Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, alani508 είπε

Είμαι σχεδόν 10 χρόνια σε αυτό το σπίτι και δεν θέλω να φύγω.

Περίπτωση να με "διώξει" δεν υπάρχει καθώς είμαι καλοπληρωτης.

Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάτσει να μαλώσει για τέτοια θέματα δεν μ'αρεσει...οπότε μάλλον θα το βάψω και θα προσπαθήσω να του "φάω" ένα-δυο ενοίκια.

Πως να του φας 1-2 ενοίκια. Αυτό που λες από μόνο του πρόβλημα θα προκαλέσει μεταξύ σας. Με αυτά που διαβάζω ας μην απορούμε γιατί πολλοί προτιμούν να μην βγάζουν μετά το σπίτι τους για ενοικίαση και δεν βρίσκουν να νοικιασουν σε χαμηλή τιμή όσοι αναζητούν ακίνητο. 

• Like 3
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, alani508 είπε

οπότε μάλλον θα το βάψω και θα προσπαθήσω να του "φάω" ένα-δυο ενοίκια.

Θα πρέπει να τον ενημερώσεις πριν το βάψεις. Αν δεν πληρώσεις ενοίκιο είναι λόγος για να σε διώξει άσχετα αν στο δικό σου μυαλό "πατσίζετε"

• Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, alani508 είπε

Δεν είμαι άνθρωπος που θα κάτσει να μαλώσει για τέτοια θέματα δεν μ'αρεσει...οπότε μάλλον θα το βάψω και θα προσπαθήσω να του "φάω" ένα-δυο ενοίκια.

Ξέρεις πόσους καλοπληρωτές ξέρω που τους έβγαλαν έξω τελευταία για να πάρουν 50-100 ευρώ παραπάνω στο ενοίκιο;

Από την άλλη αν του βάψεις και το σπίτι ίσως είναι ένας λόγος παραπάνω να το δώσει και φρεσκαρισμένο.

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, alani508 είπε

Αν είσαι καλοπληρωτης τότε σήκω και φύγε αν σου πει ότι δεν θέλει να βάψει έξω. ( Που δεν γίνεται ο καθένας να βάφει έξω οπότε του έρθει καθώς είναι κοινο στοιχείο η εξωτερική τοιχοποιία και θέλει έγκριση συνέλευσης).

Έχουμε αναγάγει το πιστολιασμα σε τέχνη ως λαός και μετά λέμε γιατί πάμε έτσι. Κανείς δεν θέλει να τηρήσει το λόγο του. 

• Like 3
Δημοσ.

Εγώ παλαιότερα είχα συννενοηθεί με τον ιδιοκτήτη και έβαψα τα κάγκελα και την πρόσωψη. 

Μου τα αφαιρούσε από το ενοίκιο κάθε μήνα, σαν δόσεις ας πούμε. 

Αντί να του δίνω 300€ Π.Χ , του έδινα 250€ μέχρι να καλύφθεί το κόστος.

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Εγω μια χαρα καταλαβα τι υπονοουσε, ηθελα ομως να γραφτει καθαρα και ξαστερα η προτροπη σε απατεωνια/κλοπη, πριν απαντησω. 
Και τωρα λοιπον που βεβαιωσαμε πως πραγματι ο ΦανηςΠαλ προτρεπει δημοσιως τον ts σε εκνομες ενεργειες και λαμογιές, η ερωτηση ειναι η εξης.

Αν αυτη η προτροπη φερει σε μπελαδες τον ts , θα τον καλυψει ο εχων την λαμπρη ιδεα ; Η δεν ειδε, δεν ακουσε κι οποιον παρει ο χαρος με τις λαμογιές που προτεινει; Μισθωτης θα ειναι, εκμισθωτης θα ειναι, ας τα βρουνε μεταξυ τους.

Θελω λοιπον να πω, αφηνοντας -χαριν ευκολιας συζητησης- στην ακρη το ανηθικο και το παρανομο του ζητηματος, οτι δεν ειναι καλη ιδεα οταν προσπαθει καποιος να λυσει ενα προβλημα να βγαινει ενας εξυπνος και να τον συμβουλευει κατι που μπορει να του δημιουργησει αλλο προβλημα. Οχι μονο στον ιδιο, αλλα και σε τριτο προσωπο, εν προκειμενω τον ιδιοκτητη…

Μαζί με κάποιους άλλους εδώ μέσα είσαι γνωστός για τη ροπή που έχεις σε e-τσακωμούς.

