η ζημιά αυτή περιορίζεται στις πόρτες ειδικά από την πλευρά του συνοδηγού ενώ το μπροστά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι σε καλή κατάσταση. Η πρώτη μου σκέψη ήταν το βάψιμο από επαγγελματία ,υποθέτω το κόστος θα ναι μεγάλο όμως. έπειτα έκανα έρευνα για το πως θα γινόταν να το κάνουμε μόνοι μας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κλειστός χώρος που θα μπορούσε να γίνει η δουλειά και δεν είμαι σίγουρη αν θα ήταν επιτυχημένη. Τέλος σκεφτόμουν μήπως θα ερχόταν πιο φθηνό να γίνει αντικατάσταση των πορτών. Γνωρίζει κάποιος πόσο περίπου θα κόστιζε αυτό, αν θα ήταν εύκολο να γίνει ; Όποιες ιδέες και συμβουλές καλοδεχούμενες
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, orits είπε Καλησπέρα σε όλους, Σαν νέα οδηγός μου δόθηκε ένα suzuki wagon r του 2001 που υπήρχε στην οικογένεια, το εν λόγω όχημα είχε ένα μεγάλο τρακάρισμα 20 χρόνια πριν και εξωτερικά "μπαλώθηκε" το χρώμα όπως όπως , με μια μπογιά της κακιάς ώρας 3 τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα του αυτοκινήτου και με ωραιότατα βαθουλώματα με αποτέλεσμα το αμαξάκι να δείχνει σαν τσίρκο. Η ζημιά αυτή περιορίζεται στις πόρτες ειδικά από την πλευρά του συνοδηγού ενώ το μπροστά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι σε καλή κατάσταση. Η πρώτη μου σκέψη ήταν το βάψιμο από επαγγελματία ,υποθέτω το κόστος θα ναι μεγάλο όμως. έπειτα έκανα έρευνα για το πως θα γινόταν να το κάνουμε μόνοι μας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κλειστός χώρος που θα μπορούσε να γίνει η δουλειά και δεν είμαι σίγουρη αν θα ήταν επιτυχημένη. Τέλος σκεφτόμουν μήπως θα ερχόταν πιο φθηνό να γίνει αντικατάσταση των πορτών. Γνωρίζει κάποιος πόσο περίπου θα κόστιζε αυτό, αν θα ήταν εύκολο να γίνει ; Όποιες ιδέες και συμβουλές καλοδεχούμενες Kαι οι καινούργιες πόρτες δεν θα θέλουν βάψιμο;
babisskg Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, orits είπε Καλησπέρα σε όλους, Σαν νέα οδηγός μου δόθηκε ένα suzuki wagon r του 2001 που υπήρχε στην οικογένεια, το εν λόγω όχημα είχε ένα μεγάλο τρακάρισμα 20 χρόνια πριν και εξωτερικά "μπαλώθηκε" το χρώμα όπως όπως , με μια μπογιά της κακιάς ώρας 3 τόνους πιο ανοιχτό από το χρώμα του αυτοκινήτου και με ωραιότατα βαθουλώματα με αποτέλεσμα το αμαξάκι να δείχνει σαν τσίρκο. Η ζημιά αυτή περιορίζεται στις πόρτες ειδικά από την πλευρά του συνοδηγού ενώ το μπροστά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι σε καλή κατάσταση. Η πρώτη μου σκέψη ήταν το βάψιμο από επαγγελματία ,υποθέτω το κόστος θα ναι μεγάλο όμως. έπειτα έκανα έρευνα για το πως θα γινόταν να το κάνουμε μόνοι μας αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κλειστός χώρος που θα μπορούσε να γίνει η δουλειά και δεν είμαι σίγουρη αν θα ήταν επιτυχημένη. Τέλος σκεφτόμουν μήπως θα ερχόταν πιο φθηνό να γίνει αντικατάσταση των πορτών. Γνωρίζει κάποιος πόσο περίπου θα κόστιζε αυτό, αν θα ήταν εύκολο να γίνει ; Όποιες ιδέες και συμβουλές καλοδεχούμενες Για πόσο χρόνο ακόμη έχετε σκοπό να το κρατήσετε ? Επίσης χρήσιμο θα ήταν να ανεβάσετε μία φωτογραφία η δύο . Δεν βλάπτει να δούμε πόσο άσχημα φαίνονται τα πράγματα . Ο λόγος είναι πως η αξία του σαν μεταχειρισμένου στην περίπτωση πώλησης είναι ιδιαίτερα χαμηλή . Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα όποια χρήματα δώσετε , για βαφές , αλλαγες στις πόρτες κλπ , δεν πρόκειται να τα πάρετε ποτέ πίσω . Αυτό που μένει είναι να δούμε κι' εμείς πόσο άσχημα τυχόν φαίνεται το όχημα όπως το περιγράφετε . Αν δεν είναι τελικά τόσο άσχημα , το προσπερνάτε και τελειώνει η ιστορία χωρίς έξοδα . Μην νομίσετε πως ένα " οικονομικό " βάψιμο θα έχει μεγάλη διάρκεια .
