Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, userkk είπε

σε τετοια περιπτωση θα εκανα αιτημα στην  ευδαπ να αλλαξει στον δρομο τους σωληνες με πλαστικους ωστε να κοπει αυτη η γειωση. αν και δεν νομιζω να χρειαζεται επειδη το καθε διαμερισμα εχει την δικια του παροχη υδρευσης , δεν ειναι μια κοινη για ολους. 

και μονο που οι σωλήνες θα είναι στο έδαφος δεν αλλάζει κάτι.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

πως μπορω να απομονοθω 100% ?? απο την στιγμη που παιρνει το καθε διαμερισμα ξεχωριστη παροχη νερου , πως γινεται να φερνει διαρροη απο αλλα διαμερισματα. αυτο δεν μπορω να καταλαβω. αν αλλαξω με πλαστικο τον σωληνα κατω απο τον νεροχυτη εκει πιστευεις θα σταματησει η διαρροη ??

29 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Μέχρι τότε θα σου έρχονται οι διαρροές των άλλων αν δεν απομονωθεις από τους σωλήνες 

πως μπορω να απομονοθω 100% ?? απο την στιγμη που παιρνει το καθε διαμερισμα ξεχωριστη παροχη νερου , πως γινεται να φερνει διαρροη απο αλλα διαμερισματα. αυτο δεν μπορω να καταλαβω. αν αλλαξω με πλαστικο τον σωληνα κατω απο τον νεροχυτη εκει πιστευεις θα σταματησει η διαρροη ??

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, userkk είπε

Πιθανόν εκεί που είναι μαζεμένες οι σωληνώσεις και ανεβαίνουν προς τους ορόφους, υπάρχουν στηρίγματα που πιάνουν περισσότερες από μία και μεταδίδεται το ρεύμα 

Καταργώντας όλες τις γραμμές για γειώσεις που προϋπήρχαν από τον πίνακα προς τις καταναλώσεις και αντικατάσταση με νέες . 

Ή βρίσκοντας όλες τις συνδέσεις με τις σωλήνες και καταργώντας τις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Πιθανόν εκεί που είναι μαζεμένες οι σωληνώσεις και ανεβαίνουν προς τους ορόφους, υπάρχουν στηρίγματα που πιάνουν περισσότερες από μία και μεταδίδεται το ρεύμα 

Καταργώντας όλες τις γραμμές για γειώσεις που προϋπήρχαν από τον πίνακα προς τις καταναλώσεις και αντικατάσταση με νέες . 

Ή βρίσκοντας όλες τις συνδέσεις με τις σωλήνες και καταργώντας τις.

Αν ψάξει υδραυλικός και ηλεκτρολόγος πρώτων  κάτω από τον νεροχυτη αφαιρέσουμε το καλώδιο γείωσης από τον μεταλλικό σωλήνα και επίσης ψάξουμε να δούμε αν υπάρχει γείωση ύδρευσης και στο θερμοσίφωνα και την αφαιρέσουμε και από εκεί. Τότε θεωρείς απαραίτητο να αλλάξουμε και τις γραμμές προς τις καταναλώσεις?? Αν μετρήσουμε το καλώδιο γείωσης ύδρευσης στον πίνακα μετά από τα μερεμετια που θα γίνουν και δεν βγάζει γείωση τότε σημαίνει ότι είμαστε εντελώς απομονομενοι από την γείωση ύδρευσης?? Εννοείται ότι θα περαστεί καινούργια γραμμή σε κουζίνα και θερμοσίφωνα 

Δημοσ.

Αν γίνουν αυτές οι δύο κινήσεις με επιτυχία και οι μετρήσεις είναι οκ, προφανώς ξέμπλεξες και δεν χρειάζεται άλλη ταλαιπωρία.

Φυσικά ό,τι σου πουν και οι ειδικοί.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γενικά οι διαρροές σε τέτοιας χρονολογίας κτήρια είναι πολύ περίεργες και θέλει αρκετό χρόνο για ψάξιμο και αποκατάσταση.

Δημοσ.

ηρθε εκ νεου ηλεκτρολογος και δεν βρηκε κατι στο σπιτι. μου ειπε οτι ακομα και αν ξυλωσω ολη την εσωτερικη υδραυλικη εγκατασταση και βαλω εξωτερικη απο την ευδαπ , η  διαρροη παλι θα συνεχισει μεσω του νερου. η απορια μου ομως ειναι αν ξυλωσω ολα τα υδραυλικα στο μπανιο και στην κουζινα και βαλω τσιμεντο πανω τους ωστε να μην εχουν καμια επαφη με το σπιτι μου και μπει εξωτερικη υδραυλικη εγκατασταση με σωληνες πλαστικους , εκει πως ειναι δυνατον να μεταφερεται η διαρροη. πως γινεται να ερθει η διαρροη απο τα αλλα διαμερισματα και να μεταφεθει στο δικο μου οταν μετα απο ολες τις παραπανω ενεργειες δεν θα υπαρχει καμια επαφη με τα αλλα διαμερισματα στους σωληνες ??

Δημοσ.

2 ώρες πριν, userkk είπε

ηρθε εκ νεου ηλεκτρολογος και δεν βρηκε κατι στο σπιτι. μου ειπε οτι ακομα και αν ξυλωσω ολη την εσωτερικη υδραυλικη εγκατασταση και βαλω εξωτερικη απο την ευδαπ , η  διαρροη παλι θα συνεχισει μεσω του νερου. η απορια μου ομως ειναι αν ξυλωσω ολα τα υδραυλικα στο μπανιο και στην κουζινα και βαλω τσιμεντο πανω τους ωστε να μην εχουν καμια επαφη με το σπιτι μου και μπει εξωτερικη υδραυλικη εγκατασταση με σωληνες πλαστικους , εκει πως ειναι δυνατον να μεταφερεται η διαρροη. πως γινεται να ερθει η διαρροη απο τα αλλα διαμερισματα και να μεταφεθει στο δικο μου οταν μετα απο ολες τις παραπανω ενεργειες δεν θα υπαρχει καμια επαφη με τα αλλα διαμερισματα στους σωληνες ??

Ποιός ηλεκτρολόγος ήρθε;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, userkk είπε

ηρθε εκ νεου ηλεκτρολογος και δεν βρηκε κατι στο σπιτι. μου ειπε οτι ακομα και αν ξυλωσω ολη την εσωτερικη υδραυλικη εγκατασταση και βαλω εξωτερικη απο την ευδαπ , η  διαρροη παλι θα συνεχισει μεσω του νερου.

Αν αλλαχτεί όλη η εγκατάσταση του νερού από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ ώστε να απομονωθεί τελείως το δίκτυο ναι, ίσως και σταματήσει… αν αλλαχτεί μόνο η εσωτερική εγκατάσταση νερού του σπιτιού τότε δεν θα αλλάξει κάτι καθώς οι παροχές του νερού, συνήθως οδεύουν όλες μαζί και γεφυρώνονται μεταξύ τους.

Πότε σε τσιμπάει το ρεύμα; Όταν κανείς μπάνιο και πλένεις χέρια/πιάτα;

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, ss42ss είπε

Αν αλλαχτεί όλη η εγκατάσταση του νερού από το ρολόι της ΕΥΔΑΠ ώστε να απομονωθεί τελείως το δίκτυο ναι, ίσως και σταματήσει… αν αλλαχτεί μόνο η εσωτερική εγκατάσταση νερού του σπιτιού τότε δεν θα αλλάξει κάτι καθώς οι παροχές του νερού, συνήθως οδεύουν όλες μαζί και γεφυρώνονται μεταξύ τους.

Πότε σε τσιμπάει το ρεύμα; Όταν κανείς μπάνιο και πλένεις χέρια/πιάτα;

αν αλλαχτει απο την αρχη ενοω και μπουν τσιμεντα στα παλια υδραυλικα τοτε αν η διαρροη ερχεται απο τα υδραυλικα θα λυθει σιγουρα ?? με  τσιμπαει μονο σε  συσκευες

Μόλις τώρα, Maurikycli είπε

Θα τον στείλεις και σε εμένα γιατί του δικού μου χάλασε το μηχάνημα;

ναι. σου στελνω πμ

• Like 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, userkk είπε

με  τσιμπαει μονο σε  συσκευες

Συνέχεια ή πχ μόνο όταν δουλεύει η κουζίνα και ο θερμοσίφωνας;;; Ξέρεις τι τάση μέτρησε μεταξύ ουδέτερου και γείωσης; Το ΔΔΕ σου δουλεύει σωστά το μέτρησε και αυτο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ss42ss είπε

Συνέχεια ή πχ μόνο όταν δουλεύει η κουζίνα και ο θερμοσίφωνας;;; Ξέρεις τι τάση μέτρησε μεταξύ ουδέτερου και γείωσης; Το ΔΔΕ σου δουλεύει σωστά το μέτρησε και αυτο;

το κανει συνεχεια. ουδετερο γειωση εβγαλε νομιζω μισο με ενα βολτ. ελεγξε το  ρελε πεφτει κανονικα περιπου στα 20 mha. 

Δημοσ.
14 ώρες πριν, userkk είπε

το κανει συνεχεια. ουδετερο γειωση εβγαλε νομιζω μισο με ενα βολτ. ελεγξε το  ρελε πεφτει κανονικα περιπου στα 20 mha. 

Το 0.5V & 1V που μέτρησε σε ουδέτερο Γειωση δεν είναι κάτι, αφού δουλεύει το ΔΔΕ σωστά, η διαρροή έρχεται από έξω, αν ήταν από το εσωτερικό της εγκατάστασης σου θα έπεφτε συνέχεια. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...