Ακριβώς λόγω της προαναφερθείσας ροπής, αγνόησες τις πρώτες δύο επιλογές, και σκέφτηκες ότι μόνο η τρίτη σου δίνει το πάτημα να γράψεις ένα κατεβατό με χαρακτηρισμούς και λοιπές αρλούμπες.

Έβγαλες από μόνος σου το συμπέρασμα ότι προέτρεψα τον TS να πράξει το οτιδήποτε, κάτι που δεν έγινε σε καμία περίπτωση.

Και για να πούμε και κάτι πιο σοβαρό, ακόμα και η τρίτη επιλογή δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Δεν υπονόησα ότι πρέπει οπωσδήποτε να του «τα φάει». Μπορεί αργότερα να γίνει κουβέντα και να συμφωνήσουν από κοινού να τα βρουν στα ενοίκια, με την εγγύηση ή οτιδήποτε άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, vgeovai είπε

Απόλυτο win για τον ιδιοκτητη, πετάει έξω τον ts, και έχει ένα ωραίο, ανακαινισμένο και φρεσκοβαμμένο διαμέρισμα για να νοικιάσει 100 euro παραπάνω.

Για αυτό ας αφήσει το σπίτι όπως είναι εφόσον δεν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη η ο ιδιοκτήτης δεν συμφωνήσει να πληρώσει ο ίδιος, και είναι όλοι κομπλέ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, phanispal είπε

Μαζί με κάποιους άλλους εδώ μέσα είσαι γνωστός για τη ροπή που έχεις σε e-τσακωμούς.

Ακριβώς λόγω της προαναφερθείσας ροπής, αγνόησες τις πρώτες δύο επιλογές, και σκέφτηκες ότι μόνο η τρίτη σου δίνει το πάτημα να γράψεις ένα κατεβατό με χαρακτηρισμούς και λοιπές αρλούμπες.

Έβγαλες από μόνος σου το συμπέρασμα ότι προέτρεψα τον TS να πράξει το οτιδήποτε, κάτι που δεν έγινε σε καμία περίπτωση.

Και για να πούμε και κάτι πιο σοβαρό, ακόμα και η τρίτη επιλογή δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Δεν υπονόησα ότι πρέπει οπωσδήποτε να του «τα φάει». Μπορεί αργότερα να γίνει κουβέντα και να συμφωνήσουν από κοινού να τα βρουν στα ενοίκια, με την εγγύηση ή οτιδήποτε άλλο.

Ακομα κι αν υποθεσουμε οτι εχεις δικιο περι ροπης κλπ -παντα χαριν ευκολιας συζητησης-, σιγουρα θα προτιμουσα αυτη τη ροπη, απο τη ροπη στη λαμογιά και την απατεωνιά.

Δευτερον, ως προς το οτι "αγνοησα τις πρωτες δυο επιλογες που εδωσες": Να πουμε λοιπον το αυτονοητο. Οταν σε καποιον προτεινεις την κλοπη, δεν εχει καμια σημασια αν παραλληλα εκανες και μερικες πιο..."τιμιες" προτασεις. Συνεπως, μην αναζητας ελαφρυντικα. Αμα ηταν ετσι, ολοι οι κλεφτες θα λεγανε στα δικαστηρια "ναι αλλα πριν κλεψω προσπαθησα να βρω λεφτα με νομιμο τροπο, γιατι λοιπον με κατηγορειτε;".

Tελος, εχεις δικιο που λες οτι δεν υπονοησες οτι πρεπει οπωσδηποτε να του τα φαει. Αντιθετως, το ειπες οσο πιο ξεκαθαρα γινοταν, μολις σε ρωτησα πώς θα γινει...Εδωσες και how to, τυπου "στα 10+ χρονια ασ'το δε συμφερει", "στο χρονο φατου τα" κλπ. Τωρα προσθετεις ακομα μια παραμετρο ξεδιπλωνοντας το... ταλεντο σου περαιτερω: Αφου δημιουργησει τετελεσμενα με το πιστολιασμα, να φερει τον ιδιοκτητη στο τραπεζι για συζητηση με εκβιαστικους ορους. Εισαι και ανθρωπος του διαλογου, αν μη τι αλλο, και σε παρεξηγησαμε.

Επεξ/σία από BackFromHell
Δημοσ.

