Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, nvel είπε

ρώτα τους τρεις ηλεκτρολόγους πως είναι δυνατόν μια εξωτερικη διαρροή μέσω της εγκατάστασης ύδρευσης να μην ανεβάζει το δυναμικό στις βρύσες αλλά στις οθόνες που δεν έχουν καμία σύνδεση με την υδραυλική εγκατάσταση.

σε πιστευω οτι μπορει να μην ειναι διαρροη αλλα κατι αλλο. μονο πες μου αν ξερεις αν ειναι στατικο πως το λυνω. δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου. αυτο που λες εχει μια λογικη οτι αν ηταν διαρροη απο αλλα διαμερισματα θα επρεπε να τσιμπαει παντου και οχι μονο σε οθονες

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βασικά αν ήμουν ηλεκτρολόγος (δεν είμαι) θα ξήλωνα οτιδήποτε στον πίνακα αφήνοντας τη νέα γείωση δοκιμάζοντας μία προς μία κάθε γραμμή κούμπωμα (αφού έβγαζα πρώτα και όλες τις συσκευές απο τη μπρίζα)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, userkk είπε

σε πιστευω οτι μπορει να μην ειναι διαρροη αλλα κατι αλλο. μονο πες μου αν ξερεις αν ειναι στατικο πως το λυνω. δεν παει καπου αλλου το μυαλο μου. αυτο που λες εχει μια λογικη οτι αν ηταν διαρροη απο αλλα διαμερισματα θα επρεπε να τσιμπαει παντου και οχι μονο σε οθονες

αυτό θα το βρει ένας κανονικός ηλεκτρολόγος που θα κάνει τις κατάλληλες μετρήσεις στην εγκατάστασή σου, και δεν θα σου λέει μπούρδες λόγω άγνοιας. Ένας ηλεκτρολόγος και περισσότερο  ένας μη ηλεκτρολόγος μέσω internet δεν θα το βρει παρά μόνο από τύχη.

• Like 1
Δημοσ.

θα φερω για τελευταια φορα ηλεκτρολογο. αν μου πει τα ιδια με τους αλλους απλα αλλαζω σπιτι. εχω κουραστει

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, userkk είπε

θα φερω για τελευταια φορα ηλεκτρολογο. αν μου πει τα ιδια με τους αλλους απλα αλλαζω σπιτι. εχω κουραστει

Ρίξε όμως κανένα καρφί σαν λαμπάδα σε δεδδηε και πολεοδομία για να ξέρει ο επόμενος τί τον περιμένει;

Δημοσ.
Spoiler
20 λεπτά πριν, userkk είπε

εχμμμμμ , με ενοίκιο είσαι ?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως τα υδραυλικα εφοσον δεν σε βαραανε ΔΕΝ εχουν θεμα.Αλλου πρεπει να ψαχτεις

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.

Δεν είναι λύση να ξηλώσεις όλα τα υδραυλικά από το ρολόι επειδή υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ούτε και να ξηλώσεις τα πάντα από τον πίνακα. 

Επειδη από ότι φαίνεται η περιπτωση σου δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ψάξε πρώτα έναν καλό και έμπειρο ηλεκτρολόγο είτε δικό σου είτε κατόπιν συστάσεως, μην επιλέξεις όποιον τυχαίο βρεις σε αγγελίες. Στον κλάδο αυτόν όπως και σε πολλούς βέβαια κυκλοφορούν η σαρα και η μάρα. 

Εξήγησε στον ηλεκτρολόγο το πρόβλημα και το ιστορικό της κατάστασης ότι έφερες ήδη ηλεκτρολόγους αλλά δεν έβγαλες άκρη και ας ελπίζεις σε μια λύση. Τέλος δεν αποκλείεται το πρόβλημα να το έχει προκαλέσει γείτονας η κάποιος που πήγε να παρέμβει παράνομα στα ρολόγια, αλλά αυτό το ξεχνάς ως τώρα μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχεις θέμα από την δική σου εγκατάσταση μέσα στο σπίτι. 