orits Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Καλημέρα, Γιατί να θέλουν βάψιμο οι καινούργιες πόρτες; Εγώ σκεφτόμουν ήδη έτοιμες πόρτες αυτού του μοντέλου, στο ίδιο χρώμα με το αμάξι, Άλλα δεν ξέρω πόσο θα κόστιζε αυτό. 2 ώρες πριν, babisskg είπε Για πόσο χρόνο ακόμη έχετε σκοπό να το κρατήσετε ? Επίσης χρήσιμο θα ήταν να ανεβάσετε μία φωτογραφία η δύο . Δεν βλάπτει να δούμε πόσο άσχημα φαίνονται τα πράγματα . Ο λόγος είναι πως η αξία του σαν μεταχειρισμένου στην περίπτωση πώλησης είναι ιδιαίτερα χαμηλή . Αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα όποια χρήματα δώσετε , για βαφές , αλλαγες στις πόρτες κλπ , δεν πρόκειται να τα πάρετε ποτέ πίσω . Αυτό που μένει είναι να δούμε κι' εμείς πόσο άσχημα τυχόν φαίνεται το όχημα όπως το περιγράφετε . Αν δεν είναι τελικά τόσο άσχημα , το προσπερνάτε και τελειώνει η ιστορία χωρίς έξοδα . Μην νομίσετε πως ένα " οικονομικό " βάψιμο θα έχει μεγάλη διάρκεια . Καλημέρα, Το πόσο θα το κρατήσω είναι άγνωστο δηλαδή η απόκλιση μπορεί να είναι από 1 χρόνο μέχρι 4. Μηχανολογικά το αυτοκίνητο έχει επισκευαστεί και έχει πολύ λίγα χιλιόμετρα σε σχέση με τον χρόνο ζωής του καθώς δεν γινόταν μεγάλη χρήση τα προηγούμενα 20 χρόνια (σίγουρα κάτω από 100.000χλμ). Επίσης δεν ευελπιστούμε σε περίπτωση αγοράς καινούργιου να βγάλουμε κάποιο τρελό κέρδος από αυτό, όποτε δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα. Θα βγάλω φωτογραφίες αργότερα , πιστέψτε με δεν προσπερνιέται εύκολα😅 1
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, orits είπε Καλημέρα, Γιατί να θέλουν βάψιμο οι καινούργιες πόρτες; Εγώ σκεφτόμουν ήδη έτοιμες πόρτες αυτού του μοντέλου, στο ίδιο χρώμα με το αμάξι, Άλλα δεν ξέρω πόσο θα κόστιζε αυτό. Οι καινουργιες πόρτες είναι αβαφες και γυμνές,πρέπει να βαφτούν και να περαστουν όλα τα εξαρτηματα απο την παλιά,παράθυρο λαστιχα ταμπλας κλπ κλπ.Μονο αν βρεις μεταχειρισμένες που να είναι στο ίδιο χρωμα που και πάλι το χρωμα μετά απο τοσα χρονια θα είναι αλλη απόχρωση.Ασε που δεν νομίζω να τις βρεις φτηνά.