Εγώ θα σταθώ λίγο στο "δεν μπορώ να βλέπω το σπίτι έτσι". Νομίζω μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαινόμαστε, και επίσης έχουμε κατανοήσει ορισμένα πράγματα σε σημαντικό βαθμό.

Το οτι νοικιάζουμε ένα σπίτι δεν μας δίνει καμία εξουσία πάνω στην περιουσία του άλλου. Αν δε σου αρέσει το σπίτι με σκασμένους εξωτερικούς τοίχους, τότε του λες πολύ απλά "τους βάφεις ή φεύγω", και ή στους βάφει η φεύγεις. Απλά, κατανοητά, όμορφα και ξηγημένα.

Το "θα το βάψω, και θα δώ μετά πως θα του πάρω τα λεφτά" είναι οτι χειρότερο παίζει να υπάρχει σε φυσιολογικό σχέδιο βαψίματος σπιτιού. Τι είναι ο άλλος ρε παιδιά, ATM να του βάζετε πιν να σας βγάζει λεφτά για βάψιμο;

Έχουν φτάσει τα ενοίκια στο Θεό, γιατι οι μισοί βάζουν μέσα και την αναμενόμενη τάπα που θα φάνε, εκει φτάσαμε και για να βρούμε σπίτι πρέπει να ζήσουμε με φακές ή να μείνουμε σε τρώγλη. 

Ξεχωρίστε το οτι το σπίτι το ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ και τίποτα παραπάνω, και πέρα απο τα συμφωνημένα και θεσμο/νομοθετημένα, κατά τα άλλα έρχεται "as is". Αν δεν σας κάνει πάτε αλλού, δεν κάνετε ότι θέλετε σε ξένο σπίτι.

• Like 13
Δημοσ.
13 ώρες πριν, papp0us είπε

Εγώ θα σταθώ λίγο στο "δεν μπορώ να βλέπω το σπίτι έτσι". Νομίζω μεγάλα παιδιά είμαστε και καταλαβαινόμαστε, και επίσης έχουμε κατανοήσει ορισμένα πράγματα σε σημαντικό βαθμό.

Το οτι νοικιάζουμε ένα σπίτι δεν μας δίνει καμία εξουσία πάνω στην περιουσία του άλλου. Αν δε σου αρέσει το σπίτι με σκασμένους εξωτερικούς τοίχους, τότε του λες πολύ απλά "τους βάφεις ή φεύγω", και ή στους βάφει η φεύγεις. Απλά, κατανοητά, όμορφα και ξηγημένα.

Το "θα το βάψω, και θα δώ μετά πως θα του πάρω τα λεφτά" είναι οτι χειρότερο παίζει να υπάρχει σε φυσιολογικό σχέδιο βαψίματος σπιτιού. Τι είναι ο άλλος ρε παιδιά, ATM να του βάζετε πιν να σας βγάζει λεφτά για βάψιμο;

Έχουν φτάσει τα ενοίκια στο Θεό, γιατι οι μισοί βάζουν μέσα και την αναμενόμενη τάπα που θα φάνε, εκει φτάσαμε και για να βρούμε σπίτι πρέπει να ζήσουμε με φακές ή να μείνουμε σε τρώγλη. 

Ξεχωρίστε το οτι το σπίτι το ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΕ και τίποτα παραπάνω, και πέρα απο τα συμφωνημένα και θεσμο/νομοθετημένα, κατά τα άλλα έρχεται "as is". Αν δεν σας κάνει πάτε αλλού, δεν κάνετε ότι θέλετε σε ξένο σπίτι.

Τώρα το αν ευθύνονται οι "τάπες" για τις τιμές των ενοικίων ή αντίθετα αν ευθύνονται οι τιμές των ενοικίων για τις "τάπες" σηκώνει αρκετή ανάλυση...

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, alani508 είπε

Πας γυρεύοντας να σε κυνηγήσει όλη η πολυκατοικία μαζί.

• Like 1
Δημοσ.

αντι να τον πιστολιάσεις και να σε κυνηγάει μετα μηως να συννενοηθείτε να το βαψεις εσυ και να τα βρειτε στα ενοικια? οσο για το βαψιμο πρεπει να συμφωνησει η πολυκατοικια για να βαφτει ασχετα ποιος θα πληρωσει

• Like 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

αντι να τον πιστολιάσεις και να σε κυνηγάει μετα μηως να συννενοηθείτε να το βαψεις εσυ και να τα βρειτε στα ενοικια? οσο για το βαψιμο πρεπει να συμφωνησει η πολυκατοικια για να βαφτει ασχετα ποιος θα πληρωσει

Πολύ σωστό είναι αυτό. Σχεδόν πάντα με συνεννόηση μπορείς να κάνεις πολλά στο σπίτι και να τα αφαιρέσεις από επόμενα ενοίκια.

21 ώρες πριν, papp0us είπε

Όταν πληρώνεις ενοίκιο οφείλει ο ιδιοκτήτης να σου παρέχει έχει σπίτι ικανό για διαμονή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι χαλάσει από φυσική φθορά είναι κόστος του ιδιοκτήτη να το φτιάξει.

Γιατί αυτό που χάλασε θα χάλαγε και αν έμενε ο ιδιοκτήτης μέσα και φυσικά το καινούργιο θα του μείνει του ίδιου. Φυσικά αν χαλάσει κάτι ο ενοικιαστής από κακή χρήση θα το πληρώσει εκείνος.

Τίποτα στην ζωή δεν είναι as is...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστα αλλα και ο ιδιοκτητης κάποιες αναγκες καλυπτει για αυτο το νοικιαζει.Δεν εχει λεφτοδεντρο.Οπότε το λογικο ειναι οτι εφοσον δεν συμφωνει δεν πληρωνει τιποτα και ο ενοικιαστης ψαχνει να βρει αλλο σπιτι που να τον καλυπτει χωρίς πιστολιασματα και απατες.Και το κραταω απο τα νοικια δεν αλλαζει τιποτα πάλι πληρώνει ο ιδιοκτητης

Κουμαντο στο σπιτι  του αλλου δεν μπορείς να κάνεις με το ζορι.

Ετσι ειναι.

Επεξ/σία από agiannesg59
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, m3ltd0wn είπε

Πολύ σωστό είναι αυτό. Σχεδόν πάντα με συνεννόηση μπορείς να κάνεις πολλά στο σπίτι και να τα αφαιρέσεις από επόμενα ενοίκια.

Όταν πληρώνεις ενοίκιο οφείλει ο ιδιοκτήτης να σου παρέχει έχει σπίτι ικανό για διαμονή. Αυτό σημαίνει ότι αν κάτι χαλάσει από φυσική φθορά είναι κόστος του ιδιοκτήτη να το φτιάξει.

Γιατί αυτό που χάλασε θα χάλαγε και αν έμενε ο ιδιοκτήτης μέσα και φυσικά το καινούργιο θα του μείνει του ίδιου. Φυσικά αν χαλάσει κάτι ο ενοικιαστής από κακή χρήση θα το πληρώσει εκείνος.

Τίποτα στην ζωή δεν είναι as is...

Δεν τον αναγκάζει κανείς και τίποτα να φτιάξει εξωτερικό τοίχο, ο οποίος σε ΚΑΜΙΑ των περιπτώσεων δεν αλλάζει στο παραμικρό το κατα πόσο είναι κατοικήσιμο ή όχι το διαμέρισμα.

Δηλαδή αν αποφασίσω εγώ οτι για να έχω το σπιτι των ονείρων μου πρέπει να είναι Ροζ με κίτρινες πινελιές ανα 24 εκατοστά πρέπει ο ιδιοκτήτης να μου το προσφέρει, και οταν ξεθωριάζει να μου το ξαναβάφει κιολας στην ίδια απόχρωση.

Πέρα απο τα συμφωνημένα και τα νομοθετημένα είναι AS IS, Αν μια κεραία στην ταράτσα δε σε βολεύει, αν το μπαλκόνι είναι στενό, αν το μπάνιο έχει πολύ ψηλά το παράθυρο, αν τα παράθυρα ειναι καφέ και όχι άσπρα, αν τα τζάμια δεν είναι διπλά αν ο ερμής είναι ανάδρομος δεν ενδιαφέρετε κανείς. Αν δε σου αρέσει το σπίτι με σκασμένους ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ τοιχους ή άβαφτους, αλλάζεις σπίτι.

Με την ίδια λογική στο σπίτι που νοικιάζω, δεν με βολεύει που ειναι στο πλάι το πάρκινγκ, οπότε ας ρίξω μπετά στην πρόσοψη πάνω στον κήπο, να παρκάρω, και οκ, θα του κρατήσω κανα δυο ενοικια να πατσισουμε

Επεξ/σία από papp0us
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...