Στο δικό μου σπίτι παλιά που η γείωση έμπαινε σε σωλήνες είχε συμβεί το εξής, αγοράστηκε ένα ψυγειακι το οποίο έκανε μια διαρροή από την γείωση. Μια μέρα την ώρα που έκανα μπάνιο πάω να πιάσω την βρύση για να ξεβγαλω και με τινάζει. Ρε φίλε τι γίνεται εδώ λέω.... Παίρνω μια πετσέτα ακουμπάω την βρύση να την ανοίξω για να τελειώσω το μπάνιο. Κλεινω τον γενικό μετά, και  έψαχνα για μέρες τι παίζει. Για να μην πολυλογώ, τελικά μετρησα μια τάση 0.5V μεταξύ σωληνώσεων ζεστου και κρύου η οποία ανέβαινε στα 5V μεταξύ σωλήνας τοίχου ενώ αν είχα το χέρι βρεγμένο και στο δάπεδο ήμουν ξυπόλυτος η τάση μεταξύ σωληνα και χεριού πήγαινε στα 15V. Το περίεργο είναι πως μόνο εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα ενώ η μητερα μου έκανε μπάνιο κανονικά χωρίς να καταλάβει κάτι. 

Δημοσ.

αδερφέ, οταν έρθει ηλεκτρολόγος ξανα μπορείς να του ζητήσεις να μετρήσει τις σωλήνες του καλοριφέρ? και να δει αν μετράει τάση επάνω τους? έστω και μικρή?

Καλή δύναμη έυχομαι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν είναι λύση να ξηλώσεις όλα τα υδραυλικά από το ρολόι επειδή υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ούτε και να ξηλώσεις τα πάντα από τον πίνακα. 

Επειδη από ότι φαίνεται η περιπτωση σου δεν είναι κάτι συνηθισμένο, ψάξε πρώτα έναν καλό και έμπειρο ηλεκτρολόγο είτε δικό σου είτε κατόπιν συστάσεως, μην επιλέξεις όποιον τυχαίο βρεις σε αγγελίες. Στον κλάδο αυτόν όπως και σε πολλούς βέβαια κυκλοφορούν η σαρα και η μάρα. 

Εξήγησε στον ηλεκτρολόγο το πρόβλημα και το ιστορικό της κατάστασης ότι έφερες ήδη ηλεκτρολόγους αλλά δεν έβγαλες άκρη και ας ελπίζεις σε μια λύση. Τέλος δεν αποκλείεται το πρόβλημα να το έχει προκαλέσει γείτονας η κάποιος που πήγε να παρέμβει παράνομα στα ρολόγια, αλλά αυτό το ξεχνάς ως τώρα μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχεις θέμα από την δική σου εγκατάσταση μέσα στο σπίτι. 

Στο δικό μου σπίτι παλιά που η γείωση έμπαινε σε σωλήνες είχε συμβεί το εξής, αγοράστηκε ένα ψυγειακι το οποίο έκανε μια διαρροή από την γείωση. Μια μέρα την ώρα που έκανα μπάνιο πάω να πιάσω την βρύση για να ξεβγαλω και με τινάζει. Ρε φίλε τι γίνεται εδώ λέω.... Παίρνω μια πετσέτα ακουμπάω την βρύση να την ανοίξω για να τελειώσω το μπάνιο. Κλεινω τον γενικό μετά, και  έψαχνα για μέρες τι παίζει. Για να μην πολυλογώ, τελικά μετρησα μια τάση 0.5V μεταξύ σωληνώσεων ζεστου και κρύου η οποία ανέβαινε στα 5V μεταξύ σωλήνας τοίχου ενώ αν είχα το χέρι βρεγμένο και στο δάπεδο ήμουν ξυπόλυτος η τάση μεταξύ σωληνα και χεριού πήγαινε στα 15V. Το περίεργο είναι πως μόνο εγώ είχα τέτοιο πρόβλημα ενώ η μητερα μου έκανε μπάνιο κανονικά χωρίς να καταλάβει κάτι. 