Nabuko Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 6 λεπτά πριν, orits είπε Καλημέρα, Γιατί να θέλουν βάψιμο οι καινούργιες πόρτες; Εγώ σκεφτόμουν ήδη έτοιμες πόρτες αυτού του μοντέλου, στο ίδιο χρώμα με το αμάξι, Άλλα δεν ξέρω πόσο θα κόστιζε αυτό. Οι πόρτες θα είναι άβαφες εκτός κι αν βρεις μτχ στο ίδιο χρώμα. Αν φτιάξεις τις δικές σου υπολόγισε κάθε κομμάτι γύρω στα 150 ευρώ, φτιάξιμο βαθουλωμάτων και βάψιμο.
orits Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Οι καινουργιες πόρτες είναι αβαφες και γυμνές,πρέπει να βαφτούν και να περαστουν όλα τα εξαρτηματα απο την παλιά,παράθυρο λαστιχα ταμπλας κλπ κλπ.Μονο αν βρεις μεταχειρισμένες που να είναι στο ίδιο χρωμα που και πάλι το χρωμα μετά απο τοσα χρονια θα είναι αλλη απόχρωση.Ασε που δεν νομίζω να τις βρεις φτηνά. Νομίζω δεν θα με πείραζε τόσο να υπάρχει μια μικρή απόκλιση του χρώματος σε σχέση με αυτό που είναι τώρα, φυλασσόταν σε γκαράζ άρα υποθέτω το χρώμα δεν είναι τόοοοσο αλλοιωμένο. Το θέμα είναι τι συμφέρει περισσότερο , που κυμαίνονται οι τιμές και τι είναι πιο εύκολο να γινει.
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, orits είπε Νομίζω δεν θα με πείραζε τόσο να υπάρχει μια μικρή απόκλιση του χρώματος σε σχέση με αυτό που είναι τώρα, φυλασσόταν σε γκαράζ άρα υποθέτω το χρώμα δεν είναι τόοοοσο αλλοιωμένο. Το θέμα είναι τι συμφέρει περισσότερο , που κυμαίνονται οι τιμές και τι είναι πιο εύκολο να γινει. Οι άλλες πόρτες ομως δεν ξερεις αν θα ήταν σε γκαράζ. Τεσπα αν δεν το ψαξεις δεν θα δεις τι μπορείς να κάνεις.
orits Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Οι άλλες πόρτες ομως δεν ξερεις αν θα ήταν σε γκαράζ. Τεσπα αν δεν το ψαξεις δεν θα δεις τι μπορείς να κάνεις. Γι αυτό κίολας άνοιξα το θέμα εδώ γιατί δεν γνωρίζω από αυτά και ήθελα μα κατεύθυνση προς τα που να κινηθώ 5 ώρες πριν, Nabuko είπε Οι πόρτες θα είναι άβαφες εκτός κι αν βρεις μτχ στο ίδιο χρώμα. Αν φτιάξεις τις δικές σου υπολόγισε κάθε κομμάτι γύρω στα 150 ευρώ, φτιάξιμο βαθουλωμάτων και βάψιμο. Τι θα ήταν καλύτερο, άβαφες καινουργιες; επισκευή δικών μου ή μεταχειρισμένες;
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 4 λεπτά πριν, orits είπε Γι αυτό κίολας άνοιξα το θέμα εδώ γιατί δεν γνωρίζω από αυτά και ήθελα μα κατεύθυνση προς τα που να κινηθώ Τι θα ήταν καλύτερο, άβαφες καινουργιες; επισκευή δικών μου ή μεταχειρισμένες; Εξαρτάται απο την κατάσταση που είναι οι δικές σου.Αν είναι τόσο χάλια πρωτα κοιτας για μεταχειρισμένες και στο τέλος για καινούργιες.Το κόστος θα σε καθοδηγήσει.
