io12nnis Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Με σεβασμό σε όλες τις λογικές απόψεις ,εξαιρώντας τους «έξυπνους «περί τάπας κ.λ,π. Δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία σε μίσθιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του εκμισθωτή και φυσικά αυτή διατυπωμένη εγγράφως. Μετα από αυτό σαφώς περιγράφετε το ποιος επιβαρύνεται της δαπάνης ,κάτι που εύκολα χαρακτηρίζεται σαν φυσιολογική φθορά και που σε αυτή την περίπτωση βαρύνει τον εκμισθωτή. Στην περίπτωση δε που το μίσθιο είχε παραληφθεί από τον δεύτερο σε άψογη κατάσταση και εννοώ ανακαινισμένο η πρόσφατα βαμμένο ,η δαπάνη βαρυνει τον μισθωτή και μάλιστα αν παραδοθει το μίσθιο ,αυτό οφείλει να είναι στην κατάσταση που το παρέλαβε. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από io12nnis
agnostos13 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 44 λεπτά πριν, efo355 είπε είσαι τέρμα λάθος. Το βάψιμο εξωτερικά είναι δουλειά της πολυκατοικίας. Αν δεν σου αρέσει φεύγεις. Θα κάνεις εσύ κουμάντο στη τσέπη του άλλου; Με τα ξένα λεφτά όλοι LARGE . Άκου θα τους φας δύο ενοίκια.... Προς τους υπόλοιπους ενοικιαστές αν δεν σας αρέσει το ενοίκιο βάλτε τη ζωή σας στη σειρά και αγοράστε ένα σπίτι να πληρώσετε μήπως και εκτιμήσετε μετά τον κόπο του άλλου. Τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο ενοικιαστής έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Σαν ιδιοκτήτης παρέχεις μια υπηρεσία (ενοικίασης διαμερίσματος) σε έναν πελάτη (ενοικιαστή). Δεν κάνεις χάρη σε κανένα με το να τον βάζεις στο σπίτι σου λες και τον φιλοξενείς τσάμπα... Προσφέρεις κάποιες συγκεκριμένες παροχές και λαμβάνεις μια αντίστοιχη αμοιβή. Τόσο απλό!
filipprin Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Κατά δεύτερον, εάν ένας ενοικιαστής διαμένει σε πολυκατοικία και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του έρθουν σαθρά στο κεφάλι, προφανώς και πρέπει να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη του, του οποίου είναι ευθύνη η αποκατάσταση τέτοιων ζημιών Γκέγκε ; Αν κινδύνευεΙ το κεφαλι του την κανει με συνοπτικές διδικασιες ΠΡΙΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ .ΓΚΕΓΚΕ. ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΩ ΦΩΝΑΖΩΝΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΗΝΗ ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΓΕΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.Γιατι λοιπον μιας και μενει τοσα χρονια εκει και τούς γνωριζει ολους ΚΑΙ νοιαζεται και τοσο για την πολυκατοικια δεν ποιανει τους αλλους να δει τι ακριβως αποψη εχουν επι του θεματος. 11 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και ο ενοικιαστής έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Σαν ιδιοκτήτης παρέχεις μια υπηρεσία (ενοικίασης διαμερίσματος) σε έναν πελάτη (ενοικιαστή). Δεν κάνεις χάρη σε κανένα με το να τον βάζεις στο σπίτι σου λες και τον φιλοξενείς τσάμπα... Προσφέρεις κάποιες συγκεκριμένες παροχές και λαμβάνεις μια αντίστοιχη αμοιβή. Τόσο απλό! Πρωφανως.Επι του θέματος εχουμε κατι εκτός απο γενικοτητες Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από filipprin
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Κινδυνευει λεει η σωματικη ακεραιοτητα του ενοικιαστη επειδη εχει σκασει το χρωμα στους εξωτερικους τοιχους Οπου να 'ναι, ο ιδιοκτητης θα κατηγορηθει απο τους ειδημονες/μηχανικους των πληκτρολογιων 🤡 για αποπειρα ανθρωποκτονιας εξ'αμελειας κατα του μισθωτη... Μπορει κι απο προθεση. Μπορει και εκ προμελετης. Στο ινσομνια ειμαστε, ποτε δε ξερεις μεχρι που μπορει να φτασει το escalation του απολυτου παραλογισμου κι υπερβολης, απο τους γνωστους. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από BackFromHell
Bigi444444 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Να το βάψεις και να πας να του ρίξεις τάπα 2 ενοίκια. Και μετά αυτός να στα κρατήσει από την εγγύηση. Φάση αστροπελέκι.
Basilhs23___ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 (επεξεργασμένο) Τι σχέση έχει η σωματική ακεραιότητα του ενοικιαστη με το θέμα που έθιξε o ts; Δεν μας είπε ότι είναι σαθρά τα μπαλκόνια η ταβάνια και κινδυνεύει να του έρθει κάτι στο κεφάλι, είπε ότι δεν φαίνεται ωραία εξωτερικά το κτίριο, μπορεί να υπάρχουν σκασιματα υγρασιες κτλ. Όπως και να χει, αυτό δεν αλλάζουν ότι πρέπει να συμφωνήσει ο ιδιοκτήτης για τυχόν επεμβάσεις, κανονικά στο εξωτερικό μέρος θέλει και σύμφωνη γνώμη της ΓΣ. Τωρα αν θεωρεί αυτός ότι υπάρχει σωματικός κίνδυνος για κατι, πράττει τα δέοντα. Ενημέρωση του ιδιοκτήτη, αν αυτός δεν ενδιαφερθεί δύο πράγματα γίνονται, είτε νομικές ενέργειες (σε ενοίκιο εντελώς ασύμφορο) η φεύγεις από το κτίριο έχοντας φροντίσει να πάρεις μια έκθεση από μηχανικό, σε τυχόν δικαστήρια του ιδιοκτήτη για οφειλές δεν θα κερδίσει γιατί δεν φρόντισε για την ασφάλεια του ενοικου. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2021 από Basilhs23___ 1
agrio.imeros Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2021 ts μη χολοσκάς να φτιάξεις αλλουνού σπίτι. Στείλτου όμως ένα μήνυμα, γιατί τα γραπτά μένουν, ότι δεν έχεις ευθύνη για ότι προκληθεί από την κακοσυντήρηση και τις φθορές που υπάρχουν.
efo355 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε Έχω 150.000 στην άκρη όλα δουλεμένα από εμένα. Σταθερή δουλειά με καλό μισθό και 3 ακινητα να με περιμένουν. Δεν θέλω να δώσω τα παράλογα ποσά που ζητούν τώρα για ακίνητα της πλάκας και προς το παρόν είμαι ενοικιαστής. Τον δικό μου κόπο γιατί οι ιδιοκτήτες δεν τον εκτιμούν και ζητούν ποσά εκτός πραγματικότητας και με αναγκαζουν να είμαι ενοικιαστής; Απλά κοιτάς ακίνητα που δεν μπορείς να φτάσεις. Να κοιτάξεις κάτι πιο μικρό ή πιο παλιό να το ανακαινίσεις γιατί το μπάτζετ σου είναι μικρό. Αλλιώς κάτσε στο ενοίκιο και μην γκρινιάζεις. Παρεμπιπτόντως στην πρώτη καραντίνα με 150.000 αγόραζες πολύ ωραία ακίνητα αλλά μετά οι τιμές ανέβηκαν και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν ....
AristidisZ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, efo355 είπε Απλά κοιτάς ακίνητα που δεν μπορείς να φτάσεις. Να κοιτάξεις κάτι πιο μικρό ή πιο παλιό να το ανακαινίσεις γιατί το μπάτζετ σου είναι μικρό. Αλλιώς κάτσε στο ενοίκιο και μην γκρινιάζεις. Παρεμπιπτόντως στην πρώτη καραντίνα με 150.000 αγόραζες πολύ ωραία ακίνητα αλλά μετά οι τιμές ανέβηκαν και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν .... Με τρία ακίνητα προς εκμετάλλευση και 150 χιλιάρικα διαθέσιμα παίρνεις εύκολα σπίτι των 300000 Αν μπορεί κάποιος να πάει σε τέτοιο budget υπάρχουν πολύ καλά σπίτια
filarhos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Βρες ένα άλλο και μετακόμισε... Αν το φτιάξεις με δικά σου έξοδα ή βάλεις εργασία, κάνε και ένα καινούριο συμβόλαιο για 3 χρόνια... Τώρα σε βγάζει όποτε θέλει. Σκέψου να το φτιάξεις και να σε διώξει, έχοντας επενδύσει σε χρόνο και χρήμα... 5 ώρες πριν, efo355 είπε Απλά κοιτάς ακίνητα που δεν μπορείς να φτάσεις. Να κοιτάξεις κάτι πιο μικρό ή πιο παλιό να το ανακαινίσεις γιατί το μπάτζετ σου είναι μικρό. Αλλιώς κάτσε στο ενοίκιο και μην γκρινιάζεις. Παρεμπιπτόντως στην πρώτη καραντίνα με 150.000 αγόραζες πολύ ωραία ακίνητα αλλά μετά οι τιμές ανέβηκαν και θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν .... 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Με τρία ακίνητα προς εκμετάλλευση και 150 χιλιάρικα διαθέσιμα παίρνεις εύκολα σπίτι των 300000 Αν μπορεί κάποιος να πάει σε τέτοιο budget υπάρχουν πολύ καλά σπίτια Μάλλον θέλει να τα πάρει σε χαμηλότερη τιμή από ότι ζητάνε τώρα οι πωλητές... Δυστυχώς για εμάς τους αγοραστές, ευτυχώς για τους πωλητές, τις τιμές τις διαμορφώνει η αγορά (ζήτηση προσφορά) και κάποιες φορές η ανάγκη του πωλητή... Με 150 παίρνεις 20ετίας σπίτι 70-90τμ σε καλές περιοχές της Αθήνας. Αλλιώς σε καινούρια μπορεί να πάει 250+. Οι τιμές έπεσαν λίγο (από κάποιους που είχαν ανάγκη να τα δώσουν και τα έδωσαν 10-20% χαμηλότερα) αλλά αυτοί που δεν είχαν ανάγκη μια χαρά περιμένουν τον αγοραστή. Το ίδιο και με τα αυτοκίνητα! Ζητούν πολλοί να αγοράσουν και σε όλα έχουν ανέβει οι τιμές και προφανώς δεν κάνει κανένας καλύτερη τιμή ακόμα και να έχει κάτι... Υ.Γ. Ψάχνω αλλά όχι και πολύ φανατικά πλέον.
AristidisZ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, filarhos είπε Με 150 παίρνεις 20ετίας σπίτι 70-90τμ σε καλές περιοχές της Αθήνας. Δε θα το έλεγα...
filarhos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 49 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Δε θα το έλεγα... Μίλησα για αγορά. Στο μυαλό μου έχω και 20-40 για επισκευές-αλλαγές. Για παράδειγμα όσο καλή και να είναι η κουζίνα και το μπάνιο τα θέλω καινούρια. Καλές περιοχές δεν είναι μόνο η Κηφισιά και η Γλυφάδα (που βέβαια θέλεις 250+ αντί για 150). Είχα βρει σε Αγία Παρασκευή κοντά στην Μεσογείων και σε κοντόπευκο σε τέτοιες τιμές, όπως και προς τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Δεν τα βρήκαμε στον τρόπο πληρωμής ή δεν είχε πάρκινγκ ή δεν είχε ανελκυστήρα (καλά το έβαζα εγώ αλλά δεν ήθελαν καθόλου)...
AristidisZ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, filarhos είπε Μίλησα για αγορά. Στο μυαλό μου έχω και 20-40 για επισκευές-αλλαγές. Για παράδειγμα όσο καλή και να είναι η κουζίνα και το μπάνιο τα θέλω καινούρια. Καλές περιοχές δεν είναι μόνο η Κηφισιά και η Γλυφάδα (που βέβαια θέλεις 250+ αντί για 150). Είχα βρει σε Αγία Παρασκευή κοντά στην Μεσογείων και σε κοντόπευκο σε τέτοιες τιμές, όπως και προς τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Δεν τα βρήκαμε στον τρόπο πληρωμής ή δεν είχε πάρκινγκ ή δεν είχε ανελκυστήρα (καλά το έβαζα εγώ αλλά δεν ήθελαν καθόλου)... Σπίτι 20ετίας χωρίς πάρκινγκ / ασανσέρ κτλ, κάτι παίζει περίεργο... 2
agnostos13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Σπίτι 20ετίας χωρίς πάρκινγκ / ασανσέρ κτλ, κάτι παίζει περίεργο... Μυρίζει φάση οικογενειακή πολυκατοικία που έχουν κρατήσει όλες τις θέσεις πάρκινγκ για τα δικά τους διαμερίσματα ή τα έχουν πουλήσει ξεχωριστά. Δεν πας εκεί ούτε να σε πληρώναν! 2
filarhos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2021 29 λεπτά πριν, agnostos13 είπε Μυρίζει φάση οικογενειακή πολυκατοικία που έχουν κρατήσει όλες τις θέσεις πάρκινγκ για τα δικά τους διαμερίσματα ή τα έχουν πουλήσει ξεχωριστά. Δεν πας εκεί ούτε να σε πληρώναν! Το ένα είχε μόνο έναν όροφο και στο ισόγειο έμενε άλλος (διπλοκατοικία) και δεν είχε χώρο για πάρκινγκ. Απλώς δεν ήθελαν εξωτερικό ασανσέρ. Καλά τώρα είμαστε μικροί αύριο μεθαύριο πως θα ανεβαίνουμε;;; Και προφανώς σε αυτά τα χρήματα θα κάναμε υποχωρήσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα