Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ss42ss είπε

Το ότι χαλάνε οι συσκευές μαζικά είναι γενικό πολύ,  πχ ανοίγω την κουζίνα ή τον θερμοσίφωνα και πέφτει το ρελε, υπάρχει αυξομείωση στα φώτα, οι οθόνες εσωτερικά τους έχουν DC τροφοδοτικά, εφόσον στην οθόνη δεν πάει γείωση από το φις(διπλό χωρίς λαμάκια γείωσης) δεν υπάρχει περίπτωση να δε χτυπήσει το ρεύμα…

μαζι σου σε αυτο , λεω μπορει να μην ειναι διαρροη αλλα ψαχνω να βρω τι ειναι. ουτε τα φωτα αναβοσβηνουν ουτε πεφτει το ρελε , μπορει να ειναι στατικο 

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, userkk είπε

στο δωματιο που δεν εχει γειωση συνηθως δεν χρησιμοποιω τιποτα. οταν λες δεν εχω εξηγησει σωστα το προβλημα τι ενοεις?? τους ειπα οτι χαλανε οι συσκευες μαζικα και οτι υπαρχει ρευμα στις οθονες και να γινει ελεγχος διαρροης και ολης της εγκαταστασης

Σε είχα ρωτήσει ξανά. Τι θα πει υπάρχει ρεύμα στις οθόνες; Είναι με πλαστικό περίβλημα η μεταλλικό; Που τέλος πάντων ακουμπάς τους ακροδέκτης του πολυμετρου και σου εμφανίζει ρεύμα στις οθόνες; 

Επισης, οι οθόνες είναι με καλώδιο τροφοδοσιας με γείωση; Διοτι μερικές συσκευές όπως τηλεοράσεις είναι με καλώδιο χωρίς γείωση, συνεπώς αν έχεις πρόβλημα στην γείωση δεν επηρεάζει τις συγκεκριμένες συσκευές, μπορεί να επηρεάσει άλλες με γείωση που είναι συνδεμένες σε πρίζα με γείωση. 

Βάλε ένα πολύμετρο σε πρίζα με γείωση να μας πεις τις μετρουμενες τιμές μεταξύ γείωσης φάσης και γείωσης ουδέτερου. Μέτρα όλες τις πριζες και γράψτα σε χαρτί. Μετά κλείσε τον γενικό και κάνε πάλι μετρήσεις να δεις τι γράφει; Αν ανιχνεύει διαφορά δυναμικού. 

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Σε είχα ρωτήσει ξανά. Τι θα πει υπάρχει ρεύμα στις οθόνες; Είναι με πλαστικό περίβλημα η μεταλλικό; Που τέλος πάντων ακουμπάς τους ακροδέκτης του πολυμετρου και σου εμφανίζει ρεύμα στις οθόνες; 

Επισης, οι οθόνες είναι με καλώδιο τροφοδοσιας με γείωση; Διοτι μερικές συσκευές όπως τηλεοράσεις είναι με καλώδιο χωρίς γείωση, συνεπώς αν έχεις πρόβλημα στην γείωση δεν επηρεάζει τις συγκεκριμένες συσκευές, μπορεί να επηρεάσει άλλες με γείωση που είναι συνδεμένες σε πρίζα με γείωση. 

Βάλε ένα πολύμετρο σε πρίζα με γείωση να μας πεις τις μετρουμενες τιμές μεταξύ γείωσης φάσης και γείωσης ουδέτερου. Μέτρα όλες τις πριζες και γράψτα σε χαρτί. Μετά κλείσε τον γενικό και κάνε πάλι μετρήσεις να δεις τι γράφει; Αν ανιχνεύει διαφορά δυναμικού. 

Όταν λέω ρεύμα στην οθόνη ενοω ότι στην αφή με το πάνελ νιώθω σαν κάτι να κινείται στο πάνελ σαν ελάχιστο ρεύμα. Αν γείωσω την οθόνη με HDMI μέσω υπολογιστή τότε συνήθως σταματάει αυτό. Οι πιο πολλές οθόνες έχουν φις με γείωση. Μέτρησα με το ρεύμα ανοιχτο φάση ουδέτερο 237 βολτ , φάση γείωση 237 βολτ και ουδέτερο γείωση 1 βολτ. Μέτρησα με κλειστό τον γενικό και έβγαλε σε όλα 0. 

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, userkk είπε

Όταν λέω ρεύμα στην οθόνη ενοω ότι στην αφή με το πάνελ νιώθω σαν κάτι να κινείται στο πάνελ σαν ελάχιστο ρεύμα. Αν γείωσω την οθόνη με HDMI μέσω υπολογιστή τότε συνήθως σταματάει αυτό. Οι πιο πολλές οθόνες έχουν φις με γείωση. Μέτρησα με το ρεύμα ανοιχτο φάση ουδέτερο 237 βολτ , φάση γείωση 237 βολτ και ουδέτερο γείωση 1 βολτ. Μέτρησα με κλειστό τον γενικό και έβγαλε σε όλα 0. 

Ωραία, κάνε πάλι το παραπάνω με λιγο διαφορετικό τρόπο. Βάλε τον έναν ακροδέκτη στην γείωση και τον άλλον ακουμπισε τον επάνω στον τοίχο να δεις αν γράψει τίποτα. Κάντο με ανοιχτό τον γενικό, αν σου εμφανίσει κάποια ένδειξη δες αν αυτή υπάρχει σε όλο το σπίτι ή σε συγκεκριμένο μέρος.