Nabuko Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, orits είπε Τι θα ήταν καλύτερο, άβαφες καινουργιες; επισκευή δικών μου ή μεταχειρισμένες; άβαφες καινούριες = κόστος αγοράς + βάψιμο επισκευή δικών σου = κόστος φαναρτζοδουλειάς + βάψιμο μτχ άλλο χρώμα = κόστος αγοράς + βάψιμο μτχ ίδιο χρώμα = κόστος αγοράς όπως έγραψα και πιο πριν το βάψιμο κάθε πόρτας πάει στο 100ρικο περίπου οπότε υπολόγισε 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, orits είπε Τι θα ήταν καλύτερο, άβαφες καινουργιες; επισκευή δικών μου ή μεταχειρισμένες; Το πρόβλημα είναι ότι δεν θες να καταλάβεις πως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν βάψιμο, το κόστος βαψίματος από επαγγελματία ΔΕΝ θα το γλιτώσεις σε καμία περίπτωση. Αν πράγματι οι πόρτες σου έχουν μόνο "βαθουλώματα" όπως λες, τότε σε συμφέρει να φτιαχτούν οι δικές σου. 1
orits Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 22 ώρες πριν, Joshua21 είπε Το πρόβλημα είναι ότι δεν θες να καταλάβεις πως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστούν βάψιμο, το κόστος βαψίματος από επαγγελματία ΔΕΝ θα το γλιτώσεις σε καμία περίπτωση. Αν πράγματι οι πόρτες σου έχουν μόνο "βαθουλώματα" όπως λες, τότε σε συμφέρει να φτιαχτούν οι δικές σου. Λίγο επιθετική η απάντηση σας, δεν βλέπω κάπου οτι υπάρχει πρόβλημα και "δεν θέλω να καταλάβω" κάτι ,δημιούργησα ένα θέμα για γνώμες και δεν απέρριψα καμια ψάχνοντας την καλύτερη λύση για εμένα και το αυτοκίνητο μου. Αν δεν έχετε να προσθέσετε κατι άλλο στην συζήτηση και είπατε την γνώμη σας ή σας ενοχλούν οι όποιες αμφιβολίες μπορεί να εκφράσω στην κάθε απάντηση μπορείτε να μην ασχοληθείτε άλλο. Στις 30/8/2021 στις 4:43 ΜΜ, Ukforthemoment είπε Εξαρτάται απο την κατάσταση που είναι οι δικές σου.Αν είναι τόσο χάλια πρωτα κοιτας για μεταχειρισμένες και στο τέλος για καινούργιες.Το κόστος θα σε καθοδηγήσει. Θα ανεβάσω σε λίγο φωτογραφίες γιατί η κατάσταση τους μου φαίνεται λίγο απίθανο να ναι τόσο εύκολο να φτιαχτούν.
Joshua21 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Μόλις τώρα, orits είπε Λίγο επιθετική η απάντηση σας, δεν βλέπω κάπου οτι υπάρχει πρόβλημα και "δεν θέλω να καταλάβω" κάτι ,δημιούργησα ένα θέμα για γνώμες και δεν απέρριψα καμια ψάχνοντας την καλύτερη λύση για εμένα και το αυτοκίνητο μου. Αν δεν έχετε να προσθέσετε κατι άλλο στην συζήτηση και είπατε την γνώμη σας ή σας ενοχλούν οι όποιες αμφιβολίες μπορεί να εκφράσω στην κάθε απάντηση μπορείτε να μην ασχοληθείτε άλλο. Για αυτό ακριβώς και εγώ επισήμανα το πρόβλημα, επειδή εσύ δεν θες να το δεις. Και ναι, μπορώ να μην ασχοληθώ άλλο, ίσως και να μην το κάνω
babisskg Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 1 ώρα πριν, orits είπε Λίγο επιθετική η απάντηση σας, δεν βλέπω κάπου οτι υπάρχει πρόβλημα και "δεν θέλω να καταλάβω" κάτι ,δημιούργησα ένα θέμα για γνώμες και δεν απέρριψα καμια ψάχνοντας την καλύτερη λύση για εμένα και το αυτοκίνητο μου. Αν δεν έχετε να προσθέσετε κατι άλλο στην συζήτηση και είπατε την γνώμη σας ή σας ενοχλούν οι όποιες αμφιβολίες μπορεί να εκφράσω στην κάθε απάντηση μπορείτε να μην ασχοληθείτε άλλο. Θα ανεβάσω σε λίγο φωτογραφίες γιατί η κατάσταση τους μου φαίνεται λίγο απίθανο να ναι τόσο εύκολο να φτιαχτούν. Απίθανο η όχι , ζητήθηκε να δούμε φωτογραφίες , ώστε να δικαιωσουμε τυχόν κόστη επισκευής , αλλά και να σκεφτούμε εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που τα πράγματα είναι τόσο " τρομακτικά " όπως δηλώθηκε . Θέλω να καταλήξω σε συμπέρασμα του είδους , αν θα μπορούσα να ζήσω με κάτι τέτοιο η θα έλεγα κι' εγώ πως ΠΡΕΠΕΙ να γίνει επέμβαση και σε ποιο βαθμό και κόστος .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα