Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε

Σωστα αλλα και ο ιδιοκτητης κάποιες αναγκες καλυπτει για αυτο το νοικιαζει.Δεν εχει λεφτοδεντρο.Οπότε το λογικο ειναι οτι εφοσον δεν συμφωνει δεν πληρωνει τιποτα και ο ενοικιαστης ψαχνει να βρει αλλο σπιτι που να τον καλυπτει χωρίς πιστολιασματα και απατες.Και το κραταω απο τα νοικια δεν αλλαζει τιποτα πάλι πληρώνει ο ιδιοκτητης

Κουμαντο στο σπιτι  του αλλου δεν μπορείς να κάνεις με το ζορι.

Ετσι ειναι.

Και φυσικά δεν κάνεις κουμάντο στο σπίτι κανενός. Ένα συμβόλαιο τηρούν και τα δύο μέρη.

Αν χαλάσει κάτι και δεν μπορεί ο ενοικιαστής να μείνει (πχ. παρει φωτιά ο πίνακας γιατί τα καλώδια ειναι του 60 και έχει γίνει σωστή χρήση και όχι καμία ταρζανια) οφείλει ο ιδιοκτήτης να το φτιάξει. Αλλιώς αθετει το συμβόλαιο με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Δεν έχει κανένας από τους 2 λεφτοδεντρο και προφανώς κανένας από τους 2 δεν θέλει και δεν πρέπει να κλέψει τον άλλο. Ένα συμβόλαιο είναι με αντικείμενο την διανομή σε ένα ακίνητο.

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, papp0us είπε

Δεν τον αναγκάζει κανείς και τίποτα να φτιάξει εξωτερικό τοίχο, ο οποίος σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων δεν αλλάζει στο παραμικρό το κατα πόσο είναι κατοικήσιμο ή όχι το διαμέρισμα.

Δηλαδή αν αποφασίσω εγώ οτι για να έχω το σπιτι των ονείρων μου πρέπει να είναι Ροζ με κίτρινες πινελιές ανα 24 εκατοστά πρέπει ο ιδιοκτήτης να μου το προσφέρει, και οταν ξεθωριάζει να μου το ξαναβάφει κιολας στην ίδια απόχρωση.

Πέρα απο τα συμφωνημένα και τα νομοθετημένα είναι AS IS, Αν μια κεραία στην ταράτσα δε σε βολεύει, αν το μπαλκόνι είναι στενό, αν το μπάνιο έχει πολύ ψηλά το παράθυρο, αν τα παράθυρα ειναι καφέ και όχι άσπρα, αν τα τζάμια δεν είναι διπλά αν ο ερμής είναι ανάδρομος δεν ενδιαφέρετε κανείς. Αν δε σου αρέσει το σπίτι με σκασμένους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ τοιχους ή άβαφτους, αλλάζεις σπίτι.

Καλά μη συγκρίνεις τώρα το χρώμα από τα κουφώματα με τον σακατεμένο εξωτερικό τοίχο, ο οποίος ενδεχομένως να προξενήσει και ζημιά προς τα μέσα, η αποκατάσταση της οποίας βέβαια μετά θα είναι σίγουρα ευθύνη του ιδιοκτήτη

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, papp0us είπε

Δεν τον αναγκάζει κανείς και τίποτα να φτιάξει εξωτερικό τοίχο, ο οποίος σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων δεν αλλάζει στο παραμικρό το κατα πόσο είναι κατοικήσιμο ή όχι το διαμέρισμα.

Δηλαδή αν αποφασίσω εγώ οτι για να έχω το σπιτι των ονείρων μου πρέπει να είναι Ροζ με κίτρινες πινελιές ανα 24 εκατοστά πρέπει ο ιδιοκτήτης να μου το προσφέρει, και οταν ξεθωριάζει να μου το ξαναβάφει κιολας στην ίδια απόχρωση.

Πέρα απο τα συμφωνημένα και τα νομοθετημένα είναι AS IS, Αν μια κεραία στην ταράτσα δε σε βολεύει, αν το μπαλκόνι είναι στενό, αν το μπάνιο έχει πολύ ψηλά το παράθυρο, αν τα παράθυρα ειναι καφέ και όχι άσπρα, αν τα τζάμια δεν είναι διπλά αν ο ερμής είναι ανάδρομος δεν ενδιαφέρετε κανείς. Αν δε σου αρέσει το σπίτι με σκασμένους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ τοιχους ή άβαφτους, αλλάζεις σπίτι.

Φυσικά δεν μιλάμε για επεμβάσεις αισθητικής εννοείται. Αλλά ένας σκασμένος τοίχος ίσως σε μεγάλη έκταση να σημάνει κάποια στιγμή αποκολληση κάτι ζημιά. Άσε που αν πέσει σε κανένα κεφάλι ποιος θα πληρώνει;

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Καλά μη συγκρίνεις τώρα το χρώμα από τα κουφώματα με τον σακατεμένο εξωτερικό τοίχο, ο οποίος ενδεχομένως να προξενήσει και ζημιά προς τα μέσα, η αποκατάσταση της οποίας βέβαια μετά θα είναι σίγουρα ευθύνη του ιδιοκτήτη

Αυτό όμως είναι απόφαση και ρίσκο του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα αποφασίσει τι θα κάνει την περιουσία του. Ο ενοικιαστής δεν έχει κανένα λόγο πάνω σε αυτό.

Μόλις τώρα, m3ltd0wn είπε

Φυσικά δεν μιλάμε για επεμβάσεις αισθητικής εννοείται. Αλλά ένας σκασμένος τοίχος ίσως σε μεγάλη έκταση να σημάνει κάποια στιγμή αποκολληση κάτι ζημιά. Άσε που αν πέσει σε κανένα κεφάλι ποιος θα πληρώνει;

Ο ιδιοκτήτης, ποιος άλλος να πληρώνει; Τι δουλειά έχει ο ενοικιαστής να προσέχει την αστική ευθύνη του σπιτιού; Νοικιασμένο το έχει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν χαλασει κατι και δεν το φτιάχνει ο ιδιοκτήτης τοτε φεύγεις και πας αλλου.Τωρα η εξωτερική βαφη της πολυκατοικίας δεν ειναι "χαλασε κατι"ελα μωρε θα το φτιάξουμε. Ουτε βρύση ειναι ουτε διακόπτης ουτε θερμοσίφωνας και φυσικα προσπερνάτε οτι θελει αποφαση γενικής συνελευσης

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, papp0us είπε

Αυτό όμως είναι απόφαση και ρίσκο του ιδιοκτήτη, ο οποίος θα αποφασίσει τι θα κάνει την περιουσία του. Ο ενοικιαστής δεν έχει κανένα λόγο πάνω σε αυτό.

7 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Δεν αντιλέγω, αυτό δε πάει να πει όμως ότι είναι παράλογη απαίτηση να ζητήσεις τέτοια επισκευή ως ενοικιαστής, πολλώ δε μάλλον αν αρχίζουν και φεύγουν κομμάτια, εκεί πλέον μιλάμε για υποχρέωση του ιδιοκτήτη, όχι για διευκόλυνση προς τον νοικάρη του

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.

Το βέλτιστο για μένα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να υπάρχει κατανόηση και απ' τις δύο πλευρές.

Ούτε ο ενοικιαστής να έχει τουπέ και να κάνει ό,τι του κατέβει μιας και αρκετοί θεωρούν ότι το σπίτι είναι "δικό τους" για όσο πληρώνουν ενοίκιο, ούτε ο ιδιοκτήτης να το παίζει προύχοντας.

Ο TS εξήγησε ότι δεν είναι μόνο αισθητικό το πρόβλημα, αλλά έκανε λόγο για πτώση σοβάδων, οπότε κατά τη γνώμη μου είναι φάουλ ο ιδιοκτήτης αν αδιαφορεί παντελώς. Δεν είναι παράλογο να στενεύεται οικονομικά ή να έχει άλλες προτεραιότητες. Παράλογο είναι να μην είναι διατεθειμένος να βρεθεί μια μέση λύση.

Εδώ έχουμε posts από άτομα που αδυνατούν ή δε θέλουν να εξετάσουν το ζήτημα πιο σφαιρικά.

Ο TS μένει μέσα 10 χρόνια και (λέει ότι) είναι καλοπληρωτής. Αν το βάψει μόνος του, πού το παράλογο να τα βρουν στα ενοίκια ή με κάποιον άλλο τρόπο με το πέρας του χρόνου;

Καλά, κάτι απόψεις του τύπου σήκω φύγε δεν ξέρω πώς να τις χαρακτηρίσω. Λες και κουνάς το δαχτυλάκι σου και έτοιμη η μετακόμιση, και προπαντώς ανέξοδη. Αν ήταν να πληρώσει για μετακόμιση γιατί να μην τα δώσει να βάψει όλο το σπίτι να μην ξεβολευτεί κιόλας; Τι να πει κανείς..

• Like 2
Δημοσ.

Φίλε μου αν ''πιάνουν'' τα χέρια σου και μπορείς να το φτιάξεις εσύ,τότε μπορείς να του προτείνεις να βάλει τα υλικά αυτός.

Υ.Γ  Τα πολλά λεφτά είναι τα εργατικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δεν αντιλέγω, αυτό δε πάει να πει όμως ότι είναι παράλογη απαίτηση να ζητήσεις τέτοια επισκευή ως ενοικιαστής, πολλώ δε μάλλον αν αρχίζουν και φεύγουν κομμάτια, εκεί πλέον μιλάμε για υποχρέωση του ιδιοκτήτη, όχι για διευκόλυνση προς τον νοικάρη του

Η εξωτερικη βαφη και επισκευή ειναι κοινοχρηστη δαπανη που επιβαρύνει εξίσου όλους τούς ιδιοκτήτες και χρειαζεται αποφση γενικής συνέλευσης ειτε βαφτει ολοκληρη η πρόσοψη ειτε μπαλωθεί μια τρυπα.ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ.............

Επεξ/σία από agiannesg59
  • Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, papp0us είπε

Ο ιδιοκτήτης, ποιος άλλος να πληρώνει; Τι δουλειά έχει ο ενοικιαστής να προσέχει την αστική ευθύνη του σπιτιού; Νοικιασμένο το έχει.

Ακριβώς, επειδή λοιπόν αν συμβεί κάτι θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης και θα τρέχει και σε δικαστήρια κλπ καλό είναι να εξετάζεται κάθε ζήτημα και πρόβλημα προσεκτικά.

Ειδικά από το σημείο που ο ενοικιαστής το έχει θέσει υπόψιν του ιδιοκτήτη (καλύτερα γραπτώς φυσικά μαζί με την απάντηση).

4 λεπτά πριν, agiannesg59 είπε

Η εξωτερικη βαφη και επισκευή ειναι κοινοχρηστη δαπανη που επιβαρύνει εξίσου όλους τούς ιδιοκτήτες και χρειαζεται αποφση γενικής συνέλευσης ειτε βαφτει ολοκληρη η πρόσοψη ειτε μπαλωθεί μια τρυπα.ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΜΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ.............

Θα μπορούσε να το ζητήσει ο ιδιοκτήτης από την ΓΣ. Πόσο μάλλον όταν ο ενοικιαστής δεν μπορεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Ακριβώς, επειδή λοιπόν αν συμβεί κάτι θα πληρώσει ο ιδιοκτήτης και θα τρέχει και σε δικαστήρια κλπ καλό είναι να εξετάζεται κάθε ζήτημα και πρόβλημα προσεκτικά.

Ειδικά από το σημείο που ο ενοικιαστής το έχει θέσει υπόψιν του ιδιοκτήτη (καλύτερα γραπτώς φυσικά μαζί με την απάντηση).

Βρε συ, εγώ σου λέω για την οικονομία της συζήτησης οτι ο ενοικιαστής το κάνει ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ επειδή σκέφτεται τυχών επιπτώσεις για τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που πέσει ένα κομμάτι σοβάς σε ένα κεφάλι. Και πάλι, δεν τον νομιμοποιεί να το φτιάξει μονος του, και μετά απλά να του πεί "το έφτιαξα, πλέρωνε". Εγώ δε λέω αν θα πρέπει να βαφτεί ή όχι ένας τοίχος, λέω οτι υποχρέωση και ευθύνη της ενέργειας αυτής την έχει ο ιδιοκτήτης.

Αν υπάρχει κίνδυνος απο την κατάσταση του τοίχου, στέλνεις γραπτώς την ενημέρωση, είσαι καλυμμένος, και η ζωή συνεχίζεται. Μπορεί ο ιδιοκτήτης να φέρει ένα δίποδο πολυεργαλείο με 20€ να ξύσει τον τοίχο να τον αφήσει γιαπί και όλα καλά, δεν μπορείς να τον αναγκάσεις να προβεί σε ολόκληρη επιδιόρθωση, ή να την κάνεις εσύ και μετά να του πεις "ΠΛΗΡΩΝΕ", ειδικά όταν μιλάμε για πολυκατοικία, που και να θέλει, μπορεί να έχει γραφειοκρατικά θέματα.

Όπως και να έχει, το αν θα το βάψει εξωτερικά η όχι έναν τοίχο, δεν τον απασχολεί τον ενοικιαστή. Αν δεν τον ικανοποιεί το σπίτι ψάχνει άλλο σπίτι με πιο συνεννοήσιμο ιδιοκτήτη.

Επεξ/σία από papp0us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Θα μπορούσε να το ζητήσει ο ιδιοκτήτης από την ΓΣ. Πόσο μάλλον όταν ο ενοικιαστής δεν μπορεί.

Στο λεει απλα .ΔΕΝ ειναι υποχρεωση του ενος  ιδιοκτητη το κοστος.Ουτε μπορει να προβει απο μόνος του σε επισκευη κοινοκτητου χωρου.Χρειαζεται αποφαση γενικης συνελευσης.ΑΜΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ  ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ .

Τωρα προφανώς και οι υπολοιποι βλεπουν τα χαλια της προσοψης και για να μην την φτιαχνουν παει να πει οτι δεν εχουν μια.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ.
Στις 30/8/2021 στις 6:16 ΜΜ, alani508 είπε

Είμαι σχεδόν 10 χρόνια σε αυτό το σπίτι και δεν θέλω να φύγω.

Περίπτωση να με "διώξει" δεν υπάρχει καθώς είμαι καλοπληρωτης.

Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάτσει να μαλώσει για τέτοια θέματα δεν μ'αρεσει...οπότε μάλλον θα το βάψω και θα προσπαθήσω να του "φάω" ένα-δυο ενοίκια.

είσαι τέρμα λάθος. Το βάψιμο εξωτερικά είναι δουλειά της πολυκατοικίας. Αν δεν σου αρέσει φεύγεις. Θα κάνεις εσύ κουμάντο στη τσέπη του άλλου; Με τα ξένα λεφτά όλοι LARGE .

Άκου θα τους φας δύο ενοίκια....

Προς τους υπόλοιπους ενοικιαστές αν δεν σας αρέσει το ενοίκιο βάλτε τη ζωή σας στη σειρά και αγοράστε ένα σπίτι να πληρώσετε μήπως και εκτιμήσετε μετά τον κόπο του άλλου.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, efo355 είπε

είσαι τέρμα λάθος. Το βάψιμο εξωτερικά είναι δουλειά της πολυκατοικίας. Αν δεν σου αρέσει φεύγεις. Θα κάνεις εσύ κουμάντο στη τσέπη του άλλου; Με τα ξένα λεφτά όλοι LARGE .

Άκου θα τους φας δύο ενοίκια....

Προς τους υπόλοιπους ενοικιαστές αν δεν σας αρέσει το ενοίκιο βάλτε τη ζωή σας στη σειρά και αγοράστε ένα σπίτι να πληρώσετε μήπως και εκτιμήσετε μετά τον κόπο του άλλου.

Έχω 150.000 στην άκρη όλα δουλεμένα από εμένα. Σταθερή δουλειά με καλό μισθό και 3 ακινητα να με περιμένουν.
Δεν θέλω να δώσω τα παράλογα ποσά που ζητούν τώρα για ακίνητα της πλάκας και προς το παρόν είμαι ενοικιαστής. Τον δικό μου κόπο γιατί οι ιδιοκτήτες δεν τον εκτιμούν και ζητούν ποσά εκτός πραγματικότητας και με αναγκαζουν να είμαι ενοικιαστής; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, agiannesg59 είπε

Καταρχήν μην φωνάζεις

Κατά δεύτερον, εάν ένας ενοικιαστής διαμένει σε πολυκατοικία και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να του έρθουν σαθρά στο κεφάλι, προφανώς και πρέπει να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη του, του οποίου είναι ευθύνη η αποκατάσταση τέτοιων ζημιών

Γκέγκε ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...