Αν εμφανίζεται σε όλες τις πρίζες, άρχισε πρώτα να κλείνεις μια μια τις ασφάλειες και να δοκιμάζεις αν θα καταγράψει τάση η όχι, αν βρεις σε ποιο κύκλωμα διακόβεται η τάση στην γείωση τότε έχεις βρει το κομμάτι της εγκατάστασης στο οποίο υπάρχει πρόβλημα. Μετά αρχίζεις και αποσυνδέεις την κάθε συσκευή από το κύκλωμα μέχρι να βρεις την συσκευή που δημιουργεί το πρόβλημα.

Αν δεν εντοπιστεί τίποτα τότε όλα αυτά είναι άσκοπος φόβος. Όσο για αυτό που νιώθεις να κινείται επάνω στην τηλεόραση, βάλε δύο ακροδέκτες του πολυμετρου με προσοχή επάνω στην επιφάνεια και δες αν υπάρχει τάση η ρεύμα συνεχής πρώτα η εναλλασσομενη. Τα monitors έχουν γείωση αλλα μερικές τηλεοράσεις Led όπως μια της LG που πήραμε δεν έχει τίποτα. 

Κατι παραπάνω δεν έχω να σου πω. 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, userkk είπε

Δοκίμασα όλα τα παραπάνω και όλα καλά. Οπότε αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε στατικό??

Δεν βλέπω που υπάρχει πρόβλημα στην γείωση. Αν δεν εντοπιζεις τάση η ρεύμα στην γείωση δηλαδή. 

Για το στατικό δεν είμαι γνώστης, νομίζω ότι είναι άλλο θέμα. Οι συσκευές ήχου, στερεοφωνικά κτλ χρησιμοποιούν την γείωση για την απόρριψη αρμονικών και ηλεκτρικού θορύβου. Εφόσον ελέγχθηκε η γείωση είναι όλα ενταξει. 

Τώρα άμα παρουσιάζονται προβλήματα με στατικά και τέτοια, δεν χάνεις τίποτα να ρωτησεις και ηλεκτρονικόυς. 

Δημοσ.

Ήρθε πάλι ηλεκτρολόγος και βρήκε ότι ο ουδέτερος φτάνει κάποιες φορές μέχρι 2,2 βολτ. Έκλεισε όλες τις ασφάλειες και το πρόβλημα συνέχισε. Μου είπε είναι από την ΔΕΗ αυτό. Η απορία μου είναι έχουν και άλλα σπίτια 2 βολτ στον ουδέτερο η είναι πολύ σπάνιο??

Δημοσ.
17 ώρες πριν, userkk είπε

Ήρθε πάλι ηλεκτρολόγος και βρήκε ότι ο ουδέτερος φτάνει κάποιες φορές μέχρι 2,2 βολτ. Έκλεισε όλες τις ασφάλειες και το πρόβλημα συνέχισε. Μου είπε είναι από την ΔΕΗ αυτό.

καινούριος ή παλιός ? Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις σε forum με ηλεκτρολόγους (ίσως και σε ξένα φόρουμ) , φυσικά όχι το τι να κάνεις εσύ ,αλλά να σου πουν τι και πως πρέπει να μετρήσει ακριβώς ο ηλεκτρολόγος που θα έρθει για να καταλάβεις αν είναι ηλεκτρολόγος ή όχι .

Δημοσ.

Εγώ θα γίνω συνήγορος του διάολου και θα πω ότι όλο αυτό είναι ψυχολογικό…. Δεν σε χτυπάει ρεύμα όταν κανείς μπάνιο ή όταν πιάνεις τις μεταλλικές συσκευές άρα δεν έχεις ‘’διαροή’’ από τις σωληνώσεις , τα 1κ2 βολτ ανάμεσα σε ουδέτερο-γείωση για εμένα είναι αμελητέα, αν υπήρχε πρόβλημα θα είχες πρόβλημα και με άλλες συσκευές… αυτό το τίναγμα που νιώθεις είναι στατικός ηλεκτρισμός σε οθόνες και μερικές συσκευές, όπως το τίναγμα που νιώθεις μερικές φορες όταν ακουμπάς το αυτοκίνητο σου…

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ss42ss είπε

Εγώ θα γίνω συνήγορος του διάολου και θα πω ότι όλο αυτό είναι ψυχολογικό….

Στις 6/11/2022 στις 7:19 ΜΜ, userkk είπε

εχουν διαλυθει 5 οθονες και τηλεορασεις απο την μερα που ξεκινησε η διαρροη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μας αναφέρει την μάρκα των οθονών και των τηλεοράσεων, αν είναι τύπου TurboX δεν έχω να πω κάτι καθώς είναι γνωστό ότι παρουσιάζουν πολλά προβλήματα.. επίσης τα φις των περισσότερων είναι διπολικά! 

@userkk οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν, αφαίρεσαν όλες τις παροχές από τον πίνακα και να αφήσουν μόνο ουδέτερο και γείωση πάνω;

Επεξ/σία από ss42ss
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ss42ss είπε

Δεν μας αναφέρει την μάρκα των οθονών και των τηλεοράσεων, αν είναι τύπου TurboX δεν έχω να πω κάτι καθώς είναι γνωστό ότι παρουσιάζουν πολλά προβλήματα.. επίσης τα φις των περισσότερων είναι διπολικά! 

@userkk οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν, αφαίρεσαν όλες τις παροχές από τον πίνακα και να αφήσουν μόνο ουδέτερο και γείωση πάνω;

Ναι και έβγαλε 2,2 βολτ. Ίσως να είναι και φυσιολογικό αλλα δεν ξέρω αν μπορεί να βλάψει συσκευές 

Δεν είναι turbox. 

Να διευκρινίσω ότι μόνο σε μια τηλεόραση με μεταλλικό με χτύπαγε το ρεύμα και οχι σε άλλες συσκευές.απλα στα υπόλοιπα υπάρχει στατικό και χαλάνε οι οθονες μαζικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...