Προτείνε μου κάποιον εμπιστοσύνης επειδή όποιον και να φέρω θα μου πει τα ίδια, αυτοί που έχω φέρει έχουν καλές αξιολογήσεις και έχουν τελειώσει ΤΕΙ και όχι ΕΠΑΛ. Πραγματικά δεν αντέχεται άλλο αυτό, ιδιοκτήτης είμαι αλλά θα φύγω αν δεν βρω λύση. Έχουν μετρηθεί μονώσεις σε όλες τις γραμμές και είναι οκ, έχουν ανοιχτεί κουτιά πάλι οκ, έχει ανοιχτεί ο πίνακας είναι όλα σφιγμένα και κάνουν καλή επαφή, οι πρίζες είναι όλες ελεγμένες, η γείωση προχθές έβγαλε 2 ωμ, το όργανο του ηλεκτρολόγου δεν έβγαλε διαρροή στις πρίζες. Ο δεδδηε έχει έλεγξει το ρολόι και αυτό οκ. Τι παραπάνω να βρει ο ηλεκτρολόγος 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, userkk είπε

Τι παραπάνω να βρει ο ηλεκτρολόγος 

απο που έχεις διαρροή (εκτός της σωληνωτής γείωσης που θα απομονώσεις) που κρίνοντας απο το

5 λεπτά πριν, userkk είπε

έχει ανοιχτεί ο πίνακας είναι όλα σφιγμένα και κάνουν καλή επαφή

κάπου , κάποιο σφιγμένο ,κάνει καλή διαρροή , άρα δεν ξήλωσαν (αποσύνδεσαν) τα πάντα στον πίνακα και έφυγαν αφήνοντας να σε χτυπάν ρεύμα συσκευές (κακώς πλήρωσες αν πλήρωσες)

δε σου τη λέω , ειλικρινά στεναχωριέμαι με κατι τέτοια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, userkk είπε

Τι παραπάνω να βρει ο ηλεκτρολόγος 

την αύξηση δυναμικού στις οθόνες και τις συσκευές που λες ότι νιώθεις και ποτέ δεν έγραψες πόσα volt μέτρησε

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, userkk είπε

Προτείνε μου κάποιον εμπιστοσύνης επειδή όποιον και να φέρω θα μου πει τα ίδια…

Εφόσον όσους έχεις φέρει σου έχουν πει τα ίδια, ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή δεν τους έχεις εξηγήσει εσύ σωστά το πρόβλημα… 

Επίσης στο δωμάτιο που λες ότι δεν υπάρχει γείωση τι συσκευές χρησιμοποιείς;; Μηπως σου δημιουργείτε το πρόβλημα από εκεί;;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ss42ss είπε

Εφόσον όσους έχεις φέρει σου έχουν πει τα ίδια, ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή δεν τους έχεις εξηγήσει εσύ σωστά το πρόβλημα… 

Επίσης στο δωμάτιο που λες ότι δεν υπάρχει γείωση τι συσκευές χρησιμοποιείς;; Μηπως σου δημιουργείτε το πρόβλημα από εκεί;;

στο δωματιο που δεν εχει γειωση συνηθως δεν χρησιμοποιω τιποτα. οταν λες δεν εχω εξηγησει σωστα το προβλημα τι ενοεις?? τους ειπα οτι χαλανε οι συσκευες μαζικα και οτι υπαρχει ρευμα στις οθονες και να γινει ελεγχος διαρροης και ολης της εγκαταστασης

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, userkk είπε

στο δωματιο που δεν εχει γειωση συνηθως δεν χρησιμοποιω τιποτα. οταν λες δεν εχω εξηγησει σωστα το προβλημα τι ενοεις?? τους ειπα οτι χαλανε οι συσκευες μαζικα και οτι υπαρχει ρευμα στις οθονες και να γινει ελεγχος διαρροης και ολης της εγκαταστασης

Το ότι χαλάνε οι συσκευές μαζικά είναι γενικό πολύ,  πχ ανοίγω την κουζίνα ή τον θερμοσίφωνα και πέφτει το ρελε, υπάρχει αυξομείωση στα φώτα, οι οθόνες εσωτερικά τους έχουν DC τροφοδοτικά, εφόσον στην οθόνη δεν πάει γείωση από το φις(διπλό χωρίς λαμάκια γείωσης) δεν υπάρχει περίπτωση να δε χτυπήσει το ρεύμα…

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...